Постанова
від 21.01.2014 по справі 09/132/14-к
ОВІДІОПОЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 09/132/14-к

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

21 січня 2014 року слідчий суддя Овідіопольського районного суду Одеської області ОСОБА_1

при секретарі - ОСОБА_2

за участю ст. слідчого СВ Овідіопольського РВ ГУМВС України у Одеській області ОСОБА_3

розглянувши клопотання ст. слідчого СВ Овідіопольського РВ ГУМВС України у Одеській області ОСОБА_3 погоджене з прокурором прокуратури Овідіопольського району Одеської області ОСОБА_4 по кримінальному провадженні № 12013170380003190 від 13.12.2013 року порушеному по ст. 191 ч.1 КК України про тимчасовий доступ до документів та їх вилучення,-

В С Т А Н О В И В :

13 грудня 2013 р. СВ Овідіопольського РВ ГУ МВС України в Одеській області на підставі матеріалів правоохоронних та контролюючих органів про виявлення фактів вчинення чи підготовки до вчинення кримінальних правопорушень було порушено вищевказане кримінальне провадження за ознаками злочину , передбаченого ст.191 ч.1 КК України

14 січня 2014 року ст. слідчий СВ Овідіопольського РВ ГУМВС України в Одеській області ОСОБА_3 звернулася до слідчого судді Овідіопольського районного суду з вищевказаним клопотанням.

З матеріалів досудового розслідування вбачається, що в ході проведення безпосередніх заходів, що направлені на захист бюджетних коштів від злочинних посягань, забезпеченню законності застосування процедур закупівлі товарів, робіт і послуг та цільового використання бюджетних коштів, з КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Овідіопольської районної ради, були витребувані копії документів, щодо отримання заробітної плати працівниками, трудові угоди, заяви про працевлаштування та інше, при здійсненні попереднього огляду та опитуванні осіб підприємства, виникли сумніви у справжності внесених даних щодо найманих працівників.

В ході досудового розслідування виникла необхідність здійснити виїмку документів, які знаходяться у володінні КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Овідіопольської районної ради, оскільки відомості, які в них містяться можуть бути використані в якості доказів, а також з метою проведення економічних експертиз, крім того, існує реальна загроза змінення чи знищення вказаної інформації.

Слідчий в судовому засіданні клопотання підтримала у повному обсязі.

Особа, у володінні якої знаходяться документи, в судове засідання не з`явилася про час та місце розгляду клопотання повідомлена належним чином.

Частиною 1 статті 159 КПК України передбачено, що тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Частина 2 ст. 159 КПК України передбачає здійснення тимчасового доступу до речей і документів на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Відповідно до п.4 ст. 163 КПК України, неприбуття за судовим викликом особи, у володінні якої знаходяться речі і документи, без поважних причина бо неповідомлення нею про причини неприбуття не є перешкодою для розгляду клопотання.

Вивчивши матеріали кримінального провадження та заслухавши пояснення слідчого по клопотанню, вважаю, що клопотання не підлягає задоволенню з наступних підстав:

Матеріали правоохоронних органів, на які посилається слідчий, як на підставу порушення кримінального провадження, не можуть бути взяті до уваги як законні, оскільки заходи, що були направлені на захист бюджетних коштів від злочинних посягань ,забезпеченні законності застосування процедур закупівлі товарів, робіт і послуг та цільового використання бюджетних коштів КП « ІНФОРМАЦІЯ_2 , Овідіопольської районної ради, які були проведенні оперативними співробітниками відділення ІНФОРМАЦІЯ_3 були здійсненні без законних підстав, тобто не мали права вказані вище оперативні працівники здійснювати перевірку КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » на підставі листа ІНФОРМАЦІЯ_4 від 29.09.2013 р. № 252, який передбачав можливість провести заходи щодо криміналізації паливної галузі, до якої КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 не відноситься.

З вказаних вище підстав подання не підлягає задоволенню.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 159-164 КПК України, -

У Х В А Л И В :

В задоволенні клопотання ст. слідчого СВ Овідіопольського РВ ГУМВС України в Одеській області ОСОБА_3 в наданні тимчасового доступу до документів та можливість їх вилучення, які перебувають у володінні КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Овідіопольської районної ради код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , розташованого за адресою: АДРЕСА_1 , а саме: табелі обліку робочого часу працівників, відомості про отримання заробітної плати працівниками, накази про призначення та звільнення з посади гр. гр. ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 та ОСОБА_8 , кошториси з планами використання бюджетних коштів та довідок на їх зміну; журнали-ордери, меморіальні ордери з відповідними документами; журнал авторського надзору, технічного надзору, журнали бетонних робіт, журнали зварочних робіт; книга фактично-касових видатків; копії документів на оплату капітальних видатків на суми понад 10 000 гривень; копії документів про сплату поточних послуг на суму понад 10 000 гривень; договірна документація (підряду, субпідряду) додаткові угоди до них; акти виконаних робіт, товарні та податкові накладні по договорам; та всі інші документи, щодо фінансово-господарської діяльності КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » за період часу 2008-2013 р.-відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудОвідіопольський районний суд Одеської області
Дата ухвалення рішення21.01.2014
Оприлюднено16.01.2023
Номер документу59219966
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —09/132/14-к

Постанова від 21.01.2014

Кримінальне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Куркан М. М.

Постанова від 21.01.2014

Кримінальне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Куркан М. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні