Ухвала
від 26.07.2016 по справі 366/2146/16-а
ІВАНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Є.У. 366/2146/16-а

Пр. №2-а/366/43/16

У Х В А Л А

26 липня 2016 року суддя Іванківського районного суду Київської області Тетервак Н.А., розглянувши матеріали справи № 2-а-366/43/16 за адміністративним позовом Редакції Іванківської районної газети «Трибуна праці 2 до Іванківської районної ради про визнання протиправною бездіяльність та зобов»язання вчинити певні дії,

В С Т А Н О В И Л А:

Позивач звернувся до суду з позовом до відповідача про визнання протиправною бездіяльність та зобов»язання вчинити певні дії.

Позивач просить зобов»язати Іванківську районну раджу невідкладно розглянути на черговому пленарному засіданні проект рішення «Про реформування суспільно-політичної газети «Трибуна праці»,одним із співзасновників яких є Іванківська районна рада та прийняти відповідне рішення.

Відповідно до ч.2 ст.18 Кодексу адміністративного судочинства України «окружним адміністративним судам підсудні адміністративні справи,у яких однієї із сторін є орган державної влади,інший державний орган,орган влади Автономної Республіки Крим,обласна рада,Київська або Севастопольська міські ради,їх посадова чи службова особа,крім випадків,передбачених цим Кодексом,та крім справ з приводу їхніх рішень,дій чи бездіяльності у справах про адміністративні проступки та справи, які підсудні місцевим загальним судам як адміністративним судам.

Відповідно до ст. 6 Конституції України, державна влада в Україні здійснюється на засадах її поділу на законодавчу,виконавчу та судову.

Відповідно до статті 10 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ради - представницькі органи місцевого самоврядування.

Сільські, селищні, міські ради є органами місцевого самоврядування, що представляють відповідні територіальні громади та здійснюють від їх імені та в їх інтересах функції і повноваження місцевого самоврядування, визначені Конституцією України, цим та іншими законами.

Обласні та районні ради є органами місцевого самоврядування, що представляють спільні інтереси територіальних громад сіл, селищ, міст, у межах повноважень, визначених Конституцією України, цим та іншими законами, а також повноважень, переданих їм сільськими, селищними, міськими радами.

Тобто, рада- це орган державної влади, наділений відповідними повноваженнями.

Спір, який позивач просить вирішити,не стосується рішень,дій чи бездіяльності Іванківської районної ради з приводу адміністративних проступків, не підсудний даний спір місцевим загальним судам як адміністративним судам .

Стаття 22 КАС України встановлює порядок передачі адміністративної справи з одного адміністративного суду до іншого, де мається перелік таких підстав, проте, в даному випадку суд позбавлений можливості за власною ініціативою передати адміністративну справу до Київського окружного суду.

Відповідно до п.6 ч.3 ст. 108 КАС України, позовна заява повертається позивачеві, якщо справа не підсудна цьому адміністративному суду.

Керуючись п.6 ч.3 ст. 108 КАС України,

У Х В А Л И Л А:

Позовну заяву Редакції Іванківської районної газети «Трибуна праці» до Іванківської районної ради про визнання протиправною бездіяльність та зобов»язання вчинити певні дії, повернутим позивачу,як таку,що не підсудна місцевим судам як адміністративним судам.

Ухвала може бути оскаржена до Київського апеляційного адміністративного суду через Іванківський районний суд протягом 5 днів з часу отримання копії ухвали.

Суддя:

Дата ухвалення рішення26.07.2016
Оприлюднено28.07.2016
Номер документу59180154
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправною бездіяльність та зобов»язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —366/2146/16-а

Ухвала від 04.08.2016

Адміністративне

Іванківський районний суд Київської області

Тетервак Н. А.

Ухвала від 26.07.2016

Адміністративне

Іванківський районний суд Київської області

Тетервак Н. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні