Ухвала
від 15.07.2015 по справі 923/663/15
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

73000, м. Херсон, вул. Горького, 18

тел. /0552/ 49-31-78, Веб сторінка : ks.arbitr.gov.ua/sud5024/


У Х В А Л А

"15" липня 2015 р. справа № 923/663/15

Господарський суд Херсонської області у складі колегії суддів: головуючого судді Пригузи П.Д., суддів Сулімовської М.Б. та Пінтеліної Т.Г., при секретарі Рубанику О.В., розглянувши у відкритому судовому засіданні справу

за позовом: ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "Каховка-Буд", ідентифікаційний код 35115782, вул. Софіївська, 10, прим. 4, м. Київ,

до: ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "Каховрефтранс", ідентифікаційний код 38368364, вул. Фабрична, 1, м. Нова Каховка Херсонської області,

3-тя особа, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору: приватний нотаріус Новокаховського міського нотаріального округу Херсонської області ОСОБА_2, вул. Героїв Сталінграду, 17, м. Таврійськ, м. Нова Каховка,

про витребування майна з чужого незаконного володіння,

за участю представників сторін:

від позивача - ОСОБА_3В, керівник, витяг з ЄДР ;

від відповідача - ОСОБА_4, довіреність від 13.07.2015р., ОСОБА_5, довіреність від 20.05.2015р.

в с т а н о в и в:

ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "Каховка-Буд", м. Київ, далі - позивачем, подано позовну заяву про витребування з чужого незаконного володіння ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "Каховрефтранс", м. Нова Каховка Херсонської області, далі - відповідача, майна, що за його твердженнями є власністю позивача, а також просить скасувати рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень за № 18080715 від 17.12.2014 р., винесене реєстратором приватним нотаріусом Новокаховського міського нотаріального округу Херсонської області ОСОБА_2, та визнати за позивачем право власності на майно, що витребовується.

Ухвалою від 16.06.2015 року справа прийнята до колегіального розгляду, призначено дату судового засідання, зобов'язано позивача визначити ціну позову та доплатити належну суму судового збору і подати суду відповідні докази.

До початку засідання до суду від позивача надійшли клопотання та заяви: клопотання про витребування доказів, клопотання про залучення до матеріалів справи додаткових доказів та клопотання про відкладення розгляду справи, яке мотивується неможливістю з'явлення представника через його участь в іншому судовому засіданні, що призначене на той же час у Херсонському окружному адміністративному суді.

Від відповідача надійшло клопотання про скасування заходів забезпечення позову.

При з'ясуванні судом думки представника відповідача можливості розгляду справи за відсутності представників позивача представник заявила, що вважає неможливим розгляд справи за відсутності позивача, тому підтримує його клопотання про відкладення розгляду справи.

Суд, враховуючи те, що на 15 липня 2015 року, на 15:00 годин призначено слухання іншої справи (№ 923/664/15), в якій приймає участь той самий позивач та ті ж самі представники, що представляють інтереси відповідача у цій справі, ухвалив оголосити перерву в судовому засіданні та продовжити її розгляд у разі з'явлення представника позивача в судове засідання після розгляду справи № 923/664/15.

Після перерви, о 16:50 год. суд продовжує розгляд справи.

У судове засідання прибули: керівник позивача ОСОБА_3, представник відповідача ОСОБА_5 та ОСОБА_4, у зв'язку з чим клопотання представника позивача про відкладення розгляду справи судом не розглядається.

В судовому засіданні 15.07.2015 представник позивача надав суду докази визначення ціни позову, яка здійснена на підставі вартості об’єктів нерухомого майна, що є предметом позову, виходячи з ціни купівлі-продажу об’єктів за договорами купівлі продажу від 05.04.2013р., за якими від позивача вибула земельна ділянка № 6510700000:13:047:0029 та майновий комплекс, що складається з будівель та споруд. Вартість частки земельної ділянки 1,3198 га, після її відчуження, складає 430122,00 грн. Вартість будівель та споруд визначено у максимальному розмірі 405994,00грн. Визначена ціна позову за двома вимогами майнового характеру 836116,00 грн. та надано суду докази доплати судового збору виходячи із ціни позову, які прийняті судом та залучені до справи.

Позивачем заявлено клопотання про витребування доказів, яке мотивується тим, що з витребуваних реєстраційних справ, договорів про відчуження нерухомого майна, рішень виконкому про присвоєння нових поштових адрес майну в наслідок їх поділу господарський суд може визначити порядок і умови переходу права власності в наслідок поділу та перереєстрації нерухомого майна ТОВ «Каховка-Буд», що має значення для даної справи, предметом якої є витребування з чужого незаконного володіння вказаного майна. Зокрема просить витребувати у Реєстраційної служби Новокаховського міського управління юстиції Херсонської області (74900, м. Нова Кахова, вул. Паризької комуни, 5. тел. (05549) 71 153) реєстраційні справи наступних об'єктів нерухомого майна:

- земельної ділянки площею 1,3198 га, кадастровий номер 6510700000:01:001:0634, що розташована за адресою: Херсонська область, м. Нова Каховка, вул. Фабрична, 23;

- нерухомого майна (номер не відомий) комплексу будівель та споруд по виробництву будівельних матеріалів, що складається із наступного: тип будівлі: склад А площею 734,6 кв.м.; тип будівлі: склад Б, В площею 1606,8 кв.м.; будівля, сторожка Д, площею 37 кв.м., будівля, вбиральня, Г. площею 2,6 кв.м., огорожа, ворота, 1, 2, яке знаходиться за адресою: Херсонська область, м. Нова Каховка, вул. Фабрична, 23, - з 17.12.2014р. належить на праві приватної власності ТОВ «Каховрефтранс»;

Також просить витребувати від приватного нотаріуса ОСОБА_2 документи, на підтвердження переходу права власності на земельну ділянку площею 1,3198 га, кадастровий номер: 6510700000:01:001:0634 та комплекс будівель і споруд до відповідача, які стали підставою для винесення рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень за номером 18080715 від 17.12.2014. Окрім того, просить витребувати у Виконавчого комітету Новокаховської міської ради Херсонської області копії рішень, щодо зміни поштової адреси на нерухомі об’єкти у м. Нова Каховка на вул. Фабрична, 23, та надати копії заяв осіб, які зверталися про привласнення даних поштових адрес з копіями документів.

Суд зазначає, що відповідно до ст. 38 ГПК України право сторони заявити клопотання про витребування доказів обумовлюється неможливістю самостійно надати докази. У клопотанні повинно бути зазначено: який доказ витребовується; обставини, що перешкоджають його наданню; підстави, з яких випливає, що цей доказ має підприємство чи організація; обставини, які може підтвердити цей доказ.

Оскільки заявником не вказано, які обставини перешкоджають отриманню та наданню вказаних доказів, суд відхилив клопотання позивача.

Відповідачем заявлено клопотання про скасування заходів забезпечення позову.

Представник відповідача у судовому засіданні підтримав зазначене клопотання, вважає, що зазначені заходи перешкоджають здійсненню відповідачем господарської діяльності, унеможливлюють отримання ним кредитів для поповнення обігових коштів. Стверджує, що арештоване на підставі ухвали господарського суду Херсонської області від 05.05.2015 р. майно за своїми технічними характеристиками та адресою не є тотожним майну, яке було власністю ТОВ «Каховка-Буд», отже вважає, що судом вжито неадекватний захід по забезпеченню позову, оскільки майно ТОВ «Каховрефтранс» не належало раніше позивачеві.

Суд зауважив, що заявником (відповідачем) на підтвердження обставин та доводів, викладених у заяві про скасування заходів забезпечення позову, не надано жодного доказу, яким би підтвердилися його доводи, або ж були спростовані доводи позивача, отже суд не може у даному судовому засіданні прийняти обґрунтоване і мотивоване рішення про скасування заходів забезпечення позову.

Представник відповідача зазначив, що в наступне судове засідання ним будуть подані відповідні докази, втім заявив, що матеріали реєстраційної справи та документи з переходу до нього права власності на об’єкти нерухомого майна, що є предметом спору, у нього відсутні, вважає можливим витребування реєстраційної справи від Реєстраційної служби Новокаховського міського управління юстиції Херсонської області.

З урахуванням обставин справи, що зумовили перебіг термінів для розгляду справи по суті, та у зв’язку з необхідністю витребування додаткових доказів у справі, представниками сторін подано спільну заяву про продовження судом строків розгляду справи за межами строків, визначених ст. 69 ГПК України.

Враховуючи, що матеріали реєстраційної справи спірних об'єктів нерухомого майна, які знаходиться в Реєстраційній службі Новокаховського міського управління юстиції Херсонської області, є доказами у цій справі, є загальними для розгляду як позовних вимог позивача так і для розгляду заперечень відповідача та вимоги щодо скасування заходів забезпечення, суд витребовує за своєю ініціативою копії зазначених реєстраційних справ та інші відомості.

У зв'язку з наведеним, суд продовжує розгляд справи, відкладає судове засідання на нову дату.

Визначаючи нову дату судового засідання суд враховує значний об'єм документів, що витребовуються, а також наступне перебування суддів у планових відпустках, тому суд визначає наступну дату судового засідання, виходячи з принципу розумності строків розгляду справи, які узгоджені з представниками сторін.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 69, 65, 77, 86 ГПК України, суд -

у х в а л и в:

1. Продовжити розгляд справи.

2. Розгляд справи відкласти.

3. Призначити наступне судове засідання на "04" вересня 2015 р. о 14:10 год. в приміщені господарського суду за адресою: м. Херсон, вул. Горького, 18, зал судових засідань № 3.

4. Витребувати у строк до 25.08.2015 року від Реєстраційної служби Новокаховського міського управління юстиції Херсонської області (74900, м. Нова Каховка, вул. Паризької комуни, 5) копії реєстраційних справ, зареєстрованих за власником ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "Каховрефтранс", ідентифікаційний код 38368364, вул. Фабрична, 1, м. Нова Каховка Херсонської області, наступних об'єктів нерухомого майна:

- земельної ділянки площею 1,3198 га, кадастровий номер 6510700000:01:001:0634, що розташована за адресою: Херсонська область, м. Нова Каховка, вул. Фабрична, 23;

- нерухомого майна (номер не відомий) комплексу будівель та споруд по виробництву будівельних матеріалів, що складається із наступного: тип будівлі: склад А площею 734,6 кв.м.; тип будівлі: склад Б, В площею 1606,8 кв.м.; будівля, сторожка Д, площею 37 кв.м., будівля, вбиральня, Г. площею 2,6 кв.м., огорожа, ворота, 1, 2, яке знаходиться за адресою: Херсонська область, м. Нова Каховка, вул. Фабрична, 23.

5. Зобов'язати приватного нотаріуса ОСОБА_2 надати до суду у строк до 25.08.2015 року копії документів, на підставі яких права власності на земельну ділянку площею 1,3198 га, кадастровий номер 6510700000:01:001:0634, що розташована за адресою: Херсонська область, м. Нова Каховка, вул. Фабрична, 23, перейшли до відповідача ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "Каховрефтранс", ідентифікаційний код 38368364, та які стали підставою для винесення рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень за номером 18080715 від 17.12.2014.

6. Витребувати від відповідача ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "Каховрефтранс", копії договорів (угод, правочинів), на підставі яких відповідачем набуте право власності на спірні об'єкти, докази, за наявності, про здійснення оцінки вартості об'єктів нерухомого майна, що придбавалися ним від попереднього власника, докази сплати відчужувачу їх договірної вартості.

7. Копію ухвали надіслати учасникам провадження, Реєстраційній службі Новокаховського міського управління юстиції Херсонської області.

Головуючий суддя П.Д. Пригуза

Судді : М.Б. Сулімовська

ОСОБА_6

СудГосподарський суд Херсонської області
Дата ухвалення рішення15.07.2015
Оприлюднено26.07.2016
Номер документу59107414
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —923/663/15

Ухвала від 08.09.2015

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пригуза П.Д.

Ухвала від 23.10.2015

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пригуза П.Д.

Ухвала від 15.07.2015

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пригуза П.Д.

Ухвала від 30.12.2015

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пригуза П.Д.

Рішення від 02.12.2015

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пригуза П.Д.

Постанова від 18.06.2015

Господарське

Одеський апеляційний господарський суд

Мирошниченко М.А.

Ухвала від 04.06.2015

Господарське

Одеський апеляційний господарський суд

Мирошниченко М.А.

Ухвала від 05.05.2015

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пригуза П.Д.

Ухвала від 05.05.2015

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пригуза П.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні