Ухвала
від 01.09.2014 по справі 554/12750/14-к
ОКТЯБРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ПОЛТАВИ

Октябрський районний суд м.Полтави

м. Полтава, вул. Навроцького, 5, 36002, (05322) 53-25-10

Справа №554/12750/14-к

Провадження № 1-кс/554/4797/2014

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

01 вересня 2014 року м.Полтава

Слідчий суддя Октябрського районного суду м.Полтави ОСОБА_1 :

при секретарі ОСОБА_2

за участю старшого слідчого - ОСОБА_3

розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання старшого слідчого з ОВС другого відділу кримінальних розслідувань слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління Міндоходів у Полтавській області старшого лейтенанта податкової міліції ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів по кримінальному провадженню №32014170000000053 від 11.08.2014, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.212 КК України ,-

В С Т А Н О В И В :

01 вересня 2014 року старший слідчийо з ОВС другого відділу кримінальних розслідувань СУ фінансових розслідувань ГУ Міндоходів у Полтавській області старший лейтенант податкової міліції ОСОБА_3 звернувся в суд з клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, погоджене начальником відділу прокуратури Полтавської області радником юстиції ОСОБА_4 . В якому прохали: надати дозвіл старшому лейтенанту податкової міліції ОСОБА_3 , лейтенанту податкової міліції ОСОБА_5 , капітану податкової міліції ОСОБА_6 , капітану податкової міліції ОСОБА_7 , лейтенанту податкової міліції ОСОБА_8 , лейтенанту податкової міліції ОСОБА_9 , старшому лейтенанту податкової міліції ОСОБА_10 , старшому лейтенанту податкової міліції ОСОБА_11 та іншим особам, що будуть діяти за дорученням слідчого чи постановою про проведення процесуальних дій на іншій території на тимчасовий доступ та вилучення оригіналів, а в разі їх відсутності засвідчених підписом посадової особи та скріплених печаткоюкопій первинних фінансово-господарських документів та документів бухгалтерського обліку ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 )по взаємовідносинам з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) за період з 01.01.2013р. по 31.12.2013р., які перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 »за адресою: АДРЕСА_1 , а саме: договорів та додатків до них, специфікацій, сертифікатів відповідності, паспортів-сертифікатів якості на продукцію, декларацій про відповідність на продукцію, технічної документації, рахунків-фактур, накладних, у т.ч. податкових накладних, видаткових накладних, товарно-транспортних накладних, актів, у т.ч. приймання-здачі, актів звірки, довіреностей, у т.ч. на отримання товарно-матеріальних цінностей, платіжних доручень, прибуткових касових ордерів та платіжних квитанцій до них. Просили розглянути дане клопотання без участі представників ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 ».

У судовому засіданні старший слідчий клопотання підтримав та просив його задовольнити.

Відповідно до ч.2 ст.163 КПК України, якщо сторона кримінального провадження, яка звернулася з клопотанням, доведе наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення речей і документів, клопотання може бути розглянуто слідчим суддею, судом без виклику особи, у володінні якої вони знаходяться.

Клопотання про фіксацію процесуальної дії за допомогою технічних засобів під час розгляду питання слідчим суддею від учасників процесуальної дії не надійшло, за ініціативою суду не здійснюється, що відповідає положенням ст.107 КПК України.

Заслухавши пояснення старшого слідчого, дослідивши матеріали справи, з метою забезпечення всебічного, повного та об`єктивного досудового розслідування, для встановлення осіб, які вчинили кримінальні правопорушення та причетних до їх вчинення, проведення судових експертиз, приходжу до висновку про задоволення клопотання.

Встановлено, що СУ фінансових розслідувань ГУ Міндоходів у Полтавській області проводиться досудове розслідування по кримінальному провадженню внесене до ЄРДР за №32014170000000053 від 11.08.2014, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.212 КК України. У ході досудового розслідування встановлено, що службові особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » в 2013 році, відобразивши в бухгалтерському та податковому обліках наявність фінансово-господарських операцій з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », які не відбувалися, ухилися від сплати податку на додану вартість на загальну суму 644 366 грн. Також встановлено, що в 2013 році ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » надавало послуги ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_4 по капітальному ремонту свердловини №2 ІНФОРМАЦІЯ_5 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » по капітальному ремонту свердловини №93 ІНФОРМАЦІЯ_7 , договір про спільну діяльність від 10.06.2002 №3 - уповноважена особа ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_8 " по капітальному ремонту свердловини №204 Розпашнівського ГКР та виконувало роботи з проведення дослідження свердловини №455 Тищенківська, замовником яких виступало ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , м.Київ). Зметою встановлення фактичних робіт та обладнання, яке використовувалося при проведенні дослідження свердловини №455 Тищенківська, виникла необхідність в отриманні тимчасового доступу до оригіналів первинних бухгалтерських документів, документів фінансово-господарської діяльності ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 »по взаємовідносин з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » за період з 01.01.2013р. по 31.12.2013р.Відповідно до обліково-реєстраційних даних, податкової звітності ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », вказане товариства знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 . Вказане підтверджується матеріалами кримінального провадження.

Відповідно до ст.160 КПК України, сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час ня із клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у ст.161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором. У клопотанні зазначаються: короткий виклад обставин кримінального правопорушення, у зв`язку з яким подається клопотання; правова кваліфікація кримінального правопорушення із зазначенням статті (частини статті) закону України про кримінальну відповідальність; речі і документи, тимчасовий доступ до яких планується отримати; підстави вважати, що речі і документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; значення речей і документів для встановлення обставин у кримінальному провадження; можливість використання як доказів відомостей, що містяться в речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів, у випадку подання клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю; обґрунтування необхідності вилучення речей і документів, якщо відповідне питання порушується стороною кримінального провадження.

Надати дозвіл на тимчасовий доступ та вилучення оригіналів, а в разі їх відсутності засвідчених підписом посадової особи та скріплених печаткоюкопій первинних фінансово-господарських документів та документів бухгалтерського обліку ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 )по взаємовідносинам з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) за період з 01.01.2013р. по 31.12.2013р., які перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 »за адресою: АДРЕСА_1 , а саме: договорів та додатків до них, специфікацій, сертифікатів відповідності, паспортів-сертифікатів якості на продукцію, декларацій про відповідність на продукцію, технічної документації, рахунків-фактур, накладних, у т.ч. податкових накладних, видаткових накладних, товарно-транспортних накладних, актів, у т.ч. приймання-здачі, актів звірки, довіреностей, у т.ч. на отримання товарно-матеріальних цінностей, платіжних доручень, прибуткових касових ордерів та платіжних квитанцій до них.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.107, 160, 163, 166, 309 КПК України ,-

У Х В А Л И В :

Клопотання старшого слідчого з ОВС другого відділу кримінальних розслідувань слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління Міндоходів у Полтавській області старшого лейтенанта податкової міліції ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів по кримінальному провадженню №32014170000000053 від 11.08.2014, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.212 КК України задовольнити.

Надати дозвіл з 01 вересня 2014 року до 01 жовтня 2014 року старшому лейтенанту податкової міліції ОСОБА_3 , лейтенанту податкової міліції ОСОБА_5 , капітану податкової міліції ОСОБА_6 , капітану податкової міліції ОСОБА_7 , лейтенанту податкової міліції ОСОБА_8 , лейтенанту податкової міліції ОСОБА_9 , старшому лейтенанту податкової міліції ОСОБА_10 , старшому лейтенанту податкової міліції ОСОБА_11 на тимчасовий доступ та вилучення оригіналів, а в разі їх відсутності засвідчених підписом посадової особи та скріплених печаткоюкопій первинних фінансово-господарських документів та документів бухгалтерського обліку ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 )по взаємовідносинам з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) за період з 01.01.2013р. по 31.12.2013р., які перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 »за адресою: АДРЕСА_1 , а саме: договорів та додатків до них, специфікацій, сертифікатів відповідності, паспортів-сертифікатів якості на продукцію, декларацій про відповідність на продукцію, технічної документації, рахунків-фактур, накладних, у т.ч. податкових накладних, видаткових накладних, товарно-транспортних накладних, актів, у т.ч. приймання-здачі, актів звірки, довіреностей, у т.ч. на отримання товарно-матеріальних цінностей, платіжних доручень, прибуткових касових ордерів та платіжних квитанцій до них.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий судді, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення01.09.2014
Оприлюднено16.01.2023
Номер документу58889574
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів по кримінальному провадженню №32014170000000053 від 11.08.2014, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.212 КК України

Судовий реєстр по справі —554/12750/14-к

Ухвала від 01.09.2014

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Блажко І. О.

Ухвала від 01.09.2014

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Блажко І. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні