Ухвала
від 19.07.2016 по справі 127/15413/16-к
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №127/15413/16-к

Провадження №1-кс/127/5518/16

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

19 липня 2016 року м. Вінниця

Слідчий суддя Вінницького міського суду Вінницької області ОСОБА_1 , розглянувши клопотання старшого слідчого з ОВС Слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління Державної фіскальної служби у Вінницькій області ОСОБА_2 про надання дозволу на проведення обшуку у житловому приміщенні ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , за адресою: АДРЕСА_1 , з метою відшукання і вилучення оригіналів/копій документів фінансово-господарської діяльності СТОВ «Перемога» (код ЄДРПОУ 03731649 Вінницька обл., Літинський р-н., с. Уладівка, вул. Леніна 4), що свідчать про проведення фінансово-господарських операцій з придбання та реалізації ТМЦ а за період із 01.07.2012 по сьогоднішній день, печаток, штампів, електронних носіїв інформації, зразків підписів та чистих бланків, які мають відношення до вказаних господарських операцій; комп`ютерної техніки, на якій знаходяться контакти та інша інформація щодо господарських операцій; чорнових записів про проведення господарської діяльності, які не мали свого відображення в офіційних бухгалтерських документах (тіньової бухгалтерії); документів, що стосуються господарської діяльності та свідчать про злочинну діяльність, а також інших документів та предметів, які мають значення для встановлення істини по кримінальному провадженню та можуть виступати в подальшому в якості речових доказів скоєного кримінального правопорушення., -

ВСТАНОВИВ:

Слідчий ОСОБА_2 звернулася до суду із вказаним клопотанням, яке погоджене з прокурором ОСОБА_4 .

Клопотання мотивоване тим, що слідчим управлінням ФР ГУ ДФС у Вінницькій області здійснюється досудове розслідування по кримінальному провадженню №32016020000000060, внесеному в ЄРДР 08.06.2016 щодо ОСОБА_3 , який у липні 2012 року, використовуючи підроблені документи на ім`я ОСОБА_5 , придбав 100% статутного капіталу юридичної особи СТОВ «Перемога» (код ЄДРПОУ 03731649 Вінницька обл., Літинський р-н., с. Уладівка, вул. Леніна 4), без мети здійснення фінансово-господарської діяльності та з метою прикриття незаконної діяльності.

Відповідно до матеріалів досудового розслідування громадянин ОСОБА_3 , завідомо спланувавши свої протиправні дії, з метою реалізації злочинних намірів, використовуючи паспорт на ім`я ОСОБА_5 , повідомив службовим особам ТОВ «Остер- Центр» (код ЄДРПОУ 35489289, зареєстроване за адресою: м. Київ, вул. Фрунзе буд. 160 Б), що СТОВ «Перемога» займається вирощуванням зернових культур та виявив намір придбати у них засоби захисту рослин.

В подальшому між СТОВ «Перемога» (код ЄДРПОУ 03731649) та ТОВ «Остер- Центр» (код ЄДРПОУ 35489289) було укладено договір про поставку засобів захисту рослин, який був підписаний від імені ОСОБА_5 , як директора СТОВ «Перемога», після чого службові особи, будучи необізнаними в злочинних намірах, передали останньому засоби захисту рослин на загальну суму 751168 грн., якими ОСОБА_3 розпорядився на власний розсуд.

В ході досудового розслідування встановлено, що за даним фактом 07.05.2015 ОСОБА_3 Вінницьким міським судом було засуджено за вчинення злочинів, передбачених ч. 1, ч. 4 ст. 358, ч. 2 ст. 190 КК України.

Відповідно до відомостей, отриманих з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, ОСОБА_3 проживає та являється власником житлового приміщення за адресою: АДРЕСА_1 , що дає можливість вважати, що вищевказаною адресою можуть знаходитись документи первинного бухгалтерського обліку господарської діяльності підприємства, печатки, штампи підприємств, бланки документів та інші речі, які можуть мати значення по даному кримінальному провадженню.

Окрім цього в ході досудового розслідування встановлено, що рішенням Калинівської міської ради №28 від 18.02.2016 вулицю Свердлова було перейменовано у вулицю Князя Володимира.

Крім того, в ході здійснення досудового розслідування у кримінальному провадженні встановлено, що існує реальна загроза зміни або знищення зазначених первинних бухгалтерських документів, чорнових записів, печаток, штампів, бланків, документів фіктивних суб`єктів господарської діяльності тощо.

Беручи до уваги вищевикладене та враховуючи, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказані документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин скоєного правопорушення, з метою швидкого, повного та неупередженого дослідження всіх обставин кримінального правопорушення, надання їм належної правової оцінки та прийняття законних процесуальних рішень в передбачені кримінальним процесуальним законодавством строки, проведення документальних перевірок та експертиз, забезпечення відшкодування завданих збитків, а також з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, керуючись ст. 110 та ст. 234 КПК України слідчий просив клопотання задоволити.

Дослідивши клопотання та матеріали кримінального провадження вважаю, що клопотання є обгрунтованим та підлягає до задоволення з наступних підстав.

Частиною 1 ст. 234 КПК України передбачено, що обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Враховуючи те, що з матеріалів кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що у житловому приміщенні ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , за адресою: АДРЕСА_1 , можуть знаходитися речі та документи, що свідчать про обставини вчинення кримінального правопорушення та мають значення для встановлення істини у даному кримінальному провадженні, а також можуть бути доказом під час судового розгляду, клопотання підлягає до задоволення.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 166, 234, 235 КПК України,

УХВАЛИВ:

Клопотання задоволити.

Надати дозвіл на проведення обшуку у житловому приміщенні ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , за адресою: АДРЕСА_1 , де фактично проживає вказана особа, з метою відшукання і вилучення оригіналів/копій документів фінансово-господарської діяльності СТОВ «Перемога» (код ЄДРПОУ 03731649 Вінницька обл., Літинський р-н., с. Уладівка, вул. Леніна 4), що свідчать про проведення фінансово-господарських операцій з придбання та реалізації ТМЦ за період із 01.07.2012 по сьогоднішній день, печаток, штампів, електронних носіїв інформації, зразків підписів та чистих бланків, які мають відношення до вказаних господарських операцій; комп`ютерної техніки, на якій знаходяться контакти та інша інформація щодо господарських операцій; чорнових записів про проведення господарської діяльності, які не мали свого відображення в офіційних бухгалтерських документах (тіньової бухгалтерії); документів, що стосуються господарської діяльності та свідчать про злочинну діяльність.

Ухвала діє протягом 30 днів з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя:

Дата ухвалення рішення19.07.2016
Оприлюднено14.03.2023
Номер документу59177721
СудочинствоКримінальне
Сутьзлочинну діяльність, а також інших документів та предметів, які мають значення для встановлення істини по кримінальному провадженню та можуть виступати в подальшому в якості речових доказів скоєного кримінального правопорушення

Судовий реєстр по справі —127/15413/16-к

Ухвала від 19.07.2016

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Клапоущак С. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні