Ухвала
від 21.12.2015 по справі 757/47509/15-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/47509/15-к

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

21.12.2015 слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , слідчого ОСОБА_3 , розглянувши в судовому засіданні в м. Києві клопотання старшого слідчого СУ ФР ДПІ у Печерському районі ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_4 , погоджене прокурором прокуратури Печерського району м. Києва ОСОБА_5 , про тимчасовий доступ до речей і документів, -

В С Т А Н О В И В :

На розгляд слідчого судді надійшло дане клопотання.

Обґрунтовуючи клопотання, слідчий зазначає, що в провадженні Слідчого управління фінансових розслідувань ДПІ у Печерському районі ГУ ДФС у м. Києві знаходяться матеріали досудового розслідування внесеного 06 липня 2015 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань під №32015100060000165, за ознаками кримінальних правопорушень передбачених ч.1 ст.212, ч.1 ст.212 КК України.

Згідно акту ДПІ у Печерському районі ГУ ДФС у м. Києві №76/26-55-22-01/38825398 від 02.06.2015 року «Про результати виїзної позапланової документальної перевірки ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " (код НОМЕР_1 ) з питань дотримання вимог податкового законодавства при здійсненні фінансово господарських взаємовідносин з контрагентами за період вересень листопад 2014, за яким донараховано податку на прибуток на суму 722 917,0 грн. та податку на додану вартість на суму 803 241,0 грн., встановлено, що в період вересень листопад 2014, посадові особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 ) умисно ухилилися від сплати податків, при здійсненні безтоварних фінансово господарських операцій з придбання товарів, робіт, послуг від ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код НОМЕР_2 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код НОМЕР_4 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код НОМЕР_5 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (код НОМЕР_6 ) та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (код НОМЕР_7 ), що спричинило не надходження коштів до бюджету.

Відповідно до інформаційних даних, органом державної реєстрації ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код НОМЕР_2 ) є ІНФОРМАЦІЯ_8 .

З метою повного, об`єктивного і неупередженого дослідження обставин справи у слідства виникла необхідність в отриманні тимчасового доступу до документів реєстраційної справи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код НОМЕР_2 ).

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав, просив задовольнити.

Представник особи, у володінні якої знаходяться речі і документи, в судове засідання не з`явився.

На підставі ч. 4 ст. 163 КПК України слідчий суддя визнав за можливе проводити розгляд клопотання без участі особи, у володінні якої знаходяться речі та документи.

Згідно ч. 1 ст. 107 КПК України фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

Відповідно до ч. 1 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, вилучити їх (здійснити виїмку).

У відповідності до положення ч.5 ст. 163 КПК України слідчий суддя задовольняє клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі і документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Згідно ч. 6 цієї ж статті слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених ч. 5 цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести ті обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Заслухавши пояснення слідчого, дослідивши матеріали, якими обґрунтовується подане клопотання, слідчий суддя дійшов висновку про наявність підстав для задоволення клопотання, так як слідчим у судовому засіданні доведена необхідність отримання доступу до документів, оскільки вони мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, а відомості, які в них містяться, можуть бути використані як докази, довести ті обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів, іншим способом неможливо.

Також, оскільки з матеріалів клопотання вбачається, що слідчим до кримінального провадження залучено експерта для проведення судово - почеркознавчої експертизи, слідчий суддя надходить до висновку про обґрунтованість клопотання щодо надання саме оригіналів запитуваних документів, на підставі вказаного, клопотання підлягає задоволенню.

На підставі викладеного і керуючись ст. 107, 110, 159, 309 КПК України, слідчий суддя,-

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити.

Надати старшому слідчому Слідчого управління фінансових розслідувань ДПІ у Печерському районі Головного управління ДФС у м. Києві ОСОБА_4 , слідчим слідчої групи та прокурорам групи прокурорів у кримінальному провадженні №32015100060000165, тимчасовий доступ до документів з можливістю вилучення їх оригіналів (з обов`язковою заміною на копії), які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_9 , за адресою: АДРЕСА_2 , а саме до документів реєстраційної справи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код НОМЕР_2 ).

Визначити строк дії ухвали тривалістю тридцять днів, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Ухвала виготовлена в двох примірниках.

Примірник 1 знаходиться в матеріалах судового провадження № 757/47509/15-к

Примірники 2 старшому слідчому Слідчого управління фінансових розслідувань ДПІ у Печерському районі Головного управління ДФС у м. Києві ОСОБА_4

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення21.12.2015
Оприлюднено15.03.2023
Номер документу59340476
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —757/47509/15-к

Ухвала від 21.12.2015

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Шапутько С. В.

Ухвала від 21.12.2015

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Шапутько С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні