Ухвала
від 04.07.2016 по справі 635/76/15-ц
ВИЩИЙ СПЕЦІАЛІЗОВАНИЙ СУД УКРАЇНИ З РОЗГЛЯДУ ЦИВІЛЬНИХ І КРИМІНАЛЬНИХ СПРАВ

У Х В А Л А

04 липня 2016 року м. Київ Суддя Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ СитнікО.М. , розглянувши касаційну скаргу представника ОСОБА_2 - ОСОБА_3 на рішення Московського районного суду м. Харкова від 13 січня 2016 року та рішення апеляційного суду Харківської області від 07 квітня 2016 року у справі за позовом Публічного акціонерного товариства «Укрсоцбанк» до ОСОБА_2 про зверненн я стягнення на предмет іпотеки,

в с т а н о в и в:

До Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ надійшла касаційна скарга представника ОСОБА_2 - ОСОБА_3 на рішення Московського районного суду м. Харкова від 13 січня 2016 року та рішення апеляційного суду Харківської області від 07 квітня 2016 року.

Згідно ч. 1 ст. 325 ЦПК України, касаційна скарга може бути подана протягом двадцяти днів з дня набрання законної сили рішенням (ухвалою) апеляційного суду.

Касаційна скарга не може бути прийнята до провадження, оскільки її подано з пропуском строку передбаченого на касаційне оскарження, а доводи, наведені у клопотанні про поновлення такого строку не є поважними, оскільки із матеріалів касаційної скарги вбачається, що оскаржуване рішення суду апеляційної інстанції ухвалено 07 квітня 2016 року, повний текст рішення представник ОСОБА_2, як він сам зазначає, отримав 12 квітня 2016 року, строк касаційного оскарження судового рішення сплив 04 травня 2016 року, проте касаційну скаргу помилково подано до суду першої інстанції 06 травня 2016 року, про що свідчить фотокопія першого аркушу касаційної скарги з відміткою про прийняття канцелярією суду.

Пунктом 1 ч. 3 ст. 328 ЦПК України передбачено, що касаційна скарга залишається без руху у випадку, якщо вона подана після закінчення строків, установлених ст. 325 ЦПК України, і особа, яка її подала, не порушує питання про поновлення цього строку, або якщо підстави, наведені нею у заяві, визнані неповажними. При цьому протягом тридцяти днів з дня отримання ухвали про залишення касаційної скарги без руху особа, яка подала касаційну скаргу, має право звернутися до суду касаційної інстанції з заявою про поновлення строків або навести інші підстави для поновлення строку.

На порушення вимог ст. 326 ЦПК України до касаційної скарги не додано посвідченої у встановленому порядку копії оскаржуваного рішення суду першої інстанції.

Копія судового рішення має бути підписана та скріплена гербовою печаткою суду, як це передбачено Інструкцією з діловодства, затвердженою наказом Державної судової адміністрації України, відповідно до якої, копії рішень, ухвал у справах повинні бути підписані та скріплені гербовою печаткою. Фотокопії з документів, на яких вже є підпис судді, підписується працівником апарату суду, суддею та завіряються гербовою печаткою, якщо рішення суду набрало законної сили. Якщо копія викладена на кількох аркушах, вони повинні бути прошнуровані і скріплені підписом працівника апарату суду та печаткою суду із зазначенням кількості зшитих аркушів.

Крім того, у матеріалах касаційної скарги міститься фотокопія довіреності, якою ОСОБА_3 уповноважено представляти інтереси ОСОБА_2, однак копія довіреності не посвідчена у встановленому законом порядку, а за відсутності оригіналу довіреності чи її належним чином посвідченої копії, суд не має можливості підтвердити повноваження представника.

Відповідно до ч. 3 ст. 328 ЦПК України касаційна скарга підлягає залишенню без руху і протягом тридцяти днів з дня отримання ухвали заявник має право звернутися до суду касаційної інстанції з заявою про поновлення строку, навівши поважні причини для поновлення строку та подавши відповідні докази.

Таким чином касаційна скарга підлягає залишенню без руху, а особі, яка подала касаційну скаргу, надається строк для усунення вказаних недоліків, а саме надати: 1) заяву про поновлення строку на касаційне оскарження із зазначенням інших підстав для поновлення, які повинні бути підтверджені доказами; 2) посвідчену у встановленому порядку копію оскаржуваного рішення суду першої інстанції; 3) оригінал документа, що посвідчує повноваження представника чи його належним чином посвідчену копію.

Керуючись ст. 121, ст. 325, частинами 2, 3 ст. 328 ЦПК України,

у х в а л и в:

Касаційну скаргу представника ОСОБА_2 - ОСОБА_3 на рішення Московського районного суду м. Харкова від 13 січня 2016 року та рішення апеляційного суду Харківської області від 07 квітня 2016 року залишити без руху для виконання вимог ухвали у 30 - денний строк з дня отримання ухвали для усунення вказаних недоліків.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Вищого спеціалізованого

суду України з розгляду

цивільних і кримінальних справ О.М.Ситнік

Дата ухвалення рішення04.07.2016
Оприлюднено06.07.2016
Номер документу58763165
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —635/76/15-ц

Рішення від 28.02.2019

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Токарєва Н. М.

Рішення від 28.02.2019

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Токарєва Н. М.

Ухвала від 15.01.2019

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Токарєва Н. М.

Ухвала від 01.08.2018

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Токарєва Н. М.

Ухвала від 20.03.2017

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Токарєва Н. М.

Ухвала від 22.02.2017

Цивільне

Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ

Закропивний Олександр Васильович

Ухвала від 12.10.2016

Цивільне

Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ

Закропивний Олександр Васильович

Ухвала від 04.07.2016

Цивільне

Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ

Ситнік Олена Миколаївна

Ухвала від 16.12.2015

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Полєхін А. Ю.

Ухвала від 15.09.2015

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Полєхін А. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні