Ухвала
від 20.07.2016 по справі 802/403/16-а
ВІННИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

м. Вінниця

20 липня 2016 р. Справа № 802/403/16-а

Вінницький окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді: Поліщук Ірини Миколаївни,

розглянувши в порядку письмового провадження клопотання представника позивача в адміністративній справі

за позовом: Приватного акціонерного товариства "Продовольча компанія "Поділля"

до: Ямпільської районної державної адміністрації в особі відділу державної реєстрації

треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача: приватне підприємство "Клембівський сервіс", ОСОБА_1

про: визнання протиправним та скасування рішення

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Вінницького окружного адміністративного суду знаходиться адміністративна справа за позовом Приватного акціонерного товариства "Продовольча компанія "Поділля" до Ямпільської районної державної адміністрації в особі відділу державної реєстрації у Вінницькій області, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача: приватне підприємство "Клембівський сервіс", ОСОБА_1 про визнання протиправним та скасування рішення.

20.07.2016р. до суду надійшло клопотання представника позивача (Вхід. № 15250), в якому він просив повторно витребувати з відділу державної реєстрації Ямпільської районної державної адміністрації оригінал або належним чином засвідчену копію реєстраційної справи про державну реєстрацію права оренди земельної ділянки, що розташована на території Клембівської сільської ради Ямпільського району Вінницької області загальною площею 1,5902 га кадастровий № 0525683200:03:004:0329 та оригінали або належним чином засвідчених копій всіх матеріалів, на підставі яких Реєстраційною службою Ямпільського районного управління юстиції прийнято оскаржуване рішення про державну реєстрацію прав та обтяжень індексний номер 28542370 від 02.03.2016 року.

Дане клопотання обґрунтоване тим, що ухвалою суду від 01.07.2016р. витребувано з відділу державної реєстрації Ямпільської районної державної адміністрації вказану реєстраційну справу, однак, ухвала суду відповідачем не виконана, матеріали реєстраційної справи до суду не надійшли.

Крім того, представник позивача просив зупинити провадження у справі до моменту надходження до суду витребуваних матеріалів. При цьому, розгляд клопотання просив провести за його відсутності.

Представники відповідача та третіх осіб в судове засідання не з`явились, про причини неявки суд не повідомили, хоча, як слідує з матеріалів справи, про час, дату та місце його проведення повідомлялись належним чином.

Суд, керуючись ч. 6 ст. 128 КАС України, вирішив здійснювати розгляд клопотання представника позивача за відсутності представників сторін та третіх осіб в порядку письмового провадження.

Ознайомившись із клопотання представника позивача, дослідивши матеріали справи, суд дійшов до такого висновку.

Так, згідно з ч. 4 ст. 11 КАС України, суд вживає передбачені законом заходи, необхідні для з'ясування всіх обставин у справі.

Відповідно до ч. 1 ст. 69 КАС України, доказами в адміністративному судочинстві є будь-які фактичні дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин, що обґрунтовують вимоги і заперечення осіб, які беруть участь у справі, та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи.

Частиною 2 даної статті КАС України встановлено, що докази суду надають особи, які беруть участь у справі. Суд може запропонувати надати додаткові докази або витребувати додаткові докази за клопотанням осіб, які беруть участь у справі, або з власної ініціативи.

При цьому, частиною 3 ст. 71 КАС України передбачено, що якщо особа, яка бере участь у справі, не може самостійно надати докази, то вона повинна зазначити причини, через які ці докази не можуть бути надані, та повідомити, де вони знаходяться чи можуть знаходитися. Суд сприяє в реалізації цього обов'язку і витребовує необхідні докази. Про витребування доказів або про відмову у витребуванні доказів суд постановляє ухвалу.

Відповідно до п. 4 ст. 71 зазначеного Кодексу, суб'єкт владних повноважень повинен надати суду всі наявні у нього документи та матеріали, які можуть бути використані як докази у справі. У разі невиконання цього обов'язку суд витребовує названі документи та матеріали.

Ухвалою суду від 01.07.2016р., зокрема, витребувано з відділу державної реєстрації Ямпільської районної державної адміністрації та зобов`язати надати в наступне судове засідання оригінал або належним чином засвідчену копію реєстраційної справи про державну реєстрацію права оренди земельної ділянки, що розташована на території Клембівської сільської ради Ямпільського району Вінницької області загальною площею 1,5902 га кадастровий № 0525683200:03:004:0329 та оригінали або належним чином засвідчених копій всіх матеріалів, на підставі яких Реєстраційною службою Ямпільського районного управління юстиції прийнято оскаржуване рішення про державну реєстрацію прав та обтяжень індексний номер 28542370 від 02.03.2016 року.

Станом на 20.07.2016р. відділ державної реєстрації Ямпільської районної державної адміністрації не виконав вимоги ухвали суду від 01.07.2016р. щодо надання витребовуваної реєстраційної справи та жодної відповіді суду не надав. При цьому, як слідує з рекомендованого повідомлення про вручення поштового відправлення, наявного в матеріалах справи, відділ державної реєстрації Ямпільської районної державної адміністрації отримав ухвалу суду від 01.07.2016р. - 07.07.2016р. та мав достатній час для її виконання.

За вказаних обставин, суд приходить до висновку про необхідність повторного витребування з відділу державної реєстрації Ямпільської районної державної адміністрації оригіналу або належним чином засвідченої копії реєстраційної справи про державну реєстрацію права оренди земельної ділянки, що розташована на території Клембівської сільської ради Ямпільського району Вінницької області загальною площею 1,5902 га кадастровий № 0525683200:03:004:0329 та оригіналів або належним чином засвідчених копій всіх матеріалів, на підставі яких Реєстраційною службою Ямпільського районного управління юстиції прийнято оскаржуване рішення про державну реєстрацію прав та обтяжень індексний номер 28542370 від 02.03.2016 року. У разі відсутності вказаних матеріалів, надати відомості про їх місце знаходження та відповідні докази на підтвердження зазначених обставин.

В той же час, ухвалою суду від 01.07.2016р. також витребувано з відділу Держгеокадастру в Ямпільському районі та зобов`язано надати в наступне судове засідання належним чином завірену копію витягу з Книги записів про державну реєстрацію права оренди земельних ділянок в частині реєстраційного запису від 10 квітня 2012 року за № 052560004007556 щодо реєстрації договору оренди земельної ділянки (кадастровий номер 0525683200:03:004:0329), укладеного між ОСОБА_2 та Приватним акціонерним товариством "Продовольча компанія "Поділля".

На виконання вимог ухвали від 01.07.2016р. відділ Держгеокадастру в Ямпільському районі, листом від 13.07.2016р. № 9-28-99.2-1120/2-16, повідомив суд про відсутність на даний час Книги записів у відділі.

За вказаних обставин, суд приходить до висновку про необхідність повторного витребування з відділу Держгеокадастру в Ямпільському районі та зобов`язати надати в наступне судове засідання належним чином завірену копію витягу з Книги записів про державну реєстрацію права оренди земельних ділянок в частині реєстраційного запису від 10 квітня 2012 року за № 052560004007556 щодо реєстрації договору оренди земельної ділянки (кадастровий номер 0525683200:03:004:0329), укладеного між ОСОБА_2 та Приватним акціонерним товариством "Продовольча компанія "Поділля" або інформації про можливе її місцезнаходження з відповідними доказами.

Що стосується клопотання представника позивача про зупинення провадження у справі, то воно підлягає частковому задоволенню з огляду на таке.

Так, представник позивача просив зупинити провадження у справі до надходження до суду витребуваних матеріалів з метою дотримання судом строків розгляду справи.

В той же час, згідно із п. 4 ч. 2 ст. 156 КАС України, суд має право зупинити провадження у справі в разі наявності інших причин за обґрунтованим клопотанням сторони або третьої особи, яка заявляє самостійні вимоги на предмет спору, - до терміну, встановленого судом.

Відповідно до ч. 10 ст. 103 КАС України, зупинення провадження в адміністративній справі зупиняє перебіг усіх процесуальних строків у цій адміністративній справі. Перебіг процесуальних строків продовжується з дня поновлення провадження.

Таким чином, наявні підстави для зупинення провадження у адміністративній справі , однак не до надходження до суду витребуваних матеріалів, а до терміну встановленого судом, а саме, до 08 серпня 2016 року.

Разом з тим, суд вважає за необхідне звернути увагу відділу державної реєстрації Ямпільської районної державної адміністрації та відділу Держгеокадастру у Ямпільському районі на те, що в силу ст. 14 КАС України, постанови та ухвали суду в адміністративних справах, що набрали законної сили, є обов'язковими до виконання на всій території України. Невиконання судових рішень тягне за собою відповідальність, встановлену законом.

При цьому, суд звертає увагу відділу державної реєстрації Ямпільської районної державної адміністрації на те, що у разі повторного невиконання ухвали суду без поважних причин, судом можуть бути застосовані заходи процесуального примусу, передбаченні ст. 271 КАС України.

Керуючись ст.ст. 69, 71, 156, 160, 165, 186, 254 КАС України, -

УХВАЛИВ:

Клопотання представника позивача задовольнити частково.

Повторно витребувати з відділу державної реєстрації Ямпільської районної державної адміністрації та зобов`язати надати в наступне судове засідання оригінал або належним чином засвідчену копію реєстраційної справи про державну реєстрацію права оренди земельної ділянки, що розташована на території Клембівської сільської ради Ямпільського району Вінницької області загальною площею 1,5902 га кадастровий № 0525683200:03:004:0329 та оригінали або належним чином засвідчених копій всіх матеріалів, на підставі яких Реєстраційною службою Ямпільського районного управління юстиції прийнято оскаржуване рішення про державну реєстрацію прав та обтяжень індексний номер 28542370 від 02.03.2016 року. У разі відсутності вказаних матнріалів, надати відомості про їх місце знаходження та відповідні докази на підтвердження зазначених обставин.

Повторно витребувати з відділу Держгеокадастру в Ямпільському районі та зобов`язати надати в наступне судове засідання належним чином завірену копію витягу з Книги записів про державну реєстрацію права оренди земельних ділянок в частині реєстраційного запису від 10 квітня 2012 року за № 052560004007556 щодо реєстрації договору оренди земельної ділянки (кадастровий номер 0525683200:03:004:0329), укладеного між ОСОБА_2 та Приватним акціонерним товариством "Продовольча компанія "Поділля" або інформацію про можливе її місцезнаходження з відповідними доказами.

Провадження у справі зупинити до 08 серпня 2016 року.

Наступне судове засідання у справі призначити на 09 серпня 2016р. о 13 год. 00 хв. в залі судових засідань № 6 Вінницького окружного адміністративного суду, що знаходиться за адресою: вул. Брацлавська, 14, м. Вінниця.

Копії ухвали для відома та виконання направити до відділу державної реєстрації Ямпільської районної державної адміністрації (вул. Свободи, 132, м. Ямпіль, Ямпільський район, Вінницька область, 24500) та відділу Держгеокадастру у Ямпільському районі (вул. Комсомольська, 59, м. Ямпіль, Ямпільський район, Вінницька область, 24500).

Ухвала суду першої інстанції набирає законної сили в порядку, визначеному ст. 254 КАС України.

Відповідно до ст. 186 КАС України, апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали. У разі якщо ухвалу було постановлено в письмовому провадженні або згідно з частиною третьою статті 160 цього Кодексу, або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Суддя Поліщук Ірина Миколаївна

СудВінницький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення20.07.2016
Оприлюднено29.07.2016
Номер документу59191055
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —802/403/16-а

Ухвала від 20.09.2016

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Богоніс Михайло Богданович

Ухвала від 21.09.2016

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Богоніс Михайло Богданович

Постанова від 09.08.2016

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Богоніс Михайло Богданович

Ухвала від 09.08.2016

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Богоніс Михайло Богданович

Ухвала від 04.08.2016

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Богоніс Михайло Богданович

Ухвала від 20.07.2016

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Поліщук Ірина Миколаївна

Ухвала від 01.07.2016

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Поліщук Ірина Миколаївна

Ухвала від 16.06.2016

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Поліщук Ірина Миколаївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні