Ухвала
від 14.06.2016 по справі 607/6372/16-а
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

14.06.2016

Справа №607/6372/16-а

Суддя Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області Братасюк В.М., ознайомившись із заявою ПП «ОРАНЖ А» про вжиття заходів забезпечення позову по адміністративній справі за позовом ПП «ОРАНЖ А» до виконавчого комітету Тернопільської міської ради про визнання протиправним та скасування рішення, -

В С Т А Н О В И В :

ПП «ОРАНЖ А» звернулось в суд із заявою про вжиття заходів забезпечення позову ПП «ОРАНЖ А» до виконавчого комітету Тернопільської міської ради про визнання протиправним та скасування рішення.

Позивач просить вжити заходів забезпечення позову, шляхом зупинення дії рішення виконавчого комітету Тернопільської міської ради від 18.05.2016року за №432 «Про усунення порушень у сфері земельного законодавства та містобудування» та заборони відповідачу вчиняти будь-які дії по демонтажу тимчасових споруд, які розміщені на земельній ділянці за адресою: м.Тернопіль, вул.Митрополита Шептицького, площею 0,2112га, кадастровий №6110100000:12:001:0046, що належить ПП «ОРАНЖ А» на праві приватної власності.

Необхідність забезпечення позову обумовлюється тим, що в оскаржуваному рішенні визначено дату до якої, ПП «ОРАНЖ А» зобов'язане демонтувати тимчасові споруди в добровільному порядку, а саме 07.06.2016року, якщо ж позивачем дане рішення виконане не буде, тимчасові споруди будуть демонтовані в примусовому порядку з покладенням на нього витрат по примусовому демонтажу, і у разі задоволення судом позовних вимог, відновлення порушених прав позивача буде унеможливлене або потребуватиме значних зусиль, часу та витрат.

Оглянувши матеріали справи, приймаючи до уваги те, що існує очевидна небезпека заподіяння шкоди правам, свободам та інтересам позивача до ухвалення рішення в адміністративній справі, суд вважає, що заяву слід задовольнити виходячи з наступного.

Відповідно до вимог ст. 117 КАС України, суд за клопотанням позивача або з власної ініціативи може постановити ухвалу про вжиття заходів забезпечення адміністративного позову, якщо існує очевидна небезпека заподіяння шкоди правам, свободам та інтересам позивача до ухвалення рішення в адміністративній справі, або захист цих прав, свобод та інтересів стане неможливим без вжиття таких заходів, або для їх відновлення необхідно буде докласти значних зусиль та витрат, а також якщо очевидними є ознаки протиправності рішення, дії чи бездіяльності суб'єкта владних повноважень. Подання адміністративного позову, а також відкриття провадження в адміністративній справі не зупиняють дію оскаржуваного рішення суб'єкта владних повноважень, але суд у порядку забезпечення адміністративного позову може відповідною ухвалою зупинити дію рішення суб'єкта владних повноважень чи його окремих положень, що оскаржуються. Ухвала негайно надсилається до суб'єкта владних повноважень, що прийняв рішення, та є обов'язковою для виконання.

Також ч.4 ст. 117 КАС України, передбачено, що адміністративний позов, крім способу, встановлено частиною третьою цієї статті, може бути забезпечено забороною вчиняти певні дії.

Із заяви та наданих матеріалів, суд вбачає підстави для вжиття заходів забезпечення позову, шляхом зупинення дії рішення виконавчого комітету Тернопільської міської ради від 18.05.2016 року за № 432 «Про усунення порушень у сфері земельного законодавства та містобудування» в частині, що стосується ПП «ОРАНЖ А» та заборони вчиняти будь-які дії по демонтажу тимчасових споруд, які розміщені на земельній ділянці за адресою: м.Тернопіль, вул.Митрополита Шептицького, площею 0,2112га, кадастровий №6110100000:12:001:0046, що належить ПП «ОРАНЖ А» на праві приватної власності, до набрання судовим рішенням у справі законної сили.

Керуючись ст.117, 118 КАС України, суддя –

УХВАЛИВ :

Заяву ПП «ОРАНЖ А» про вжиття заходів забезпечення позову по адміністративній справі за позовом ПП «ОРАНЖ А» до виконавчого комітету Тернопільської міської ради про визнання протиправним та скасування рішення – задовольнити частково.

Зупинити дію рішення виконавчого комітету Тернопільської міської ради від 18.05.2016 року за № 432 «Про усунення порушень у сфері земельного законодавства та містобудування» в частині, що стосується ПП «ОРАНЖ А» та заборони вчиняти будь-які дії по демонтажу тимчасових споруд, які розміщені на земельній ділянці за адресою: м.Тернопіль, вул.Митрополита Шептицького, площею 0,2112га, кадастровий №6110100000:12:001:0046, що належить ПП «ОРАНЖ А» на праві приватної власності до набрання законної сили рішенням суду по даній справі.

У задоволенні решти вимог заяви – відмовити.

Ухвала підлягає негайному виконанню.

Ухвалу може бути оскаржено до Львівського апеляційного адміністративного суду через Тернопільський міськрайонний суд шляхом подання апеляційної скарги протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Оскарження ухвали не зупиняє її виконання, а також не перешкоджає подальшому розгляду справи.

Суддя Братасюк В.М.

СудТернопільський міськрайонний суд Тернопільської області
Дата ухвалення рішення14.06.2016
Оприлюднено11.07.2016
Номер документу58801037
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —607/6372/16-а

Ухвала від 13.12.2016

Адміністративне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Братасюк В. М.

Ухвала від 13.09.2016

Адміністративне

Львівський апеляційний адміністративний суд

Довгополов Олександр Михайлович

Ухвала від 31.08.2016

Адміністративне

Львівський апеляційний адміністративний суд

Довгополов Олександр Михайлович

Ухвала від 14.06.2016

Адміністративне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Братасюк В. М.

Ухвала від 14.06.2016

Адміністративне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Братасюк В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні