Ухвала
від 05.07.2016 по справі 756/8453/16-к
ОБОЛОНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

05.07.2016 Справа № 756/8453/16-к

№756/8453/16-к

№1-кс/756/1104/16

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

місто Київ 05 липня 2016 року

Слідчий суддя Оболонського районного суду міста Києва ОСОБА_1 , за участі секретаря ОСОБА_2 , старшого слідчого СВ ФР ДПІ в Оболонському районі ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_3 , розглянувши у закритому судовому засіданні в залі суду м. Києва клопотання з старшого слідчого СВ ФР ДПІ в Оболонському районі ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_3 , погоджене прокурором Київської місцевої прокуратури №5 ОСОБА_4 , про дозвіл на обшук,

В С Т А Н О В И В:

Старший слідчий СВ ФР ДПІ в Оболонському районі ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_3 , за погодженням з прокурором Київської місцевої прокуратури №5 ОСОБА_4 , звернувся до суду з клопотанням про надання дозволу на обшук посилаючись на те, що в СУ ФР ДПІ в Оболонському районі ГУ ДФС у м. Києві перебувають матеріали досудового розслідування, внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №32016100050000049 від 22.06.2016 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.204 КК України з посиланням на те, що громадянин ОСОБА_5 та інші невстановлені особи здійснюють незаконне виготовлення алкогольних напоїв шляхом відкриття підпільного цеху, що забезпечує їх масове виробництво, і в подальшому здійснюють їх реалізацію в магазинах на території м. Києва.

Так, досудовим розслідуванням встановлено, що ОСОБА_5 та інші невстановлені особи для незаконного виготовлення алкогольних виробів шляхом відкриття підпільного цеху, що забезпечує їх масове виробництво, їх зберігання з метою збуту використовують приміщення гаражу (гаражного боксу) № НОМЕР_1 в ГБК «Тельбін» за адресою: м. Київ, вул. Березняківська, 29а.

Проведеним оглядом вказаного гаражу (гаражного боксу) встановлено, що він використовується для незаконного виготовлення алкогольних напоїв, їх зберігання та для розміщення обладнання, що забезпечує їх масове виробництво.

Транспортування від місця незаконного виготовлення до місць збуту вказаних алкогольних виробів, а саме лікеро-горілчаних виробів у пластмасових ємностях об`ємом 5 літрів та в картонних коробках типу «bag in box» об`ємом 10 літрів здійснюється з використанням автомобіля Hyundai Sonata д.н.з. НОМЕР_2 .

В ході огляду автомобіля Hyundai Sonata д.н.з. НОМЕР_2 встановлено, що вкзаний автомобіль використовується для зберігання незаконного виготовлення алкогольних напоїв та їх транспортування з метою збуту.

Допитаний в якості свідка ОСОБА_6 показав, що йому відомо про те, що ОСОБА_7 на території м. Києва продає горілчану продукцію, а саме горілку в пластикових ємностях об`ємом 5 літрів за ціною 150 грн. та горілку в картонних коробках об`ємом 10 літрів за ціною 300 грн. без зазначення виробника, місця виробництва та марок акцизного податку. Таку горілку він купував у вказаної особи для власного споживання у гаражі № НОМЕР_1 , який знаходиться в ГБК «Тельбін» за адресою: м. Київ, вул. Березняківська, 29а. Під час придбання горілки бачив в гаражі шланги, пластмасові бочки та насоси. Для транспортування горілки ОСОБА_7 використовує автомобіль Hyundai Sonata д.н.з. НОМЕР_2 . Під час реалізації горілки жодних документів, в тому числі сертифікатів якості, не надає.

Водночас встановлено, що незаконне виготовлення алкогольних виробів шляхом відкриття підпільного цеху, що забезпечує їх масове виробництво, зберігання їх з метою збуту здійснюється невстановленими особами в нежитлових приміщеннях за адресами: АДРЕСА_1 ; м. Черкаси, вул. Квіткова, 4; АДРЕСА_2 .

Будучи допитаним в якості свідка ОСОБА_8 показав, що йому відомо про те, що в м. Черкаси розташоване підпільне масове виробництво алкогольної продукції. Алкогольні напої розливають за допомогою спеціального обладнання в п`ятилітрові пластикові ємності без написів та десятилітрові коробки з написом «Пшенична 40%» без зазначення виробника та на яких відсутні марки акцизного податку. Для виробництва та зберігання зазначених алкогольних напоїв використовуються приміщення за адресами: АДРЕСА_1 ; м. Черкаси, вул. Квіткова, 4; м. Черкаси, вул. Смілянська, 135 склад №18. Хто саме здійснює незаконне виготовлення, зберігання з метою збуту та реалізацію вказаних алкогольних напоїв свідку не відомо.

Також проведеними з застосуванням фотофіксації оглядами встановлено, що за адресою: АДРЕСА_3 знаходяться офісні та складські приміщення, приміщення одного зі складів використовується невстановленими особами для незаконного виготовлення алкогольної продукції, зберігання такої продукції, обладнання та упаковок для її виготовлення; за адресою: АДРЕСА_1 знаходиться промислова територія з офісними та складськими приміщеннями, одноповерхова цегляна будівля білого кольору використовується невстановленими особами для незаконного виготовлення алкогольної продукції, зберігання такої продукції, обладнання та упаковок для її виготовлення; за адресою: АДРЕСА_2 знаходиться промислова територія з офісними та складськими приміщеннями, складське приміщення №18 використовується невстановленими особами для незаконного виготовлення алкогольної продукції, зберігання такої продукції, обладнання та упаковок для її виготовлення.

Крім того, відібрані у ОСОБА_6 зразки придбаної ним горілки у пластиковій пляшці об`ємом приблизно 1 (один) літр направлено до Київського міського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України для проведення харчової експертизи (спиртовмісних сумішей).

Згідно висновку експерта Київського міського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України від 01.07.2016 №288хс: «1. Наданий на дослідження зразок рідини в пляшці з полімерного матеріалу місткістю 1,0 дм3 містить етиловий спирт, його об`ємна частка складає 24,5% об`ємних. 2. Наданий на дослідження зразок рідини в пляшці з полімерного матеріалу місткістю 1,0 дм3 за органолептичними показниками та показником міцності не відповідає вимогам діючого державного стандарту на даний вид алкогольної продукції - ДСТУ 4256:2003 Горілки і горілки особливі. Технічні умови та ДСТУ 7130:2009 Спирт етиловий ректифікований, горілки, напої лікеро-горілчані. Критерії оцінювання справжності. 3. Питання щодо загрози для життя та здоров`я людей виходить за межі компетенції експерта за даним напрямом дослідження. Всі ідентифіковані піки для зразка рідини відповідають речовинам, що є супутніми мікродомішками до етилового спирту, властивими для напоїв на його основі».

Таким чином, досудовим розслідуванням встановлено, що алкогольні напої, виготовлені ОСОБА_5 та іншими невстановленими особами не відповідають вимогам ДСТУ, які діють в Україні.

Згідно Інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна від 23.06.2016 №62086821 нежитлові приміщення комплексу за адресою: м. Черкаси, вул. Смілянська, 135 на праві власності зареєстровано за ТОВ «Екструдер-Продукт» (код ЄДРПОУ 30599184).

Також встановлено, що для приховування слідів вчинення кримінального правопорушення документи щодо виготовлення, продажу незаконно виготовлених алкогольних напоїв, придбання сировини, обладнання підпільного цеху, що забезпечує їх масове виробництво, розливання та пакування можуть бути знищені після направлення вимоги в порядку ст. 93 КПК України або оголошення ухвали про тимчасовий доступ до речей та документів.

Предмети та документи, які знаходяться у вказаному приміщенні самі по собі та в сукупності з іншими матеріалами кримінального провадження мають суттєве значення для встановлення важливих обставин в даному провадженні, а також містять відомості, за відсутністю яких неможливо встановити обставини, що мають значення для кримінального провадження та підлягають доказуванню.

Зазначені предмети та документи необхідно вилучити оскільки вони використовуватимуться як докази вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 204 КК України.

Враховуючи викладене, з метою відшукання та вилучення документів щодо виготовлення, зберігання з метою збуту та збуту незаконно виготовлених алкогольних напоїв, придбання сировини для їх незаконного виготовлення, відшукання та вилучення обладнання підпільного цеху, що забезпечує їх масове виробництво, розливання та пакування, упаковочних матеріалів та тари, печаток підприємств з ознаками фіктивності від імені яких здійснюється зазначена незаконна діяльність, магнітних та оптичних носіїв інформації, флеш-накопичувачів, жорстких дисків, планшетів, ноутбуків (нетбуків), серверів та системних блоків (моноблоків), на яких містяться файли та інформація про облік незаконного виготовлення алкогольних напоїв, придбання та використання сировини для їх незаконного виготовлення, зберігання їх з метою збуту, а також збуту та транспортування незаконно виготовлених алкогольних напоїв, відшукання та вилучення незаконно виготовлених алкогольних напоїв, чорнових записів, які можуть свідчити про спосіб незаконного виготовлення підакцизних товарів, їх зберігання з метою збуту та збуту, та навмисний характер вчинення кримінального правопорушення, оскільки наявні достатні підстави вважати, що вказані документи та предмети знаходиться у зазначеному в клопотанні приміщенні, слідчий просить надати дозвіл на обшук.

У судовому засіданні слідчий підтримав дане клопотання та просив його задовольнити.

Заслухавши думку слідчого, дослідивши клопотання, копії матеріалів, якими слідчий, обґрунтовує доводи клопотання, слідчим суддею встановлено наступне.

Відповідно до ст.233 КПК України ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді, крім випадків установлених законом.

Згідно ст.234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

В ході розгляду клопотання встановлено, що згідно з витягу з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження вбачається, що 22.06.2016 року внесено відомості про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.204 КК України (кримінальне провадження №32016100050000049).

Клопотання та додані до нього копії матеріалів містять достатні дані, що підтверджують його обґрунтованість.

З урахуванням вищевикладеного, приймаючи до уваги також загальні засади кримінального провадження, вважаю за необхідне задовольнити клопотання слідчого про дозвіл на проведення обшуку.

На підставі викладеного та керуючись статтями 7, 234, 235, 309 КПК України, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В:

Клопотання старшого слідчого СВ ФР ДПІ в Оболонському районі ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_3 про дозвіл на проведення обшуку задовольнити.

Дозволити старшому слідчому слідчого відділу ФР ДПІ в Оболонському районі ГУ ДФС у м. Києві капітану податкової міліції ОСОБА_3 та членам слідчої групи у кримінальному провадженні №32016100050000049, а саме: старшому слідчому СВФР ДПІ в Оболонському районі ГУ ДФС у м. Києві старшому лейтенанту податкової міліції ОСОБА_9 , старшому слідчому СВФР ДПІ в Оболонському районі ГУ ДФС у м. Києві капітану податкової міліції ОСОБА_10 , старшому слідчому СВФР ДПІ в Оболонському районі ГУ ДФС у м. Києві старшому лейтенанту податкової міліції ОСОБА_11 , слідчому СВФР ДПІ в Оболонському районі ГУ ДФС у м. Києві капітану податкової міліції ОСОБА_12 , старшому слідчому СВФР ДПІ в Оболонському районі ГУ ДФС у м. Києві підполковнику податкової міліції ОСОБА_13 , слідчому СВФР ДПІ в Оболонському районі ГУ ДФС у м. Києві лейтенанту податкової міліції ОСОБА_14 , дозволу на проведення обшуку в складському приміщення №18, яке знаходиться на території комплексу за адресою: м. Черкаси, вул. Смілянська, 135, який зареєстровано на праві власності за ТОВ «Екструдер-Продукт», з метою відшукання та вилучення документів щодо виготовлення, зберігання з метою збуту та збуту незаконно виготовлених алкогольних напоїв, придбання сировини для їх незаконного виготовлення, відшукання та вилучення обладнання підпільного цеху, що забезпечує їх масове виробництво, розливання та пакування, упаковочних матеріалів та тари, печаток підприємств з ознаками фіктивності від імені яких здійснюється зазначена незаконна діяльність, магнітних та оптичних носіїв інформації, флеш-накопичувачів, жорстких дисків, планшетів, ноутбуків (нетбуків), серверів та системних блоків (моноблоків), на яких містяться файли та інформація про облік незаконного виготовлення алкогольних напоїв, придбання та використання сировини для їх незаконного виготовлення, зберігання їх з метою збуту, а також збуту та транспортування незаконно виготовлених алкогольних напоїв, відшукання та вилучення незаконно виготовлених алкогольних напоїв, чорнових записів, які можуть свідчити про спосіб незаконного виготовлення підакцизних товарів, їх зберігання з метою збуту та збуту, та навмисний характер вчинення кримінального правопорушення, з метою не допущення їх знищення.

Строк дії ухвали встановити один місяць з дня її постановлення.

Ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук надає право проникнути до житла чи іншого володіння лише один раз.

Ухвала оскарженню не підлягає, набирає законної сили після її оголошення.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

СудОболонський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення05.07.2016
Оприлюднено14.03.2023
Номер документу58770608
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —756/8453/16-к

Ухвала від 05.07.2016

Кримінальне

Оболонський районний суд міста Києва

Бевзенко Ю. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні