Ухвала
від 12.07.2016 по справі 639/5404/16-к
ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа №639/5404/16-к

Провадження 1-кс/639/851/16

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

місто Харків 12 липня 2016 року

Слідчий суддя Жовтневого районного суду м.Харкова ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю слідчого СВ Жовтневого відділення поліції Київського ВП ГУНП в Харківській області ОСОБА_3 , прокурора відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби прокуратури Харківської області ОСОБА_4 , розглянув винесене в кримінальному провадженні №12016220500001083 від 19.04.2016 року, слідчим СВ Жовтневого відділення поліції Київського ВП ГУНП в Харківській області ОСОБА_3 клопотання про проведення обшуку,

ВСТАНОВИВ:

Слідчий СВ Жовтневого відділення поліції Київського ВП ГУНП в Харківській області ОСОБА_3 звернувся до слідчого судді з клопотанням про надання дозволу на проведення обшуку за адресою: м.Харків, вул.Лозівська, 5, з метою відшукання та вилучення документів бухгалтерського обліку та будь - яких інших документів і носіїв інформації, що стосуються фінансово - господарської діяльності ТОВ «Альтер-кум» та його контрагентів, в тому числі договорів, видаткових накладних, податкових накладних, реєстрів отриманих та виданих податкових накладних, платіжних доручень та виписок з банку, документів про відповідність технічних умов зберігання ТМЦ, чорнових записів, робочих записів, чернеток та інших документів, які не увійшли до переліку, але пов`язані зі здійсненням фінансово - господарської діяльності ТОВ «Альтер-кум».

Клопотання обґрунтовано тим, що 19.04.2016 року до СВ Жовтневого ВП Київського ВП ГУНП в Харківській області з прокуратури Харківської області надійшли матеріали щодо шахрайських дій з боку ТОВ «Атлантіс», що розташоване за адресою: м. Харків, пр. Любові Малої, 93.

Вказану інформацію про вчинення кримінального правопорушення 19.04.2016 року внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12016220500001083, правова кваліфікація - ч.1 ст.190 КК України.

Допитана під час досудового розслідування ОСОБА_5 пояснила, що з 25.04.2014 року вона працювала в філії підприємства ТОВ "Атлантіс" (ЄДРПОУ 30012937), яке орендує приміщення та розташована за адресою: Харків, пр-т Любові Малої, 93, на посаді торгового представника. Центральний офіс підприємства і головний керівник територіально знаходяться в м. Дніпропетровськ.

Підприємство ТОВ "Атлантіс" знімає в оренду 5 офісних приміщень і склад для розміщення продукції. Оформлена вона була, як і всі торгові представники (далі представники) - офіційно, з відповідним записом в трудовій книжці.

Суть роботи представників полягала в наступному: оскільки підприємство ТОВ "Атлантіс" займалося оптово-роздрібною торгівлею лікеро-горілчаної продукції власного виробництва на території м. Харкова та Харківської області (продукція під торговими марками "Жан-Жак", "Дюльбер", "Золота амфора", "Клінкоф", "Гриндей", "Столетоф" і ін.). У кожного торгового представника була так звана "своя територія обслуговування". Це була територія де кожен з торгових представників поширював вищезазначену продукцію. Старшим по керівництву торговими представниками був супервайзер. Звітність роботи торгових представників полягала в наступному: кожен з торгових представників в продовж дня виїжджав на торговельні об`єкти, де отримував в усній формі замовлення від суб`єктів господарювання на поставку продукції. Після чого, представник заповнював спеціальну форму замовлення (формував так звану електронну заявку) в спеціальній програмі на планшеті, який видавався підприємством кожному з представників. У цій формі вбивалися найменування, кількість товару, який необхідно поставити клієнту. Після чого, ця заявка відправлялася в електронному вигляді операторам які постійно перебували на підприємстві. Останні після її отримання, формували накладну, розпечатували її в двох примірниках і віддавали в відділ логістики. Там вже формували замовлення (відвантажували згідно з накладною товар в машину належить ТОВ "Атлантіс") і розвозили товар безпосередньо по торгових об`єктах. На торговому об`єкті, при розвантаженні водій отримував оплату (повну або часткову) і підпис в своєму примірнику накладної про отримання товару замовником.

При цьому велика кількість накладних формувалися і виписувалися по так званій 2-ий формі і ніде в офіційному бухгалтерському обліку не враховувалися. Вони проходили за обліками виключно у внутрішній бухгалтерії підприємства і служили тільки для обліку обсягів фактично поставленого товару та отриманих за нього грошей. Такі накладні містили всі реквізити як і офіційна накладна (всі реквізити одержувача, найменування, кількість товару, що відпускають і його вартість) крім реквізитів постачальника - ТОВ "Атлантіс". І до певного періоду часу, поки хтось не порадив начальнику безпеки підприємства прибрати дані про постачальника.

Після поставки товару в обов`язки торгових представників входив контроль за розрахунками за вже поставлений товар (якщо не було повної оплати безпосередньо при отриманні товару). Торгові представники забирали виручку і здавали її на підприємство в касу, розписавши попередньо в спеціальному бланку дату і номер накладної, код і реквізити клієнта, а також суму яка здається. Цей бланк торгові представники розпечатували самостійно, був він у формі без номерного договору передоручення. За умовами цього договору довіритель - продавці уповноважував повіреного внести від імені покупців товару готівкові грошові кошти на рахунок ТОВ "Атлантіс.

Касир ТОВ "Атлантіс" при отриманні такого договору, звіряв зазначену в бланку суму, перераховував фактично отримані грошові кошти і ставив штамп «сплачено».

Крім замовників які працювали за формою 2, були і ті хто працював частково офіційно, тобто частина товару отримував за формою 2, а частина офіційно. А були й ті хто працював тільки офіційно.

За офіційної поставки, замовлення оформлявся також, товар відвантажувався за накладними які були іншими за зовнішнім виглядом - вони на відміну від тих що виписувалися за формою 2, містили повні реквізити постачальника і покупця, а також печатка і підпис оператора ТОВ "Атлантіс". При відвантаженні товару потрібно обов`язкове підписання покупцем накладної. Оплата за такими накладними відбувалася в основному за безготівковим розрахунком на розрахунковий рахунок ТОВ "Атлантіс", центральний офіс якого знаходиться в м Дніпропетровську. Як правило на наступний день філія в м Харкові отримувала з центрального офісу інформацію про оплати за товар. Готівкові кошти отримані в якості оплати за поставлений товар за офіційними накладним вносилися в касу підприємства ТОВ "Атлантіс" по таким же заповненим бланкам договорів передоручення. Відмінність від форми 2 було тільки в тому, що в графі повірений вказувався саме гр-н ОСОБА_6 , код НОМЕР_1 . Він же є начальником служби безпеки ТОВ "Атлантіс". Останній кожен день їздив до відділення банку "Схід" на вул. Сумській у Харкові, де здавав їх в касу банку, а отримані чеки надалі віддавав торговим представникам. Представники ж, в свою чергу, розвозили ці чеки по підприємцях.

Крім того офіційна зарплата працівникам ТОВ «Атлантіс» (розмір зарплати відповідав мінімального рівня зарплати в Україні) сплачувалася на картку 2 рази в місяць. А неофіційна сплачувалася готівкою з дозволу директора і начальника безпеки після 20 числа звітного місяця, і лише після того як закривалися розрахунки по 2-м формам. Остання вимога не поширювалася на постійних клієнтів, які замовляли товар із місяця в місяць. При отриманні грошей всі торгові представники розписувалися в журналі, який знаходиться в касі ТОВ "Атлантіс" і ведеться касиром. При цьому для виплати зарплати велося два журнали (журнал виплати офіційної зарплати і неофіційної).

Також раз на два-три тижні біля каси для кожного торгового представника фінансовий менеджер ТОВ "Атлантіс" залишав підготовлений ним реєстр накладних на відстрочку в якому містилася інформація по яким накладними, скільки і який саме клієнт є боржником. Ці заборгованості за відвантажений товар були тільки по 2-ій формі. Фінансовий менеджер крім того оновлював і постійно роздруковував для всіх торгових представників інформацію про дебіторську заборгованість, де крім заборгованості клієнтів за накладними виписаним по 2-ій формі, вказувалася заборгованість за накладними виписаним офіційно.

24.05.2016-25.05.2016 року на підставі ухвали Жовтневого районного суду м. Харкова проведено обшук в приміщеннях ТОВ «Атлантіс» за адресою: м. Харків, пр. Любові Малої, 93, під час чого виявлено та вилучено бухгалтерську документацію вказаного підприємства, в тому числі товарно-транспортні накладні як офіційні та і неофіційні (форма 2).

Так, дослідивши товарно - транспортні накладні, було виявлено не обліковані фінансово - господарські документи з реалізації лікеро - горілчаної продукції суб`єктами підприємницької діяльності, та що за неофіційною формою (форма 2) ТОВ «Атлантіс» реалізовував спиртні напої різних марок ТОВ «Альтер Кум».

В ході досудового розслідування було встановлено, що згідно із даними Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та громадських формувань гр. ОСОБА_7 є директором ТОВ «АЛЬТЕР КУМ», місцезнаходження: м. Харків, вул. Лозівська, буд. 5. ТОВ «АЛЬТЕРА КУМ» займається тією ж діяльністю що і ТОВ «МЕТА РІТЕЙЛ», а саме: код КВЕД - 47.11 «Роздрібна торгівля в неспеціалізованих магазинах переважно продуктами харчування, напоями та тютюновими виродами (основний)»; код КВЕД - 47.19 «Інші види роздрібної торгівлі в неспеціалізованих магазинах»; код КВЕД - 47.23 «Роздрібна торгівля рибою, ракоподібними та молюсками в спеціалізованих магазинах»; код КВЕД - 47.25 «Роздрібна торгівля в спеціалізованих магазинах»; код КВЕД - 47.26 «Роздрібна торгівля тютюновими виробами в спеціалізованих магазинах»; код КВЕД - 47.29 «Роздрібна торгівля продуктами харчування в спеціалізованих магазинах».

30.05.2016 року прокурором відділу 04/5 прокуратури Харківської області молодшим радником юстиції О. Тубелець на ім`я директора ТОВ «Альтер-кум» (ЄДРПОУ 38632366) ОСОБА_7 була направлена вимога в порядку ст. 93 КПК України про надання завірених належним чином копії документів по взаємовідносинах з ТОВ «Атлантис» за період з 01.01.2013 року по теперішній час, у тому числі договорів, податкових накладних, видаткових накладних, товарно - транспортних накладних, подорожніх листів, актів виконаних робіт, актів прийому-передачі, актів звірок, довіреностей, виписок з банків, однак до теперішнього часу вказаних документів отримано не було

Орган досудового розслідування вважає, що з метою встановлення важливих та об`єктивних обставин справи виникла необхідність в проведенні обшуку за адресою: м.Харків, вул.Лозівська, 5, де орендує приміщення та знаходиться ТОВ «Альтер-кум», з метою відшукання та вилучення документів бухгалтерського обліку та будь - яких інших документів і носіїв інформації, що стосуються фінансово - господарської діяльності ТОВ «Альтер-кум» та його контрагентів, в тому числі договори, видаткові накладні, податкові накладні, реєстри отриманих та виданих податкових накладних, платіжні доручення та виписки з банку, документи про відповідність технічних умов зберігання ТМЦ, чорнові записи, робочі записи та чернетки та інші документи, які не увійшли до переліку, але пов`язані зі здійсненням фінансово - господарської діяльності ТОВ «Альтер-кум», з метою їх відшукання та вилучення, а також у зв`язку з тим, що існує реальна загроза зміни та знищення вказаних речей та документів.

Згідно ч. 1 ст. 233 КПК України, ні хто не має право проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якою митою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ним володіє, або на підставі ухвали слідчого судді.

Згідно інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно за адресою: АДРЕСА_1 , № 62753950:

1.нежитлове приміщення №№ 7, 9-14, 32, загальна площа: 178,4 кв.м., в літ. Т-3, на праві приватної власності належить ОСОБА_8 , згідно договору купівлі- продажу, серія та номер: 1924 виданого 27.05.2016 року;

2.нежитлові приміщення 1-го поверху № 4, 33-в, 32а загальною площею 43,1 кв.м., в будівлі літ. С-6, на праві приватної власності належить ОСОБА_9 , згідно договору купівлі-продажу. серія та номер: 1758 виданого 18.05.2016 року;

3.нежитлове приміщення 4-го поверху № 4, загальною площею: 12,0 кв.м., в літ. С-6 на праві приватної власності належить ОСОБА_10 згідно договору купівлі- продажу, серія та номер: 1748 виданий 17.05.2016 року;

4.нежитлові приміщення №№ 1,2,3,4,6 загальною площею: 188,7 кв.м., в літ. Т-2 на праві приватної власності належить ОСОБА_10 згідно договору купівлі - продажу, серія та номер: 1660 виданий 12.05.2016 року;

5.нежитлові приміщення 1-го поверху № 22-29 загальною площею 91,4 кв.м., 2-го поверху № 1,2 загальною площею 100,2 кв.м., 3-го поверху № 1,2 загальною площею 21,8 кв.м., в будівлі літ. Т-3 на праві приватної власності належить ОСОБА_11 згідно договору купівлі - продажу, серія та номер: 1671 виданий 13.05.2016 року;

6.нежитлове приміщення 3-го поверху № 11а загальною площею 5,9 кв.м. в літ. «С-6» на праві приватної власності належить ОСОБА_10 згідно договору купівлі - продажу, серія та номер: 1532 виданого 29.04.2016 року;

7.нежитлові приміщення 2-го поверху №№ XII - XVIII, 3-го поверху №№ XIX - XXVIII, технічного поверху №№ LIII-LIX, LXII, LXVII загальною площею: 644,2 кв.м. на праві приватної власності належить Об`єднанню співвласників багатоквартирного будинку «Лозівська - 5» (код ЄДРПОУ 40352243) згідно договору купівлі - продажу, серія та номер: 1047 виданий 05.04.2016 року;

8.нежитлові приміщення 1-го поверху №№ І,II,III,IV,V,VI,VII,VIII,IX,X,XI, № 20,21,236 загальною площею 254 кв.м. на праві приватної власності належить Об`єднанню співвласників багатоквартирного будинку «Лозівська - 5» (код ЄДРПОУ 40352243) згідно договору купівлі - продажу, серія та номер: 1044 виданий 05.04.2016 року;

9.нежитлові приміщення 6-го поверху №№ XLVI-XLV у житловому будинку літ. «С-6» загальною площею 166,2 кв.м. на праві приватної власності належить Об`єднанню співвласників багатоквартирного будинку «Лозівська - 5» (код ЄДРПОУ 40352243) згідно договору купівлі - продажу, серія та номер: 1044 виданий 05.04.2016 року;

10.нежитлові приміщення 5-го поверху №№ XXXIX-XLV у житловому будинку літ. «С- 6» загальною площею 260,7 кв.м. на праві приватної власності належить Об`єднанню співвласників багатоквартирного будинку «Лозівська - 5» (код ЄДРПОУ 40352243) згідно договору купівлі - продажу, серія та номер: 1044 виданий 05.04.2016 року;

11.нежитлові приміщення 4-го поверху №№ XXIX-XXXVIII у житловому будинку літ. «С-6» загальною площею 270,2 кв.м. на праві приватної власності належить Об`єднанню співвласників багатоквартирного будинку «Лозівська - 5» (код ЄДРПОУ 40352243) згідно договору купівлі - продажу, серія та номер: 1044 виданий 05.04.2016 року;

12.квартири №№ 27-105, АДРЕСА_2 , об`єкти житлової нерухомості, об`єкт в процесі поділу, житлова площа 1665,3 кв.м., на праві приватної власності належить ОСОБА_9 згідно договору купівлі-продажу, серія та номер: 1362 виданого 12.03.2012;

13.нежитлове приміщення 2-го поверху № 12, 13, 20-:-33, 34а в літ. «С-6», загальною площею 596 кв.м., на праві приватної власності належить ОСОБА_12 згідно договору купівлі - продажу, серія та номер: 7248 виданого 05.10.2010 року;

14.нежитлова будівля літ. «Д-3» загальною площею 4257,8 кв.м., на праві приватної власності належить ТОВ «Харківтрансмашпроект» (код ЄДРПОУ 32952014) згідно договору купівлі-продажу, серія та номер: 663 виданого 31.01.2008 року;

15.нежитлові приміщення загальною площею 1052,7 кв.м., на праві приватної спільної часткової власності належить: 1/2 ОСОБА_13 , згідно договору купівлі-продажу, серія та номер: 3315 виданого 19.11.2009, 1/2 ОСОБА_14 , згідно договору купівлі-продажу, серія та номер: 3315 виданого 19.11.2009 року;

16.нежитлові приміщення 1-го поверху №№ 1-5, 20-21, 236, 32-61 загальною площею 953, 1 кв.м в будівлі літ. «С-6», на праві приватної власності належить ОСОБА_15 згідно декларації про готовність до експлуатації об`єкта, сері та номер: ХК 143153581365, видано 24.12.2015 року;

17.нежитлові будівлі: літ. «АА-8» загальною площею 34291,8 кв.м., літ. «АГ-2» загальною площею 2112,1 кв.м., літ. «АД-2» загальною площею 1431,4 кв.м., літ. «АК-1» загальною площею 514,3 кв.м., літ. «АЛ-1» загальною площею 447,2 кв.м., на праві державної власності належить Державному космічному агентству України (код ЄДРПОУ 00041482) згідно свідоцтва про право власності, серія та номер: б/н виданого 20.12.2012;

18.нежитлові приміщення. 1-го поверху №5 в літ. «Т-3» загальною площею 308,3 кв.м., на праві приватної власності належить ОСОБА_10 згідно договору купівлі- продажу, серія та номер: 862 виданого 29.04.2016 року;

19.нежитлові приміщення 1-го поверху № 1-15, 15а, 16-32, 32а, 33-37, 37а, 38-47; 2-го поверху № 1-14, 14а, 15-38; 3-го поверху № 1-14, 34-38; 4-го поверху № 1-4, 4а, 5-14, 30-32; масандри № 1-7, загальною площею 8600,2 кв.м., у літ. «Р-4» на праві приватної власності належить TOB «Т Престиж» (код ЄДРПОУ 34955200) згідно рішення суду, серія та номер: справа № 5023/2017/11, видано 26.05.2011 року Господарським судом Харківської області;

20.нежитлові будівлі літ. «П-3» загальною площею 5641,7 кв.м., на праві приватної власності належить ТОВ «Завод Спецелектрообладнання» (код ЄДРПОУ 36033423) згідно свідоцтва про право власності, серія та номер: 8291059, видано 21.08.2013;

21.нежитлова будівля літ. «АЗ-1» загальною площею 69,8 кв.м., на праві приватної власності належить ОСОБА_16 згідно договору купівлі-продажу, серія та номер: 3633, видано 25.07.2013;

22.нежитлові будівлі: літ. «Г-1» загальною площею 1441,0 кв.м., літ. «Д-1», загальною площею 297,2 кв.м., літ. «В-8», загальною площею 18460,9 кв.м., відомості про право власності відсутні;

23.нежитлові будівлі літ. «И-1» загальною площею 11,4 кв.м., літ. «АИ-1», загальною площею 573,2 кв.м., літ. «АВ-2», загальною площею 6392,9 кв.м., літ. «АБ-4», загальною площею 10952,3 кв.м., літ. «Я-1», загальною площею 484,2 кв.м., відомості про право власності відсутні;

24.нежитлова будівля літ. «П-3» загальною площею 5641,7 кв.м. на праві приватної власності належить ОСОБА_17 згідно договору купівлі-продажу, серія та номер: 2620 виданого 26.04.2012;

25.нежитлові приміщення 1-го поверху №№ 13-15. загальною площею 292,5 кв.м., нежитлові будівлі літ. «М-2» на праві приватної власності належить: 1/4 ОСОБА_18 згідно договору купівлі-продажу, серія та номер: 9909 виданого 25.11.2011 року та 1/2 ОСОБА_19 згідно договору купівлі-продажу, серія та номер: 9909 виданого 25.11.2011;

26.нежитлові будівлі літ. «АА-8» загальною площею 34291,8 кв.м., літ. «АГ-2» загальною площею 2112,1 кв.м., літ. «АД-2» загальною площею 1431,4 кв.м., літ. «АК-1» загальною площею 514,3 кв.м., літ. «АЛ-1» загальною площею 447,2 кв.м. на праві власності належить Державному науково-виробничому підприємству «Об`єднання комунар» згідно свідоцтва про право власності, б/н, 20.12.2012 року;

27.нежитлова будівля літ. «А-8» загальною площею 13888,9 кв.м., на праві колективної власності належить ТОВ «Колбім» ЛТД (код ЄДРПОУ 21243304);

28.нежитлові приміщення підвалу загальною площею 869,7 кв.м. в літ. «Б-12», користувач ДП «Харківський завод електроапаратури» згідно свідоцтва про права власності, б/н, 14.02.2005 року;

29.нежитлові приміщення 1-го, 2-го, 3-го, 4-го, 5-го, 6-го, 7-го, 8-го. 9-го, 10-го, 11-го, 12- го поверхів корпусу № 52 загальною площею 8286,3 кв.м. в літ. «Б-12» на праві приватної власності належить ТОВ «Атлант» (код ЄДРПОУ 30236988) згідно договору купівлі- продажу Р№ 2690 виданого 16.05.2005;

30.нежитлові будівлі літ. «Г-1» загальною площею 1441,0 кв.м. літ. «Д-1» загальною площею 297,2 кв.м., літ. «В-8», загальною площею 18460,9 кв.м. на праві приватної власності належить ВАТ «Концерн Енергомера» (код ЄДРПОУ 26350254) згідно договору купівлі- продажу. р№ 395 виданого 29.06.2006 року;

31.нежитлові приміщення дев`ятого поверху №1-:-5, 7, 9-:-16, 19-:-22 корпусу № 52 в літ. «Б-12» загальною площею 681,7 кв.м. на праві приватної власності належить ОСОБА_20 згідно договору купівлі-продажу, Р№ 3227, 24.10.2006;

32.нежитлові приміщення одинадцятого поверху № 1-:-5, 7, 9-: 17, 20-:-23 корпусу № 52 в літ. «Б-12», загальною площею 680,1 кв.м. на праві приватної власності належить ОСОБА_21 згідно договору дарування № 4447, 09.10.2009;

33.нежитлові приміщення десятого поверху № 1-:-6, 8, 10-:-19, 22-:-26 корпусу № 52 в літ. «Б-12» загальною площею 679,6 кв.м. на праві приватної власності належить ОСОБА_20 згідно договору купівлі-продажу, Р№ 3223, 24.10.2006 року;

34.нежитлові приміщення 6-го поверху № 1-:-5, 7, 9-:-18, 21-:-24 корпусу № 52 в літ. «Б- 12» загальною площею 680,8 кв.м. на праві приватної власності належить ОСОБА_22 згідно договору дарування, р№ 4013, 22.09.2009;

35.нежитлові приміщення 7-го поверху № 1-:-5, 7, 9-:-17, 20-:-23 корпусу № 52 в літ. «Б- 12» загальною площею 682,0 кв.м. на праві приватної власності належить ОСОБА_22 згідно договору дарування, р№ 4017, 22.09.2009;

36.нежитлові приміщення 8-го поверху №1-:-7, 9, 11-:-17, 20-:-23 корпусу № 52 в літ. «Б- 12» загальною площею 685,1 кв.м. на праві приватної власності належить ОСОБА_22 згідно договору дарування, р№ 4021, 22.09.2009;

37. 1/2 частина приміщення 1-го поверху № 27 площею 39,4 кв.м. на праві приватної власності належить ТОВ «Харківтрансмашпроект» (код ЄДРПОУ 32952014) згідно договору купівлі-продажу, р№ 663, 31.01.2008;

38.незавершене будівництво нежитлової будівлі літ. X, готовність незавершеного будівництва нежитлової будівлі літ. X складає 47% на праві приватної власності належить ТОВ «Харківська інвестиційно-будівельна компанія» (код ЄДРПОУ 35348586) згідно договору купівлі-продажу, р№ 241, 17.01.2008;

39.нежитлова будівля літ. «0-3» загальною площею 3268,9 кв.м. та нежитлова будівля літ. «П-3» загальною площею 5641,7 кв.м. на праві приватної власності належить Компанії Фармеа ЛТД згідно договору купівлі-продажу р.№ 390 від 22.01.2008,;

40.нежитлова будівля літ. «Д-З» загальною площею 4257,8 кв.м., частина нежитлової будівлі літ. «М-2» загальною площею 25,2 кв.м., частина нежитлової будівлі літ. «Т-3» загальною площею 1089,2 кв.м., частина нежитлової будівлі літ. «С-6» загальною площею

953,1кв.м., на праві приватної власності належить ТОВ «Харківтрансмашпроект» (код ЄДРПОУ 32952014) згідно договору купівлі-продажу р.№ 663 від 31.01.2008,;

41.нежитлова будівля літ. «Н-1» загальною площею 244,7 кв.м., нежитлова будівля літ. «К-1» загальною площею 125,1 кв.м., на праві приватної власності належить ОСОБА_9 згідно договору купівлі-продажу № 9270 від 28.12.2010,;

42.нежитлові приміщення першого поверху № 11-:-18 і другого поверху № 1-:-7 загальною площею 222,8 кв.м, нежитлові приміщення третього поверху № 1-:-6 загальною площею 115,4 кв.м, що розташовані в нежитловій будівлі літ. "С-6" на праві приватної власності належить ОСОБА_10 згідно договору купівлі-продажу р.№ 1745 від 24.07.2008, акт прийому передачі від 01.08.2008;

43.нежитлові приміщення першого поверху № 11-:-18 загальною площею 222,8 кв.м, нежитлової будівлі літ. "С-6" на праві приватної власності належить ОСОБА_23 згідно договору купівлі-продажу р.№ 2016 від 15.08.2008;

44.нежитлові приміщення четвертого поверху № 6 загальною площею 19,4 кв.м, нежитлової будівлі літ. "С-6" на праві приватної власності належить ОСОБА_10 згідно договору купівлі-продажу р.№ 2056 від 19.08.2008;

45.нежитлові приміщення першого поверху № 1-7, 9-14, 32 загальною площею 675,4 кв.м, нежитлової будівлі літ. "T-З" на праві приватної власності належить ОСОБА_24 згідно договору купівлі-продажу р.№ 10593 від 03.10.2008;

46.нежитлові приміщення першого поверху №№ 15,16 загальною площею 119.7 кв.м, нежитлової будівлі літ. "T-З" на праві приватної власності належить ОСОБА_25 згідно договору купівлі-продажу р.№ 11066 від 17.10.2008;

47.нежитлова будівля літ. «Е-3» загальною площею 1783,8 кв.м., на праві приватної власності належить ТОВ «АРС ЛОНГА» (код ЄДРПОУ 37764099) згідно договору купівлі- продажу р.№ 2008 від 30.08.2011, акт прийому-передачі від 31.08.2011;

48.нежитлові приміщення другого поверху № 8, 15-:-19 і третього поверху № 13 загальною площею 80,7 кв.м, що розташовані в нежитловій будівлі літ. "С-6" на праві приватної власності належить ОСОБА_10 згідно договору купівлі-продажу р.№ 3269 від 25.12.2008:

49.нежитлова будівля літ. «АЕ-1» загальною площею 73,1 кв.м., нежитлова будівля літ. «АЖ-1» загальною площею 63,0 кв.м., нежитлова будівля літ. «АЗ-1» загальною площею 69,8 кв.м., відомості про права власності відсутні;

50.нежитлова будівля літ. «Ю-2» загальною площею 754,1 кв.м., на праві приватної власності належить Державі Україна згідно свідоцтва про право власності б/н від 11.02.2009;

51.нежитлова будівля літ. «Е-3» загальною площею 5187,1 кв.м., на праві приватної власності належить Державі Україна згідно свідоцтва про право власності б/н від 27.03.2009;

52.нежитлові приміщення сьомого поверху № 54-61, 59а, 596, 61а, 63, 63а, 636, 68, 69, 70, 71 загальною площею 324,8 кв.м. що розташовані в нежитловій будівлі літ. "А-8" на праві приватної власності належить ТОВ «Науково-виробниче підприємство Моноліт Енерго» (код ЄДРПОУ 33675000) згідно договору купівлі-продажу № 1149 від 17.04.2009;

53.нежитлова будівля літ. «Ч-З» загальною площею 7652.8 кв.м.. на праві приватної власності належить Державі Україна згідно свідоцтва про право власності б/н від 21.07.2009;

54.нежитлова будівля літ. «Щ-3» загальною площею 1187,0 кв.м., на праві приватної власності належить Державі Україна згідно свідоцтва про право власності б/н від 22.07.2009;

55.нежитлова будівля літ. «У-3» загальною площею 7324,8 кв.м., на праві приватної власності належить Державі Україна згідно свідоцтва про право власності б/н від 22.07.2009;

56.нежитлова будівля літ. «Ш-1» загальною площею 2090,5 кв.м., на праві приватної власності належить Державі Україна згідно свідоцтва про право власності б/н від 21.07.2009;

57.нежитлові приміщення першого поверху № 1-:-15, 15а, 16-:-32, 32а, 33-:-37, 37а, 38-:- 47, нежитлові приміщення другого поверху № 1-:-14, 14а, 15-:-38, нежитлові приміщення третього поверху № 1-:-14, 34-:-38, нежитлові приміщення четвертого поверху 1-:-4, 4а, 5-:- 14, 30-:-32, нежитлові приміщення мансарди № 1-:-7, загальною площею 8600,2 кв.м, нежитлової будівлі літ. "Р-4" на праві приватної власності належить ТОВ «Т Престиж» згідно ухвали Господарчого суду Харківської області по справі № 5023/2017/11 від 06.07.2011;

58.нежитлові приміщення першого поверху № 1-:-15, 15а, 16-:-32, 32а, 33-:-37, 37а. 38-47:-нежитлові приміщення другого поверху№ 1-:-14, 14а, 15-:-38, нежитлові приміщення третього поверху № 1-:-14, 34-:-38, нежитлові приміщення четвертого поверху 1-:-4, 4а, 5-14; 30-:-32, нежитлові приміщення мансарди № 1-:-7, загальною площею 8600,2 кв.м, нежитлової будівлі літ. "Р-4" на праві приватної власності належить ТОВ «Т Престиж» згідно ухвали Господарчого суду Харківської області по справі № 5023/2017/11 від 06.07.2011;

59.нежитлові приміщення першого поверху № 1-3, 3а, 36, 3в, 4,6, 7, 9, 17а, 176, 18, 18а, 19-20, 22, 27-30, нежитлові приміщення другого поверху № 1,7, 7а, 8-12, 14, 17, 18, 20 нежитлової будівлі «Ф-2» загальною площею 1052,7 кв.м., 1/2 на праві приватної спільної часткової власності належить ФОН ОСОБА_14 згідно договору купівлі-продажу, р№ 3315, 19.11.2004 року, акт прийому-передачі від 19.11.2009, додаток № 1 до договору від 19.11.2009, 1/2 на праві приватної спільної часткової власності належить ФОП ОСОБА_13 згідно договору купівлі-продажу, р№ 3315, 19.11.2004 року, акт прийому-передачі від 19.11.2009, додаток № 1 до договору від 19.11.2009;

60.нежитлові приміщення першого поверху № 10,12,12а, 126. 12в, 14, 16, 17 нежитлової будівлі «Ф-2» загальною площею 408,9 кв.м., на праві приватної власності належить ОСОБА_26 згідно договору купівлі-продажу № 10401 від 29.10.2009; акт прийому-передачі від 29.10.2009;

61.нежитлові приміщення першого поверху № 17, 17а. 18. 19 нежитлової будівлі «Т-3» загальною площею 248,7 кв.м., на праві приватної власності належить ОСОБА_27 згідно договору купівлі-продажу р№ 334 від 20.05.2010;

62.нежитлові приміщення другого поверху № 12, 13, 20-:-33, 34а нежитлової будівлі «С- 6» загальною площею 596,0 кв.м., на праві приватної власності належить ОСОБА_12 згідно договору купівлі-продажу р№ 7248 від 05.10.2010;

63.нежитлові приміщення другого поверху № 14, нежитлові приміщення четвертого поверху № 8,9 нежитлової будівлі «С-6» загальною площею 37,0 кв.м., на праві приватної власності належить ОСОБА_10 згідно договору купівлі-продажу № 2936 від 03.12.2010;

64.нежитлові приміщення першого поверху № 22, 24-:-31, 33а, 23а, 19а нежитлової будівлі «С-6» загальною площею 294,7 кв.м., на праві приватної власності належить ОСОБА_23 згідно договору купівлі-продажу № 2939 від 03.12.2010;

65.нежитлова будівля літ. «И-1» загальною площею 11,4 кв.м., на праві приватної власності належить Державі Україна в особі Національного космічного агентства України та закріплені за Державним підприємством «Харківський завод електроапаратури» на праві повного господарського відання згідно свідоцтва про право власності б/н від 13.05.2011;

66.нежитлова будівля літ. «АИ-1» загальною площею 573,2 кв.м., на праві приватної власності належить Державі Україна в особі Національного космічного агентства України та закріплені за Державним підприємством «Харківський завод електроапаратури» на праві повного господарського відання згідно свідоцтва про право власності б/н від 13.05.2011;

67.нежитлова будівля літ. «АВ-2» загальною площею 6392,9 кв.м., на праві приватної власності належить Державі Україна в особі Національного космічного агентства України та закріплені за Державним підприємством «Харківський завод електроапаратури» на праві повного господарського відання згідно свідоцтва про право власності б/н від 13.05.2011;

68.нежитлова будівля літ. «АБ-4» загальною площею 10952,3 кв.м., на праві приватної власності належить Державі Україна в особі Національного космічного агентства України та закріплені за Державним підприємством «Харківський завод електроапаратури» на праві повного господарського відання згідно свідоцтва про право власності б/н від 13.05.2011;

69.нежитлова будівля літ. «Я-1» загальною площею 484,2 кв.м., на праві приватної власності належить Державі Україна в особі Національного космічного агентства України та закріплені за Державним підприємством «Харківський завод електроапаратури» на праві повного господарського відання згідно свідоцтва про право власності б/н від 13.05.2011;

70.нежитлова будівля «В-8» загальною площею 18460,9 кв.м., нежитлова будівля «Г-1» загальною площею 1441,0 кв.м., нежитлова будівля «Д-1» загальною площею 282,4 кв.м. на праві приватної власності належить ЗАТ «Електротехнічні заводи «Енергомера» згідно свідоцтва про право власності б/н від 13.10.2011;

71.нежитлові приміщення другого поверху № 7, 8 нежитлової будівлі «М-2» загальною площею 25,2 кв.м., 1/2 на праві приватної спільної часткової власності належить ОСОБА_18 згідно договору купівлі-продажу, р№ 1131, 27.02.2012 року, 1/2 на праві приватної спільної часткової власності належить ОСОБА_19 згідно договору купівлі-продажу, р№ 1131, 27.02.2012 року;

72.нежитлові приміщення підвалу № 1-:-24 нежитлової будівлі «В-8» загальною площею 1269,9 кв.м., на праві приватної власності належить ЗАТ «Електротехнічні заводи «Енергомера» згідно рішення Господарського суду Харківської області, справа № 5023/451/12, вх. 451/12, від 20.02.2012;

73.нежитлові приміщення другого поверху № 10-:-11, 34, 35-:-65, нежитлові приміщення третього поверху№ 14-:-66, нежитлові приміщення четвертого поверху № 2-:-5, 7, 10-:-56, нежитлові приміщення п`ятого поверху №1-:-3.5-:-18, нежитлові приміщення шостого поверху № 2-:-26, нежитлові приміщення технічного поверху №1-:-14 загальною площею 5971,7 кв.м, нежитлової будівлі літ. "С-6" на праві приватної власності належить ОСОБА_9 згідно договору купівлі-продажу, р№ 1362, 12.03.2012 року;

74.нежитлові приміщення другого поверху № 9, нежитлові приміщення третього поверху№ 7, 12, нежитлові приміщення четвертого поверху № 1, нежитлові приміщення п`ятого поверху № 4, нежитлові приміщення шостого поверху № 1 загальною площею 219,4 кв.м, нежитлової будівлі літ. "С-6" на праві приватної власності належить ОСОБА_10 згідно договору купівлі-продажу, р№ 1851, 20.06.2012 року;

75.нежитлові приміщення першого поверху № 19, 23а загальною площею 43,0 кв.м, нежитлової будівлі літ. "С-6" на праві приватної власності належить ОСОБА_10 згідно договору купівлі-продажу, р№ 1856. 20.06.2012 року;

76.нежитлові приміщення першого поверху № 1-12, 16. нежитлові приміщення другого поверху № 1-6, загальною площею 714,5 кв.м, нежитлової будівлі літ. "М-2" на праві приватної власності належить ПВКФ «АРКТУР» (код ЄДРПОУ 25472303) згідно договору купівлі-продажу, р№ 951, 17.02.2012 року, акт прийому-передачі від 25.05.2012;

77.нежитлова будівля «АЗ-1» загальною площею 69,8 кв.м., на праві приватної власності належить ТОВ «Проспект Плюс» (код ЄДРПОУ 33605703) згідно рішення Господарського суду Харківської області, справа № 5023/2893/12 від 06.07.2012;

78.нежитлова будівля «АЕ-1» загальною площею 73,1 кв.м., нежитлова будівля «АЖ-1» загальною площею 63,0 кв.м., на праві приватної власності належить ОСОБА_28 згідно договору купівлі-продажу, р№ 4874, 13.08.2012 року, акт прийому- передачі від 16.08.2012;

79.нежитлове приміщення першого поверху № 20, 21, 31 загальною площею 188,5 кв.м. нежитлової будівлі «Т-3», 1/2 на праві приватної спільної часткової власності належить ОСОБА_29 згідно договору купівлі-продажу, р№ 425, 16.04.2009 року, 1/2 на праві приватної спільної часткової власності належить ОСОБА_30 згідно договору купівлі-продажу. р№ 425, 16.04.2009 року;

80.нежитлове приміщення дев`ятого поверху № 1-:-5,7, 9-:-16, 19-:-22 корпусу № 52 загальною площею 681,7 кв.м. нежитлової будівлі «Б-12», 1/2 на праві приватної власності належить ОСОБА_20 згідно іпотечному договору № 2827, реєстровий № 4552, 26.11.2007 року;

81.нежитлове приміщення дев`ятого поверху № 1-:-6, 8, 10-:-19, 22-:-26 корпусу № 52 загальною площею 679,6 кв.м. нежитлової будівлі «Б-12», на праві приватної власності належить ОСОБА_20 згідно іпотечному договору № 2827, реєстровий № 4552, 26.11.2007 року;

82.нежитлове приміщення першого поверху № 13-15 загальною площею 292,5 кв.м. нежитлової будівлі «М-2», на праві приватної власності належить ОСОБА_19 . ОСОБА_31 згідно договору іпотеки № 895, 28.03.2012 року;

83.нежитлове приміщення другого поверху № 7,8 загальною площею 25,2 кв.м. нежитлової будівлі «М-2», на праві приватної власності належить ОСОБА_19 , ОСОБА_31 згідно договору іпотеки № 895, 28.03.2012 року.

Орган досудового розслідування вважає, що відшукати вказані документи іншим способом не представляється можливим у зв`язку з тим, що існує реальна загроза їх переміщення в інше місце або знищення, а тому є необхідність в проведенні обшуку за адресою: АДРЕСА_1 , де орендує приміщення та знаходиться ТОВ «Альтер-кум», з метою відшукання та вилучення документів бухгалтерського обліку та будь - яких інших документів і носіїв інформації, що стосуються фінансово - господарської діяльності ТОВ «Альтер-кум» та його контрагентів, в тому числі договори, видаткові накладні, податкові накладні, реєстри отриманих та виданих податкових накладних, платіжні доручення та виписки з банку, документи про відповідність технічних умов зберігання ТМЦ, чорнові записи, робочі записи та чернетки та інші документи, які не увійшли до переліку, але пов`язані зі здійсненням фінансово - господарської діяльності ТОВ «Альтер-кум».

В судовому засіданні слідчий та прокурор підтримали клопотання, посилаючись на зазначені вище обставини.

Вислухавши думку слідчого та прокурора, вивчивши надані до суду матеріали провадження, слідчий суддя вважає, що клопотання задоволенню не підлягає з наступних підстав.

Згідно наданих суду матеріалів досудового розслідування №12016220500001083 від 19.04.2016 року до СВ Жовтневого ВП Київського ВП ГУНП в Харківській області з прокуратури Харківської області надійшли матеріали щодо шахрайських дій з боку ТОВ «Атлантіс», що розташоване за адресою: м. Харків, пр. Любові Малої, 93.

Вказану інформацію про вчинення кримінального правопорушення 19.04.2016 року внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12016220500001083, правова кваліфікація - ч.1 ст.190 КК України.

Але суду надано витяг з кримінального провадження № 12016220500001083, де правова кваліфікація - ч.3 ст.190 КК України.

Крім того, слідчий просить провести обшук з метою відшукання та вилучення документів бухгалтерського обліку та будь - яких інших документів і носіїв інформації, що стосуються фінансово - господарської діяльності ТОВ «Альтер-кум» та його контрагентів в будинку за адресою: м.Харків, вул.Лозівська, 5, який складається з нежитлових приміщень, які належать 83 власникам, і не вказує конкретно в якому саме з приміщень орендує офіс ТОВ «Альтер-кум».

Слідчий звернувся в суд із клопотанням вказуючи на те, що дана слідча дія є терміновою та її негайне виконання може зафіксувати відомості щодо вчиненого правопорушення, але не надав жодної обґрунтованої підстави для проведення такого обшуку.

Згідно з вимогами ст.234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Клопотання про проведення обшуку зокрема повинно містити відомості про підстави для обшуку; особу, який належить житло чи інше володіння, та особу у фактичному володінні якої воно знаходиться; речі, документи або осіб, яких планується відшукати.

Відповідно до ч.5 ст.234 КПК України, слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про обшук, якщо прокурор, слідчий не доведе наявність достатніх підстав вважати, що: було вчинене кримінальне правопорушення; відшукувані речі і документи мають значення для досудового розслідування; відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду.

Зазначені вище вимоги закону слідчим не виконані, клопотання не містить у собі належного обґрунтування необхідності проведення обшуку у зазначеному вище приміщенні, клопотання та додані до нього матеріали провадження не містять у собі відомості про те, що відшукувані речі і документи мають значення для досудового розслідування; відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду.

Суд, зважаючи на те, що слідчим не доведені підстави проведення обшуку у нежитловому приміщенні за адресою: м.Харків, вул.Лозівська, 5, не вказує конкретно в якому саме з приміщень орендує офіс ТОВ «Альтер-кум», вважає, що клопотання задоволенню не підлягає.

На підставі викладеного, керуючись ст. 234 КПК України,

ухвалив:

У задоволенні клопотання слідчого СВ Жовтневого відділення поліції Київського ВП ГУНП в Харківській області ОСОБА_3 по кримінальному провадженню №12016220500001083 про проведення обшуку за адресою: м.Харків, вул.Лозівська, 5, з метою відшукання та вилучення документів бухгалтерського обліку та будь - яких інших документів і носіїв інформації, що стосуються фінансово - господарської діяльності ТОВ «Альтер-кум» та його контрагентів, в тому числі договорів, видаткових накладних, податкових накладних, реєстрів отриманих та виданих податкових накладних, платіжних доручень та виписок з банку, документів про відповідність технічних умов зберігання ТМЦ, чорнових записів, робочих записів, чернеток та інших документів, які не увійшли до переліку, але пов`язані зі здійсненням фінансово - господарської діяльності ТОВ «Альтер-кум» - відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення12.07.2016
Оприлюднено14.03.2023
Номер документу58908782
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —639/5404/16-к

Ухвала від 12.07.2016

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Харкова

Федюшин М. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні