Ухвала
від 22.11.2012 по справі 5006/39/98пн/2012
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

83048, м.Донецьк, вул.Артема, 157

У Х В А Л А

ПРО ВІДКЛАДЕННЯ РОЗГЛЯДУ СПРАВИ

22.11.12 р. Справа № 5006/39/98пн/2012

Господарський суд Донецької області у складі головуючого судді Морщагіної Н.С.

при секретарі судового засідання Чергинець І.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні матеріали справи

за позовом: ОСОБА_1, м. Торез

до відповідачів:

1. Командитного товариства «Пайове товариство «Гамма», с. Грабове

2. Шахтарської районної державної адміністрації, м. Шахтарськ

про: визнання недійсним рішення, зобов'язання скасувати реєстраційну дію та внесення запису про скасування реєстраційної дії

За участю представників сторін:

від позивача - ОСОБА_2 за ордером «57/27 від 10.10.2012р.;

від відповідача1 -

від відповідача2 - не з'явився;

присутній у судовому засіданні - ОСОБА_3 ( паспорт серії ВО 291379) ОСОБА_4; ОСОБА_5; ОСОБА_6; ОСОБА_7

В С Т А Н О В И В:

Позивач, ОСОБА_1, м. Торез, звернувся до господарського суду з позовом до відповідача, Командитного товариства «Пайове товариство «Гамма», с. Грабове та Шахтарської районної державної адміністрації, м. Шахтарськ, про визнання недійсним рішення, зобов'язання скасувати реєстраційну дію та внесення запису про скасування реєстраційної дії.

Представник позивача у судове засідання з'явився.

Представник відповідача2 у судове засідання не з'явився, але через канцелярію суду надав заперечення на позовну заяву №01-36-0734/02 від 19.11.2012р., згідно якого просить суд відмовити у задоволенні позовних вимог викладених в п. п. 2, 3 резолютивної частини позовної заяви (скасувати реєстраційну дію, проведену 05.09.2012р. державним реєстратором Шахтарської районної державної адміністрації ОСОБА_8, щодо внесення рішення зборів учасників КТ «Пайове товариство Гамма» про припинення юридичної особи; зобов'язати Шахтарську районну державну адміністрацію протягом трьох робочих днів з дня набрання судовим рішенням чинності внести до Єдиного державного реєстру юридичних і фізичних осіб-підприємців запис про скасування реєстраційної дії, проведеної 05.09.2012р. державним реєстратором Шахтарської районної державної адміністрації ОСОБА_8 щодо внесення рішення загальних зборів учасників Командитного товариства «Пайове товариство «Гамма» про припинення юридичної особи).

У судове засідання також з'явились, ОСОБА_4, ОСОБА_5, ОСОБА_6. Зазначені особи повідомили, що є повноважними представниками Командитного товариства «Пайове товариство «Гамма» у суді, на підтвердження чого:

- ОСОБА_4 надала копію наказу №2 від 14.03.2012р., згідно якого її призначено в.о. директора КО «ПО»ГАММА»;

- ОСОБА_5 надала довіреність №3 від 09.11.2012р. за підписом в.о. директора

КТ «ПТ «ГАММА» ОСОБА_4;

- ОСОБА_6 надала ОСОБА_3 з ЕДРПОУ, та повідомила що є головою ліквідаційної комісії з припинення КТ «ПТ «ГАММА».

Відповідно до п.4. ст. 105 ЦК України (до комісії з припинення юридичної особи або ліквідатора з моменту призначення переходять повноваження щодо управління справами юридичної особи. Голова комісії, її члени або ліквідатор юридичної особи представляють її у відносинах з третіми особами та виступають у суді від імені юридичної особи, яка припиняється).

За таких обставин, особи допущені в судове засідання в якості слухачів.

Крім того, до початку судового засідання, представником Шахтарського районного споживчого товариства, надана заява про вступ у справу у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідачів, та клопотання щодо зупинення провадження по справі.

Згідно з частиною 1 ст. 27 ГПК України встановлено, що треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до прийняття рішення господарським судом, якщо рішення з господарського спору може вплинути на їх права або обов'язки щодо однієї з сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за клопотанням сторін, прокурора або ініціативи господарського суду.

Питання про допущення або залучення третіх осіб до участі у справі за змістом

ч.3 ст.27 ГПК України вирішується господарським судом, який виносить з цього приводу ухвалу.

За змістом поданої позовної заяви, позивач оскаржує рішення загальних зборів учасників

КТ «Пайове товариство «Гамма» від 01.09.2012р. щодо ліквідації останнього, оскільки рішення було прийнято не повним складом учасників КТ «Пайове товариство «Гамма».

За таких обставин враховуючи, що рішення господарського суду може вплинути на права та обов'язки Шахтарського районного споживчого товариства, господарський суд керуючись ст. 27 ГПК України, вважає за необхідне залучити його до участі у розгляді справи в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідачів.

Згідно з ч. 1 ст. 30 ГПК України в судовому процесі можуть брати участь посадові особи та інші працівники підприємств, установ, організацій, державних та інших органів, коли їх викликано для дачі пояснень з питань, що виникають під час розгляду справи.

З урахуванням предмету та підстав позовних вимог, господарський суд вважає за необхідне викликати в судове засідання посадову особу Державного реєстратора Шахтарської районної державної адміністрації Донецької області для надання пояснень стосовно проведення реєстраційної дії 05.09.2012р. щодо «Внесення рішення засновників (учасників) юридичної особи або уповноваженим ними органом щодо припинення юридичної особи» - Командитного товариства «Пайове товариство «ГАММА».

За приписом ч. 2 ст. 30 ГПК України посадові особи та інші працівники підприємств, установ, організацій, державних та інших органів, коли їх викликано для дачі пояснень з питань, що виникають під час розгляду справи, зобов'язані з'явитись до господарського суду на його виклик, сповістити про знані їм відомості та обставини у справі, подати на вимогу господарського суду пояснення в письмовій формі.

Враховуючи викладене, керуючись ст. ст. 27, 30, 77, 86 Господарського процесуального кодексу України суд, -

У Х В А Л И В:

1. Залучити до участі у справі у якості третьої особи без самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідачів: Шахтарське районне споживче товариство (86203, Донецька область,

м. Шахтарськ, вул. 60 років Жовтня,7).

2. Викликати в судове засідання посадову особу Державного реєстратора Шахтарської районної державної адміністрації Донецької області для надання пояснень стосовно проведення реєстраційної дії 05.09.2012р. щодо «Внесення рішення засновників (учасників) юридичної особи або уповноваженим ними органом щодо припинення юридичної особи» - Командитного товариства «Пайове товариство «ГАММА».

Відкласти розгляд справи на 15:00 год. 06.12.12 року.

яке відбудеться у приміщенні суду у залі судового засідання №4.

4. Зобов'язати позивача:

- надати оригінали документів та інших доказів, на які є посилання в позовній заяві;

- надати докази на підтвердження того, що невжиття заходів забезпечення позову може утруднити чи зробити неможливим виконання рішення господарського суду;

- забезпечити явку представника у судове засідання.

5. Зобов'язати відповідача1:

- надати відзив на позов з викладенням мотивів повного або часткового відхилення вимог позивача з посиланням на діюче законодавство;

- надати письмові пояснення стосовно вирішення питання про участь у КТ «Пайове товариство «Гамма» спадкоємців ОСОБА_9;

- надати належним чином засвідчені копії документів що підтверджують повноваження на представництво інтересів КТ «Пайове товариство «Гамма» з урахуванням вимог ч.4 ст. 105 ЦК України;

- надати оригінали документів та інших доказів, що підтверджують заперечення проти позову;

- забезпечити явку представника у судове засідання.

6. Зобов'язати відповідача2:

- забезпечити явку представника у судове засідання.

7. Зобов'язати третю особу:

- документальне підтвердження обставин, викладених в клопотанні про зупинення провадження у справі №5006/39/98пн/2012;

- надати письмове обґрунтоване пояснення, стосовно виходу зі складу повних учасників Командитного товариства «Пайове товариство «Гамма», та отримання грошової компенсації за долю в майні останнього;

- надати письмові пояснення стосовно заявлених позовних вимог з посиланням на норми діючого законодавства;

- надати оригінал довіреності представника та документ, що підтверджує його особу (для огляду);

- забезпечити явку представника у судове засідання.

8. Зобов'язати викликану посадову особу:

- надати письмові пояснення стосовно реєстраційної дії 05.09.2012р., щодо «Внесення рішення засновників (учасників) юридичної особи або уповноваженим ними органом щодо припинення юридичної особи» - Командитного товариства «Пайове товариство «ГАММА».

9. Попередити сторін, що за ухилення від вчинення дій, покладених судом на сторону, з винної сторони стягується штраф у розмірі до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1700грн.).

Суддя Морщагіна Н.С.

СудГосподарський суд Донецької області
Дата ухвалення рішення22.11.2012
Оприлюднено03.08.2016
Номер документу59284293
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5006/39/98пн/2012

Ухвала від 22.11.2012

Господарське

Господарський суд Донецької області

Морщагіна Н.С.

Ухвала від 26.03.2013

Господарське

Господарський суд Донецької області

Морщагіна Н.С.

Ухвала від 26.03.2013

Господарське

Господарський суд Донецької області

Морщагіна Н.С.

Ухвала від 14.03.2013

Господарське

Господарський суд Донецької області

Морщагіна Н.С.

Ухвала від 06.12.2012

Господарське

Господарський суд Донецької області

Морщагіна Н.С.

Ухвала від 06.12.2012

Господарське

Господарський суд Донецької області

Морщагіна Н.С.

Ухвала від 12.11.2012

Господарське

Господарський суд Донецької області

Морщагіна Н.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні