Ухвала
від 08.07.2016 по справі 308/6968/16-к
УЖГОРОДСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

308/6968/16-к

У Х В А Л А

08.07.2016 року м. Ужгород

Слідчий суддя Ужгородського міськрайонного суду ОСОБА_1 , з участю слідчого ОСОБА_2 розглянувши клопотання старшого слідчого СУ ГУНП в Закарпатській області майора поліції ОСОБА_2 про надання тимчасового доступу до технічного обладнання запису інформації з камер зовнішнього відеоспостерження, та інформації у вигляді відеозаписів таких камер відеоспостереження камер зовнішнього відеоспостерження всередині та зовні будівлі за адресою АДРЕСА_1 , які є у володінні Дочірнього підприємства Телерадіокомпанія « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (« ІНФОРМАЦІЯ_2 ») Виробничо-комерціного товариства з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (юридична адреса: АДРЕСА_2 , код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ),-

В С Т А Н О В И В :

З внесеного клопотання, яке погоджено з прокурором та матеріалів кримінального провадження вбачається, що 23.06.2016 із письмовою заявою звернувся ОСОБА_3 , 1963 р.н., директор Дочірнього підприємства ТРК « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (« ІНФОРМАЦІЯ_2 ») про те, що 23.06.2016 близько 16.15 год. під час робочої наради у приміщення його службового кабінету, що знаходиться в будівлі за адресою АДРЕСА_1 , зайшов один із співвласників телеканалу ДП ТРК « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (« ІНФОРМАЦІЯ_2 ») ОСОБА_4 , 1963 р.н., народний депутат України, який будучи незгідний із інформаційною роботою телеканалу, у присутності інших працівників телерадіокомпанії став погрожувати йому фізичною розправою, пошкодженням майна телерадіокомпанії, вигнав під час наради із службового кабінету ОСОБА_5 , 1978 р.н., головного редактора ТРК « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (« ІНФОРМАЦІЯ_2 »), та ОСОБА_6 , 1978 р.н., головного режисера ТРК « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (« ІНФОРМАЦІЯ_2 »), в результаті чого припинив роботу телерадіокомпанії на 1 годину.

В ході досудового розслідування також встановлено, що будівля ДП ТРК « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (« ІНФОРМАЦІЯ_2 »), що розташована в АДРЕСА_1 , обладнана камерами зовнішнього відео спостереження, а також як показав потерпілий ОСОБА_3 що факт приходу ОСОБА_4 та вчинення ним хуліганських дій був зафіксований камерами зовнішнього відео спостереження, які встановлені як зовні так і всередині приміщення. Допитані як свідки у даному кримінальному провадженні ОСОБА_7 та ОСОБА_8 , ОСОБА_5 та ОСОБА_6 також показали, що подія конфлікту відбулася в кабінеті директора ДП ТРК « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (« ІНФОРМАЦІЯ_2 »), який знаходиться у будівлі за адресою АДРЕСА_1 .

Відеозаписи за період часу з 16.00 по 18.00 годину 23.06.2016, зафіксовані камерам зовнішнього відео спостереження, установлених зовні та всередині будівлі ДП ТРК « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (« ІНФОРМАЦІЯ_2 »), який знаходиться у будівлі за адресою АДРЕСА_1 , мають важливе значення у даному кримінальному провадженні і у органу досудового розслідування є необхідність у їх вилученні відповідно до норм КПК України.

Відповідно до Інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, нежитлова будівля за адресою АДРЕСА_3 , адмінбудівля, належить на праві приватної власності Товариству з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (юр.адреса АДРЕСА_4 , ЄДРПОУ НОМЕР_2 ). Частина вказаної будівлі, а саме приміщення першого поверху шифр 1-11-7, загальною пл. 215 кв.м. в будівлі літ. «А» адмінбудинку, розташованого за адресою АДРЕСА_1 , відповідно до Договору оренди №1-ПМ/2015 від 01.02.2015, перебуває в оренді ДП ТРК « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (« ІНФОРМАЦІЯ_2 »).

Клопотання слідчого мотивоване тим, що з метою повного, всебічного та неупередженого розслідування і встановлення обставин, які мають значення, у органу досудового розслідування є необхідність у здійсненні тимчасового доступу та вилученні інформації у вигляді відеозаписів із усіх камер відеоспостерження, які розташовані в будівлі ДП ТРК « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (« ІНФОРМАЦІЯ_2 ») і належать вказаному підприємству, що знаходиться за місцем здійснення фактичної діяльності вказаного підприємства за адресою АДРЕСА_1 , і перебувають у володінні Дочірнього підприємства ТРК « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (« ІНФОРМАЦІЯ_2 ») Виробничо-комерціного товариства з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_3 », юридична адреса якого АДРЕСА_2 .

Разом із тим слідчий зазначає у клопотанні що архівація відеозаписів проводиться із перезаписом відеофайлів, тобто є обмеженим термін їх зберігання, а їх збереження не може гарантуватися будь-ким, існує реальна загроза знищення цієї інформації, у зв`язку із чим є необхідність розгляду даного клопотання без виклику представників ДП ТРК « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (« ІНФОРМАЦІЯ_2 »), у володінні яких знаходяться технічні засоби із збереженими відеозаписами камер спостереження.

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав та просив його задовольнити.

Положеннями ч. 2 ст. 163 КПК України визначено, що якщо сторона кримінального провадження, яка звернулася з клопотанням, доведе наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, клопотання може бути розглянуто слідчим суддею, судом без виклику особи, у володінні якої вони знаходяться.

Враховуючи, що слідчим наведені підстави щодо існування ризикузнищення інформації, до якої просить надати доступ, слідчий суддя розглядає клопотання без участі володільця майна.

Заслухавши пояснення слідчого з приводу внесеного клопотання, дослідивши матеріали клопотання, беручи до уваги те, що органом досудового слідства відкрито кримінальне провадження № 12016070040001367 від 23.06.2016 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.296 КК України по факту вчинення хуліганських дій на території ДП ТРК « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (« ІНФОРМАЦІЯ_2 »), слідчим доведено наявність достатніх підстав вважати, що вилучення вказаної у клопотанні інформації з камер відоспостережння необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів, які мають суттєве значення для встановлення фактичних обставин і такі можуть в подальшому слугувати речовими доказами, наведені правові підстави даного виду заходів забезпечення, приходжу до висновку про обґрунтованість внесеного клопотання.

Керуючись ст.ст. 131, 132,159-164, КПК України, -

У Х В А Л И В :

Клопотання слідчого задовольнити.

Зобов`язати Дочірнє підприємство Телерадіокомпанія « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (« ІНФОРМАЦІЯ_2 ») Виробничо-комерціного товариства з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (юридична адреса: АДРЕСА_2 , код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) надати стороні кримінального провадження старшого слідчого СУ ГУНП в Закарпатській області майора поліції ОСОБА_2 тимчасовий доступ до технічного обладнання запису інформації з камер зовнішнього відеоспостерження, та інформації у вигляді відеозаписів таких камер відеоспостереження за період часу з 16.00 години по 18.00 годину 23 червня 2016 року із усіх камер зовнішнього відеоспостерження всередині та зовні будівлі за адресою АДРЕСА_1 , які є у його володінні.

Ухвала діє протягом одного місяця з дня її ухвалення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Ужгородського

міськрайонного суду ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення08.07.2016
Оприлюднено14.03.2023
Номер документу58882417
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання тимчасового доступу до технічного обладнання запису інформації з камер зовнішнього відеоспостерження, та інформації у вигляді відеозаписів таких камер відеоспостереження камер зовнішнього відеоспостерження всередині та зовні будівлі за адресою АДРЕСА_1 , які є у володінні Дочірнього підприємства Телерадіокомпанія « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (« ІНФОРМАЦІЯ_2 ») Виробничо-комерціного товариства з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (юридична адреса: АДРЕСА_2 , код ЄДРПОУ НОМЕР_1

Судовий реєстр по справі —308/6968/16-к

Ухвала від 08.07.2016

Кримінальне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Бедьо В. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні