Ухвала
від 19.07.2016 по справі 295/9584/16-к
БОГУНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЖИТОМИРА

Справа №295/9584/16-к

1-кс/295/3846/16

УХВАЛА

Іменем України

19.07.2016 року м. Житомир

Слідчий суддя Богунського районного суду міста Житомира ОСОБА_1

за участю секретаря ОСОБА_2 ,

слідчої ОСОБА_3

розглянувши винесене в кримінальному провадженні № 12016060020004080, до Єдиного реєстру досудових розслідувань 15.07.2016 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України внесеного старшим слідчим СУ ГУНП в Житомирській області майором поліції ОСОБА_3 , клопотання про проведення обшуку,-

ВСТАНОВИВ:

Слідча звернулася до слідчого судді з клопотанням про надання дозволу на проведення обшуку за місцем реєстрації та здійснення господарської діяльності ТОВ «Дайжест груп», розташованого в майновому комплексі Центральної спілки споживчих товарів України «Укоопспілка» за адресою: м. Київ, вул. Хрещатик, буд 7/11, з метою відшукання і вилучення предметів та документів, які мають значення для розкриття даного кримінального правопорушення і можуть бути використані як докази у кримінальному провадженні.

В клопотанні вказано, що у провадженні СВ Житомирського ВП ГУНП в Житомирській області перебуває кримінальне провадження №12016060020004080 від 17.06.2016, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 358 КК України.

05.07.2016 постановою начальника слідчого управління Головного управління Національної поліції в Житомирській області полковника поліції ОСОБА_4 призначенео групу слідчих у кримінальному провадженні №12016060020004080 у складі слідчого СВ Житомирського ВП ГУНП в Житомирській області лейтенанта поліції ОСОБА_5 , слідчого СВ Житомирського ВП ГУНП в Житомирській області лейтенанта поліції ОСОБА_6 , старшого слідчого відділу розслідування злочинів у сфері господарської діяльності слідчого управління Головного управління Національної поліції в Житомирській області майора поліції ОСОБА_3 .

Досудовим розслідуванням досліджується факт підроблення невстановленими слідством особами за невстановлених обставин листа №049/2 за підписом заступника генерального директора білоруської компанії «ОАО «Нафтан» ОСОБА_7 про те, що між ТОВ «Дайджест Груп» (ЄДРПОУ 37568587) укладено дилерську угоду №049/2.02.7543 від 18.09.2015 для реалізації ТОВ «Дайджест Груп» нафтопродуктів виробництва «ОАО «Нафтан» на території України, який в подальшому було подано для участі у тендерних торгах по закупівлі бітуму нафтового.

Так, встановлено, що у 2016 році КП «Управління автомобільних шляхів» Житомирської міської ради (ЄДРПОУ 03344119) проводило тендерні торги на закупівлю бітуму нафтового. За результатами проведення вказаних тендерних торгів переможцем стало ТОВ «Дайджест Груп» (ЄДРПОУ 37568587), юридична адреса: м. Київ, вул. Хрещатик, 7/11.

Оперативним шляхом встановлено, що в документації, яка подавалась ТОВ «Дайджест Груп» на участь у тендерних торгах по закупівлі бітуму нафтового до КП «Управління автомобільних шляхів» Житомирської міської ради, а саме технічної частини пропозиції конкурсних торгів, наявна інформація, що вказане підприємство реалізує продукцію білоруського підприємства «ОАО «Нафтан», на підтвердження указаних доводів ТОВ «Дайджест Груп» надало до тендерного комітету на ряду з іншими документами лист №049/2 за підписом заступника генерального директора (по комерційних питаннях) «ОАО «Нафтан» ОСОБА_7 про те, що між зазначеними суб`єктами господарювання укладено дилерську угоду №049/2.02.7543 від 18.09.2015 для реалізації ТОВ «Дайджест Груп» нафтопродуктів виробництва «ОАО «Нафтан» на території України.

Однак, «ОАО» Нафтан» своїм листом №2733 від 07.06.2016 спростувало вказані вище факти та повідомило, що будь-яких договірних відносин з ТОВ «Дайджест Груп» не мало. Вказана інформація свідчить про підроблення вище вказаного офіційного листа №049/2 за підписом заступника генерального директора «ОАО «Нафтан» з метою використання вказаного підробленого документу для участі у тендерних торгах.

З метою перевірки вище зазначеної оперативної інформації у досудового розслідування виникла необхідність в отриманні належним чином завірених копій документів, які подавалися ТОВ «Дайджест Груп» до КП «Управління автомобільних шляхів» Житомирської міської ради для участі у тендерних торгах щодо закупівлі бітуму нафтового у кількості 1500 тонн комерційної та технічної частини пропозиції конкурсних торгів, а також документів, що стосуються подальшої співпраці КП «Управління автомобільних шляхів» Житомирської міської ради з переможцем тендерних торгів (зокрема укладеного цивільно-правового договору тощо), документів щодо його виконання (в тому числі усіх супроводжуючих документів щодо якості товару сертифікатів якості тощо). З даного приводу на адресу КП «Управління автомобільних шляхів» Житомирської міської ради було направлено запит в порядку ст. 93 КПК України. У відповідь на вказаний запит слідство отримало відмову у наданні вказаних документів з мотивів відсутності дозволу суду на вилучення вказаної інформації.

08.06.2016 року було отримано ухвалу Богунського районного суду м. Житомира про надання дозволу на здійснення вилучення вказаних документів в КП «Управління автомобільних шляхів» Житомирської міської ради за адресою: провулок Кавалерійський, 4, м. Житомир.

15.06.2016 року співробітниками оперативного підрозділу Управління захисту економіки в Житомирській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України на підставі доручення слідчого було виконано вказану ухвалу суду.

Оглядом вилученої в КП «Управління автомобільних шляхів» Житомирської міської ради документації встановлено, що в технічній частині пропозиції конкурсних торгів документації, яка подавалась ТОВ «Дайджест Груп» на участь у тендерних торгах по закупівлі бітуму нафтового до КП «Управління автомобільних шляхів» Житомирської міської ради, міститься лист №049/2 за підписом заступника генерального директора (по комерційних питаннях) «ОАО «Нафтан» ОСОБА_7 , завірений печаткою ТОВ «Дайджест Груп» та підписом керівника товариства про те, що між ТОВ «Дайджест Груп» та «ОАО «Нафтан» укладено дилерську угоду №049/2.02.7543 від 18.09.2015 для реалізації ТОВ «Дайджест Груп» нафтопродуктів виробництва «ОАО «Нафтан» на території України, тобто ТОВ «Дайджест Груп» зобов`язалося реалізувати КП «Управління автомобільних шляхів» Житомирської міської ради продукцію білоруського підприємства «ОАО «Нафтан».

Отже, зібрані на даному етапі досудового розслідування матеріали свідчать про те, що службові особи ТОВ «Дайджест Груп» фактично використали завідомо підроблений документ -лист №049/2 за підписом заступника генерального директора (по комерційних питаннях) «ОАО «Нафтан» ОСОБА_7 , який завірили печаткою ТОВ «Дайджест Груп» та підписом керівника товариства, та в подальшому надали вказаний підроблений документ в складі документації на участь у тендерних торгах по закупівлі бітуму нафтового до КП «Управління автомобільних шляхів» Житомирської міської ради.

Допитані у якості свідків юрисконсульт КП «Управління автомобільних шляхів» Житомирської міської ради ОСОБА_8 та головний інженер КП «Управління автомобільних шляхів» Житомирської міської ради ОСОБА_9 , який одночасно є головою тендерного комітету КП «Управління автомобільних шляхів» Житомирської міської ради, повідомили слідству, що надання суб`єктами господарювання на тендер документів щодо якості та походження бітуму є обов`язковою умовою, без виконання якої пропозицію учасника було б відхилено. Тобто, підроблені документи щодо якості та походження бітуму нафтового дали можливість ТОВ «Дайджест Груп» отримати перемогу у тендерних торгах та в подальшому реалізувати комунальному підприємству продукцію невідомого походження.

З метою відшукання і вилучення предметів та документів, які мають значення для розкриття даного кримінального правопорушення і можуть бути використані як докази у кримінальному провадженні, слідча просить надати дозвіл на проведення обшуку за місцем реєстрації та здійснення господарської діяльності ТОВ «Дайжест груп», розташованого в майновому комплексі Центральної спілки споживчих товарів України «Укоопспілка» за адресою: м. Київ, вул. Хрещатик, буд 7/11.

Дослідивши клопотання та додані до нього матеріали кримінального провадження, заслухавши думку слідчої, яка клопотання підтримала, суд приходить до наступного висновку.

Розгляд клопотання проведено за відсутності осіб, у володінні яких перебувають документи, з урахуванням достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза їх зміни, або знищення.

Відповідно до статті 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знарядь та засобів вчинення кримінальних правопорушень, майна, яке було набуте злочинним шляхом та інших матеріальних об`єктів, які мають істотне значення для встановлення обставин. Обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Враховуючи, що слідчим наведено достатньо підстав вважати, що було вчинено кримінальне правопорушення, відшукуванні речі мають значення для досудового розслідування та можуть бути речовими доказами під час судового розгляду, слідчий суддя вважає що клопотання підлягає до задоволення.

Зважаючи на викладене, керуючись ст.ст. 168, 234, 235, 395 КПК України, слідчий суддя,-

УХВАЛИВ:

Клопотання старшого слідчого СУ ГУНП в Житомирській області майора поліції ОСОБА_3 задовольнити.

Надати слідчому СВ Житомирського ВП ГУНП в Житомирській області лейтенанту поліції ОСОБА_5 , слідчому СВ Житомирського ВП ГУНП в Житомирській області лейтенанту поліції ОСОБА_6 , старшому слідчому відділу розслідування злочинів у сфері господарської діяльності слідчого управління Головного управління Національної поліції в Житомирській області майору поліції ОСОБА_3 на проведення обшуку за місцем реєстрації та здійснення господарської діяльності ТОВ «Дайжест груп», розташованого в майновому комплексі Центральної спілки споживчих товарів України «Укоопспілка» за адресою: м. Київ, вул. Хрещатик, буд 7/11, з метою відшукання і вилучення предметів та документів, які мають значення для розкриття даного кримінального правопорушення і можуть бути використані як докази у кримінальному провадженні, а саме оригіналу листа №049/2 за підписом заступника генерального директора (по комерційних питаннях) «ОАО «Нафтан» ОСОБА_7 , оригіналів документів, які подавалися ТОВ «Дайджест Груп» до КП «Управління автомобільних шляхів» Житомирської міської ради для участі у тендерних торгах щодо закупівлі бітуму нафтового у кількості 1500 тонн, документів щодо укладення дилерської угоди №049/2.02.7543 від 18.09.2015 для реалізації ТОВ «Дайджест Груп» нафтопродуктів виробництва «ОАО «Нафтан» на території України (вказаної угоди, документації щодо її виконання та співпраці з «ОАО «Нафтан»), документів, що стосуються подальшої співпраці ТОВ «Дайджест Груп» з КП «Управління автомобільних шляхів» Житомирської міської ради (зокрема укладеного Договору №4 від 08.02.2016, документів щодо його виконання первинних документів та документів бухгалтерського обліку, в тому числі податкові накладні, видаткові накладні, рахунки-фактури, заявки на отримання продукції, оборотно-сальдової відомості, акти зустрічних звірок, платіжні доручення, транспортні накладні, товарно-транспортні накладні, сертифікати якості та відповідності, картки бухгалтерських рахунків, зведених облікових документів,бухгалтерських регістрів (Головна книга, реєстри, журнали тощо) та інших документів бухгалтерського обліку, які фіксують факти виконання ТОВ «Дайджест Груп» укладеного 08.02.2016 з КП «Управління автомобільних шляхів» Житомирської міської ради договору), документів щодо фактичного походження, якості та ціни бітуму нафтового у кількості 1500 тонн, який ТОВ «Дайджест Груп» реалізувало КП «Управління автомобільних шляхів» Житомирської міської ради на підставі вказаного договору, копії електронних носіїв інформації (флеш-карт, жорстких дисків, компакт-дисків), на яких зберігаються вказані документи, електронна переписка службових осіб ТОВ «Дайджест Груп», яка фіксує відомості про обставини вчинення кримінального правопорушення; зошитів, блокнотів, журналів та інших письмових документів і чорнових записів (в тому числі із записами контактних телефонів).

Строк дії ухвали не може перевищувати одного місяця з дня постановлення ухвали.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя:

Дата ухвалення рішення19.07.2016
Оприлюднено14.03.2023
Номер документу59179091
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —295/9584/16-к

Ухвала від 19.07.2016

Кримінальне

Богунський районний суд м. Житомира

Слюсарчук Н. Ф.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні