Ухвала
від 11.07.2016 по справі 820/1452/16
ХАРКІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 820/1452/16Суддя-доповідач Любчич Л.В. УХВАЛА

11 липня 2016 р.м. Харків Колегія суддів Харківського апеляційного адміністративного суду у складі

Головуючого судді: Любчич Л.В.

Суддів: Спаскіна О.А. , Сіренко О.І.

представника позивача - Мостової В.О.

представника відповідача - Щербиніної Л.В.

розглянувши клопотання про звільнення від сплати судового збору за подання апеляційної скарги Управлінням Державної казначейської служби України у Комінтернівському районі м. Харкова Харківської області на постанову Харківського окружного адміністративного суду від 18.05.2016 по справі № 820/1452/16

за позовом Публічного акціонерного товариства "Стома"

до Управління Державної казначейської служби України у Комінтернівському районі м. Харкова Харківської області, Східної об'єднаної державної податкової інспекції м. Харкова Головного управління ДФС у Харківській області

про стягнення суми,

ВСТАНОВИЛА:

Постановою Харківського окружного адміністративного суду від 18.05.2016 задоволено адміністративний позов Публічного акціонерного товариства "Стома" до Управління Державної казначейської служби України у Комінтернівському районі м. Харкова Харківської області, Східної об'єднаної державної податкової інспекції м. Харкова Головного управління ДФС у Харківській області про стягнення суми.

На зазначену постанову суду Управлінням Державної казначейської служби України у Комінтернівському районі м. Харкова Харківської області подано апеляційну скаргу. Разом з апеляційною скаргою заявником подано клопотання про звільнення від сплати судового збору.

В обґрунтування клопотання про звільнення від сплати судового збору відповідач послався на відсутність бюджетного фінансування.

Заслухавши суддю-доповідача, пояснення представника позивача, представника відповідача, перевіривши доводи клопотання про звільнення від сплати судового збору, дослідивши письмові докази по справі, колегія суддів дійшла висновку про те, що подане клопотання не підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до вимог Закону України "Про судовий збір", з урахуванням змін, внесених Законом України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо сплати судового збору", на момент подання апеляційної скарги суб'єкти владних повноважень зобов'язані сплачувати судовий збір.

Згідно з вимогами ст. 88 КАС України суд, враховуючи майновий стан сторони, може своєю ухвалою зменшити розмір належних до оплати судових витрат чи звільнити від їх оплати повністю або частково.

При цьому, особа, яка вважає свій майновий стан незадовільним, через що в неї існують перешкоди для доступу до правосуддя, має подати до суду відповідне клопотання і документи, які свідчили б про зазначене.

Заявляючи клопотання про звільнення від сплати судового збору, заявник послався на відсутність бюджетного фінансування.

Разом із тим, з урахуванням норм КАС України, Закону України "Про судовий збір", звільнення від сплати судового збору є винятковим заходом та не може бути застосовано в даному випадку до суб'єкта владних повноважень з мотивів відсутності бюджетного фінансування.

Зі змісту клопотання заявника не вбачається, що наведені підстави є достатніми для його задоволення. Відсутність бюджетного фінансування установи не може бути підставою для звільнення від сплати судового збору, встановленого законом.

З огляду на зазначене, колегія суддів вважає про відсутність підстав для задоволення клопотання заявника про звільнення від сплати судового збору.

Керуючись ст.160, 167, 88 Кодексу адміністративного судочинства України, колегія суддів -

У Х В А Л И Л А:

У задоволенні клопотання про звільнення від сплати судового збору за подання апеляційної скарги Управлінням Державної казначейської служби України у Комінтернівському районі м. Харкова Харківської області на постанову Харківського окружного адміністративного суду від 18 травня 2016 року по справі № 820/1452/16 за позовом Публічного акціонерного товариства "Стома" до Управління Державної казначейської служби України у Комінтернівському районі м. Харкова Харківської області, Східної об'єднаної державної податкової інспекції м. Харкова Головного управління ДФС у Харківській області про стягнення суми відмовити .

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення і може бути оскаржена до Вищого адміністративного суду України шляхом подання касаційної скарги протягом двадцяти днів з моменту виготовлення повного тексту.

Головуючий суддя Л.В. Любчич Судді О.А. Спаскін О.І. Сіренко

Повний текст ухвали виготовлений 14.07.2016

Дата ухвалення рішення11.07.2016
Оприлюднено19.07.2016
Номер документу58981234
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення суми

Судовий реєстр по справі —820/1452/16

Ухвала від 02.09.2016

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Любчич Л.В.

Ухвала від 03.08.2016

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Любчич Л.В.

Ухвала від 11.07.2016

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Любчич Л.В.

Ухвала від 11.07.2016

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Любчич Л.В.

Постанова від 18.05.2016

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Панченко О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні