Ухвала
від 05.07.2016 по справі б38/26/15/183/06
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

05.07.16р. Справа № Б38/26/15/183/06

Суддя господарського суду Дніпропетровської області Владимиренко І.В. розглянувши справу

Кредитори:

1.Комунальне підприємство "Жовтоводськтепломережа", м. Жовті Води

2.Дніпропетровське обласне відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, м. Дніпропетровськ

3.Відкрите акціонерне товариство "Енергопостачальна компанія Дніпрообленерго" П'ятихатський район електричних мереж, м. П'ятихатки

4.Комунальне підприємство "Жовтоводські електричні мережі" Дніпропетровської обласної ради, м. Жовті Води

5.Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків та професійних захворювань в м. Жовті Води

6.Жовтоводський міський центр зайнятості, м. Жовті Води

7.Комунальне підприємство "Жовтоводський водоканал" Дніпропетровської обласної ради, м. Жовті Води

8.Товариство з обмеженою відповідальністю "БІС-електронік", м. Київ

9.Товариство з обмеженою відповідальністю "Дніпро-Сервіс-Реєстр", м. Дніпропетровськ

10.Відкрите акціонерне товариство "Дніпровський машинобудівний завод", м. Дніпропетровськ

11.Первинна профспілкова організація Відкритого акціонерного товариства "Південний радіозавод", м. Жовті Води

12.Жовтоводська об'єднана державна податкова інспекція, м. Жовті Води

13.Закрите акціонерне товариство "Вінницький проектний інститут", м. Вінниця

14.Жовтоводське виробниче житлово-ремонтно-експлуатаційне об'єднання, м. Жовті Води

15.Відкрите акціонерне товариство "Кіровоградобленерго", м. Кіровоград, в особі Петрівського району електричних мереж, смт. Петрове Кіровоградської області

16.П'ятихатське об'єднане управління Пенсійного фонду України Дніпропетровської області

Боржник: Відкрите акціонерне товариство "Південний радіозавод", м. Жовті Води, Дніпропетровської області (ЄДРПОУ 14313949)

про визнання банкрутом

Представники сторін:

від ВВД ФСС НВВ: Колінька О.Г., дов. № 535-03/03 від 25.12.15р.

від ПАТ "ДТЕК Дніпрообленерго": Яцишин О.Й. , дов. № 153/1001 від 01.04.16р.

від КП "Жовтоводськтепломережа" : Бочанова Я.В., дов. № 28 від 12.01.16р.

від КП "Жовтоводський водоканал": Наумчик Л.В., дов.№123 від 12.01.16р.

від П`ятихатського ОУ ПФУ: Рубцова В.В., дов. №61/12/46 від 04.04.16р.

від кредиторів 2-4, 6, 8-16: не з'явилися

від боржника: ліквідатор Дерябкін О.Е. особисто.

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою суду від 25.05.16р. клопотання ліквідатора про продовження строку ліквідаційної процедури ВАТ «Південний радіозавод» за № б/н від 19.04.16р. задоволено.

Продовжено строк ліквідаційної процедури Відкритого акціонерного товариства "Південний радіозавод" та повноваження ліквідатора Відкритого акціонерного товариства "Південний радіозавод" Дерябкіна О.Е. до 05.07.16р. Відкладено розгляд клопотання П'ятихатського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Дніпропетровської області за № 494/12/46 від 12.04.2016 року про заміну сторони провадження по справі за заявою управління ПФУ в м. Жовтих Водах Дніпропетровської області для надання П'ятихатським об'єднаним управлінням Пенсійного фонду України Дніпропетровської області документального та нормативного підтвердження зазначених у клопотанні відомостей. Відкладено судове засідання у справі про банкрутство Відкритого акціонерного товариства "Південний радіозавод" на 05.07.16р. о 10:45 год.

05.07.2016р. до суду від ліквідатора ВАТ "Південий радіозавод" Дерябкіна О.Е. надійшло клопотання б/н від 05.07.2016р. про продовження строку ліквідаційної процедури ВАТ "Південний радіозавод" на 3 місяці. Судом клопотання ліквідатора № б/н від 05.07.2016р. прийнято до розгляду.

05.07.2016р. від ліквідатора ТОВ "Південний радіозавод" Дерябкіна О.Е. надійшов звіт № б/н від 05.07.2016р. про хід проведення ліквідаційної процедури боржника. Судом звіт ліквідатора № б/н від 05.07.2016р. прийнято до відома.

У судове засідання 05.07.2016р. з'явились не всі учасники у справі про банкрутство, про час і місце судового засідання повідомленні своєчасно та належним чином. Причини неявки суду невідомі.

Розглянувши у судовому засіданні 05.07.2016р. клопотання ліквідатора ВАТ "Південний радіозавод" № б/н від 05.07.16р. про продовження строку ліквідаційної процедури ВАТ "Південний радіозавод" на 3 місяці, заслухавши присутніх учасників провадження у справі про банкрутство, суд встановив наступне.

Ліквідатор в судовому засіданні пояснив наступне, що на сьогоднішній день нереалізованими залишаються активи, які увійшли до складу ліквідаційної маси, зокрема, з метою реалізації вищевказаного майна ліквідатором було проведено відбір організатора аукціону з метою проведення аукціону з продажу майна банкрута. Ухвалою від 04.11.2014 року господарським судом Дніпропетровської області затверджено організатора аукціону з продажу майна ВАТ «Південний радіозавод» - Правобережну товарну біржу. З організатором аукціону укладено договір доручення на проведення відповідного аукціону, запропонована сума винагороди організатора аукціону складає 7% від кінцевої ціни реалізації майна банкрута.

Також ліквідатором було встановлено наявність дебіторської заборгованості. На даний час ліквідатором вживаються заходи щодо стягнення дебіторської заборгованості від вищезазначених осіб.

Окрім того, ліквідатором встановлено наявність у власності ВАТ «Південний радіозавод» корпоративних прав, а саме: ВАТ «Південний радіозавод» є засновником ЗАТ «ЗЕЛ» (Код ЄДРПОУ 30228406), розмір внеску до статутного фонду складає 100 000,00 грн., що становить 50% від загального розміру статутного фонду. Представники кредиторів доручили ліквідатору з'ясувати всі обставини щодо того, чи приймалось рішення ВАТ «Південний радіозавод» про вихід зі складу учасників та чи направлялись будь-які документи на адресу державного реєстратора.

Також ліквідатором встановлено, що частина нереалізованого майна має спірний статус, оскільки ялинки, дорога та тротуар по вул. Кропоткіна, секції паркану та резервуар, які знаходяться на території КП «Жовтоводського водоканалу» з одного боку є об'єктами інфраструктури та повинні бути передані місцевій громаді, а з іншого - згідно отриманих відповідей, відповідні органи відмовляються приймати вищевказане майно. Враховуючи викладене представники кредиторів одноголосно вирішили зобов'язати ліквідатора направити відповідні листи до виконкому міської ради з метою вирішення питання приймання на баланс відповідних об'єктів.

Ліквідатор на підставі вищенаведеного звернувся з відповідним листом до Дніпропетровської обласної ради з метою вирішення питання, щодо передачі відповідних об'єктів на баланс КП «Жовтоводському водоканалу». Станом на теперішній час винесено питання на сесію Дніпропетровської обласної ради, щодо передачі на баланс відповідних об'єктів КП «Жовтоводського водоканалу».

Ліквідатор також повідомив, що будівля заводоуправління, яка готується до реалізації не може бути повністю продана, оскільки в ній зберігається трудовий архів підприємства, який не може бути переданий, оскільки у архіву відсутні приміщення для зберігання цих документів. З цього приводу ліквідатор звернувся до виконкому Жовтоводської міської ради із заявою щодо прискорення пошуку приміщення з метою недопущення затягування ліквідаційної процедури ВАТ «Південний радіозавод».

Відповідно до абз. 4 ст. 53 ГПК призначені господарським судом строки можуть бути ним продовжені за заявою сторони, прокурора чи з своєї ініціативи.

Враховуючи вищевикладене, суд вирішив, клопотання ліквідатора ВАТ "Південний радіозавод" № б/н від 05.07.2016р. про продовження строку ліквідаційної процедури на 3 місяці задовольнити.

Продовжити строк ліквідаційної процедури ВАТ "Південний радіозавод" та повноважень ліквідатора на 3 місяці.

Також судом розглянуто заяву П'ятихатського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Дніпропетровської області № 494/12/46 від 12.04.16р. про заміну сторони та встановлено наступне.

Відповідно до представлених П'ятихатським об'єднаним управлінням Пенсійного фонду України Дніпропетровської області документів: постанови Кабінету Міністрів України від 16.12.15р. № 1055, Виписки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців від 31.03.16р., УПФУ в м. Жовтих Водах змінило найменування на П'ятихатське об'єднане управління Пенсійного фонду України Дніпропетровської області.

Згідно ст. 25 Господарського процесуального кодексу України у разі смерті або оголошення фізичної особи померлою, припинення діяльності суб'єкта господарювання шляхом реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення), заміни кредитора чи боржника в зобов'язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, господарський суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу. Усі дії, вчинені в судовому процесі до вступу у справу правонаступника, обов'язкові для нього так само, як вони були обов'язкові для особи, яку правонаступник замінив. Про заміну або про відмову заміни сторони чи третьої особи її правонаступником господарський суд виносить ухвалу.

На підставі вищезазначеного, суд вважає за необхідне, заяву П'ятихатського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Дніпропетровської області № 494/12/46 від 12.04.16р. про заміну сторони задовольнити.

Провести процесуальне правонаступництво.

Кредитором по справі № Б38/26/15/183/06 вважати П'ятихатське об'єднане управління Пенсійного фонду України Дніпропетровської області.

Керуючись ст. ст. 5, 30, 32 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. ст. 25, 53, 86 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

Клопотання ліквідатора № б/н від 05.07.2016р. про продовження ліквідаційної процедури задовольнити.

Продовжити строк ліквідаційної процедури Відкритого акціонерного товариства "Південний радіозавод" та повноваження ліквідатора Відкритого акціонерного товариства "Південний радіозавод" Дерябкіна О.Е. на 3 місяці.

Заяву П'ятихатського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Дніпропетровської області № 494/12/46 від 12.04.16р. про заміну сторони задовольнити.

Провести процесуальне правонаступництво.

Кредитором по справі № Б38/26/15/183/06 вважати П'ятихатське об'єднане управління Пенсійного фонду України Дніпропетровської області.

Зобов'язати ліквідатора після закінчення всіх дій в ліквідаційній процедурі надати суду звіт ліквідатора, ліквідаційний баланс, реєстр вимог кредиторів, документи, що підтверджують проведення ліквідаційної процедури, повідомити всіх виявлених кредиторів про день та час розгляду справи, докази повідомлень надати суду.

Копію ухвали направити кредиторам, ліквідатору.

Суддя І.В.Владимиренко

СудГосподарський суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення05.07.2016
Оприлюднено12.07.2016
Номер документу58807905
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —б38/26/15/183/06

Ухвала від 04.10.2024

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

Ухвала від 15.08.2024

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

Ухвала від 16.07.2024

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

Ухвала від 28.05.2024

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

Ухвала від 17.04.2024

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

Ухвала від 01.04.2024

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

Ухвала від 01.03.2024

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

Ухвала від 30.01.2024

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

Ухвала від 03.01.2024

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

Ухвала від 21.11.2023

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні