Ухвала
від 08.07.2016 по справі 904/5604/16
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про введення процедури санації боржника

до порушення провадження у справі про банкрутство

08.07.16р. Справа № 904/5604/16

Суддя господарського суду Дніпропетровської області Владимиренко І.В. розглянувши заяву боржника ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "Дев - Груп" (49094, АДРЕСА_1; ЄДРПОУ 40039599)

про введення процедури санації боржника до порушення провадження у справі про банкрутство

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "Дев - Груп" (49094, АДРЕСА_1; ЄДРПОУ 40039599) звернулось до господарського суду Дніпропетровської області із заявою про затвердження плану досудової санації боржника до порушення справи про банкрутство .

Суд, вивчивши заяву та додані до неї матеріали, встановив наступне.

Відповідно до ч. 2 ст. 4 1 Господарського процесуального кодексу України господарські суди розглядають справи про банкрутство у порядку провадження, передбаченому цим Кодексом, з урахуванням особливостей, встановлених Законом України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» .

Згідно п.2 ст.6 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» , процедуру санації боржника до порушення провадження у справі про банкрутство може бути введено за наявності: відповідної письмової згоди власника майна (органу, уповноваженого управляти майном) боржника; відповідної письмової згоди кредиторів, загальна сума вимог яких перевищує п'ятдесят відсотків кредиторської заборгованості боржника згідно з даними його бухгалтерського обліку ; плану санації, який повинен бути письмово погоджений усіма забезпеченими кредиторами та схвалений загальними зборами кредиторів боржника.

13.06.16р. проведені загальні збори засновників ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "Дев - Груп", на яких обрано голову зборів учасників, секретаря зборів учасників, надано згоду на проведення процедури досудової санації ТОВ "Дев - Груп", призначено представником власників ТОВ "Дев - Груп" Бочкур - ОСОБА_2

Але господарським судом встановлено, що боржником до заяви не надано письмових згод власника майна (органу, уповноваженого управляти майном) боржника та кредиторів відповідно до вимог п.2 ст.6 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» .

До заяви про затвердження плану досудової санації також мають додаватись первинні документи бухгалтерського обліку боржника, які підтверджують розмір кредиторської заборгованості, на підставі яких господарський суд може зробити висновок стосовно того, чи перевищує 50% загальної кредиторської заборгованості боржника сума вимог кредиторів, що надали згоду на введення процедури досудової санації боржника, але боржником не додано будь - яких документів бухгалтерського обліку боржника, які б підтверджували загальний розмір кредиторської заборгованості останнього.

Також боржником до заяви, не надані установчі документи з довідкою про включення підприємства до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, що унеможливлює встановити чи є у статутному капіталі частка державної власності.

Враховуючи викладене, суд приходить до висновку про повернення ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "Дев - Груп" (49094, АДРЕСА_1; ЄДРПОУ 40039599) заяви про затвердження плану досудової санації боржника до порушення справи про банкрутство без розгляду з зазначених вище підстав.

Повернення заяви про порушення провадження у справі про банкрутство не перешкоджає повторному зверненню з такою заявою до господарського суду у встановленому порядку.

Керуючись ч. 1 ст. 15 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. 63, ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд,

УХВАЛИВ:

Заяву ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "Дев - Груп" (49094, АДРЕСА_1; ЄДРПОУ 40039599) про затвердження плану досудової санації боржника до порушення справи про банкрутство і додані до неї документи 58 аркушах повернути без розгляду.

Суддя ОСОБА_3

Дата ухвалення рішення08.07.2016
Оприлюднено14.07.2016
Номер документу58872188
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство

Судовий реєстр по справі —904/5604/16

Ухвала від 01.08.2016

Господарське

Дніпропетровський апеляційний господарський суд

Чус Оксана Володимирівна

Ухвала від 20.07.2016

Господарське

Дніпропетровський апеляційний господарський суд

Чус Оксана Володимирівна

Ухвала від 08.07.2016

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні