Ухвала
від 13.07.2015 по справі 216/4881/15-к
ЦЕНТРАЛЬНО-МІСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

Справа № 216/4881/15-к

1-кс/216/1759/15

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

13 липня 2015 року Центрально-міський районний суд міста Кривого Рогу Дніпропетровської області

у складі слідчого судді: - ОСОБА_1

за участю секретаря - ОСОБА_2

прокурора - ОСОБА_3

слідчого - ОСОБА_4

розглянув в закритому судовому засіданні клопотання слідчогоСВ Центрально-Міського РВ КМУ ГУ МВС України в Дніпропетровській області ОСОБА_4 , погодженого з прокурором прокуратури Центрально-Міського району м.Кривого Рогу ОСОБА_3 , про проведення обшуку, -

ВСТАНОВИВ:

13.07.2015 року слідчий СВ Центрально-Міського РВ КМУ ГУ МВС України в Дніпропетровській області ОСОБА_4 звернувся з клопотанням, погодженим з прокурором прокуратури Центрально-Міського району м.Кривого Рогу ОСОБА_3 про проведення обшуку.

В обґрунтування вказує, що 15.06.2015 року до Центрально-Міського РВ КМУ звернулась ОСОБА_5 з проханням прийняти міри до власників магазину « ІНФОРМАЦІЯ_1 » приватного підприємця ОСОБА_6 і.п.н. НОМЕР_1 , згідно вивіски на магазині, що розташований за адресою: АДРЕСА_1 в якому 14.06.2015 року в період часу з 15.00 год. до 17.00 год. ОСОБА_5 придбала костюм спортивний жіночий червоного кольору з білими вставками всесвітньо відомої марки спортивного одягу «Adidas» вартістю 450 гривень.

Того ж дня прийшовши додому ОСОБА_5 при детальному огляді куплених речей виявила, що ані якість тканини, якість швів на жодному з перерахованих виробів, як на її погляд не відповідають якості притаманній виробам під торговими марками «Adidas», крім того остання завітала в всесвітню мережу Інтернет на офіційний сайт представництва «Adidas» в Україні та в каталогах жодних подібних виробів, що були придбані ОСОБА_5 не знайшла.

В ході досудового розслідування, ОСОБА_5 добровільна надала куплений нею одяг, котрий було направлено до представника компанії «Adidas International Marketing B.V.», «Adidas AG», що за адресою: м. Київ, вул. Воздвиженська, буд. 106 оф. 15 за для отримання інформації: чи є надані зразки оригінальними, якщо ні, то за якими ознаками? На що була отримана відповідь від представника «Adidas International Marketing B.V.» та «Adidas AG» ОСОБА_7 , що діє на підставі довіреності від 28.03.2015 року виданої «Adidas International Marketing B.V.», котрий повідомив, наступне:

Згідно висновку спеціаліста № 46 від 03.07.2015 року спортивний жіночій костюм, що придбаний в магазині «Ракурс Спорт» приватного підприємця ОСОБА_6 і.п.н. НОМЕР_1 , що розташований за адресою: АДРЕСА_1 , оглянутий та має тотожні наступним знаками для товарів та послуг компанії «Adidas» з відповідними міжнародними реєстраціями №487580, 699437 та не є оригінальною продукцією компанії і має ознаки фальсифікованої продукції.

Тим самим, було встановлено, що такі магазини як « ІНФОРМАЦІЯ_1 » приватного підприємця ОСОБА_6 і.п.н. НОМЕР_1 , що розташований за адресою: АДРЕСА_1 , використовуючи фірмові чужі знаки всесвітніх компаній одягу, порушують авторське право, право власності та встановлений законодавством порядок охорони використання знаків для товарів та послуг, фірмових найменувань та маркування товарів.

09.07.2015 року на підставі ухвали Центрально-Міського районного суду м. Кривого Рогу проведено обшук у магазині « ІНФОРМАЦІЯ_1 » приватного підприємця ОСОБА_6 і.п.н. НОМЕР_1 , що розташований за адресою: АДРЕСА_1 , з метою запобігання, припинення незаконної діяльності вище зазначених магазині та відшукання не оригінальної продукції (одягу, взуття, інвентарю та інше) всесвітніх міжнародних компаній (Adidas, Reebok та інше), що мають ознаки фальсифікованої продукції, які можуть бути визнані речовими доказами по кримінальному провадженню.

В подальшому 11.07.2015 року, о 12.00 год. у приміщення магазину « ІНФОРМАЦІЯ_2 » за адресою: АДРЕСА_1 , представникам магазину було зачитано під відеозапис ухвалу суду та розпочато обшук.

В ході обшуку було виявлено та складено для подальшого описування в протоколі обушку та вилучення 120 спортивних костюмів з логотипами торгової марки «Аdidas», спортивних штанів 90, шортів 90, олімпійок та спортивних кофт 140. Крім цього в магазині знаходилась інша продукція торгової марки «Аdidas», «Reebok», «Nіke» тощо, з явними ознаками фальсифікату, які не вдалось оглянути та вилучити з наступних підстав.

Близько 14.30 год. на місце проведення обшуку прийшла, з її слів приватний підприємець, якій належать речі, що підлягали вилученню. Жодних документів вказана жінка не надала, представилась як ОСОБА_8 . В цей час її син - ОСОБА_9 , який був присутній з початку обшуку та представився подавцем, залишив місце проведення слідчої дії та зник в невідомому напрямку, як стало пізніше відомо скликав інших підприємців з ринку для мітингу. Приблизно о 15.00 год. до вхідних дверей магазину « ІНФОРМАЦІЯ_2 » зійшлось приблизно 20-30 осіб, які можливо є приватними підприємцями, та працюють на Центрально-Міському ринку, які почали чинити опір працівникам міліції. Так, декілька осіб приблизно 10-15 чоловік при вході до магазину взяли за руки слідчого СВ Центрально-Міського РВ КМУ ГУМВС України в Дніпропетровській області ОСОБА_4 витягли його з магазину та намагались покласти на підлогу. Аналогічно було застосовано фізичну силу до оперуповноваженого СДЗБЕЗ Центрально-Міського РВ КМУ ГУМВС України в Дніпропетровській області ОСОБА_10 .

Вподальшому група осіб, що чинила опір працівникам міліції проникла в приміщення магазину, що унеможливило вподальшому продовжити обшук на чому він був припинений, але було встановлено, що у даному магазині може знаходитись та здійснювати продаж фірмовими костюмами ФОП ОСОБА_8 , і.п.н. НОМЕР_2 , на підставі наданих документів останньою, а саме: свідоцтва платника податків, свідоцтва про державну реєстрацію фізичної особи підприємця.

Весь процес здійснення опору працівникам міліції був зафіксований на відеокамеру, яка застосовувала під час проведення обшуку, внаслідок чого провести обшук не виявилося можливим. За даним фактом Центрально-Міським РВ КМУ ГУМВС України в Дніпропетровській області внесенні відомості до ЄРДР відносно невстановлених осіб, щодо вчинення злочину, передбаченого ч. 1 ст. 345 КК України за ознаками здійснення опору працівникам правоохоронного органу під час виконання ними службових обов`язків за № 12015040770002050 від 11.07.2015 року.

На даний момент було встановлено, що після припинення обшуку магазин « ІНФОРМАЦІЯ_2 » продовжує діяльність, тим самий наносить збиток міжнародній компанії «Adidas».

З метою запобігання, припинення незаконної діяльності вище зазначених магазині та відшукання не оригінальної продукції (одягу, взуття, інвентарю та ін..) всесвітніх міжнародних компаній (Adidas, Reebok та ін..), що мають ознаки фальсифікованої продукції, які можуть бути визнані речовими доказами по кримінальному провадженню, та можуть знаходитись у магазині « ІНФОРМАЦІЯ_1 » де може здійснюватися продаж не оригінальної продукції (одягу, взуття, інвентарю та ін.) всесвітніх міжнародних компаній (Adidas, Reebok та ін.), що мають ознаки фальсифікованої продукції, приватні підприємці: ОСОБА_6 і.п.н. НОМЕР_1 , або ФОП ОСОБА_8 , і.п.н. НОМЕР_2 , які можуть здійснювати продаж товарів на підставі договору оренди магазину, що розташований за адресою: АДРЕСА_1 належного ТОВ «УніверсалМаркет», слідчий просить клопотання задовольнити.

Прокурор підтримав клопотання в повному обсязі.

Слідчий надав суду заяву в якій просить розгляд клопотання здійснювати без фіксації технічними засобами, за відсутності осіб.

Заслухавши думку прокурора, вивчивши матеріали вказаного кримінального провадження, суд вважає клопотання слідчого обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню, оскільки дані, викладені у матеріалах кримінального провадження дають підстави для висновку, що з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення цього кримінального провадження, проведення зазначених слідчих дій є необхідним.

Керуючись ст.ст. 234, 235 КПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити, надати слідчомуСВ Центрально-Міського РВ КМУ ГУ МВС України в Дніпропетровській області ОСОБА_4 , дозвіл на проведення обшуку у магазині « ІНФОРМАЦІЯ_1 » де може здійснюватися продаж неоригінальної продукції (одягу, взуття, інвентарю та ін.) всесвітніх міжнародних компаній (Adidas, Reebok та ін.), що мають ознаки фальсифікованої продукції, приватні підприємці: ОСОБА_6 і.п.н. НОМЕР_1 , або ФОП ОСОБА_8 , і.п.н. НОМЕР_2 , які можуть здійснювати продаж товарів на підставі договору оренди магазину, що розташований за адресою: АДРЕСА_1 , належного ТОВ «УніверсалМаркет» код ЄДРПОУ 39831161, з метою запобігання, припинення незаконної діяльності вище зазначеного магазину та відшукання та вилучення не оригінальної продукції (одягу, взуття, інвентарю) всесвітніх міжнародних компаній (Adidas, Reebok та ін.), що мають ознаки фальсифікованої продукції, які можуть бути визнані речовими доказами по кримінальному провадженню

Строк дії ухвали один місяць, тобто до 13.08.2015 р.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення на неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення13.07.2015
Оприлюднено15.03.2023
Номер документу59028531
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —216/4881/15-к

Ухвала від 13.07.2015

Кримінальне

Центрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу

Биканов І. Р.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні