Постанова
від 16.10.2008 по справі 28/295-б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД мі ста КИЄВА

01030, м. Київ, вул.Б.Хмельницьк ого,44-Б тел.230-31-34

ПОСТАНОВА

іменем України

про визнання боржника банк рутом

16.10.2008 справа № 28/295-б

за заявою держав ної податкової інспекції у О болонському районі м. Києва

до товариств а з обмеженою відповідальніс тю „Джіалайн”

про визнанн я банкрутом (ст. 52)

Суддя Копитова О.С.

Секретар с/з Павлюк А.О.

За участю представникі в сторін:

від заявника: Чирва Д.О . представник за довіреніст ю № 2438/9/10-008 від 27.03.2008

від боржника: не з'явився

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Державна податкова ін спекція у Оболонському район і м. Києва звернулась до госпо дарського суду міста Києва з заявою про визнання банкрут ом товариства з обмеженою ві дповідальністю „Джіалайн” з урахуванням приписів ст. 52 З акону України “Про відновлен ня платоспроможності боржни ка або визнання його банкрут ом”.

Відповідно до ч. 1 ст. 52 Закону України “Про відновлення пл атоспроможності боржника аб о визнання його банкрутом” у разі, якщо громадянин-підпри ємець - боржник або керівні ор гани боржника - юридичної осо би відсутні за її місцезнахо дженням, або у разі ненадання боржником протягом року до о рганів державної податкової служби згідно із законодавс твом податкових декларацій, документів бухгалтерської з вітності, а також за наявност і інших ознак, що свідчать про відсутність підприємницько ї діяльності боржника, заява про порушення справи про бан крутство відсутнього боржни ка може бути подана кредитор ом незалежно від розміру йог о вимог до боржника та строку виконання зобов'язань.

В обґрунтування своїх вимо г заявник посилається на той факт, що боржник за юридичною адресою не знаходиться.

Як убачається з матеріалів справи, згідно реєстраційни х документів ТОВ „Джіалайн” зареєстровано в м. Києві по вул. Новокостянтинівській, 4-А .

Відповідно до ч. 5 ст. 17 Закону України "Про державну реєстр ацію юридичних осіб та фізич них осіб - підприємців" в Єди ному державному реєстрі міст яться також відомості про ві дсутність юридичної особи за її місцезнаходженням, про ві дсутність підтвердження від омостей про юридичну особу, а також відомості про зарезер вовані найменування юридичн их осіб.

Згідно з ч. 7 ст. 19 Закону Украї ни "Про державну реєстрацію ю ридичних осіб та фізичних ос іб - підприємців" не пізніше тринадцяти місяців з дня под ачі (надіслання рекомендован им листом) останньої реєстра ційної картки, що містить від омості про юридичну особу, юр идична особа зобов'язана под ати (надіслати рекомендовани м листом) державному реєстра тору реєстраційну картку вст ановленого зразка про підтве рдження відомостей про юриди чну особу.

Відповідно до положень ч. 8 с т. 19 Закону України "Про держав ну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприєм ців" якщо до Єдиного державно го реєстру не внесено запис п ро відсутність юридичної осо би за її місцезнаходженням, т о в разі неодержання реєстра ційної картки про підтвердже ння відомостей про юридичну особу в установлений частино ю сьомою цієї статті строк, а т акож у разі одержання держав ним реєстратором від органу державної податкової служби повідомлення встановленого зразка про відсутність юрид ичної особи за її місцезнахо дженням державний реєстрато р зобов'язаний у строк, що не п еревищує десяти робочих днів з дати, яка встановлена для по дання реєстраційної картки п ро підтвердження відомостей про юридичну особу, або з дати одержання повідомлення від органу державної податкової служби, направити рекомендо ваним листом юридичній особі повідомлення про необхідніс ть подання державному реєстр атору реєстраційної картки п ро підтвердження відомостей про юридичну особу.

У разі повернення до держав ного реєстратора рекомендов аного листа з відміткою відд ілення зв'язку про відсутніс ть юридичної особи за вказан ою адресою або неподання юри дичною особою протягом місяц я з дати направлення їй відпо відного повідомлення реєстр аційної картки про підтвердж ення відомостей про юридичну особу державний реєстратор повинен внести до Єдиного де ржавного реєстру запис про в ідсутність юридичної особи з а її місцезнаходженням або з апис про відсутність підтвер дження відомостей про юридич ну особу.

До заяви про порушення пров адження по справі заявником додано оригінал Довідки з Єд иного державного реєстру юри дичних осіб та фізичних осіб -підприємців серії АВ № 638622, від повідно до якого 19.11.2007 державни м реєстратором внесено інфор мацію щодо відсутності ТОВ „ Джіалайн” за юридичною адре сою.

При цьому, заявником додан о до матеріалів справи належ ним чином завірену копію Ак ту № 1248 від 07.11.2007 в підтвердженн я незнаходження ТОВ „Джіалай н” за юридичною адресою, скла деного працівниками державн ої податкової інспекції у Об олонському районі м. Києва. В ідповідно до зазначеного А кту за адресою: м. Київ, вул.. Новокостянтинівська, 4-А ТОВ „ Джіалайн” не знаходиться.

Також, згідно даних державн ої податкової інспекції у Об олонському районі м. Києва то вариство з обмеженою відпові дальністю „Джіалайн” не пода вало звітність до податкової інспекції з моменту реєстра ції (Довідка № 5368/9/24-108 від 22.08.2008 в мат еріалах справи).

Ухвалою господарського су ду міста Києва від 18.09.2008 порушен о провадження у справі за № 28/295 -б за особливостями, передбач еними ст. 52 Закону України “Пр о відновлення платоспроможн ості боржника або визнання й ого банкрутом” та призначено розгляд справи на 02.10.2008.

Ухвалою суду від 02.10.2008 відкла дено судове засідання на 16.10.2008.

16.10.2008 в судовому засіданні пр едставник заявника надав суд у Довідку з Єдиного державно го реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців С ерія АВ № 791129*, відповідно до яко ї 23.09.2008 державним реєстратором внесено запис до Єдиного дер жавного реєстру юридичних ос іб та фізичних осіб - підпри ємців про порушення провадже ння у справі про банкрутство ТОВ „Джіалайн”.

На доказ наявності у боржни ка заборгованості перед бюдж етом в розмірі 2210,00 грн., заявни ком додані до матеріалів спр ави Акт перевірки щодо св оєчасності подання декларац ій з податку на додану вартіс ть № 2776/15-215 від 30.08.2007 та прийняте на підставі акту перевірки под аткове повідомлення - рішенн я, а також Довідку про заборго ваність по платежах до бюдже ту по ТОВ „Джіалайн” за підп исом заступника начальника Власова І.І.

Жодних доказів оскарження в адміністративному або суд овому порядку податкових пов ідомлень - рішень матеріали с прави не містять і таким чино м визначені в них зобов'язанн я є узгодженими станом на час розгляду справи.

Сукупність доказів, які міс тяться в матеріалах справи № 28/295-б, доводять безспірність в имог заявника та неспроможні сть боржника виконати свої з обов'язання перед кредитором у встановлений Законом стро к.

Відповідно до ч. 1 ст. 22 Закону України “Про відновлення пл атоспроможності боржника аб о визнання його банкрутом” у випадках, передбачених цим З аконом, господарський суд пр иймає постанову про визнання боржника банкрутом і відкри ває ліквідаційну процедуру.

Згідно ч. 2 ст. 52 Закону Україн и “Про відновлення платоспро можності боржника або визнан ня його банкрутом” господарс ький суд у двотижневий строк з дня винесення ухвали про по рушення провадження у справі про банкрутство, відкриває л іквідаційну процедуру і приз начає ліквідатором ініціююч ого кредитора за згодою оста ннього.

Дослідивши матеріали спра ви, заслухавши пояснення пре дставника заявника, враховую чи наявні в матеріалах справ и докази, встановлені в ході с удового розгляду обставини, господарський суд приходить до висновку щодо наявності в сіх підстав для визнання бор жника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури.

Представник заявника у суд овому засіданні подав клопот ання про призначення ліквіда тором товариства з обмеженою відповідальністю „Джіалайн ” арбітражного керуючого - Лецкана Вячеслва Львович а (ліцензія Серія НОМЕР_1 в ід 26.10.2005).

Відповідно до ст. 3-1 Закону Ук раїни "Про відновлення плато спроможності боржника або ви знання його банкрутом" лікві датором може бути призначено фізичну особу - суб'єкта підпр иємницької діяльності, яка м ає вищу юридичну або економі чну освіту, володіє спеціаль ними знаннями та не є зацікав леною особою щодо боржника і кредиторів.

Арбітражні керуючі діють н а підставі ліцензії арбітраж ного керуючого, виданої упов новаженим органом у порядку, встановленому законом.

В матеріалах справи наявні належним чином засвідчена к опія ліцензії Серія НОМЕР_1 від 26.10.2005 на право здійснення діяльності арбітражного кер уючого видана Лецкану В.Л.

Обставин передбачених п. 3 с т. 3-1 Закону України "Про віднов лення платоспроможності бор жника або визнання його банк рутом" в ході судового засіда ння не встановлено.

За таких обставин, суд вважа є за можливе задовольнити кл опотання заявника стосовно п ризначення ліквідатором тов ариства з обмеженою відповід альністю „Джіалайн” арбітр ажного керуючого Лецкана В .Л.

При цьому, господарський вв ажає за необхідне зазначити, що приписами ст. 52 Закону Укра їни “Про відновлення платосп роможності боржника або визн ання його банкрутом” не визн ачений порядок або особливос ті здійснення ліквідаційної процедури у справі про банкр утство, в зв'язку з чим ліквіда ційна процедура щодо відсутн ього боржника, здійснюється також відповідно до вимог, що передбачені розділом ІІІ За кону - “Ліквідаційна процеду ра”. Отже, на ліквідатора покл адаються, зокрема, обов' язк и ліквідатора у справі про ба нкрутство, що передбачені ст . ст. 23, 25,52 Закону.

Відповідно до ч. 3 ст. 23 Закону ліквідатор зобов' язаний оп ублікувати в офіційних друко ваних органах відомості про визнання боржника банкрутом та відкриття відносно остан нього ліквідаційної процеду ри. Також, з положень ч. 5 ст. 52 Зак ону вбачається, що на ліквіда тора боржника покладені обов ' язки щодо виявлення, встан овлення кредиторів відсутнь ого боржника та повідомлення їх (кредиторів) про визнання в ідсутнього боржника банкрут ом, які в місячний строк з дня одержання повідомлення можу ть направити ліквідатору зая ви з вимогами до банкрута.

На підставі вищезазначено го, керуючись ст.ст. 22, 23, 24, 52 Закон у України “Про відновлення п латоспроможності боржника а бо визнання його банкрутом”, суд -

П О С Т А Н О В И В :

1. Визнати банкрутом тов ариство з обмеженою відповід альністю „Джіалайн” (04080, м. Киї в, вул. Новокостянтинівська, 4- А код 34427174).

2. Припинити процедуру розпо рядження майном.

3. Відкрити ліквідаційну пр оцедуру.

4. Призначити ліквідатором банкрута арбітражного керую чого - Лецкана Вячеслва Львовича (ліцензія Серія Н ОМЕР_1 від 26.10.2005).

5. Зобов' язати ліквідатора у п' ятиденний строк з дня пр ийняття постанови про визнан ня боржника банкрутом подати до офіційного друкованого о ргану Верховної Ради України чи Кабінету Міністрів Украї ни оголошення про визнання б оржника банкрутом і відкритт я ліквідаційної процедури з метою виявлення, встановленн я кредиторів відсутнього бор жника та повідомлення їх (кре диторів) про визнання відсут нього боржника банкрутом. Відомості про визнання бо ржника банкрутом і про відкр иття ліквідаційної процедур и повинні містити: найменува ння та інші реквізити боржни ка, визнаного банкрутом, найм енування господарського суд у, в провадженні якого знаход иться справа про банкрутство , дату прийняття господарськ им судом постанови про визна ння боржника банкрутом і від криття ліквідаційної процед ури, відомості про ліквідато ра (ліквідаційну комісію).

6. Зобов' язати ліквідатора надати суду докази публікац ії оголошення в офіційному д рукованому органі про визнан ня боржника банкрутом та від криття ліквідаційної процед ури протягом двох тижнів з мо менту опублікування (ориг інал примірника газети).

7. Зобов' язати ліквідатор а письмово повідомити про ви знання господарським судом в ідсутнього боржника банкрут ом усіх відомих йому кредито рів відсутнього боржника, як і в місячний строк з дня одерж ання повідомлення можуть нап равити ліквідатору заяви з в имогами до банкрута.

8. Зобов' язати ліквідатора у разі отримання ним заяв з ви могами до банкрута письмово повідомити про це суд.

9. Зобов'язати Державного ре єстратора за місцем знаходже ння боржника внести до Єдино го державного реєстру запис про визнання боржника банкру том, відкриття ліквідаційної процедури та відомості про л іквідатора банкрута.

10. Підприємницьку діяльніст ь банкрута завершити.

11. Строк виконання всіх грош ових зобов' язань вважати та ким, що настав з 16.10.2008

12. Припинити нарахування не устойки (штрафу, пені), процент ів та інших економічних санк цій по всіх видах заборгован ості банкрута з 16.10.2008.

13. Припинити повноваження о рганів управління банкрута щ одо управління банкрутом та розпорядження його майном з 16.10.2008.

14. Зобов' язати ліквідатора надати суду ліквідаційний б аланс банкрута та звіт лікві датора до 16.10.2009.

15. Копію постанови направит и заявнику, боржнику та лікві датору.

16. Копію постанови для відом а направити в Прокуратуру м. К иєва, ДПА у м. Києві, вул. Шолуде нка, 33/19 (Управління по забезпеч енню оперативно-правового су проводження матеріалів ДПС в судових установах УПМ ДПА у м . Києві), установі банку боржни ка та державному реєстратору за місцем знаходження боржн ика для виконання.

Суддя О.С. Копитова

Дата ухвалення рішення16.10.2008
Оприлюднено23.11.2010
Номер документу5935578
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —28/295-б

Постанова від 16.10.2008

Господарське

Господарський суд міста Києва

Копитова О.С.

Ухвала від 07.04.2009

Господарське

Господарський суд міста Києва

Копитова О.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні