Ухвала
від 14.07.2016 по справі 10/б-261
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

"14" липня 2016 р.Справа № 10/Б-261 УХВАЛА

Господарський суд Тернопільської області у складі судді Сидорук А.М. розглянув клопотання № 01-21/10-Б-261/224 від 13 липня 2016 року ліквідатора банкрута ОСОБА_1 про затвердження оплати послуг ліквідатора за кожен місяць здійснення повноважень та додаткової грошової винагороди у справі за заявою

кредитора: Тернопільської об'єднаної державної податкової інспекції ГУ ДФС у Тернопільській області, м. Тернопіль, вул. Білецька,1

до боржника: Державного підприємства "Тернопільський завод продтоварів", вул. Текстильна, 22, м. Тернопіль

про визнання банкрутом

Суть справи: Постановою господарського суду Тернопільської області від 19.09.2012р. боржника - Державне підприємство "Тернопільський завод продтоварів" було визнано банкрутом; припинено повноваження керуючого санацією ДП "Тернопільський завод продтоварів" арбітражного керуючого ОСОБА_2; припинено повноваження органів управління банкрута ДП "Тернопільський завод продтоварів" щодо управління банкрутом та розпорядження його майном; ліквідатором банкрута призначено арбітражного керуючого ОСОБА_2; відкрито ліквідаційну процедуру банкрута - ДП "Тернопільський завод продтоварів" та встановлено її строк - 12 місяців з дня винесення постанови.

Постановою Львівського апеляційного господарського суду від 30.10.2012 року апеляційну скаргу арбітражного керуючого ОСОБА_3 задоволено частково:

- постанову господарського суду Тернопільської області від 19.09.2012р. по справі №10/Б-261 в частині призначення ліквідатором боржника арбітражного керуючого ОСОБА_2 скасовано; в іншій частині постанову - залишено без змін;

- матеріали справи скеровано в господарський суд Тернопільської області для вирішення питання щодо призначення ліквідатора боржника.

Постановою господарського суду Тернопільської області від 14 червня 2013 року (суддя - Гирила І.М.) ліквідатором банкрута - Державного підприємства "Тернопільський завод продтоварів", вул. Текстильна,22, м. Тернопіль; ідентифікаційний код 00374580 призначено арбітражного керуючого ОСОБА_1, м. Рівне, вул. Драгоманова, 27, оф. 10, свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) №247 від 02.04.2013 року, видане Міністерством юстиції України.

13.07.2016р. на адресу господарського суду Тернопільської області від ліквідатора банкрута ОСОБА_1 надійшло клопотання № 01-21/10-Б-261/224 від 13 липня 2016 р. про затвердження оплати послуг ліквідатора банкрута Державного підприємства "Тернопільський завод продтоварів" за кожен місяць здійснення повноважень в розмірі двох мінімальних заробітних плат та додаткової грошової винагороди за виконання повноважень ліквідатора в розмірі 3 % від обсягу погашених конкурсних вимог кредиторів. В обґрунтування поданого клопотання ліквідатором надано протокол зборів комітету кредиторів від 13 липня 2016 року та звіт про роботу ліквідатора № 01-21/10-Б-261/222 від 13.07.2016р.

У відповідності до ст. 3-1 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» оплата послуг, відшкодування витрат арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) у зв'язку з виконанням ним своїх обов'язків здійснюються в порядку, встановленому цим Законом, за рахунок коштів, одержаних від продажу майна боржника, або за рахунок коштів кредиторів чи коштів, одержаних у результаті виробничої діяльності боржника. Кредитори можуть створювати фонд для оплати послуг, відшкодування витрат та виплати додаткової винагороди арбітражному керуючому (розпоряднику майна, керуючому санацією, ліквідатору). Формування фонду та порядок використання його коштів визначаються рішенням комітету кредиторів та затверджуються ухвалою господарського суду.

У відповідності до ст. 3-1 п. 13 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» кредитори мають право встановлювати і виплачувати арбітражному керуючому за результатами його діяльності додаткову винагороду, розмір якої затверджується господарським судом.

Тобто, розмір оплати послуг арбітражного керуючого та додаткової винагороди встановлюється комітетом кредиторів, а потім затверджується господарським судом.

Згідно протоколу зборів кредиторів ДП "Тернопільський завод продтоварів", які відбулися 13 липня 2016 року встановлено оплату послуг арбітражному керуючому у розмірі двох мінімальних заробітних плат за кожен місяць здійснення ним повноважень ліквідатора та в зв'язку з ефективним проведенням ліквідаційної процедури та відчуженням майна встановлено додаткову грошову винагороду за виконання повноважень ліквідатора в розмірі 3% від обсягу погашених конкурсних вимог за рахунок коштів отриманих від реалізації майна.

У відповідності до ч.4 ст. 43 Конституції України кожен має право на належні, безпечні і здорові умови праці, на заробітну плату, не нижчу від визначеної законом.

Розглянувши клопотання ліквідатора банкрута ОСОБА_1 про затвердження оплати послуг ліквідатора та 3 % додаткової грошової винагороди в розмірі 3 % від обсягу погашених конкурсних вимог кредиторів, суд вважає його обґрунтованим та таким, що підлягає до задоволення.

На підставі наведеного, керуючись Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд,

УХВАЛИВ:

1.Клопотання № 01-21/10-Б-261/224 від 13 липня 2016 року ліквідатора банкрута ОСОБА_1 про затвердження оплати послуг ліквідатора за кожен місяць здійснення повноважень ліквідатора та додаткової грошової винагороди за виконання повноважень ліквідатора - задоволити.

2. Розмір оплати праці ліквідатора банкрута Державного підприємства "Тернопільський завод продтоварів", вул. Текстильна, 22, м. Тернопіль - ОСОБА_1, м. Рівне, вул. Драгоманова, 27, оф. 10, свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) №247 від 02.04.2013 року, видане Міністерством юстиції України. за здійснення ним своїх повноважень встановити в розмірі двох мінімальних заробітних плат за кожен місяць роботи та затвердити додаткову грошову винагороду за виконання повноважень ліквідатора в розмірі 3 % від обсягу погашених конкурсних вимог кредиторів, за рахунок коштів, отриманих від реалізації майна.

3.Ухвалу направити банкруту, кредиторам: Тернопільському об'єднаному управлінню Пенсійного фонду України Тернопільської області, вул. Руська 17, м. Тернопіль; Тернопільському міськрайонному центру зайнятості, м. Тернопіль, вул. Текстильна; ПАТ "Промінвестбанк" в особі Філії «³дділення ПромінвестбанкуВ« м. Тернопіль, вул. Танцорова,11; Тернопільській об'єднаній державній податковій інспекції ГУ ДФС у Тернопільській області, м. Тернопіль, вул. Білецька,1; Головному управлінню юстиції в Тернопільській області, вул. Грушевського, 8, м. Тернопіль; Міністерству юстиції України, м. Київ, вул..Городецького, 13; Міністерству аграрної політики та продовольства України, м. Київ, вул. Хрещатик, 24; Регіональному відділенню Фонду державного майна України по Тернопільській області, м. Тернопіль вул. Танцорова,11; Сектору з питань банкрутства Головного управління юстиції в Тернопільській області, вул. Грушевського, 8 та ліквідатору ОСОБА_1, АДРЕСА_1.

Суддя А.М. Сидорук

Дата ухвалення рішення14.07.2016
Оприлюднено19.07.2016
Номер документу58951280
СудочинствоГосподарське
Сутьвідновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» оплата послуг, відшкодування витрат арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) у зв'язку з виконанням ним своїх обов'язків здійснюються в порядку, встановленому цим Законом, за рахунок коштів, одержаних від продажу майна боржника, або за рахунок коштів кредиторів чи коштів, одержаних у результаті виробничої діяльності боржника. Кредитори можуть створювати фонд для оплати послуг, відшкодування витрат та виплати додаткової винагороди арбітражному керуючому (розпоряднику майна, керуючому санацією, ліквідатору). Формування фонду та порядок використання його коштів визначаються рішенням комітету кредиторів та затверджуються

Судовий реєстр по справі —10/б-261

Ухвала від 25.08.2016

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Сидорук А.М.

Ухвала від 10.08.2016

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Сидорук А.М.

Ухвала від 14.07.2016

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Сидорук А.М.

Ухвала від 09.06.2016

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Сидорук А.М.

Ухвала від 12.01.2016

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Сидорук А.М.

Ухвала від 11.12.2015

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Сидорук А.М.

Ухвала від 13.10.2015

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Сидорук А.М.

Ухвала від 15.12.2014

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Сидорук А.М.

Ухвала від 09.12.2014

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Сидорук А.М.

Ухвала від 17.10.2014

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Сидорук А.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні