Ухвала
від 25.07.2016 по справі 819/2895/15
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про зупинення провадження у ході розгляду справи

Справа № 819/2895/15

25 липня 2016 р. м. Тернопіль

Тернопільський окружний адміністративний суд, в складі:головуючого судді Мартиць О.І. розглянувши в порядку письмового провадження в місті Тернополі клопотання про зупинення провадження в адміністративній справі за позовом управління Пенсійного фонду України в Тернопільському районі Тернопільської області до товариства з додатковою відповідальністю "Будівельні матеріали" про стягнення заборгованості.

ВСТАНОВИВ:

Управління Пенсійного фонду України в Тернопільському районі Тернопільської області звернулося до суду з адміністративним позовом до товариства з додатковою відповідальністю "Будівельні матеріали" про стягнення заборгованості по відшкодуванню фактичних витрат на виплату і доставку пільгових пенсій, призначених відповідно до пп. "б" - "з" ст.13 Закону України "Про пенсійне забезпечення" в розмірі 24651,30 грн. за період березень - серпень 2015 року.

Від представника відповідача через канцелярію суду поступило письмове клопотання про зупинення провадження в даній адміністративній справі до прийняття рішення Львівським апеляційним адміністративним судом за апеляційною скаргою управління Пенсійного фонду України в Тернопільському районі Тернопільської області на постанову Тернопільського окружного адміністративного суду від 13.01.2016 року в справі № 819/3439/15 за позовом товариства з додатковою відповідальністю "Будівельні матеріали" до управління Пенсійного фонду України в Тернопільському районі Тернопільської області про визнання дій протиправними та зобов'язання вчинити певні дії. В обґрунтування клопотання зазначено, що у разі залишення Львівським апеляційним адміністративним судом в силі постанови Тернопільського окружного адміністративного суду від 13.01.2016 року в справі № 819/3439/15, управлінням Пенсійного фонду України в Тернопільському районі Тернопільської області буде внесено зміни в картки особового рахунку товариства з додатковою відповідальністю "Будівельні матеріали" з відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій шляхом зменшення нарахованих платіжних сум на 124638 грн. 87 коп., які в свою чергу підуть на сплату поточної заборгованості товариства в тому числі і на відшкодування фактичних витрат на виплату і доставку пільгових пенсій у даній адміністративній справі.

Представник Тернопільського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Тернопільської області у судове засідання не прибув, подавши через канцелярію суду клопотання, в якому просить розглядати клопотання про зупинення провадження в адміністративній справі без його участі, при його вирішенні покладається на думку суду. Також просить замінити первинного позивача у справі управління Пенсійного фонду України в Тернопільському районі Тернопільської області на належного - Тернопільське об'єднане управління Пенсійного фонду України Тернопільської області у зв'язку з реорганізацією управління Пенсійного фонду України в Тернопільському районі Тернопільської області.

Представник відповідача в судове засідання не прибув, хоча про час, дату та місце розгляду справи повідомлявся належним чином.

Враховуючи положення ч.6 ст.128 КАС України суд вважає за можливе розглянути клопотання у письмовому провадженні.

Судом встановлено, що постановою Тернопільського окружного адміністративного суду від 13.01.2016 року у справі № 819/3439/15 позов товариства з додатковою відповідальністю "Будівельні матеріали" задоволено, визнано протиправними дії управління Пенсійного фонду України в Тернопільському районі Тернопільської області щодо неправильного ведення обліку сум в картках особового рахунку товариства з додатковою відповідальністю "Будівельні матеріали" з відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій та зобов'язано управління Пенсійного фонду України в Тернопільському районі Тернопільської області внести зміни в картки особового рахунку товариства з додатковою відповідальністю "Будівельні матеріали" з відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій шляхом зменшення нарахованих платіжних сум на 124638 грн. 87 коп.

Управлінням Пенсійного фонду України в Тернопільському районі Тернопільської області подано апеляційну скаргу до Львівського апеляційного адміністративного суду на постанову Тернопільського окружного адміністративного суду від 13.01.2016 року у справі № 819/3439/15. Справу призначено до апеляційного розгляду на 10.11.2016 року.

Згідно п.3 ч.1 ст.156 КАС України суд зупиняє провадження у справі в разі неможливості розгляду цієї справи до вирішення іншої справи, що розглядається в порядку конституційного, адміністративного, цивільного, господарського чи кримінального судочинства, - до набрання законної сили судовим рішенням в іншій справі.

Зважаючи на вищевикладене, суд прийшов до висновку, що з метою повного, всебічного та об'єктивного розгляду справи по суті слід зупинити провадження в даній адміністративній справі до прийняття рішення Львівським апеляційним адміністративним судом за апеляційною скаргою управління Пенсійного фонду України в Тернопільському районі Тернопільської області на постанову Тернопільського окружного адміністративного суду від 13.01.2016 року в адміністративній справі № 819/3439/15.

Крім того, у зв'язку з проведеною реорганізацією деяких територіальних органів Пенсійного фонду України шляхом злиття, суд вважає за доцільне вирішити питання процесуального правонаступництва та допустити заміну первинного позивача управління Пенсійного фонду України в Тернопільському районі Тернопільської області правонаступником Тернопільським об'єднаним управлінням Пенсійного фонду України Тернопільської області.

Відповідно до статті 55 Кодексу адміністративного судочинства України у разі вибуття або заміни сторони чи третьої особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд допускає на будь-якій стадії адміністративного процесу заміну відповідної сторони чи третьої особи її правонаступником. Усі дії, вчинені в адміністративному процесі до вступу правонаступника, обов'язкові для нього в такій самій мірі, у якій вони були б обов'язкові для особи, яку він замінив.

Згідно постанови Кабінету Міністрів України "Деякі питання функціонування територіальних органів Пенсійного фонду України" № 1055 від 16 грудня 2015 року реорганізовано управління Пенсійного фонду України в місті Тернополі та управління Пенсійного фонду України в Тернопільському районі Тернопільської області шляхом злиття та утворено Тернопільське об'єднане управління Пенсійного фонду України Тернопільської області.

Частиною першою статті 104 Цивільного кодексу України передбачено, що юридична особа припиняється в результаті реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення) або ліквідації. У разі реорганізації юридичних осіб майно, права та обов'язки переходять до правонаступників.

З урахуванням викладеного, суд дійшов висновку про наявність підстав для заміни позивача правонаступником у зв'язку з проведеною реорганізацією.

Керуючись ст.55 п.3 ч.1 ст.156, ст.186 КАС України, суд, -

УХВАЛИВ:

Клопотання Тернопільського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Тернопільської області задовольнити.

Допустити процесуальне правонаступництво у справі № 819/2895/15 та замінити первинного позивача у цій справі управління Пенсійного фонду України в Тернопільському районі Тернопільської області на належного - процесуального правонаступника Тернопільське об'єднане управління Пенсійного фонду України Тернопільської області.

Клопотання товариства з додатковою відповідальністю "Будівельні матеріали" про зупинення провадження у справі задовольнити.

Зупинити провадження у даній адміністративній справі до прийняття Львівським апеляційним адміністративним судом рішення за апеляційною скаргою управління Пенсійного фонду України в Тернопільському районі Тернопільської області на постанову Тернопільського окружного адміністративного суду від 13.01.2016 року у справі № 819/3439/15 за позовом товариства з додатковою відповідальністю "Будівельні матеріали" до управління Пенсійного фонду України в Тернопільському районі Тернопільської області про визнання дій протиправними та зобов'язання вчинити певні дії.

Ухвала суду може бути оскаржена до Львівського апеляційного адміністративного суду через Тернопільський окружний адміністративний суд в порядку і строки, передбачені ст.186 Кодексу адміністративного судочинства України та набирає законної сили в порядку, визначеному ст.254 Кодексу адміністративного судочинства України.

Головуючий суддя                                                                                Мартиць О.І.

копія вірна:

Суддя                                                                                                    Мартиць О.І.

СудТернопільський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення25.07.2016
Оприлюднено29.07.2016
Номер документу59192114
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —819/2895/15

Ухвала від 02.02.2017

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Мартиць О.І.

Ухвала від 25.07.2016

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Мартиць О.І.

Ухвала від 02.10.2015

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Мартиць О.І.

Ухвала від 02.09.2015

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Мартиць О.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні