Ухвала
від 27.07.2016 по справі 18/63/10
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

====================================================================

УХВАЛА

27 липня 2016 року Справа № 18/63/10

м. Миколаїв

Кредитори:

1. Управління Пенсійного фонду України в Доманівському районі Миколаївської області (56400, Миколаївська область, смт. Доманівка, вул. Леніна, 61).

2. Державне підприємство Дослідне Господарство «Зелені Кошари» (Миколаївська область, Первомайський район, с. Зелені Кошари).

3. Сільськогосподарське закрите акціонерне товариство «Україна» (56470, Миколаївська область, Доманівський район, с. Мостове).

4. Сільськогосподарське товариство з обмеженою відповідальністю «Горизонт» (56400, Миколаївська область, смт. Доманівка, вул. Радянської Армії, 10).

5. Фізична особа-підприємець ОСОБА_1 (АДРЕСА_1).

6. Відділення виконавчої дирекції Фонду cоціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Врадіївському районі Миколаївської області (56301, Миколаївська область, смт. Врадіївка, вул. Героїв Врадіївщини, 115/3).

7. Товариство з обмеженою відповідальністю «Благополуччя» (Миколаївська область, смт. Доманівка, вул. Мельнична 1).

8. Миколаївське обласне відділення Фонду соціального захисту інвалідів (54001, м. Миколаїв, вул. Нікольська, 46).

9. Первомайська об'єднана державна податкова інспекція Миколаївської області Державної податкової служби (55213, Миколаївська область, смт. Первомайськ, вул. Дзержинського, 18).

10. Миколаївське обласне відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності (54017, м. Миколаїв, пр. Леніна, 93).

Банкрут: Товариство з обмеженою відповідальністю «Вікторія» (56400, Миколаївська область, смт. Доманівка, вул. Радянської Армії, 10, код ЄДРПОУ 20893980).

Ліквідатор: арбітражний керуючий ОСОБА_2 (пошт. адреса: 54001, м. Миколаїв, вул.Фалеєвська, 12).

Суддя Давченко Т.М.

при секретарі Говоріній А.Е.

за участю представників:

від кредитора 6: ОСОБА_3 (доручення № 1 від 04.01.2016р.)

від кредитора 8: ОСОБА_4 (довіреність № 01-21/78 від 25.12.2015р.)

від інших кредиторів представники не з'явилися;

від банкрута: ліквідатор ОСОБА_2

Суть справи: про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «Вікторія»

Постановою господарського суду Миколаївської області від 17.01.2013р. Товариство з обмеженою відповідальністю «Вікторія» було визнано банкрутом, відкрито відносно нього ліквідаційну процедуру.

28.07.2015р. судом було призначено ліквідатором Товариства з обмеженою відповідальністю «Вікторія» арбітражного керуючого ОСОБА_2

18.07.2016р. до суду надійшла заява ліквідатора про дострокове припинення повноважень та клопотання комітету кредиторів про дострокове припинення повноважень ліквідатора ОСОБА_2 та призначення новим ліквідатором арбітражного керуючого ОСОБА_5 Розгляд вказаних клопотань було призначено на 27.07.2016р.

У судовому засіданні ліквідатор підтримала надану заяву.

Присутні представники кредиторів погодили заяву ліквідатора та підтримали клопотання комітету кредиторів щодо призначення ліквідатором банкрута арбітражного керуючого ОСОБА_5

Інші кредитори у судове засідання своїх представників не направили, заперечень суду на заяву ліквідатора та клопотання комітету кредиторів не надали.

Дослідивши матеріали справи, оцінивши усі подані у справу докази за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на всебічному, повному і об'єктивному розгляді в судовому засіданні всіх обставин справи у їх сукупності, суд задовольняє заяву ліквідатора та клопотання комітету кредиторів з огляду на наступне.

Відповідно до ст. 5 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» провадження у справах про банкрутство регулюється цим Законом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законодавчими актами України.

При розгляді вказаного клопотання, відповідно до п. 1-1 Розділу Х «Прикінцеві та перехідні положення» Закону про банкрутство (у новій редакції) суд застосовуватиме норми Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» у редакції від 30.06.1999р., оскільки боржника було визнано банкрутом до набрання чинності новою редакцією Закону про банкрутство.

Відповідно до ч. 4 ст. 3-1 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» арбітражний керуючий має право подавати до господарського суду заяву про дострокове припинення своїх обов'язків.

При проведенні процедур банкрутства інтереси всіх кредиторів у справі представляють збори кредиторів або обраний ними комітет кредиторів (ч. 9 ст. 7 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом». Рішення зборів кредиторів чи комітету кредиторів є способом волевиявлення кредиторів.

Відповідно приписам ч. 8 ст. 16 Закону про банкрутство, до компетенції комітету кредиторів належить прийняття рішення в.т.ч. про звернення до суду із клопотанням про припинення повноважень арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) та про призначення нового арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора).

Згідно наданого суду протоколу засідання комітету кредиторів від 18.07.2016р., кредиторами було прийнято рішення:

- прийняти рішення про схвалення заяви ліквідатора ОСОБА_2 про дострокове припинення повноважень ліквідатора ТОВ «Вікторія»;

- прийняти рішення про схвалення заяви арбітражного керуючого ОСОБА_5 про участь у справі про банкрутство ТОВ «Вікторія» в якості ліквідатора;

- клопотати перед Господарським судом Миколаївської області про дострокове припинення повноважень арбітражного керуючого ОСОБА_2 в особі ліквідатора ТОВ «Вікторія» та призначення ліквідатором банкрута арбітражного керуючого ОСОБА_5 (свідоцтво на право здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) № 60 від 08.02.2013р.) за її згодою.

Відповідно до положень ч. 9 ст. 16 Закону, рішення зборів (комітету) кредиторів вважається прийнятим більшістю голосів кредиторів, якщо за нього проголосували присутні на зборах (комітеті) кредитори, кількість голосів яких визначається відповідно до частини четвертої цієї статті.

Зазначене вище рішення комітету кредиторів прийнято кредиторами, які володіють 96,6% голосів у справі.

Таким чином, рішення комітету кредиторів, оформлене протоколом від 18.07.2016р. про дострокове припинення повноважень ліквідатора ТОВ «Вікторія» - арбітражного керуючого ОСОБА_2 та призначення ліквідатором банкрута керуючого ОСОБА_5 визнається господарським судом правомірним.

Відповідно до п. 8 ст. 16 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» кандидатура арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майна визначається судом за клопотанням комітету кредиторів, а в разі відсутності такого клопотання - за ініціативою суду, крім випадків, передбачених цим Законом. Під час призначення розпорядника майна господарський суд не пов'язаний з кандидатурами арбітражних керуючих, запропонованих комітетом кредиторів, та має право призначити арбітражного керуючого самостійно.

18.07.2016р. до суду від арбітражного керуючого ОСОБА_5 надійшла заява про участь у справі про банкрутство ТОВ «Вікторія» в якості ліквідатора. До заяви додано копію свідоцтва про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого № 60 від 08.02.2013р., копію посвідчення арбітражного керуючого, копію паспорту та ідентифікаційного коду, копію диплому про отримання повної вищої освіти за спеціальністю «Правознавство», копію договору добровільного страхування № 064-0000318/01ВАК від 22.01.2016р. У заяві арбітражний керуючий надає інформацію про кандидатуру та повідомляє про досвід виконання обов'язків розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора, про наявність технічних та організаційних можливостей для виконання обов'язків ліквідатора (офіс, комп'ютерна та офісна техніка, транспортний засіб та ін.). Також арбітражний керуючий зазначає, що за час роботи дисциплінарних проступків не вчиняла, дисциплінарні стягнення до неї не застосовувались, судимостей за вчинення корисливих злочинів та заборони суду займатися діяльністю арбітражного керуючого не має, не є заінтересованою особою, не здійснювала раніше управління боржником.

Розглянувши заяву арбітражного керуючого ОСОБА_5, суд дійшов висновку про здатність арбітражного керуючого ОСОБА_5 належним чином виконувати передбачені Законом обов'язки ліквідатора ТОВ «Вікторія».

Враховуючи відповідність кандидатури арбітражного керуючого ОСОБА_5 вимогам ст. 3-1 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», суд призначає її ліквідатором ТОВ «Вікторія» (56400, Миколаївська область, смт. Доманівка, вул. Радянської Армії, 10, код ЄДРПОУ 20893980).

Керуючись ст. ст. 3-1, 16, 24 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» у редакції від 30.06.1999р., ст. 86 ГПК України, господарський суд, -

УХВАЛИВ:

1. Заяву арбітражного керуючого ОСОБА_2 та клопотання комітету кредиторів ТОВ «Вікторія» про дострокове припинення повноважень ліквідатора ТОВ «Вікторія» - задовольнити.

2. Припинити повноваження ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю «Вікторія» - арбітражного керуючого ОСОБА_2 (свідоцтво на право здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) № 2 від 08.02.2013р.).

3. Призначити ліквідатором Товариства з обмеженою відповідальністю «Вікторія» арбітражного керуючого ОСОБА_5 (свідоцтво на право здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) № 60 від 08.02.2013р.; пошт. адреса: 54001, м.Миколаїв, вул..Потьомкінська, 69А).

4. Зобов'язати арбітражного керуючого ОСОБА_2 в 10-ти денний термін з дня винесення цієї ухвали передати матеріали стосовно банкрутства Товариства з обмеженою відповідальністю «Вікторія» (код ЄДРПОУ 20893980) призначеному ліквідатору - ОСОБА_5. Докази передачі матеріалів надати суду.

5. Ухвалу надіслати кредиторам, банкруту, призначеному ліквідатору - арбітражному керуючому ОСОБА_5 (пошт. адреса: 54001, м.Миколаїв, вул..Потьомкінська, 69А, ), арбітражному керуючому ОСОБА_2, державному реєстратору юридичних осіб та фізичних осіб підприємців реєстраційної служби Доманівського районного управління юстиції у Миколаївській області (56401, Миколаївська область, смт.Доманівка, вул. Леніна, 46), Головному територіальному управлінню юстиції у Миколаївській області (54000, м.Миколаїв, вул. 8 Березня, 107).

Суддя Т.М.Давченко

Дата ухвалення рішення27.07.2016
Оприлюднено03.08.2016
Номер документу59277973
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —18/63/10

Ухвала від 13.06.2017

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Давченко Т.М.

Ухвала від 13.06.2017

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Давченко Т.М.

Ухвала від 25.04.2017

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Давченко Т.М.

Ухвала від 25.04.2017

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Давченко Т.М.

Ухвала від 25.04.2017

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Давченко Т.М.

Ухвала від 20.03.2017

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Давченко Т.М.

Ухвала від 07.03.2017

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Давченко Т.М.

Ухвала від 26.01.2017

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Давченко Т.М.

Ухвала від 27.10.2016

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Давченко Т.М.

Ухвала від 12.10.2016

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Давченко Т.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні