Ухвала
від 13.06.2016 по справі 757/28446/16-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/28446/16-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

13 червня 2016 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю сторони кримінального провадження слідчого слідчої групи ОСОБА_3 , розглянувши у закритому судовому засіданні в залі суду в м. Києві провадження за клопотанням заступника начальника першого слідчого відділу слідчого управління прокуратури Київської області ОСОБА_4 про проведення обшуку, -

В С Т А Н О В И В :

Заступник начальника першого слідчого відділу слідчого управління прокуратури Київської області ОСОБА_4 звернувся до слідчого судді Печерського районного суду м. Києва з клопотанням погодженим із прокурором, про надання дозволу на проведення обшук, в обґрунтування якого зазначив наступне.

В обґрунтування клопотання посилається на те, що першим слідчим відділом слідчого управління прокуратури Київської області розслідується кримінальне провадження № 42016110000000273, відомості про яке внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань 19.05.2016, за фактом неправомірних дій окремих керівників Національної поліції України, в частині сприяння протиправній діяльності на території Київської області роботі ігрових закладів, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 203-2, ч. 1 ст. 364 КК України.

З матеріалів клопотання вбачається, що невстановлені особи, з використанням несертифікованого в Україні програмного забезпечення, проводять під виглядом лотерей заборонені на території України азартні ігри, які по своїй суті та візуалізації не відрізняються від онлайн-казино. При цьому, для прикриття своєї діяльності використовують документи ТОВ «М.С.Л.».

У ході досудового слідства у кримінальному провадженні отримано інформацію про те, що в житлових та нежитлових приміщеннях, прилеглій території (земельній ділянці) за адресою: АДРЕСА_1 , а саме в напівпідвальному приміщенні житлового будинку в нежитловому приміщенні з окремим входом знаходиться ігровий зал «Лото Маркет», про що свідчить вивіска, а вікна та двері заклеєні плакатами із переліком лотерейної продукції «Золотий тріумф» тощо із зображенням азартних ігор. У вказаному приміщенні знаходяться речі та документи, які свідчать про організацію незаконного грального бізнесу а саме: договори, доручення, довіреності, заявки/доручення на видачу готівкових коштів, опитувальники, картки зі зразками підпису, чорнові записи, маршрутизатори, комп`ютерна техніка та електронні носії інформації (флеш накопичувачі, USB, HDD, інші носії), мобільні телефони, інші документи і предмети, які мають значення для встановлення істини по даному кримінальному провадженню, оскільки в них містяться відомості, які відображають характер проведення незаконних операцій вищевказаними особами.

Враховуючи наявність доказів, які вказують на вчинення кримінального правопорушення та те, що здобутих на даний момент доказів недостатньо для встановлення та притягнення винних осіб до кримінальної відповідальності за ч. 1 ст. 203-2, ч. 1 ст. 364 КК України, а в інший спосіб їх отримати неможливо, з метою підтвердження факту вчинення ними та іншими особами вищевказаних кримінальних правопорушень та відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а саме: договорів, доручень, довіреностей, заявок/доручень на видачу готівкових коштів, опитувальників, карток зі зразками підпису, чорнових записів, висновків експертів на програмне забезпечення (комп`ютерну техніку), правил (умов) проведення гри, дозволів, ліцензій (їх копії), актів прийому-передачі, маршрутизаторів, комп`ютерної техніки та електронних носіїв інформації (флеш накопичувачів, USB, HDD, інших носії), мобільних телефонів, за допомогою яких спілкуються учасники злочину, терміналів самообслуговування (поповнення та видачі коштів), , інших документів і предметів, які мають значення для встановлення істини по даному кримінальному провадженню, виникла необхідність у проведенні обшуку в 1 поверховій нежитловій будівлі, яка є прибудовою до рогу будинку з окремими входами за адресою: АДРЕСА_1 .

Відповідно до інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, власником приміщення за адресою: в окремому одноповерховому нежитловому будинку за адресою: АДРЕСА_1 , земельна ділянка, на якій він знаходиться, перебуває у власності Білоцерківської міської ради та передана в оренду ПАТ «Белком» (код ЄДРПОУ 31248114).

Заслухавши думку слідчого в обґрунтування заявленого клопотання, вивчивши клопотання та дослідивши долучені до нього документи, приходжу до наступного висновку.

У відповідності до положень ст. 234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукування знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Приймаючи до уваги обставини вчинення ймовірного злочину, так як вони викладені в клопотанні слідчого, правове обґрунтування заявленого клопотання, яке відповідає вимогам ст. 234 КПК України, приходжу до висновку про наявність правових підстав для проведення обшуку в окремому одноповерховому нежитловому будинку за адресою: АДРЕСА_1 , земельна ділянка, на якій він знаходиться, перебуває у власності Білоцерківської міської ради та передана в оренду ПАТ «Белком» (код ЄДРПОУ 31248114), з метою відшукання та вилучення відомостей про вчинення кримінального правопорушення, фактичні дані яких можуть мати доказове значення в кримінальному провадженні, за винятком формулювання «та інші речі та документи, необхідні для розслідування даного кримінального провадження», оскільки воно індивідуально не визначено.

Разом з тим, слідчий суддя вважає, що клопотання про проведення обшуку в частині вилучення грошових коштів здобутих злочинним шляхом не підлягає задоволенню, оскільки органом досудового розслідування, всупереч вимогам п. 7 ч. 3 ст. 234 КПК України, в клопотанні зроблено загальне посилання про відшукання вказаних грошей без зазначення їх індивідуальних ознак. У випадку вилучення вказаних предметів, які орган досудового розслідування вважатиме здобутими злочинним шляхом, останній не позбавлений можливості звернутися до слідчого судді з клопотанням про їх арешт, довівши наявність обставин, визначених ч. 2 ст. 167 КПК України.

За таких обставин, клопотання слідчого підлягає частковому задоволенню.

Керуючись ст. ст. 234, 235 КПК України, слідчий суддя,-

У Х В А Л И В :

Клопотання заступника начальника першого слідчого відділу слідчого управління прокуратури Київської області ОСОБА_4 ,- задовольнити частково.

Надати заступнику начальника першого слідчого відділу слідчого управління прокуратури Київської області ОСОБА_4 та слідчим слідчої групи, прокурорам групи прокурорів у кримінальному провадженні № 42016110000000273 від 19.05.2016, або за їх дорученням іншим уповноваженим особам, дозвіл на проведення обшуку за адресою: в окремому одноповерховому нежитловому будинку за адресою: АДРЕСА_1 , земельна ділянка, на якій він знаходиться, перебуває у власності Білоцерківської міської ради та передана в оренду ПАТ «Белком» (код ЄДРПОУ 31248114), де відбувається зайняття гральним бізнесом, з метою відшукання та вилучення: речей та документів, які свідчитимуть про організацію заборонених в Україні азартних ігор а саме: договорів, доручень, довіреностей, заявок/доручень на видачу готівкових коштів, опитувальників, карток зі зразками підпису, чорнових записів, висновків експертів на програмне забезпечення (комп`ютерну техніку), правил (умов) проведення гри, дозволів, ліцензій (їх копії), актів прийому-передачі, маршрутизаторів, комп`ютерної техніки та електронних носіїв інформації (флеш накопичувачів, USB, HDD, інших носії), мобільних телефонів, за допомогою яких спілкуються учасники злочину, терміналів самообслуговування (поповнення та видачі коштів).

В іншій частині в задоволенні клопотання відмовити.

Визначити строк дії ухвали тривалістю тридцять днів, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Ухвала виготовлена в двох примірниках

Примірник 1 - в матеріали кримінального провадження.

Примірник 2 виданий слідчому слідчої групи ОСОБА_3

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення13.06.2016
Оприлюднено14.03.2023
Номер документу58920375
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —757/28446/16-к

Ухвала від 13.06.2016

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Тарасюк К. Е.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні