Ухвала
від 20.07.2016 по справі 0670/4982/11,,,
ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

20 липня 2016 року+                                        Житомир          Справа № 0670/4982/11,,,

Категорія 10.1

Житомирський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді Сичової О.П.

розглянувши у письмовому провадженні в м. Житомирі заяву про відстрочення виконання судового рішення по адміністративній справі за позовом Овруцького об"єднаного Управління Пенсійного фонду України в Овруцькому районі Житомирської області до Міжрайонного управління водного господарства про стягнення 23515,28 грн..

в с т а н о в и в:

Постановою Житомирського окружного адміністративного суду від 14 листопада 2011 року у справі № 0670/4982/11 було задоволено позовні вимоги Пенсійного фонду

в Овруцькому районі про стягнення з Овруцького міжрайонного управління водного господарства, код ЄДРПОУ 04543594, заборгованість на користь Фонду на загальну

суму 23515,28 грн.

Постановою Житомирського апеляційного адміністративного суду від 22 березня 2012          року скасовано постанову Житомирського окружною адміністративного суду від 14 листопада 2011 року та прийнято нову про відмову у задоволені позову.

Ухвалою Вищого адміністративного суду України від 14 травня 2014 року

постанову Житомирського апеляційного адміністративного суду від 22 березня 2012 року скасовано, а постанову Житомирського окружного адміністративного суду від 14 листопада 2011 року залишено в силі.

На підставі вказаного рішення був виданий виконавчий лист, який позивачем був поданий на виконання до Управління державної казначейської служби України в Овруцькому районі Житомирської області (далі — Казначейство).

Овруцьке міжрайонне управління водного господарства (відповідач по справі)звернулося до суду з заявою про відстрочення виконання судового рішення по справі до 01.06.2017 .

В обґрунтування вимог своєї заяви зазначило, що наявні обставин, які ускладнюють виконання судового рішення, яке набрало законної сили, а саме на відкритих в казначействі рахунках недостатньо коштів для виконання рішення суду. Інших доходів відповідач не має так як повністю фінансується за рахунок державного бюджету. Відповідач є неприбутковою державною бюджетною установою. Майна, на яке може бути накладено арешт з метою подальшої реалізації, немає. Видатки на виконання рішення суду не передбачені в кошторисах видатків на бюджетний 2016 рік.

Представник відповідача заявлені вимоги підтримав у повному обсязі.

Представники позивача - Овруцького об"єднаного Управління Пенсійного фонду України в Овруцькому районі Житомирської області 14.07.2016 року подав клопотання, у якому зазначає, що під час вирішення клопотання про відстрочення виконання рішення покладається на розсуд суду та просить справу розглядати за відсутності представника. Заперечень проти відстрочки виконання рішення не подавав.

Суд вважає за можливе розглянути заяву про відстрочення виконання судового рішення у порядку письмового провадження.

Суд, дослідивши матеріали справи, дійшов висновку, що заява про відстрочення виконання рішення суду підлягає задоволенню з огляду на наступне.

Казначейством відповідно до Порядку виконання рішень про стягнення коштів державного та місцевих бюджетів або боржників, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 03.08.2011 №845 (із змінами) (далі — Порядок) вживаються заходи щодо виконання виконавчого листа по справі що розглядається внаслідок чого призупинені видатки Овруцького МУВГ по незахищених статтях, що спричиняє значні труднощі в діяльності відповідача.

Відповідно до частини 1 статті 263 Кодексу адміністративного судочинства України, за наявності обставин, що ускладнюють виконання судового рішення (відсутність коштів на рахунку, відсутність присудженого майна в натурі, стихійне лихо тощо), особа, яка бере участь у справі, та сторона виконавчого провадження може звернутися до адміністративного суду першої інстанції, незалежно від того, суд якої інстанції видав виконавчий лист, що видав виконавчий лист, із заявою про відстрочення виконання судового рішення.

Із змісту наведеної правової норми слідує, що відстрочення виконання судового рішення здійснюється лише за наявності обставин, що ускладнюють його виконання.

Своє клопотання про відстрочення виконання постанови Житомирського окружного адміністративного суду до 01.06.2017 відповідач обгрунтовує тим, що на даний час у підприємства важкий фінансовий стан, а подальше виконання рішення суду може призвести до ряду негативних наслідків. Зазначає ,що з метою виконання рішення суду Овруцьким МУВГ будуть направлені відповідні листи до Державного агентства водних ресурсів України для включення заборгованості в сумі 23515,28 грн. до кошторису на 2017 рік.

За таких обставин суд вважає, що тяжкий фінансовий стан Овруцького Міжрайонного управління водного господарства є винятковим випадком, та з огляду на те, що Овруцьке об"єднане Управління Пенсійного фонду України не заперечило проти відстрочки виконання рішення до 01.06.2017 тому, заяву відповідачазадовольняє.

Керуючись ст. 263 КАС України, суд

          

у х в а л и в:

Задовольнити клопотання Овруцького міжрайонного управління водного господарства про відстрочку виконання рішення суду.

Відстрочити виконання постанови Житомирського окружного адміністративного суду від від 14.11.2011 про стягнення з Овруцького Міжрайонного управління водного господарства заборгованості на користь Овруцького управління Пенсійного фонду України в Житомирській області на загальну суму 23515,28 грн. до 01.06.2017.

          Апеляційна скарга на ухвалу суду подається до Житомирського апеляціного адміністративного суду через Житомирський окружний адміністративний суд протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали. Якщо ухвалу було постановлено у письмовому провадженні або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

          Суддя                                                                       О.П. Сичова                                                                                 

Дата ухвалення рішення20.07.2016
Оприлюднено26.07.2016
Номер документу59104099
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення 23515,28 грн

Судовий реєстр по справі —0670/4982/11,,,

Ухвала від 20.07.2016

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Сичова Олена Петрівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні