Ухвала
від 25.07.2016 по справі 537/2128/16-к
КРЮКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРЕМЕНЧУКА

Провадження № 1-кс/537/684/2016

Справа № 537/2128/16-к

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

25.07.2016 року слідчий суддя Крюківського районного суду м. Кременчука ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю старшого слідчого слідчого відділу фінансових розслідувань Кременчуцької ОДПІ Головного управління ДФС у Полтавській області підполковника податкової міліції ОСОБА_3 , розглянувши в залі суду в м. Кременчуці Полтавської області клопотання старшого слідчого слідчого відділу фінансових розслідувань Кременчуцької ОДПІ Головного управління ДФС у Полтавській області підполковника податкової міліції ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку,

ВСТАНОВИВ:

Старший слідчий слідчого відділу фінансових розслідувань Кременчуцької ОДПІ Головного управління ДФС у Полтавській області підполковник податкової міліції ОСОБА_3 звернувся до суду з клопотанням, погодженим з прокурором Кременчуцької місцевої прокуратури, в якому просить надати йому та членам групи слідчих дозвіл на проведення обшуку в нежитлових будівлях та спорудах, розташованих в АДРЕСА_1 , які на праві приватної власності належать ТОВ «Апейон» (код ЄДРПОУ 35314287) та використовується ОСОБА_4 для зберігання з метою збуту та збуту незаконно виготовлених алкогольних напоїв, з метою виявлення та вилучення з незаконного обігу незаконно виготовлених алкогольних напоїв, грошових коштів, отриманих від реалізації незаконно виготовлених алкогольних напоїв, документів щодо придбання та реалізації незаконно виготовлених алкогольних напоїв, чорнових записів про придбання та реалізацію незаконно виготовлених алкогольних напоїв, мобільних терміналів та телефонів із СІМ-картками, що містять відомості про контакти з поставщиками та покупцями незаконно виготовлених алкогольних напоїв, електронних носіїв інформації та відео реєстраторів, на яких зафіксовано осіб, що поставляли з метою збуту незаконно виготовлені алкогольні напої, та осіб, які в наступному їх придбавали, так як зазначені речі, документи та грошові кошти можуть бути доказами у кримінальному судочинстві.

В судовому засіданні старший слідчий слідчого відділу фінансових розслідувань Кременчуцької ОДПІ Головного управління ДФС у Полтавській області підполковник податкової міліції ОСОБА_3 клопотання підтримав, вказав, що слідчий відділ фінансових розслідувань Кременчуцької ОДПІ ГУ ДФС у Полтавській області проводить досудове розслідування у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №32016170090000003 від 22.03.2016р., за фактом виготовлення з метою збуту, зберігання з метою збуту, транспортування з метою збуту та збуту населенню м. Кременчука Полтавської області незаконно виготовлених алкогольних напоїв, що становлять загрозу для життя і здоров`я людей, тобто за попередньою кваліфікацією ч.3 ст. 204 КК України.

Рапортом оперативних працівників оперативного управління ГУ ДФС у Полтавській області встановлено, що протягом квітня-липня 2016 року невстановленими особами здійснюється збут незаконно виготовлених алкогольних напоїв до магазину, розташованого в АДРЕСА_1 . В даному магазині здійснює господарську діяльність ФО-П ОСОБА_4 (рнокпп НОМЕР_1 ). Придбані ним незаконно виготовлені алкогольні напої зберігаються в приміщенні магазину та збуваються покупцям магазину по ціні 20.00 грн. за 0.5 літра.

Допитаний в якості свідка гр. ОСОБА_5 засвідчив, що в кінці травня 2016 року придбав в магазині, розташованому в АДРЕСА_1 , 1.0 літр горілки, заплативши 40.00 грн.

Згідно бази даних ДФС України «Податковий блок» ОСОБА_4 (рнокпп НОМЕР_1 ), ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстрований в Кременчуцькій ОДПІ як підприємець-фізична особа, основним видом діяльності якого є роздрібна торгівля напоями в спеціалізованих магазинах. Юридична адреса платника податків ОСОБА_4 АДРЕСА_2 .

Згідно даних з реєстру прав власності на нерухоме майно №63871353 від 20.07.2016 року, нежитлові будівлі та споруди розташовані за адресою - АДРЕСА_1 , належить на праві власності ТОВ «Апейон» (код ЄДРПОУ 35314287).

З метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукування речей та документів, що мають значення для встановлення обставин кримінального провадження, враховуючи, що вони можуть бути знищенні, оскільки особи обізнані про фактичні обставини кримінального правопорушення та можуть їх знищити з метою уникнення від кримінальної відповідальності, виникла необхідність у вилучені з незаконного обігу незаконно виготовлених алкогольних напоїв, грошових коштів, отриманих від реалізації незаконно виготовлених алкогольних напоїв, документів щодо придбання та реалізації незаконно виготовлених алкогольних напоїв, чорнових записів про придбання та реалізацію незаконно виготовлених алкогольних напоїв, мобільних терміналів та телефонів із СІМ-картками, що містять відомості про контакти з поставщиками та покупцями незаконно виготовлених алкогольних напоїв, електронних носіїв інформації та відео реєстраторів, на яких зафіксовано осіб, що поставляли з метою збуту незаконно виготовлені алкогольні напої, та осіб, які в наступному їх придбавали, які можуть бути доказами у кримінальному судочинстві та знаходяться в нежитлових будівлях та спорудах, розташованих в АДРЕСА_1 .

Зазначені в даному клопотанні речі та документи вилучаються з метою припинення незаконної діяльності, виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, запобіганню їх знищення, мають значення для досудового розслідування - подальшого проведення експертиз, використання при проведенні слідчих дій та можуть бути доказами під час судового розгляду, прохає суд клопотання задовольнити.

Вислухавши пояснення слідчого, дослідивши клопотання про проведення обшуку та матеріали, додані до нього, вважаю, що клопотання підлягає задоволенню.

Із наданих матеріалів вбачається, що слідчий відділ фінансових розслідувань Кременчуцької ОДПІ ГУ ДФС у Полтавській області проводить досудове розслідування у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №32016170090000003 від 22.03.2016р., за фактом виготовлення з метою збуту, зберігання з метою збуту, транспортування з метою збуту та збуту населенню м. Кременчука Полтавської області незаконно виготовлених алкогольних напоїв, що становлять загрозу для життя і здоров`я людей, тобто за попередньою кваліфікацією ч.3 ст. 204 КК України.

Згідно витягу з кримінального провадження, в період 2016 року ОСОБА_6 спільно з гр. ОСОБА_7 організували в м. Черкаси «Підпільний цех» з незаконного виготовлення з метою збуту алкогольних напоїв, що становлять загрозу для життя і здоров`я людей. Постачальниками спирту для незаконного виготовлення з метою збуту алкогольних напоїв є мешканці м. Умані Черкаської області ОСОБА_8 та ОСОБА_9 .. В наступному незаконно виготовлені алкогольні напої транспортуються з метою збуту ОСОБА_6 до м. Кременчука Полтавської області, де збуваються населенню.

Із письмових пояснень свідка гр. ОСОБА_5 вбачається, що в кінці травня 2016 року він придбав в магазині, розташованому в м. Кременчуці Полтавської області по вул. 60-річчя Жовтня, 174, 1.0 літр горілки, заплативши 40.00 грн.

Згідно даних з реєстру прав власності на нерухоме майно №63871353 від 20.07.2016 року нежитлові будівлі та споруди, розташовані за адресою - АДРЕСА_1 , належать на праві власності ТОВ «Апейон» (код ЄДРПОУ 35314287).

Відповідно до ч.1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

В силу ч.3 ст. 234 цього Кодексу у разі необхідності провести обшук слідчий за погодженням з прокурором або прокурор звертається до слідчого судді з відповідним клопотанням, яке повинно містити відомості про: найменування кримінального провадження та його реєстраційний номер; короткий виклад обставин кримінального правопорушення, у зв`язку з розслідуванням якого подається клопотання; правову кваліфікацію кримінального правопорушення з зазначенням статті (частини статті) закону України про кримінальну відповідальність; підстави для обшуку; житло чи інше володіння особи або частину житла чи іншого володіння особи, де планується проведення обшуку; особу, якій належить житло чи інше володіння, та особу, у фактичному володінні якої воно знаходиться; речі, документи або осіб, яких планується відшукати. До клопотання також мають бути додані оригінали або копії документів та інших матеріалів, якими прокурор, слідчий обґрунтовує доводи клопотання, а також витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження, в рамках якого подається клопотання.

Відповідно до ч. 5 ст. 234 КПК України слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про обшук, якщо прокурор, слідчий не доведе наявність достатніх підстав вважати, що:1)було вчинено кримінальне правопорушення, 2)відшукувані речі і документи мають значення для досудового розслідування, 3)відомості, які містяться у відшукуваних речах та документах , можуть бути доказами під час судового розгляду; 4) відшукувані речі, документи або особи знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи.

З урахуванням викладеного, наявних матеріалів в обґрунтування поданого клопотання, слідчий суддя приходить до висновку, що клопотання слідчого про надання дозволу на проведення обшуку в нежитлових будівлях та спорудах, розташованих в АДРЕСА_1 , які на праві приватної власності належать ТОВ «Апейон» (код ЄДРПОУ 35314287) та використовується ОСОБА_4 для зберігання з метою збуту та збуту незаконно виготовлених алкогольних напоїв, з метою виявлення та вилучення з незаконного обігу незаконно виготовлених алкогольних напоїв, грошових коштів, отриманих від реалізації незаконно виготовлених алкогольних напоїв, документів щодо придбання та реалізації незаконно виготовлених алкогольних напоїв, чорнових записів про придбання та реалізацію незаконно виготовлених алкогольних напоїв, мобільних терміналів та телефонів із СІМ-картками, що містять відомості про контакти з поставщиками та покупцями незаконно виготовлених алкогольних напоїв, електронних носіїв інформації та відео реєстраторів, на яких зафіксовано осіб, що поставляли з метою збуту незаконно виготовлені алкогольні напої, та осіб, які в наступному їх придбавали, є законним та обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню, так як слідчим належним чином доведено, що вказані речі та документи можуть перебувати у вказаному приміщенні та можуть бути доказами під час судового розгляду даного кримінального провадження.

Керуючись ст.ст. 234, 235, 237 КПК України , слідчий суддя,-

У Х В А Л И В:

Клопотання старшого слідчого слідчого відділу фінансових розслідувань Кременчуцької ОДПІ Головного управління ДФС у Полтавській області підполковника податкової міліції ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку задовольнити.

Надати старшому слідчому слідчого відділу фінансових розслідувань Кременчуцької ОДПІ Головного управління ДФС у Полтавській області підполковнику податкової міліції ОСОБА_3 та членам групи слідчих т.в.о. начальника СВ ФР Кременчуцької ОДПІ ГУ ДФС у Полтавській області майору податкової міліції ОСОБА_10 , старшому слідчому СВ ФР Кременчуцької ОДПІ ГУ ДФС у Полтавській області майору податкової міліції ОСОБА_11 , старшому слідчому СВ ФР Кременчуцької ОДПІ ГУ ДФС у Полтавській області капітану податкової міліції ОСОБА_12 , слідчому СВ ФР Кременчуцької ОДПІ ГУ ДФС у Полтавській області старшому лейтенанту податкової міліції ОСОБА_13 , заступнику начальника першого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Полтавській області майору податкової міліції ОСОБА_14 , старшому слідчому з ОВС першого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Полтавській області старшому лейтенанту податкової міліції ОСОБА_15 , старшому слідчому з ОВС першого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Полтавській області майору податкової міліції ОСОБА_16 , старшому слідчому з ОВС першого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Полтавській області старшому лейтенанту податкової міліції ОСОБА_17 , старшому слідчому з ОВС першого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Полтавській області старшому лейтенанту податкової міліції ОСОБА_18 , слідчому з ОВС першого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Полтавській області ОСОБА_19 , старшому слідчому з ОВС другого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Полтавській області майору податкової міліції ОСОБА_20 , старшому слідчому з ОВС другого відділу кримінальних розслідувань слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Полтавській області капітану податкової міліції ОСОБА_21 , старшому слідчому з ОВС другого відділу кримінальних розслідувань слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Полтавській області старшому лейтенанту податкової міліції ОСОБА_22 , слідчому з ОВС другого відділу кримінальних розслідувань слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Полтавській області старшому лейтенанту податкової міліції ОСОБА_23 дозвіл на проведення обшуку в нежитлових будівлях та спорудах, розташованих в АДРЕСА_1 , які на праві приватної власності належать ТОВ «Апейон» (код ЄДРПОУ 35314287) та використовуються ОСОБА_4 для зберігання з метою збуту та збуту незаконно виготовлених алкогольних напоїв, з метою виявлення та вилучення з незаконного обігу незаконно виготовлених алкогольних напоїв, грошових коштів, отриманих від реалізації незаконно виготовлених алкогольних напоїв, документів щодо придбання та реалізації незаконно виготовлених алкогольних напоїв, чорнових записів про придбання та реалізацію незаконно виготовлених алкогольних напоїв, мобільних терміналів та телефонів із СІМ-картками, що містять відомості про контакти з поставщиками та покупцями незаконно виготовлених алкогольних напоїв, електронних носіїв інформації та відео реєстраторів, на яких зафіксовано осіб, що поставляли з метою збуту незаконно виготовлені алкогольні напої, та осіб, які в наступному їх придбавали, так як зазначені речі, документи та грошові кошти можуть бути доказами у кримінальному судочинстві.

З даної ухвали виготовлено два примірники, які чітко позначені як копії.

Ухвала діє до 25 серпня 2016 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення25.07.2016
Оприлюднено14.03.2023
Номер документу59181191
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —537/2128/16-к

Ухвала від 25.07.2016

Кримінальне

Крюківський районний суд м.Кременчука

Якимець Т. Є.

Ухвала від 25.07.2016

Кримінальне

Крюківський районний суд м.Кременчука

Якимець Т. Є.

Ухвала від 25.07.2016

Кримінальне

Крюківський районний суд м.Кременчука

Якимець Т. Є.

Ухвала від 25.07.2016

Кримінальне

Крюківський районний суд м.Кременчука

Якимець Т. Є.

Ухвала від 25.07.2016

Кримінальне

Крюківський районний суд м.Кременчука

Якимець Т. Є.

Ухвала від 25.07.2016

Кримінальне

Крюківський районний суд м.Кременчука

Якимець Т. Є.

Ухвала від 25.07.2016

Кримінальне

Крюківський районний суд м.Кременчука

Якимець Т. Є.

Ухвала від 25.07.2016

Кримінальне

Крюківський районний суд м.Кременчука

Якимець Т. Є.

Ухвала від 21.07.2016

Кримінальне

Крюківський районний суд м.Кременчука

Якимець Т. Є.

Ухвала від 21.07.2016

Кримінальне

Крюківський районний суд м.Кременчука

Якимець Т. Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні