Ухвала
від 21.07.2016 по справі 490/5767/16-к
ЦЕНТРАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М. МИКОЛАЄВА

Справа № 490/5767/16-к

н\п 1-кс/490/3380/2016

Центральний районний суд м. Миколаєва

УХВАЛА

Іменем України

21 липня 2016 року слідчий суддя Центрального районного суду м. Миколаєва ОСОБА_1 , за участю слідчого ОСОБА_2 , розглянувши клопотання заступника начальника СВ Центрального відділу поліції ГУНП в Миколаївській області ОСОБА_2 про тимчасовий доступ до речей і документів, -

ВСТАНОВИВ:

Заступник начальника СВ Центрального відділу поліції ГУНП в Миколаївській області ОСОБА_2 звернулась до суду з клопотанням про тимчасовий доступ до документів, які знаходяться в ІНФОРМАЦІЯ_1 , розташованому в АДРЕСА_1 .

В клопотанні зазначене наступне, СВ Центрального ВП ГУ НП в Миколаївській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні №42015150000000356 від 10.12.2015, розпочатого за фактом заволодіння посадовими особами ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » бюджетними коштами ІНФОРМАЦІЯ_3 , за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.191 КК України.

Під час проведення досудового розслідування встановлено, що за результатами оголошення №002688 ВДЗ № 164(06.01.2015) від 06.01.2015 та проведення у лютому-березні 2015 року конкурсних торгів на придбання послуг з охорони адміністративної будівлі ІНФОРМАЦІЯ_3 ( ІНФОРМАЦІЯ_4 ) - предмет закупівлі: 80.10.1 Послуги, пов`язані з особистою безпекою 80.10.12-00.00 Послуги щодо сторожування (послуги щодо забезпечення цілодобової охорони будівель) переможцем визнано ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », сума договору склала 547000 гривень. Умовами договору передбачається здійснення охорони приміщення цілодобовими нарядами охоронців у кількості 4 осіб, графік роботи яких складає: 1 доба чергування - 2 доби відпочинку (тобто, щомісячно загалом залучаються 12 осіб). Однак, за наявними даними, охорону адміністративної будівлі ІНФОРМАЦІЯ_3 фактично здійснює всього 6 охоронців, які працюють за графіком: 1 доба чергування - 1 доба відпочинку.

Враховуючи неповне виконання ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » умов договору, за попередніми підрахунками, вказана комерційна структура не надає послуг на суму близько 380 тис. грн.

Також встановлено, що ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » в березні 2015 року стало переможцем конкурсних торгів, де предметом закупівлі є послуги з прибирання адміністративних будівель ММР, на суму 480000 гривень. Умови даного договору передбачають прибирання приміщень в адміністративній будівлі міської ради загальною площею близько 6770 кв.м. Однак, встановлено, що площа прибирання завищена приблизно на 1500 кв. м, у зв`язку з тим, що кабінети та коридори управління містобудування та архітектури, які розташовані на другому та п`ятому поверхах адміністративної будівлі ММР, прибирає інша комерційна структура.

Під час проведення досудового розслідування, у слідства виникла потреба в отриманні інформації щодо звітності ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) протягом 2015 року про осіб, які працювали на підприємстві, розмір нарахованої та сплаченої заробітної плати на цих осіб та здійснення відрахувань на загальнообов`язкове державне соціальне страхування.

Вказана інформація та документи необхідні органам досудового розслідування для дослідження обставин можливості виконання на час подання тендерних пропозицій та на час виконання умов договорів, укладених у лютому-березні 2015 року за результатами конкурсних торгів, де предметом закупівлі є придбання послуг з охорони адміністративної будівлі ІНФОРМАЦІЯ_3 (ММР), та послуг з прибирання адміністративних будівель ММР.

У своєму клопотанні слідчий просив суд, надати тимчасовий доступ до оригіналів наступних документів та інформації щодо звітності ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) протягом 2015 року про осіб, які працювали на підприємстві, розмір нарахованої та сплаченої заробітної плати на цих осіб та здійснення відрахувань на загальнообов`язкове державне соціальне страхування, які знаходяться в ІНФОРМАЦІЯ_1 , розташованому в АДРЕСА_1 .

Дослідивши надані матеріали кримінального провадження № 42015150000000356, вважаю, що клопотання заступника начальника СВ Центрального відділу поліції ГУНП в Миколаївській області ОСОБА_2 підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до статті 163 ч.5 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей та документів, якщо сторона кримінального провадження в своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав, що ці речі та документи: знаходяться чи можуть знаходитись в володінні відповідної фізичної чи юридичної особи; самі по собі чи в сукупності з іншими речами та документами мають істотне значення для встановлення важливих обставин в кримінальному провадженні; не представляють собою чи не включають речей та документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Згідно статті 163 ч.6 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Згідно статті 163 ч.7 КПК України, слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Заслухавши пояснення слідчого, вивчивши матеріали клопотання та кримінального провадження вважаю, що клопотання заступника начальника СВ Центрального відділу поліції ГУНП в Миколаївській області ОСОБА_2 про тимчасовий доступ до документів підлягає задоволенню, оскільки останньою вмотивована необхідність отримання тимчасового доступу до оригіналів документів, які знаходяться в ІНФОРМАЦІЯ_1 , розташованому в АДРЕСА_1 ., а саме: щодо звітності ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) протягом 2015 року про осіб, які працювали на підприємстві, розмір нарахованої та сплаченої заробітної плати на цих осіб та здійснення відрахувань на загальнообов`язкове державне соціальне страхування.

На підставі вищезазначеного, суд вважає необхідним надати тимчасовий доступ заступнику начальника СВ Центрального відділу поліції ГУНП в Миколаївській області ОСОБА_2 або іншому працівнику Національної поліції України за дорученням слідчого, до оригіналів документів, які знаходяться в ІНФОРМАЦІЯ_1 , розташованому в АДРЕСА_1 ., а саме: щодо звітності ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) протягом 2015 року про осіб, які працювали на підприємстві, розмір нарахованої та сплаченої заробітної плати на цих осіб та здійснення відрахувань на загальнообов`язкове державне соціальне страхування.

Керуючись статтями 162, 163, 164 Кримінального процесуального кодексу України, -

УХВАЛИВ:

Дозволити заступнику начальника СВ Центрального відділу поліції ГУНП в Миколаївській області ОСОБА_2 тимчасовий доступ до оригіналів документів, які знаходяться в ІНФОРМАЦІЯ_1 , розташованому в АДРЕСА_1 , а саме:

щодо звітності ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) протягом 2015 року про осіб, які працювали на підприємстві, розмір нарахованої та сплаченої заробітної плати на цих осіб та здійснення відрахувань на загальнообов`язкове державне соціальне страхування.

Встановити термін дії даної ухвали - 30 днів з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Центрального районного ОСОБА_1

суду м. Миколаєва

СудЦентральний районний суд м. Миколаєва
Дата ухвалення рішення21.07.2016
Оприлюднено14.03.2023
Номер документу59300773
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —490/5767/16-к

Ухвала від 03.06.2016

Кримінальне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Лагода К. О.

Ухвала від 03.06.2016

Кримінальне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Лагода К. О.

Ухвала від 03.06.2016

Кримінальне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Лагода К. О.

Ухвала від 21.07.2016

Кримінальне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Лагода К. О.

Ухвала від 21.07.2016

Кримінальне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Лагода К. О.

Ухвала від 21.07.2016

Кримінальне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Лагода К. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні