Ухвала
від 13.07.2016 по справі 521/12044/16-к
МАЛИНОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

Справа № 521/12044/16-к

Номер провадження:1-кс/521/2127/16

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

13 липня 2016 року м. Одеса

Слідчий суддя Малиновського районного суду м. Одеси ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю прокурора Одеської місцевої прокуратури №2 ОСОБА_3 розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Одесі клопотання прокурора Одеської місцевої прокуратури №2 про арешт майна, за матеріалами досудового розслідування внесеного до ЄРДР за № 12016160470000895 від 03.03.2016 за ознаками складу кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст. 190 КК України, -

В С Т А Н О В И В:

З клопотання вбачається, що в провадженні СВ Малиновського ВП в м. Одесі ГУ НП в Одеській області знаходиться кримінальне провадження № 12016160470000895 внесене до ЄРДР 03.03.2016 за ознаками складу кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст. 190 КК України.

В ході досудового розслідування встановлено, що 02.03.2016 до чергової частини Малиновського ВП в м. Одесі ГУНП в Одеській області надійшла заява від ОСОБА_4 , про те, що ОСОБА_5 та ОСОБА_6 шахрайським шляхом, зловживаючи довірою ОСОБА_4 та представившись як платоспроможні суб`єкти господарювання, уклали з останнім договір позики, який в подальшому не виконали, маючи умисел на заволодіння грошовими коштами ОСОБА_4 , та в подальшому заподіяли йому майнову шкоду в особливо великому розмірі, а саме 1200000 (Сто двадцять тисяч) доларів США.

Попередня кваліфікація злочину - шахрайство, вчинене у особливо великих розмірах, передбачений ч. 4 ст. 190 КК України, який відповідно до ст. 12 КК України відноситься до категорії особливо тяжких злочинів.

Також в ході проведення досудового розслідування, проведеними слідчими (розшуковими) діями було встановлено, що потерпілий ОСОБА_4 , будучи керуючим партнером ТОВ «Перше консалтингове бюро», познайомився з ОСОБА_6 . Останньому були необхідні перевізники, які могли б здійснювати постійні перевезення товарів до порту Одеса для подальшого перетину кордону і експорту товарів - курячих яєць в ОАЕ і Катар з відстрочкою платежу терміном не менше 45 днів. Крім цього, підприємства ОСОБА_6 імпортували цитрусові для ряду підприємств м. Києва, здійснювали перевезення за маршрутом: порт м. Южний - м. Київ, порт м. Одеса м. Київ. Як пояснював ОСОБА_6 , відстрочка платежу обумовлювалася домовленостями з покупцями - підприємствами ОАЕ і Катару, Оману, Кувейту з приводу того, що оплата транспортно-експедиторських послуг проводиться тільки після надходження товару в країни Перської затоки. ОСОБА_6 виглядав впевнено і не надавав підстав для сумнівів. При цьому постійно, практично щодня, запевняв про успішність і надприбутковість його бізнесу. При цьому заявляв, що основний ризик в діяльності експедитора - порядність і відповідальність водія, який повинен доставити вантаж в цілісності і комплектності в передбачений домовленістю термін. Бажаючи допомогти новому потенційному клієнтові, ОСОБА_4 звернувся до знайомого перевізника - ФОП ОСОБА_7 , оскільки йому було відомо, що ОСОБА_8 здійснює вантажоперевезення на належному йому автотранспорті в кількості чотирьох вантажних машин і декількох причепів. При цьому ОСОБА_8 телефонував ОСОБА_4 до цього кілька разів і пропонував свої послуги з вантажних перевезень. ОСОБА_8 одразу відреагував позитивною відповіддю, при цьому зауважив, що готовий також залучити додатково необхідну кількість водіїв і транспорту, однак при цьому у нього відсутні кошти на заправку паливом автомобілів, їх амортизацію, аванс водіям. ОСОБА_6 , за його словами, також не мав грошових коштів на аванси та заправку паливом автомобілів. Таким чином, єдиною проблемою в реалізації бізнес-проекту була відсутність коштів на аванси водіям.

Крім цього, з метою здійснення контролю за взаєморозрахунками щодо перевезень і повернення позики, ОСОБА_4 запропонував ОСОБА_8 розміститися в одному з кабінетів в орендованій ТОВ «ПКБ» будівлі за адресою: м. Одеса, вул. Новосельського, 38. Крім цього, на прохання ОСОБА_6 , з метою легалізації його господарської діяльності і використання підприємства, в т.ч. як імпортера, ОСОБА_4 були передані корпоративні права на підприємство ТОВ «Укрпостачпівдень» на користь ОСОБА_6 , в якому ОСОБА_4 попередньо був єдиним засновником та директором.

Обсяг робіт, який був первинно запропонований з боку ОСОБА_6 насправді був набагато більше, ніж спочатку їм заявлялося. ОСОБА_6 , за поясненнями потерпілого ОСОБА_4 , всім своїм видом показував значимість і високий рівень завантаженості, велику кількість замовлень - роботи, яка надходить з боку клієнтів.

У лютому 2015 р. ОСОБА_6 познайомив ОСОБА_4 зі своїм партнером по бізнесу і співзасновником ТОВ «Гранмеро Груп» ОСОБА_5 , який також всім своїм виглядом доводив всю спроможність бізнес-проекту і його прибутковість, запевняючи спільно з ОСОБА_6 про швидке повернення вкладеної суми. Крім цього, потерпілому ОСОБА_4 продемонстрував ОСОБА_5 і ОСОБА_6 свій офіс, розташований у дворі на розі вулиці Преображенської та провулку Некрасова в м. Одесі з окремим входом, перекритим металевими гратами на третьому поверсі, що проглядається 6-7 відеокамерами. В офісі працювали близько шести чоловік. І ОСОБА_6 і ОСОБА_5 постійно намагалися долучити шляхом умовлянь потерпілого ОСОБА_4 до реалізації нового бізнес-проекту: закупівлю яєць, м`яса курки і прямому постачанню цього товару безпосередньо в країни арабського світу. Для поставки мінімальної партії необхідно було близько 300 000 (Триста тисяч) доларів США.

Тоді ОСОБА_6 спільно з ОСОБА_5 почали пропонувати потерпілому ОСОБА_4 інвестувати кошти в перевезення з поверненням коштів + 20%.

Грошові кошти їм були необхідні для оплати виниклої у ОСОБА_5 і ОСОБА_6 перед водіями старої заборгованості, яка не пускала їх рухатися далі - виконувати нову робіт. За словами ОСОБА_5 і ОСОБА_6 грошові кошти на суму близько 100 000 доларів США необхідні були на термін не більше 45 діб. Умови, запропоновані ОСОБА_5 і ОСОБА_6 виглядали з боку заманливо.

З метою підтримати господарську діяльність клієнта, отримати додатковий заробіток, вирішити конфліктну ситуацію, що виникла з невиплатою заборгованості водіям, перед якими потерпілий виступав певним гарантом оплати робіт, ОСОБА_4 погодився розглянути запропонований варіант, як можливий до реалізації. При цьому ОСОБА_5 і ОСОБА_6 надавали для огляду списки замовлень на перевезення, запевняли в серйозності своїх намірів швидко повернути кошти. Будучи завіреним ОСОБА_5 і ОСОБА_6 у відсутності будь-яких ризиків передачі коштів, ОСОБА_4 почав займатися пошуками грошових коштів. У період з лютого 2015 року з метою контролю за освоєнням коштів, потерпілий ОСОБА_4 поставив умову, що грошові кошти будуть передаватися безпосередньо ним на користь водіїв, які здійснювали перевезення. Таким чином, у період з червня 2015 р до вересня 2015 року ОСОБА_4 виплатив на користь водіїв більше 100 000 (Сто тисяч) доларів США.

Однак ОСОБА_6 спільно з ОСОБА_5 грошові кошти потерпілому не повертали. Турбуючись за можливі негативні наслідки, ОСОБА_4 почав вимагати надати йому документальне підтвердження боргових зобов`язань, які виникли у ОСОБА_5 і ОСОБА_6 . І ОСОБА_6 , і ОСОБА_5 довго не хотіли оформляти ніякі документи, уникали спілкування, однак під обґрунтованим та об`єктивним тиском ОСОБА_4 погодились. Так, 01.09.2015 року між ОСОБА_5 , ОСОБА_6 (позичальники) і потерпілим ОСОБА_4 (позикодавець) був укладений договір позики, за умовами і на виконання якого Позичальники отримали від Позикодавця, а Позикодавець передав у власність Позичальникам грошові кошти в сумі 120 000 (Сто двадцять тисяч) доларів США, які останні в солідарному порядку повинні були повернути не пізніше 30 березня 2016, однак рівними частинами в суворій відповідності з графіком тобто по 20 000 (Двадцять тисяч) доларів США щомісячно.

Через кілька тижнів після підписання договору, приїхавши в офіс після обідньої перерви, потерпілий ОСОБА_4 виявив, що кабінет, який раніше займав ОСОБА_8 , порожній, меблі, оргтехніка і вся документація, в тому числі господарська і бухгалтерська, відсутня, тобто вивезена. Як йому стало відомо пізніше, все майно і документи ОСОБА_8 вивіз самостійно, при цьому в таємниці від нього. В подальшому потерпілому ОСОБА_4 стало відомо, що все майно і документи ОСОБА_8 перевіз в нове, орендоване ним приміщення, розташоване на першому поверсі житлового будинку за адресою: АДРЕСА_1 . Також при включенні належного йому комп`ютера потерпілий ОСОБА_4 виявив, що он-лайн доступ до бази вантажоперевезень, раніше розміщений на Google-диску, де викладалася актуальна інформація про стан перевезень ОСОБА_5 з метою здійснення контролю потерпілим ОСОБА_4 , був заблокований.

В той же час, ОСОБА_7 продовжив працювати з ОСОБА_6 і ОСОБА_5 , надаючи їм послуги з вантажоперевезень. На сьогоднішній день боргові зобов`язання не виконуються ні з боку ОСОБА_9 , ні з боку ОСОБА_6 .

Станом на 01.03.2016 р, грубо порушуючи пп. "б" п. 2 Договору позики від 01.09.2015 р., який передбачає обов`язкове повернення щомісячними сумами боргу, розміром не менше 20 000 доларів США до 30 числа наступного місяця, наступного за місяцем укладення цього Договору, Позичальниками не повернуто.

Крім того, на момент укладення договору позики від 01.09.2015 р, та на даний момент, ні у ОСОБА_6 , ні у ОСОБА_5 , ні у підприємств, в яких ОСОБА_5 (через свою дружину) і ОСОБА_6 разом є співзасновниками 50/50% (ТОВ «Гранмеро Груп» та Granmero inc.), при цьому ніяких боргів, іпотек, застав, арештів, які могли б виникнути з третіми особами, державою, банківськими установами відповідно до відкритих реєстрів, зокрема даних податкової, ПФ, реєстру прав власників нерухомого / рухомого майна, реєстру іпотек, застав не встановлено. Таким чином, господарська діяльність здійснюється ними успішно, провадження про банкрутство підприємства відсутня, однак кошти дивним чином зникають, що унеможливлює виконання договору позики від 01.09.2015 р. На даний момент на телефонні дзвінки потерпілого ОСОБА_4 ні один з телефонних номерів позичальників не відповідають.

Досудовим слідством припущено та знаходить причинно-наслідковий зв`язок в обставинах, що основна частина взаєморозрахунків за договорами ТОВ «Гранмеро Груп» відбувалася через GRANMERO INC (офшорну компанію, зареєстровану в Республіці Панама). Тобто на території України оплата за виконані роботи (надані послуги) на користь ТОВ «Гранмеро Груп» не відбувалася, відповідно дохід не формувався (тобто база оподаткування не створювалася), на користь держави, податки не сплачувалися. Кошти за виконаний договір перераховувалися безпосередньо на рахунки GRANMERO INC. Фіктивною підставою для перерахування коштів могла бути додаткова угода до договору перевезення (про появу в якості одержувача оплати «офшор» GRANMERO INC), яке полягало вже після того, як товар покинув територію України. Після цього, готівкою ОСОБА_6 та ОСОБА_5 отримували на Україні оплату, здійснену через офшор GRANMERO INC, як його засновники, або через залік зобов`язань. Таким чином не доплачувалась значна частина податків. Крім цього, ОСОБА_6 і ОСОБА_5 користувався послугами однієї з груп осіб, що забезпечують взаємний залік зобов`язань при передачі готівки на користь ОСОБА_5 і ОСОБА_6 через офшор GRANMERO INC.

Крім цього, потерпілим ОСОБА_4 був зазначений перелік підприємств, які в якості замовника, клієнта переводили в готівку грошові кошти за сприяння та реалізації ОСОБА_6 , ОСОБА_5 , ОСОБА_7 З них: ТОВ «Альтвей», ЄДРПОУ 39665181, ТОВ «Галеон Форвард», ЕГРПОУ37281529, ТОВ «Альтернатива», ТОВ «Оверсіс транспорт Україна», ЄДРПОУ 35769365, ФОП ОСОБА_8 , ІПН НОМЕР_1 , ТОВ «Зелений шлях», ЄДРПОУ 39348569, ПВП «Нова хвиля», ЄДРПОУ 22817948, ТОВ «Агробай», ЄДРПОУ 39681905, ТОВ «Овостар», ТОВ «Агровес-14», ТОВ «Канд-Фрут», ЄДРПОУ 39825797, ТОВ «Фрут-лайт», ТОВ «Фрутарт», ТОВ «Лайм», ТОВ «Глобал Інвест».

Вказані вище обставини дають підстави вважати, що мали місце злочинні дії групи осіб, спрямовані на умисне заволодіння майном потерпілого ОСОБА_4 , а саме грошовими коштами в особливо великому розмірі шляхом зловживання його довірою, а також з ознаками ухилення від сплати податків у особливо великих розмірах.

Таким чином, досудовим розслідуванням встановлені підстави вважати, що до вчинення вказаного кримінального правопорушення можуть бути причетними ОСОБА_6 та ОСОБА_5 , а також ОСОБА_7 .

Зокрема, встановлено, що ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який зареєстрований, який ФОП, проживає у квартирі АДРЕСА_2 , який є її власником. Також ОСОБА_7 використовує нежитлове приміщення за адресою: АДРЕСА_1 , власником якого є ОСОБА_10 . У зазначених приміщеннях останній може зберігати незаконно викрадені у ОСОБА_4 оргтехніку, і всю документацію, в тому числі господарську і бухгалтерську, щодо діяльності ТОВ «Гранмеро Груп», що підтверджує грошові зобов`язання ОСОБА_6 та ОСОБА_5 .

Також встановлено, що ОСОБА_7 користується автомобілем марки «Mersedes Benz», номер державної реєстрації НОМЕР_2 , реєстрація Республіки Болгарія.

Відповідно до ч.2 ст.9 КПК України прокурор та слідчий зобов`язані всебічно, повно і неупереджено дослідити обставини кримінального провадження та забезпечити прийняття законних і неупереджених процесуальних рішень.

30.06.2016 слідчий суддя Малиновського районного суду міста Одеси ухвалив задовольнити клопотання слідчого про проведення обшуку нежитлового приміщення за адресою: АДРЕСА_1 , власником якого є ОСОБА_10 , та яке фактично використовую ОСОБА_7 , з метою відшукання майна, оргтехніки, і всієї документації, в тому числі господарської і бухгалтерської, що були шляхом зловживання довірою вилучені у ОСОБА_4 щодо діяльності ТОВ «Гранмеро Груп», а також речей і документів, що зберегли на собі сліди вчинення злочину.

08.07.2016 в період часу з 09.30 годин до 11.30 годин в ході проведення обшуку за адресою: м. Одеса, вул.Академіка Вільямса, 59В, корпус 1, виявлено та вилучено: 1.Міжнародну ТТН (СМR 0328) від 23.12.2015 1 арк.; 2.Маршрутну карту расходного ордеру №100000003368433 від 13.01.2016 -1 арк.; 3.Погрузочно-разгрузочний ордер №200000003358915 від 06.01.2016 1 арк.; 4. Маршрутну карту расходного ордеру №200000003358915 від 13.01.2016 -1 арк.; 5.ТТН №004 від 05.01.2016 2 арк.; 6. Погрузочно-разгрузочний ордер№87758 від 08.01.2016 1 арк.; 7. Маршрутну карту расходного ордеру №200000003358912 від 06.01.2016 -1 арк.; 8. ТТН №005 від 05.01.2016 2 арк.; 9. Погрузочно-разгрузочний ордер№87751 від 08.01.2016 1 арк.; 10. Маршрутну карту расходного ордеру №200000003358913 від 06.01.2016 - 1 арк.; 11. ТТН №007 від 05.01.2016 - 2 арк.; 12. Погрузочно-разгрузочний ордер№87753 від 08.01.2016 1 арк.; 13. Маршрутну карту расходного ордеру №2000000073358971 від 06.01.2016 - 1 арк.; 14.ТТН №002 від 05.01.2016 1 арк.; 15. Погрузочно-разгрузочний ордер№87754 від 08.01.2016 1 арк.; 16. Маршрутну карту расходного ордеру №200000003358964 від 06.01.2016 - 1 арк.; 17. ТТН №003 від 05.01.2016 2 арк.; 18. Погрузочно-разгрузочний ордер№87765 від 08.01.2016 1 арк.; 19. Маршрутну карту расходного ордеру №200000003358942 від 06.01.2016 - 1 арк.; 20. ТТН №006 від 05.01.2016 2 арк.; 21. Погрузочно-разгрузочний ордер№87760 від 08.01.2016 1 арк.; 22. Маршрутну карту расходного ордеру №200000003358941 від 06.01.2016 - 1 арк.; 23.ТТН №001 від 05.01.2016 2 арк.; 24. Маршрутну карту расходного ордеру №100000003368433 від 13.01.2016 - 1 арк.; 25.Звіт про звішування від 13.01.2016 1 арк.; 26. Лист з зошита з надписом «Гранмеро» - 1 арк.; 27. Маршрутну карту расходного ордеру №200000003352998 від 25.12.2015 - 1 арк.; 28. Маршрутну карту расходного ордеру ер №200000003352999 від 25.12.2015 - 1 арк.; 29. Міжнародну ТТН (СМR 0328) від 23.12.2015 1 арк.; 30. Наряд №0329 від 25.12.2015 1 арк.; 31. Приложение к наряду №0329 1 арк.; 32. Міжнародну ТТН (СМR 027710) від 21.09.2015 1 арк.; 33. Міжнародну ТТН (СМR 027710) від 21.09.2015 1 арк.; 34 . Маршрутну карту расходного ордеру №200000003265244 від 21.09.2015 - 1 арк.; 35. Маршрутну карту расходного ордеру №100000003271031 від 24.09.2015 - 1 арк.; 36. Міжнародну ТТН (СМR 027712) від 21.09.2015 1 арк.; 37. Маршрутну карту расходного ордеру №200000003265219 від 21.09.2015 - 1 арк.; 38. Маршрутну карту расходного ордеру №100000003271033 від 24.09.2015 - 1 арк.; 39. Міжнародну ТТН (СМR 02775) від 21.09.2015 1 арк.; 40. Маршрутну карту расходного ордеру №200000003265249 від 24.09.2015 - 1 арк.; 41. Маршрутну карту расходного ордеру №100000003271032 від 24.09.2015 - 1 арк.; 42. Міжнародну ТТН (СМR 02776) від 21.09.2015 1 арк.; 43. Маршрутну карту расходного ордеру №200000003265222 від 21.09.2015 - 1 арк.; 44. Маршрутну карту расходного ордеру №100000003270979 від 24.09.2015 - 1 арк.; 45. Міжнародну ТТН (СМR 0309) від 06.11.2015 2 арк.; 46. Маршрутну карту расходного ордеру №100000003311461 від 10.11.2015 - 3 арк.; 47. Маршрутну карту расходного ордеру №200000003307902 від 06.11.2015 - 1 арк.; 48.Звіт про звішування від 24.11.2015 1 арк.; 49. Маршрутну карту расходного ордеру №100000003324871 від 24.11.2015 - 3 арк.; 50. Звіт про звішування від 19.11.2015 1 арк.; 51. Маршрутну карту расходного ордеру №100000003320277 від 19.11.2015 - 3 арк.; 52. Міжнародну ТТН (СМR 0304) від 22.10.2015 5 арк.; 53. Маршрутну карту расходного ордеру №100000003297387 від 24.10.2015 - 3 арк.; 54. Маршрутну карту расходного ордеру №200000003295218 від 22.10.2015 - 1 арк.; 55. Міжнародну ТТН (СМR 294) від 03.10.2015 3 арк.; 56. Маршрутну карту расходного ордеру №200000003275097 від 03.10.2015 - 1 арк.; 57. Маршрутну карту расходного ордеру №100000003258545 від 30.09.2015 - 3 арк.; 58. Міжнародну ТТН (СМR б/н) без дати 1 арк.; 59. Видатковий ордер №26323 від 28.09.15 2 арк.; 60. Лист відвантаження продукції №568 від 29.09.2015 року; 61. Звіт про звішування від 30.09.2015 1 арк.; 62. Міжнародну ТТН (СМR 02777) від 21.09.2015 2 арк.; 63. Маршрутну карту расходного ордеру б/н від 23.09.2015 - 1 арк.; 64. Міжнародну ТТН (СМR 02774 від 21.09.2015 2 арк.; 65. Маршрутну карту расходного ордеру б/н від 23.09.2015 - 1 арк.; 66. Міжнародну ТТН (СМR 027711) від 21.09.2015 2 арк.; 67. Маршрутну карту расходного ордеру б/н від 23.09.2015 - 1 арк.; 68. Маршрутну карту расходного ордеру №200000003265240 від 21.09.2015 - 3 арк.; 69. Міжнародну ТТН (СМR 02779) від 21.09.2015 2 арк.; 70. Маршрутну карту расходного ордеру №200000003265223 від 21.09.2015 - 2 арк.; 71. Маршрутну карту расходного ордеру №200000003271187 від 21.09.2015 - 3 арк.; 72. Міжнародну ТТН (СМR 02772) від 21.09.2015 2 арк.; 73. Маршрутну карту расходного ордеру №200000003265229 від 21.09.2015 - 2 арк.; 74. Маршрутну карту расходного ордеру №100000003271182 від 24.10.2015 - 3 арк.; 75. Міжнародну ТТН (СМR 02773) від 21.09.2015 2 арк.; 76. Маршрутну карту расходного ордеру №100000003271185 від 24.09.2015 - 3 арк.; 77. Маршрутну карту расходного ордеру №200000003265218 від 24.09.2015 - 2 арк.; 78. Міжнародну ТТН (СМR 027714) від 21.09.2015 2 арк.; 79. Маршрутну карту расходного ордеру №200000003265235 від 21.09.2015 - 1 арк.; 80. Маршрутну карту расходного ордеру б/н від 23.09.2015 - 1 арк.; 81. Міжнародну ТТН (СМR 02778) від 21.09.2015 2 арк.; 82. Маршрутну карту расходного ордеру б/н від 23.09.2015 - 1 арк.; 83. Маршрутну карту расходного ордеру №200000003265217 від 21.09.2015 - 1 арк.; 84. Міжнародну ТТН (СМR 027713) від 21.09.2015 2 арк.; 85. Маршрутну карту расходного ордеру №100000003270656 від 23.09.2015 - 1 арк.; 86. Міжнародну ТТН (СМR 02776) від 21.09.2015 1 арк. ;87. Маршрутну карту расходного ордеру №200000003265222 від 21.09.2015 - 1 арк.; 88. Маршрутну карту расходного ордеру №100000003270979 від 24.10.2015 - 2 арк.; 89. Міжнародну ТТН (СМR 02775) від 21.09.2015 1 арк.; 90. Маршрутну карту расходного ордеру №200000003265249 від 24.10.2015 - 1 арк.; 91. Маршрутну карту расходного ордеру №100000003271032 від 24.10.2015 - 2 арк.; 92. Міжнародну ТТН (СМR 027712) від 21.09.2015 1 арк.; 93. Маршрутну карту расходного ордеру №200000003265219 від 21.09.2015 - 1 арк.; 94. Маршрутну карту расходного ордеру №100000003271033 від 24.09.2015 - 2 арк.; 95. Міжнародну ТТН (СМR 027710) від 21.09.2015 1 арк.; 96. Маршрутну карту расходного ордеру №200000003265242 від 21.09.2015 - 1 арк.; 97. Маршрутну карту расходного ордеру №100000003271035 від 24.09.2015 - 2 арк.; 98. Міжнародну ТТН (СМR 02771) від 21.09.2015 2 арк.; 99. Маршрутну карту расходного ордеру №200000003265244 від 21.09.2015 - 1 арк.; 100. Маршрутну карту расходного ордеру №100000003271031 від 24.09.2015 - 2 арк.; 101. Міжнародну ТТН (СМR б/н) від 25.01.2016 1 арк.; 102. Маршрутну карту расходного ордеру №1139254 від 26.01.2016 - 1 арк.; 103. Паспорт якості №109 від 25.01.2016 - 1 арк.; 104. Видаткову накладну №279 від 25.01.2016 1 арк.; 105. Декларацію №ПТ000000279 від 25.01.2016 1арк.; 106. Накладну №280 від 25.01.2016 1 арк.; 107. ТТН №Р279 від 25.01.2016 1 арк.; 108. Міжнародну ТТН (СМR б/н) від 25.01.2016 1 арк.; 109. Маршрутну карту расходного ордеру №0159950 від 23.01.2016 - 1 арк.; 110. Маршрутну карту расходного ордеру №1139250 від 26.01.2016 - 1 арк.; 111. Маршрутну карту расходного ордеру №200000003369924 від 20.01.2016 - 1 арк.; 112. Маршрутну карту расходного ордеру №100000003378458 від 23.01.2016 - 3 арк.; 113. Маршрутну карту расходного ордеру №200000003369923 від 20.01.2016 - 1 арк.; 114. Маршрутну карту расходного ордеру №100000003378451 від 23.01.2016 - 1 арк.; 115. Міжнародну ТТН (СМR 03382) від 20.01.2016 6 арк.; 116. Міжнародну ТТН (СМR 03381) від 20.01.2016 5 арк.; 117. Маршрутну карту расходного ордеру №100000003373692 від 19.01.2016 - 3 арк.; 118. Міжнародну ТТН (СМR б/н) від 16.01.2016 1 арк.; 119. Маршрутну карту расходного ордеру №200000003339966 від 09.01.2016 - 3 арк.; 120.Звіт про звішування від 20.01.2016 1 арк.; 121. Міжнародну ТТН (СМR б/н) від 25.01.2016 1 арк.; 122. Видатковий ордер №0159951 від 22.01.16 1 арк.; 123. Маршрутну карту расходного ордеру №1139249 від 26.01.2016 - 1 арк.; 124. Маршрутну карту расходного ордеру №200000003347543 від 25.01.2016 - 2 арк.; 125. Маршрутну карту расходного ордеру №100000003387241 від 02.02.2016 - 3 арк.; 126. Звіт про звішування від 02.02.2016 на 1 арк.; 127. Системний блок чорного кольору Р/N 9197820.Е02, S/N 83702906LPAA 1 шт.; 128. Копію свідоцтва про державну реєстрацію ФОП рапопорт олександра Олеговича, Серія В01 №626841 1 арк.; 129.Копію свідоцтва № НОМЕР_3 про реєстрацію платника ПДВ ОСОБА_7 1 арк.; 130. Копію паспорта ОСОБА_7 1 арк.; 131. Копію ідентифікаційного коду ОСОБА_7 1 арк.; 132.Копію виписки з ЄДР на ФОП ОСОБА_7 2 арк.

В ході досудового розслідування виявлено достатньо підстав вважати, що вилучене майно може бути предметом скоєного кримінального правопорушення, зберегти на собі сліди злочину, та необхідне проведення експертного дослідження та інших слідчих дії з метою встановлення належності даного майна, крім того встановлення, чи може бути вказане майно предметами, вилученими з цивільного обігу згідно законодавства України.

Орган досудового слідства звернувся до слідчого судді Малиновського районного суду м. Одеси з клопотанням про арешт вищевказаного майна, вилученого 08.07.2016 року в ході проведення обшуку нежитлового приміщення, розташованого за адресою: АДРЕСА_1 , власником якого є ОСОБА_10 , та яке фактично використовує ОСОБА_7 .

Прокурор підтримав клопотання слідчого, та вважав, що є всі законі підстави на арешт вище зазначеного майна, та просив слідчого суддю клопотання по суті задовольнити, з підстав які викладені в ньому. Окрім того, прокурор вважав, що є всі законі підстави для розгляду клопотання без явки особи, яка є власником вказаного майна.

Вивчивши клопотання та матеріали приложені до нього, вислухавши думку прокурора, слідчий суддя вважає, що клопотання слідчого необхідно задовольнити, оскільки прокурором доведена необхідність застосування арешту вилученого майна, з наступних підстав.

Частиною 1 статті 167 КПК України, встановлено, що тимчасовим вилученням майна є фактичне позбавлення підозрюваного можливості володіти, користуватися та розпоряджатися певним його майном до вирішення питання про арешт майна або його повернення.

Відповідно до ч. 1 ст. 170 КПК України, арештом майна є тимчасове позбавлення підозрюваного, обвинуваченого або осіб, які в силу закону несуть цивільну відповідальність за шкоду, завдану діяннями підозрюваного, обвинуваченого або неосудної особи, яка вчинила суспільно небезпечне діяння, можливості відчужувати певне його майно за ухвалою слідчого судді або суду до скасування арешту майна у встановленому КПК України порядку. Відповідно до вимог КПК України арешт майна може також передбачати заборону для особи, на майно якої накладено арешт, іншої особи, у володінні якої перебуває майно, розпоряджатися будь-яким чином таким майном та використовувати його.

При вирішені питання про арешт майна слідчий суддя враховує: правову підставу для арешту майна; достатність доказів, що вказують на вчинення особою кримінального правопорушення; можливий розмір шкоди, завданої кримінальним правопорушенням, та можливого цивільного позову; наслідки арешту майна для інших осіб; розумність та співрозмірність обмеження права власності завданням кримінального провадження.

Так, у даному випадку, враховуючи обставини злочину, слідчий суддя вважає, що є всі законі підстави вважати, що виявлені та вилучені речі підпадають під ознаки тимчасово вилученого майна, з метою недопущення зникнення вилученого майна, втрати або його пошкодження, слідчий суддя вважає за необхідне застосувати арешт вказаного майна та заборонити розпоряджатись та користуватись ним.

Керуючись ст. 132, 167, 168, 170, 172, 173, 175 КПК України, Слідчий суддя, -

У Х В А Л И В:

Клопотання прокурора Одеської місцевої прокуратури №2 ОСОБА_3 про арешт майна, за матеріалами досудового розслідування внесеного до ЄРДР за № 12016160470000895 від 03.03.2016 за ознаками складу кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст. 190 КК України задовольнити.

Накласти арешт на майно, вилучене 08.07.2016 року в ході проведення обшуку нежитлового приміщення, розташованого за адресою: АДРЕСА_1 , власником якого є ОСОБА_10 , та яке фактично використовує ОСОБА_7 , а саме на: 1.Міжнародну ТТН (СМR 0328) від 23.12.2015 1 арк.; 2.Маршрутну карту расходного ордеру №100000003368433 від 13.01.2016 -1 арк.; 3.Погрузочно-разгрузочний ордер №200000003358915 від 06.01.2016 1 арк.; 4. Маршрутну карту расходного ордеру №200000003358915 від 13.01.2016 -1 арк.; 5.ТТН №004 від 05.01.2016 2 арк.; 6. Погрузочно-разгрузочний ордер№87758 від 08.01.2016 1 арк.; 7. Маршрутну карту расходного ордеру №200000003358912 від 06.01.2016 -1 арк.; 8. ТТН №005 від 05.01.2016 2 арк.; 9. Погрузочно-разгрузочний ордер№87751 від 08.01.2016 1 арк.; 10. Маршрутну карту расходного ордеру №200000003358913 від 06.01.2016 - 1 арк.; 11. ТТН №007 від 05.01.2016 - 2 арк.; 12. Погрузочно-разгрузочний ордер№87753 від 08.01.2016 1 арк.; 13. Маршрутну карту расходного ордеру №2000000073358971 від 06.01.2016 - 1 арк.; 14.ТТН №002 від 05.01.2016 1 арк.; 15. Погрузочно-разгрузочний ордер№87754 від 08.01.2016 1 арк.; 16. Маршрутну карту расходного ордеру №200000003358964 від 06.01.2016 - 1 арк.; 17. ТТН №003 від 05.01.2016 2 арк.; 18. Погрузочно-разгрузочний ордер№87765 від 08.01.2016 1 арк.; 19. Маршрутну карту расходного ордеру №200000003358942 від 06.01.2016 - 1 арк.; 20. ТТН №006 від 05.01.2016 2 арк.; 21. Погрузочно-разгрузочний ордер№87760 від 08.01.2016 1 арк.; 22. Маршрутну карту расходного ордеру №200000003358941 від 06.01.2016 - 1 арк.; 23.ТТН №001 від 05.01.2016 2 арк.; 24. Маршрутну карту расходного ордеру №100000003368433 від 13.01.2016 - 1 арк.; 25.Звіт про звішування від 13.01.2016 1 арк.; 26. Лист з зошита з надписом «Гранмеро» - 1 арк.; 27. Маршрутну карту расходного ордеру №200000003352998 від 25.12.2015 - 1 арк.; 28. Маршрутну карту расходного ордеру ер №200000003352999 від 25.12.2015 - 1 арк.; 29. Міжнародну ТТН (СМR 0328) від 23.12.2015 1 арк.; 30. Наряд №0329 від 25.12.2015 1 арк.; 31. Приложение к наряду №0329 1 арк.; 32. Міжнародну ТТН (СМR 027710) від 21.09.2015 1 арк.; 33. Міжнародну ТТН (СМR 027710) від 21.09.2015 1 арк.; 34 . Маршрутну карту расходного ордеру №200000003265244 від 21.09.2015 - 1 арк.; 35. Маршрутну карту расходного ордеру №100000003271031 від 24.09.2015 - 1 арк.; 36. Міжнародну ТТН (СМR 027712) від 21.09.2015 1 арк.; 37. Маршрутну карту расходного ордеру №200000003265219 від 21.09.2015 - 1 арк.; 38. Маршрутну карту расходного ордеру №100000003271033 від 24.09.2015 - 1 арк.; 39. Міжнародну ТТН (СМR 02775) від 21.09.2015 1 арк.; 40. Маршрутну карту расходного ордеру №200000003265249 від 24.09.2015 - 1 арк.; 41. Маршрутну карту расходного ордеру №100000003271032 від 24.09.2015 - 1 арк.; 42. Міжнародну ТТН (СМR 02776) від 21.09.2015 1 арк.; 43. Маршрутну карту расходного ордеру №200000003265222 від 21.09.2015 - 1 арк.; 44. Маршрутну карту расходного ордеру №100000003270979 від 24.09.2015 - 1 арк.; 45. Міжнародну ТТН (СМR 0309) від 06.11.2015 2 арк.; 46. Маршрутну карту расходного ордеру №100000003311461 від 10.11.2015 - 3 арк.; 47. Маршрутну карту расходного ордеру №200000003307902 від 06.11.2015 - 1 арк.; 48.Звіт про звішування від 24.11.2015 1 арк.; 49. Маршрутну карту расходного ордеру №100000003324871 від 24.11.2015 - 3 арк.; 50. Звіт про звішування від 19.11.2015 1 арк.; 51. Маршрутну карту расходного ордеру №100000003320277 від 19.11.2015 - 3 арк.; 52. Міжнародну ТТН (СМR 0304) від 22.10.2015 5 арк.; 53. Маршрутну карту расходного ордеру №100000003297387 від 24.10.2015 - 3 арк.; 54. Маршрутну карту расходного ордеру №200000003295218 від 22.10.2015 - 1 арк.; 55. Міжнародну ТТН (СМR 294) від 03.10.2015 3 арк.; 56. Маршрутну карту расходного ордеру №200000003275097 від 03.10.2015 - 1 арк.; 57. Маршрутну карту расходного ордеру №100000003258545 від 30.09.2015 - 3 арк.; 58. Міжнародну ТТН (СМR б/н) без дати 1 арк.; 59. Видатковий ордер №26323 від 28.09.15 2 арк.; 60. Лист відвантаження продукції №568 від 29.09.2015 року; 61. Звіт про звішування від 30.09.2015 1 арк.; 62. Міжнародну ТТН (СМR 02777) від 21.09.2015 2 арк.; 63. Маршрутну карту расходного ордеру б/н від 23.09.2015 - 1 арк.; 64. Міжнародну ТТН (СМR 02774 від 21.09.2015 2 арк.; 65. Маршрутну карту расходного ордеру б/н від 23.09.2015 - 1 арк.; 66. Міжнародну ТТН (СМR 027711) від 21.09.2015 2 арк.; 67. Маршрутну карту расходного ордеру б/н від 23.09.2015 - 1 арк.; 68. Маршрутну карту расходного ордеру №200000003265240 від 21.09.2015 - 3 арк.; 69. Міжнародну ТТН (СМR 02779) від 21.09.2015 2 арк.; 70. Маршрутну карту расходного ордеру №200000003265223 від 21.09.2015 - 2 арк.; 71. Маршрутну карту расходного ордеру №200000003271187 від 21.09.2015 - 3 арк.; 72. Міжнародну ТТН (СМR 02772) від 21.09.2015 2 арк.; 73. Маршрутну карту расходного ордеру №200000003265229 від 21.09.2015 - 2 арк.; 74. Маршрутну карту расходного ордеру №100000003271182 від 24.10.2015 - 3 арк.; 75. Міжнародну ТТН (СМR 02773) від 21.09.2015 2 арк.; 76. Маршрутну карту расходного ордеру №100000003271185 від 24.09.2015 - 3 арк.; 77. Маршрутну карту расходного ордеру №200000003265218 від 24.09.2015 - 2 арк.; 78. Міжнародну ТТН (СМR 027714) від 21.09.2015 2 арк.; 79. Маршрутну карту расходного ордеру №200000003265235 від 21.09.2015 - 1 арк.; 80. Маршрутну карту расходного ордеру б/н від 23.09.2015 - 1 арк.; 81. Міжнародну ТТН (СМR 02778) від 21.09.2015 2 арк.; 82. Маршрутну карту расходного ордеру б/н від 23.09.2015 - 1 арк.; 83. Маршрутну карту расходного ордеру №200000003265217 від 21.09.2015 - 1 арк.; 84. Міжнародну ТТН (СМR 027713) від 21.09.2015 2 арк.; 85. Маршрутну карту расходного ордеру №100000003270656 від 23.09.2015 - 1 арк.; 86. Міжнародну ТТН (СМR 02776) від 21.09.2015 1 арк. ;87. Маршрутну карту расходного ордеру №200000003265222 від 21.09.2015 - 1 арк.; 88. Маршрутну карту расходного ордеру №100000003270979 від 24.10.2015 - 2 арк.; 89. Міжнародну ТТН (СМR 02775) від 21.09.2015 1 арк.; 90. Маршрутну карту расходного ордеру №200000003265249 від 24.10.2015 - 1 арк.; 91. Маршрутну карту расходного ордеру №100000003271032 від 24.10.2015 - 2 арк.; 92. Міжнародну ТТН (СМR 027712) від 21.09.2015 1 арк.; 93. Маршрутну карту расходного ордеру №200000003265219 від 21.09.2015 - 1 арк.; 94. Маршрутну карту расходного ордеру №100000003271033 від 24.09.2015 - 2 арк.; 95. Міжнародну ТТН (СМR 027710) від 21.09.2015 1 арк.; 96. Маршрутну карту расходного ордеру №200000003265242 від 21.09.2015 - 1 арк.; 97. Маршрутну карту расходного ордеру №100000003271035 від 24.09.2015 - 2 арк.; 98. Міжнародну ТТН (СМR 02771) від 21.09.2015 2 арк.; 99. Маршрутну карту расходного ордеру №200000003265244 від 21.09.2015 - 1 арк.; 100. Маршрутну карту расходного ордеру №100000003271031 від 24.09.2015 - 2 арк.; 101. Міжнародну ТТН (СМR б/н) від 25.01.2016 1 арк.; 102. Маршрутну карту расходного ордеру №1139254 від 26.01.2016 - 1 арк.; 103. Паспорт якості №109 від 25.01.2016 - 1 арк.; 104. Видаткову накладну №279 від 25.01.2016 1 арк.; 105. Декларацію №ПТ000000279 від 25.01.2016 1арк.; 106. Накладну №280 від 25.01.2016 1 арк.; 107. ТТН №Р279 від 25.01.2016 1 арк.; 108. Міжнародну ТТН (СМR б/н) від 25.01.2016 1 арк.; 109. Маршрутну карту расходного ордеру №0159950 від 23.01.2016 - 1 арк.; 110. Маршрутну карту расходного ордеру №1139250 від 26.01.2016 - 1 арк.; 111. Маршрутну карту расходного ордеру №200000003369924 від 20.01.2016 - 1 арк.; 112. Маршрутну карту расходного ордеру №100000003378458 від 23.01.2016 - 3 арк.; 113. Маршрутну карту расходного ордеру №200000003369923 від 20.01.2016 - 1 арк.; 114. Маршрутну карту расходного ордеру №100000003378451 від 23.01.2016 - 1 арк.; 115. Міжнародну ТТН (СМR 03382) від 20.01.2016 6 арк.; 116. Міжнародну ТТН (СМR 03381) від 20.01.2016 5 арк.; 117. Маршрутну карту расходного ордеру №100000003373692 від 19.01.2016 - 3 арк.; 118. Міжнародну ТТН (СМR б/н) від 16.01.2016 1 арк.; 119. Маршрутну карту расходного ордеру №200000003339966 від 09.01.2016 - 3 арк.; 120.Звіт про звішування від 20.01.2016 1 арк.; 121. Міжнародну ТТН (СМR б/н) від 25.01.2016 1 арк.; 122. Видатковий ордер №0159951 від 22.01.16 1 арк.; 123. Маршрутну карту расходного ордеру №1139249 від 26.01.2016 - 1 арк.; 124. Маршрутну карту расходного ордеру №200000003347543 від 25.01.2016 - 2 арк.; 125. Маршрутну карту расходного ордеру №100000003387241 від 02.02.2016 - 3 арк.; 126. Звіт про звішування від 02.02.2016 на 1 арк.; 127. Системний блок чорного кольору Р/N 9197820.Е02, S/N 83702906LPAA 1 шт.; 128. Копію свідоцтва про державну реєстрацію ФОП рапопорт олександра Олеговича, Серія В01 №626841 1 арк.; 129.Копію свідоцтва № НОМЕР_3 про реєстрацію платника ПДВ ОСОБА_7 1 арк.; 130. Копію паспорта ОСОБА_7 1 арк.; 131. Копію ідентифікаційного коду ОСОБА_7 1 арк.; 132.Копію виписки з ЄДР на ФОП ОСОБА_7 2 арк.

Заборонити розпоряджатись та користуватись вказаним майном.

Копію ухвали надіслати слідчому та прокурору.

Виконання ухвали про арешт майна негайно доручити прокурору.

Ухвала слідчого судді набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано.

Апеляційна скарга, на ухвалу слідчого судді, може бути подана протягом п`яти днів з дня її оголошення.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

СудМалиновський районний суд м.Одеси
Дата ухвалення рішення13.07.2016
Оприлюднено14.03.2023
Номер документу58932096
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —521/12044/16-к

Ухвала від 13.07.2016

Кримінальне

Малиновський районний суд м.Одеси

Жуковський С. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні