Ухвала
від 02.09.2014 по справі 200/14567/14-к
БАБУШКІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

У Х В А Л А Справа № 200/14567/14-К

Ім`ям України Провадження № 1-кс/200/5165/14

27 серпня 2014 року м. Дніпропетровськ

Слідчий суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська ОСОБА_1 , розглянувши у судовому засіданні у приміщенні суду у м. Дніпропетровську клопотання слідчого по кримінальному провадженню № 12013040000000627 про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей і документів, -

В С Т А Н О В И В:

21 серпня 2014 року старша слідча СУ ГУМВС України в Дніпропетровській області ОСОБА_2 звернулася до суду із клопотанням, підтриманим прокурором ОСОБА_3 , про надання тимчасового доступу до документів, що становлять банківську таємницю та перебувають у володінні юридичної особи - ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », МФО НОМЕР_1 , розташований за адресою: АДРЕСА_1 ., а саме документів, що стосуються відкриття та функціонування розрахункового рахунку № НОМЕР_2 тобто інформації, яка стала відома банку в процесі обслуговування клієнта ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), взаємовідносин з ним та подальшого їх вилучення.

Необхідність доступу до зазначених документів обґрунтував тим, що ним здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 12013040000000627 від 27 листопада 2013 року, за ознакою складу злочину, передбаченого ч. 1 ст. 205 КК України.

Згідно з матеріалами наданого слідчим клопотання, встановлено, що у період 2012 2013 років на території Дніпропетровської області невстановленими особами створено та придбано ряд суб`єктів підприємницької діяльності (юридичних осіб), з метою наданням послуг по переведенню безготівкових грошових коштів у готівку, мінімізацією податкових платежів та легалізацією товарно-матеріальних цінностей отриманих злочинним шляхом, тобто з метою прикриття незаконної діяльності пов`язаної з виведенням державних коштів підприємств Укроборонпрому в тіньовий сектор економіки.

У ході досудового розслідування кримінального провадження встановлено, що до фінансової схеми залучено наступні підприємства: ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), ПП « ОСОБА_4 » (ЄДРПОУ НОМЕР_5 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (ЄДРПОУ НОМЕР_6 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (ЄДРПОУ НОМЕР_7 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_8 ), ПП « ОСОБА_5 » (ЄДРПОУ НОМЕР_9 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_10 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_11 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_12 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_13 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_14 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_12 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_15 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_13 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_16 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_14 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_17 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_15 » (ЄДРПОУ НОМЕР_18 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_16 » (ЄДРПОУ НОМЕР_19 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_17 » (ЄДРПОУ НОМЕР_20 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_18 » (ЄДРПОУ НОМЕР_21 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), які сплачують мізерні податки, мають спільних посадових осіб, зареєстровані за спільними юридичними адресами, а також згідно оперативної інформації мають негативний стан в органах ДПІ (внесено до ЄДР запис про відсутність за місцем знаходження, направлено повідомлення за місцем знаходження, визнано банкрутом).

У результаті проведених заходів, встановлено, що послугами вказаного «конвертаційного центру» користуються не лише підприємства Дніпропетровської області, а й суб`єкти господарювання з інших областей, такі як ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_19 » (м. Запоріжжя), ПП ВКФ « ІНФОРМАЦІЯ_20 » (м. Запоріжжя), а суми оборотів по фінансово-господарським операціям складають понад 1 млн. грн.

У ході досудового розслідування встановлено, що підприємством ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ) відкрито поточний рахунок № НОМЕР_2 у ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », МФО НОМЕР_1 .

Як додатки до клопотання надано витяг з кримінального провадження № 12013040000000627 та інші документи.

Слідча ОСОБА_2 надала суду заяву, у якій прохав розглянути клопотання за його відсутності, у в`язку із зайнятістю у інших кримінальних провадженнях. Клопотання підтримав у повному обсязі.

Представник ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » про час та дату судового засідання був повідомлений належним чином, але у судове засідання не з`явився, надав суду заяву у якій прохав розглянути клопотання за його відсутності. Проти задоволення клопотання не заперечував. Відповідно до ч. 4 ст. 163 КПК України вважаю можливим розгляд справи за відсутності представника ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 ».

Розглянувши клопотання, дослідивши надані до нього додатки, приходжу до висновку про те, що воно підлягає задоволенню з наведених у ньому підстав, так як іншим шляхом отримати інформацію, яка може бути використана при доведенні факту вчинення кримінального правопорушення та вини осіб, які вчинили кримінальне правопорушення, тобто сприяти встановленню істини у справі, у слідчого немає. Тому відомості, що містяться у зазначених документах і знаходяться у володінні ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », можуть мати значення для досудового розслідування та бути доказами під час судового розгляду.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 104, 110, 159-166, 309, 369, 371-372 КПК України, -

У Х В А Л И В:

Клопотання задовольнити.

Розкрити банківську таємницю.

Надати старшій слідчій СУ ГУМВС України в Дніпропетровській області ОСОБА_2 дозвіл на тимчасовий доступ до речей і документів, що становлять банківську таємницю та перебувають у володінні юридичної особи - ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », МФО НОМЕР_1 , розташований за адресою: АДРЕСА_1 ., а саме документів, що стосуються відкриття та функціонування розрахункового рахунку № НОМЕР_2 тобто інформації, яка стала відома банку в процесі обслуговування клієнта ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), взаємовідносин з ним та подальшого їх вилучення в тому числі:

1.Оригіналів карток зі зразками підписів осіб, яким, відповідно до чинного законодавства, надано право розпорядження зазначеним вище поточним рахунком та підписання розрахункових документів, та відбитками печаток зазначеного товариства.

2.Оригіналів документів щодо відкриття та функціонування поточного рахунку № НОМЕР_2 вказаного вище товариства, у т.ч.:

-заяви на відкриття вказаного вище банківського рахунку;

-належним чином завірених копій паспортів та довідок про присвоєння ідентифікаційних номерів;

-копій паспортів та довідок про присвоєння ідентифікаційних номерів осіб, які мають право першого та другого підписів (осіб, яким на підставі довіреності, надано право розпорядження рахунками);

-договору на розрахунково-касове обслуговування по даному рахунку;

-договорів на обслуговування в системі "Клієнт-банк", а також технічної документації щодо проведення працівниками відповідного банку встановлення (інсталяції) на комп`ютер зазначеного вище підприємства вказаної системи, включаючи дату та місце проведеної операції;

-заяви на визначення порядку та встановлення строків здавання готівки;

-інших документів, які надавались вказаним вище товариством до зазначеної вище банківської установи у зв`язку з відкриттям (закриттям) та функціонуванням названого банківського рахунку.

3.Роздруківку руху коштів (в паперовому та електронному вигляді у форматі Microsoft Excel) по поточному рахунку № НОМЕР_2 ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ) протягом періоду: з дня відкриття рахунку до моменту оголошення даної постанови співробітникам ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », МФО НОМЕР_1 із зазначенням наступних відомостей:

-дата та час проведення відповідної фінансово-господарської операції;

-сума відповідної фінансово-господарської операції;

-призначення відповідного платежу;

-назви суб`єктів підприємницької діяльності, які брали участь у відповідній фінансово-господарській операції;

-коди ЄДРПОУ суб`єктів підприємницької діяльності, які брали участь у відповідній фінансово-господарській операції;

-номери банківських рахунків суб`єктів підприємницької діяльності, які брали участь у відповідній фінансово-господарській операції;

-назви та коди банківських установ, в яких відкриті банківські рахунки, які використовувались для здійснення такої операції;

4.Відомостей (П.І.Б.), а також копій документів (паспорту, довіреності) щодо фізичної особи, яка отримувала готівкові грошові кошти з вказаного вище рахунку.

5.Платіжних доручень та меморіальних ордерів, які свідчать про надходження та використання коштів по рахунку НОМЕР_2 з дня відкриття рахунку по день до моменту оголошення даної постанови, або закриття рахунку;

6.Договору РКО та надання послуг «клієнт банк» з зазначенням місця встановлення, заявки на надання зазначеної послуги та документів щодо встановлення (перевірки) зазначеної послуги співробітниками банку;

7.Оригіналів виписок з номерами телефонів, ІР-адрес, з яких проходило з`єднання системи «клієнт банк» між комп`ютером банку та комп`ютером вказаного підприємства, з зазначенням часу і дати проведення вказаних з`єднань.

8.Документів, щодо проведення фінансового моніторингу банківських операцій по рахунку № НОМЕР_2 , а саме: реєстр фінансового моніторингу, файлів повідомлень, файлів додатків, файлів відповідей, довідок щодо обґрунтування рішень про недоцільність інформування Уповноваженого органу про фінансову операцію, яка підлягає фінансовому моніторингу, анкети клієнта (відповідно до Положення НБУ про здійснення банками фінансового моніторингу), тощо.

9.Оригіналів вхідної та вихідної кореспонденції між банківською установою та вказаним вище клієнтом банку по договорам, інших документів (заяв-анкет на видачу платіжної банківської картки, документів ідентифікації особи-користувача платіжної банківської картки), що стали підставою для видачі пластикових карток клієнта.

10.Документів щодо видачі співробітниками ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », МФО НОМЕР_1 , чекових книжок по рахунку № НОМЕР_2 , векселів та ін.

11.Договорів, укладених на користь чи за дорученням посадових осіб ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ) з банківською установою.

12.Документів майнового найму банківського сейфу.

13.Документів щодо здійснення операцій з цінними паперами: договорів на придбання векселів, реєстру виданих-погашених векселів, договорів купівлі-продажу цінних паперів, актів виконаних зобов`язань, розпоряджень щодо зарахування-списання цінних паперів, інших документів, щодо здійснення посадовими особами ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ) операцій з цінними паперами.

14.Всіх цінних паперів (облігації, векселя тощо), що належать ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), які зберігаються в банківській установі.

Строк дії ухвали - до 27 вересня 2014 року.

З цієї ухвали виготовлено лише дві копії.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення02.09.2014
Оприлюднено16.01.2023
Номер документу59172551
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —200/14567/14-к

Ухвала від 02.09.2014

Кримінальне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Литвиненко І. Ю.

Ухвала від 02.09.2014

Кримінальне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Литвиненко І. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні