Ухвала
від 14.07.2016 по справі 198/454/16-ц
ЮР'ЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

справа № 198/454/16-ц

провадження № 2/0198/185/16

У Х В А Л А

14 липня 2016 року суддя Юр’ївського районного суду Дніпропетровської області Гайдар І.О., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до територіальної громади с. Олексіївка в особі Олексіївської сільської ради Юр’ївського району Дніпропетровської області, про встановлення факту родинних відносин та визнання права власності на нерухоме майно в порядку спадкування за законом,

в с т а н о в и в:

Позивач ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом до відповідача про встановлення факту родинних відносин та визнання права власності на нерухоме майно в порядку спадкування за законом.

В обґрунтування позову позивач зазначив, що 29 грудня 2015 року помер його батько, ОСОБА_2. Після його смерті відкрилась спадщина у вигляді земельної ділянки для ведення товарного сільськогосподарського виробництва площею 9,1200 га, кадастровий номер 1225980300-01-001-0374, розташованої на території Олексіївської сільської ради Юр’ївського району Дніпропетровської області, яка належала померлому на підставі державного акта на право власності на земельну ділянку.

Позивач звернувся до органів нотаріату із заявою про видачу свідоцтва про право на спадщину. Однак, постановою державного нотаріуса Юр’ївської державної нотаріальної контори Дніпропетровської області від 02 лютого 2016 року ОСОБА_1 відмовлено у вчиненні зазначеної нотаріальної дії в зв’язку з відсутністю доказів родинних стосунків між ним та спадкодавцем.

Оскільки на час народження позивача його батьки, ОСОБА_2 та ОСОБА_3, не перебували в зареєстрованому шлюбі, а знаходились у фактичних шлюбних відносинах та проживали однією сім’єю, в книзі записів народжень та у свідоцтві про народження ОСОБА_1 відомості про батька внесені за прізвищем матері "Вінтонів", а ім’я та по батькові зазначені за її вказівкою , а саме "Микола Андрійович".

За таких обставин, позивач не може оформити спадкові права після смерті батька, в зв’язку з чим змушений звернутись до суду з даним позовом та просить:

- встановити факт родинних відносин між ним та ОСОБА_2, а саме, що він, ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, є сином ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_2, померлого 29 грудня 2015 року;

- визнати за ним право власності на земельну ділянку для ведення товарного сільськогосподарського виробництва площею 9,1200 га, кадастровий номер 1225980300-01-001-0374, розташовану на території Олексіївської сільської ради Юр’ївського району Дніпропетровської області, в порядку спадкування за законом після смерті ОСОБА_2

Позовна заява подана з додержанням вимог ст.ст. 119-120 ЦПК України. Справа підсудна суду, підстав для залишення заяви без руху, її повернення або відмови у відкритті провадження немає. Цивільну справу може бути призначено до судового розгляду без проведення попереднього судового засідання.

Керуючись ст.ст. 11, 122 ЦПК України, суддя

п о с т а н о в и в:

Відкрити провадження у цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 до територіальної громади с. Олексіївка в особі Олексіївської сільської ради Юр’ївського району Дніпропетровської області, про встановлення факту родинних відносин та визнання права власності на нерухоме майно в порядку спадкування за законом.

Призначити судовий розгляд на 28 липня 2016 року о 10 . 00 годині у залі Юр’ївського районного суду Дніпропетровської області за адресою: Дніпропетровська область, смт. Юр’ївка, вул. Леніна, 89, поверх 1, к. 2.

Направити відповідачу копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Запропонувати відповідачу у строк до 28.07.2016 року подати письмові заперечення проти позову та посилання на докази, якими вони обґрунтовуються.

Відповідачу також пропонується до початку розгляду справи по суті пред’явити зустрічний позов, якщо такий є.

Роз’яснити, що сторони зобов'язані подати свої докази суду до або під час попереднього судового засідання у справі, а якщо попереднє судове засідання у справі не проводиться, - до початку розгляду справи по суті. Докази, подані з порушенням вимог, встановлених частиною першою цієї статті, не приймаються, якщо сторона не доведе, що докази подано несвоєчасно з поважних причин.

Роз’яснити сторонам, що вони до або під час попереднього судового засідання у справі, а якщо попереднє судове засідання у справі не проводиться, - до початку розгляду справи по суті, зобов’язані повідомити суд про всі відомі їм рішення судів, що стосуються предмету спору, а також про всі відомі їм незавершені судові провадження, що стосуються предмету спору.

Роз’яснити, що учасники судового процесу можуть отримувати судові виклики і повідомлення в електронному вигляді за допомогою SMS-повідомлення, подавши до суду заявку, роздруковану з порталу Судової влади України ( http://court.gov.ua/smsec ) або отримати її в суді. В разі подання відповідної заявки судові повістки, повідомлення у зазначеній справі будуть надсилатись на номер мобільного телефону, вказаний у заявці.

Копію ухвали направити особам, які беруть участь у справі.

Ухвала може бути оскаржена лише щодо недотримання правил підсудності у встановлений законом строк і порядок, в іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: І.О.Гайдар

СудЮр'ївський районний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення14.07.2016
Оприлюднено19.07.2016
Номер документу58933244
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —198/454/16-ц

Рішення від 11.08.2016

Цивільне

Юр'ївський районний суд Дніпропетровської області

Гайдар І. О.

Рішення від 11.08.2016

Цивільне

Юр'ївський районний суд Дніпропетровської області

Гайдар І. О.

Ухвала від 28.07.2016

Цивільне

Юр'ївський районний суд Дніпропетровської області

Гайдар І. О.

Ухвала від 14.07.2016

Цивільне

Юр'ївський районний суд Дніпропетровської області

Гайдар І. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні