Постанова
від 17.04.2007 по справі 8/126-ап-07
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

8/126-АП-07

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

73000, м.Херсон, вул. Горького, 18


П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М      У К Р А Ї Н И

"17" квітня 2007 р.                                                           Справа № 8/126-АП-07

Господарський суд Херсонської області у складі судді  Хом'якової В.В. при секретарі Зибцевій А.В., розглянувши у відкритому судовому засіданні справу  

за позовом Каховського міжрайонного прокурора Херсонської області в особі Каховської об'єднаної державної податкової інспекції у Херсонській області

до відкритого акціонерного товариства "Каховська харчосмакова фабрика"  

про  стягнення 34617 грн. 31 коп.

за участю представників сторін:

прокурор М'ясніков К.К.

від  позивача - зав. юр. сектором Федченко В.В., дов. №71/10/10 від 09.01.07.

від  відповідача - не прибув

Каховський міжрайонний прокурор Херсонської області звернувся до господарського суду в інтересах держави в особі Каховської об'єднаної державної податкової інспекції у Херсонській області (позивач) з позовом про стягнення з відкритого акціонерного товариства "Каховська харчосмакова фабрика" (відповідач) 34617 грн. 31 коп. податкової заборгованості по податку з доходів фізичних осіб. Державна податкова інспекція згідно з приписами Законів України “Про систему оподаткування”, “Про державну податкову службу в Україні”, Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами”  є органом виконавчої влади, зокрема, здійснює контроль за правильністю та своєчасністю справляння податків та зборів, стягують до бюджетів суми недоїмки, пені та штрафних санкцій. ДПІ, виступаючи в суді позивачем за позовом про стягнення податкової заборгованості з суб'єкта підприємницької діяльності діє як орган державної влади при здійсненні ним владних управлінських функцій і, відповідно, як суб'єкт владних повноважень.

Згідно п. 4 ч. 1 ст. 17 Кодексу адміністративного судочинства України спори за зверненнями суб'єкта владних повноважень підвідомчі адміністративним судам. До початку діяльності адміністративних судів, адміністративні справи вирішуються відповідним господарським судом за правилами Кодексу адміністративного судочинства.                    Відповідач проти позову письмових заперечень не надав. Представник відповідача в судове засідання не прибув, хоч відповідач був належним чином проінформований про час та місце розгляду справи. Відповідачем до суду направлено телеграму про відкладення розгляду справи в зв'язку з відрядженням керівника. Відрядження керівника не є поважною причиною для повторного відкладення розгляду, а неявка представника відповідача в перше та друге судове засідання не перешкоджає розгляду справи по суті.          

Розглянувши матеріали справи, заслухавши представника позивача, прокурора суд -

В С Т А Н О В И В :

          Відкрите акціонерне товариство "Каховська харчосмакова фабрика" є юридичною особою й платником податків. Знаходиться на обліку Каховської ОДПІ. Відповідач є платником податку з доходів фізичних осіб.

          Згідно п.8.1.2 ст.8 Закону України "Про податок з доходів фізичних осіб" № 889 від 22.05.03р. податок з доходів фізичних осіб підлягає сплаті (перерахуванню) до бюджету під час виплати оподаткованого доходу єдиним платіжним документом. Банки не мають права приймати платіжні документи на виплату доходу, які не передбачають  перерахування цього податку на користь держбюджету. Якщо оподаткований дохід нараховується, але не виплачується платнику податку особою що його нараховує, то податок, який підлягає утриманню з такого нарахованого доходу, підлягає сплаті (перерахуванню) до бюджету у строки, встановлені Законом для місячного податкового періоду.

          Відповідачем надавались до ОДПІ податкові розрахунки сум доходу нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку, але свої зобов'язання перед бюджетом він виконував несвоєчасно та у неповному обсязі. Так, за періоди І-IV квартал 2004 року, I-IV квартал 2005 року, та І-ІІІ квартал 2006 року у відповідача виникла заборгованість по податку з доходів фізичних осіб у сумі 34617 грн. 31 коп., що підтверджується довідкою розрахунком заборгованості, виданою Каховською ОДПІ, узгодженими податковими розрахунками форми № 1ДФ за 2004 - 2006 роки.

          Станом на 12.02.2007р. зазначена заборгованість не погашена, та складає 34617 грн. 31 коп.

Доказів сплати заборгованості суду не надано. Позовні вимоги, підтверджені належними доказами, задовольняються у повному обсязі.  Судовий збір згідно ст. 94 КАС України не стягується.

Відповідно до п. 3.1.1. ст. 3 Закону України "Про порядок погашення зобов'язань платниками податків перед бюджетами та державними цільовими фондами", та керуючись ст. 94, 159-163, 167 Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

П О С Т А Н О В И В :

          1. Позов задовольнити. Стягнути з відкритого акціонерного товариства "Каховська харчосмакова фабрика" (Херсонська область, м. Каховка, вул. 9 Січня, буд.8, р/рах. 260018203 в ХОД ВАТ "Райффайзен Банк Аваль", МФО 352093, код ЄДРПОУ 00380342) 34617 грн. 31 коп. заборгованості по податку з доходів фізичних осіб на користь місцевого бюджету м. Каховка Херсонської області (на р/рах. 33218800700011 в ГУДКУ у Херсонській області, МФО 852010, код призначення платежу 11010100, код ЄДРПОУ одержувача 24103779).

          Виконавчий лист видати стягувачу - Каховській ОДПІ після набрання постановою законної сили.

          2. Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, якщо таку заяву не було подано. Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не була подана у строк, встановлений цим Кодексом, постанова або ухвала суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення цього строку. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.  

          3. Заява про апеляційне оскарження постанови суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення, а в разі складення постанови у повному обсязі відповідно до статті 160 КАС України з дня складення в повному обсязі. Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження. Апеляційна скарга може бути подана без попереднього подання заяви про апеляційне оскарження, якщо скарга подається у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.

              Суддя                                                                  В.В. Хом'якова

Постанову підписано 23 квітня 2007 року.

СудГосподарський суд Херсонської області
Дата ухвалення рішення17.04.2007
Оприлюднено28.08.2007
Номер документу587861
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —8/126-ап-07

Постанова від 17.04.2007

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Хом'якова В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні