Ухвала
від 09.07.2013 по справі 754/5869/13-к
ДЕСНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

1-кс/754/1015/13

754/5869/13-к

У Х В А Л А

Іменем України

09.07.2013 рік слідчий суддя Деснянського районного суду м. Києва Вінтоняк Р.Я.

з участю секретаря Кулешовій К.С.

з участю слідчого Дудник С.Л.

розглянувши клопотання старшого слідчого СВ Деснянського РУ ГУ МВС України в м. Києві про тимчасовий доступ до речей і документів,

ВСТАНОВИВ:

Старший слідчий Деснянського РУ ГУМВС України в м. Києві Дудник С.Л. за погодження з прокурором 02.07.2013 року подав до суду клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів.

Обґрунтовуючи клопотання слідчий зазначає, в провадженні СВ Деснянського РУГУ МВС України в м. Києві знаходиться кримінальне провадження №12012110030000338 за фактом створення фіктивного підприємства - створення та реєстрації ряду підприємств без мети здійснення фінансово-господарської діяльності з метою прикриття незаконної діяльності. Відповідно до матеріалів досудового розслідування та витягу з реєстру досудових розслідувань, засновником та директором ПП"РЕМАГРОДЕТАЛЬ" являється ОСОБА_2 Вказане підприємство не знаходиться за фактичною адресою, трудові та виробничі ресурси у підприємства необхідні для здійснення господарської діяльності відсутні. Єдиним працівником підприємства є ОСОБА_2 На рахунки ПП"РЕМАГРОДЕТАЛЬ" суб'єкти господарювання перераховували безготівкові кошти у значних розмірах під виглядом оплати робіт, послуг, які фактично не могли бути виконані за наявності одного працюючого працівника. За 2011-2012 рік на розрахункові рахунки ПП"РЕМАГРОДЕТАЛЬ" було перераховано та з них списано понад 20млн. гривень. Вказане свідчить про те, що створене ОСОБА_2 ПП"РЕМАГРОДЕТАЛЬ" є фіктивним.

В ході досудового слідства встановлено, що одним з підприємств-контрагентів ПП"РЕМАГРОДЕТАЛЬ" є ТОВ"ВІР 2010", з яким ПП"РЕМАГРОДЕТАЛЬ" здійснювало фінансові розрахунки. Враховуючи, що в матеріалах кримінального провадження наявні підстави, які свідчать про фіктивність фінансово-господарських взаємовідносин між ПП"РЕМАГРОДЕТАЛЬ" та ТОВ"ВІР 2010", просить надати йому тимчасовий доступ до фінансово-господарської документації по взаємовідносинам ПП"РЕМАГРОДЕТАЛЬ" та ТОВ"ВІР 2010", яка знаходиться в ТОВ"ВІР 2010".

Відповідно до ст.163 КПК України, слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв'язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, а в разі якщо документи містять охоронювану законом таємницю - якщо сторона кримінального провадження доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах та документах, та неможливістю іншим способом довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

З матеріалів досудового розслідування вбачається наявність обґрунтованої підозри вважати, що ПП"РЕМАГРОДЕТАЛЬ" має ознаки фіктивного підприємства, створеного з метою прикриття незаконної діяльності, а в діях службових осіб вказаного підприємства ознаки кримінального правопорушення передбаченого ст.205ч.2 КК України.

В матеріалах досудового розслідування містяться докази, які свідчать про наявність взаємовідносин та розрахунків між ПП"РЕМАГРОДЕТАЛЬ" та ТОВ"ВІР 2010".

Слідчий в клопотанні навів докази, які дають підстави вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення документів, а тому клопотання розглядається слідчим суддею без виклику представника ТОВ"ВІР 2010".

Вислухавши думку слідчого, який підтримав клопотання, дослідивши матеріали, якими слідчий обґрунтовує доводи клопотання, враховуючи, що фінансово-господарська документація по взаємовідносинам ПП"РЕМАГРОДЕТАЛЬ" та ТОВ"ВІР 2010" не містить документів, що посвідчують користування правом на здійснення підприємницької діяльності, або інших документів, за відсутності яких, юридична особа позбавляється можливості здійснювати свою діяльність, вказані документи знаходяться в ТОВ"ВІР 2010" а їх отримання має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, а тому вважаю, що клопотання слідчого підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 159-166 КПК України,

УХВАЛИВ:

Забезпечити тимчасовий доступ та надати можливість вилучити слідчому Деснянського РУГУ МВС України в м. Києві Дудник С.Л. фінансово-господарську документацію по взаємовідносинам ПП"РЕМАГРОДЕТАЛЬ" та ТОВ"ВІР 2010", яка знаходиться в ТОВ"ВІР 2010" ЄДРПОУ37123821 (Одеська обл.., Білгород-Дністровський район, с.м.т.Сергіївка, вул..Лісна,35а), а саме контрактів (договори), пов'язаних з реалізацією, поставкою, купівлею-продажем товарів/робіт/послуг тощо, та додатків (додаткові угоди із змінами та доповненнями) до них; документів, які підтверджують виконання договорів, наявність яких є обов'язковою згідно зі змістом контракту (договору), а саме: звіт виконавця, акти прийому-передачі товару, акт виконаних робіт, рахунки фактури та інші документи; податкових накладних; документів, що підтверджують транспортування (перевезення) товарів, а саме: договори перевезення, транспортного експедирування та документи про їх виконання, а саме товарно-транспортні накладні тощо, договори зберігання товару; документів, щодо фінансових розрахунків між підприємствами ТОВ"ВІР 2010" та ПП "РЕМАГРОДЕТАЛЬ", а саме: платіжні доручення, банківські виписки, прибуткові та видаткові касові ордери, чеки РРО, інші документи, щодо перерахування коштів; довіреностей на отримання товарно-матеріальних цінностей; реєстрів обліку придбання (реалізації) товарів (робіт, послуг), технічну документацію, сертифікати якості; реєстрів отриманих та виданих податкових накладних, за період до 06.08.2012 р. - книгу обліку продажу товарів (робіт, послуг) та Книги обліку придбання товарів (робіт, послуг), та реєстрів бухгалтерського обліку (оборотно-сальдових відомостей) по рахунках : 10, 11, 20, 22, 23, 26, 28, 30, 31, 32, 33, 36, 37, 40, 63, 64, 67, 68, 70, 74, 79; копій статуту підприємства, протоколів зборів засновників та наказів про призначення на посади службових осіб підприємства ТОВ"ВІР 2010" - директора та головного бухгалтера; штатний розклад по підприємству ТОВ"ВІР 2010".

Строк дії ухвали один місяць, тобто до 09 серпня 2013 року.

Відповідно до ст.166 КПК України, у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей та документів, слідчий суддя за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених документів і речей.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя -

Дата ухвалення рішення09.07.2013
Оприлюднено21.07.2016
Номер документу59074793
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —754/5869/13-к

Ухвала від 09.07.2013

Кримінальне

Деснянський районний суд міста Києва

Вінтоняк Р. Я.

Ухвала від 09.07.2013

Кримінальне

Деснянський районний суд міста Києва

Вінтоняк Р. Я.

Ухвала від 09.07.2013

Кримінальне

Деснянський районний суд міста Києва

Вінтоняк Р. Я.

Ухвала від 17.04.2013

Кримінальне

Деснянський районний суд міста Києва

Вінтоняк Р. Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні