Ухвала
від 18.05.2016 по справі 819/1947/15
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про заміну сторони виконавчого провадження

Справа № 819/1947/15

18 травня 2016 року м.Тернопіль

Тернопільський окружний адміністративний суд, в складі:

головуючого судді Білоус І.О.

розглянувши в порядку письмового провадження в місті Тернополі заяву Тернопільського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Тернопільської області про заміну сторони виконавчого провадження у справі за позовом Управління Пенсійного фонду України в Тернопільському районі до ТОВ " Виробничо - комерційна фірма " Декор" про стягнення заборгованості, -

ВСТАНОВИВ:

Тернопільське об'єднане управління Пенсійного фонду України Тернопільської області звернулося до Тернопільського окружного адміністративного суду із заявою про заміну сторони виконавчого провадження у справі за позовом управління Пенсійного фонду України в Тернопільському районі до товариства з обмеженою відповідальністю виробничо-комерційної фірми “Декор” про стягнення заборгованості.

Заявник просить замінити сторону виконавчого провадження №50189126 з управління Пенсійного фонду України в Тернопільському районі на Тернопільське об'єднане управління Пенсійного фонду України Тернопільської області.

У судове засідання представники сторін не з'явились, хоча були належним чином повідомленні.

Представник заявника подав заяву в якій просить слухати розгляд заяви про заміну сторони за його відсутності, вимоги підтримує та просить їх задовольнити.

У зв'язку із неявкою у судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі, на підставі приписів ч. 6 ст. 12 та ч. 1 ст. 41 КАС України фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалося, а проведено в письмовому провадженні.

Судом встановлено, що на виконанні у відділі державної виконавчої служби Тернопільського районного управління юстиції знаходиться виконавче провадження №50189126 з примусового виконання виконавчого листа Тернопільського окружного адміністративного суду від 28.12.2015р. №819/1947/15 про стягнення з Товариства з обмеженою відповідальністю виробничо-комерційна фірма "Декор" (вул. Нова, 3, с. Плотича, Тернопільський район. Тернопільської області. 47704, код ЄДРПОУ 14030766) на користь Управління Пенсійного фонду України в Тернопільському районі (майдан Перемоги, 1, м. Тернопіль, 46009, код ЄДРПОУ 21153972. р/р 2560030200442 у філії ОПРВ Тернопільського обласного управління ВАТ „Ощадбанк", МФО 338545) 118044,32 грн. (сто вісімнадцять тисяч сорок чотири гривні тридцять дві копійки) заборгованості по відшкодуванню фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій призначених по списку №1 виробництв, робіт, професій, посад і показників, затверджуваних Кабінетом Міністрів України, за квітень, травень 2015 року.

Постановою відділу державної виконавчої служби Тернопільського районного управління юстиції 15.02.2016 відкрито виконавче провадження №50189126.

В ході здійснення виконавчого провадження встановлено, що постановою Кабінету Міністрів України від 16.12.2015 №1055 про деякі питання функціонування територіальних органів Пенсійного фонду України Управління Пенсійного фонду України в Тернопільському районі реорганізовано шляхом злиття з Управління Пенсійного фонду України в Тернопільському районі та утворено Тернопільське об'єднане управління Пенсійного фонду України Тернопільської області.

Відповідно до ст. 8 Закону України «Про виконавче провадження» у разі вибуття однієї з сторін державний виконавець з власної ініціативи або за заявою сторони, а також сама заінтересована сторона мають право звернутися до суду з заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, обов'язкові тією мірою, в якій вони були б обов'язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Під правонаступництвом у виконавчому провадженні необхідно розуміти заміну однієї зі сторін (стягувача або боржника) з переходом прав та обов'язків від правопопередника до іншої особи (правонаступника), що раніше не брали участі у виконавчому провадженні. Так, підставою правонаступництва є смерть громадянина, що був стороною виконавчого провадження, оголошення його померлим, реорганізація юридичної особи, відступлення права вимоги, переведення боргу (глава 47 ЦК).

Враховуючи вищезазначене, суд приходить до висновку, що слід замінити у виконавчому провадженні №50189126 стягувача з Управління Пенсійного фонду України в Тернопільському районі на Тернопільське об'єднане управління Пенсійного фонду України Тернопільської області.

Керуючись статтями 165, 264 КАС України, суд, -

УХВАЛИВ:

Заяву Тернопільського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Тернопільської області про заміну сторони виконавчого провадження у справі за позовом управління Пенсійного фонду України в Тернопільському районі до товариства з обмеженою відповідальністю виробничо-комерційної фірми “Декор” про стягнення заборгованості, - задовольнити.

Замінити у виконавчому провадженні №50189126 стягувача з Управління Пенсійного фонду України в Тернопільському районі на Тернопільське об'єднане управління Пенсійного фонду України Тернопільської області.

Ухвала суду може бути оскаржена до Львівського апеляційного адміністративного суду через Тернопільський окружний адміністративний суд в порядку і строки, передбачені ст. 186 Кодексу адміністративного судочинства України та набирає законної сили в порядку, визначеному ст. 254 Кодексу адміністративного судочинства України.

Суддя                                                                                                    Білоус І.О.

копія вірна

Суддя                                                                                                    Білоус І.О.

Дата ухвалення рішення18.05.2016
Оприлюднено13.07.2016
Номер документу58845310
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення заборгованості

Судовий реєстр по справі —819/1947/15

Ухвала від 18.05.2016

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Білоус І.О.

Ухвала від 10.07.2015

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Білоус І.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні