Ухвала
від 25.07.2006 по справі 10/160-2866
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

10/160-2866

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

"25" липня 2006 р.Справа № 10/160-2866

УХВАЛА

Господарський суд Тернопільської області

у складі   судді Півторака М.Є.             

Розглянув справу

За позовом: Прокурора м. Тернополя в інтересах Міністерства праці та соціальної політики України, Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності в особі Тернопільського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, м. Тернопіль, вул. Танцорова, 51

До відповідача: Товариства з обмеженою відповідальністю "Текстіс", м. Тернопіль, вул. Над Ставом, 3.         

За участю представників  

позивача: Жукова С.О. –юриста юридичного відділу Тернопільського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, доручення № 01-21-55 від 16.01.2006р.

відповідача: не прибув

прокуратури: Марцун А.А.- помічника прокурора м. Тернополя, посвідчення № 78.

У судовому засіданні представників сторін ознайомлено з процесуальними правами та обов'язками  згідно з ст. ст. 20,22,81-1 ГПК України.

Суть справи : Прокурор м. Тернополя звернувся до господарського суду в інтересах Міністерства праці та соціальної політики України, Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності в особі Тернопільського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, м. Тернопіль, вул. Танцорова, 51 з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю "Текстіс", м. Тернопіль, вул. Над Ставом, 3, ідентифікаційний код 30067022, про стягнення заборгованості по сплаті страхових внесків в сумі 1424,95 грн.

В обґрунтування своїх вимог позивач посилається на те, що відповідачем, в порушення вимог Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими народженням та похованням" та Закону України „Про розмір внесків на деякі види загальнообов'язкового державного соціального страхування”, якими передбачено нарахування і сплату в установлені строки та в повному обсязі страхових внесків, не виконав своїх зобов'язань, щодо перерахування страхових внесків, що підтверджено належним чином засвідченою копією звіту про нараховані внески, перерахування та витрати, пов'язані з загальнообов'язковим державним соціальним  страхуванням у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності за I квартал 2004 року (форми Ф4-ФСС з ТВП, затвердженої Постановою правління Фонду № 21 від 04.03.2004р. в редакції наказу ВД Фонду від 03.02.2006 року №22-ос).

Відповідач відзиву на позовну заяву не подав, в судове засідання не з'явився, хоча про час і місце розгляду справи був повідомлений належним чином, а тому, справа розглядається за правилами ст. 75 ГПК України за наявними в ній матеріалами.

Розглянувши матеріали справи,  заслухавши пояснення представників позивача та помічника прокурора, дослідивши представлені докази, судом встановлено наступне:

Згідно вимог ст. 121 Конституції України, Закону України “Про прокуратуру”, ст. 29 Господарського процесуального кодексу України на органи прокуратури покладається представництво інтересів громадян та держави в судах у випадках, визначених Законом. Прокурор має право звернутися до господарського суду з позовом в інтересах держави або громадянина. В силу ст. ст.20, 36-1 Закону України “Про прокуратуру” при здійсненні прокурорського  нагляду  за  додержанням  і застосуванням  законів  прокурор має право звертатись  до  суду  з заявою про захист прав і законних інтересів громадян, держави, а також, підприємств та інших юридичних  осіб при наявності порушень або загрози порушень економічних, політичних та інших державних інтересів внаслідок протиправних дій (бездіяльності) фізичних або юридичних осіб, що вчиняються у відносинах між ними або з державою.

Відповідач, як страхувальник та платник страхових внесків до Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, згідно п. 2 ч. 2 ст. 27 Закону України від 18.01.2001р. № 2240-ІІІ „Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими народженням та похованням” та Закону України „Про розмір внесків на деякі види загальнообов'язкового державного соціального страхування” від 11.01.2001р. № 2213-ІІІ зобов'язаний нараховувати та сплачувати до Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування з тимчасової втрати працездатності страхові внески у розмірі 2,9 % суми фактичних витрат на оплату праці працівників, 0,5 % із заробітної плати для найманих працівників та 0,25% для найманих працівників інвалідів.

У відповідності до ст. 8 Закону України від 18.01.2001р. № 2240-ІІІ, усі спірні питання, які виникають з правовідносин між страхувальником та робочими органами виконавчої дирекції Фонду, вирішуються, зокрема, у судовому порядку.

Як вбачається із представлених позивачем документів ,  відповідачем –ТОВ «Текстіс», м. Тернопіль до Фонду  соціального страхування з тимчасової втрати працездатності  подано Звіт про нараховані внески та витрати, пов'язані з загальнообов'язковим державним соціальним страхуванням у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності за  ІІ квартал 2004 року (форми Ф4-ФСС з ТВП, затвердженої постановою правління Фонду № 21 від 04.03.2004р. в редакції наказу Вд Фонду від 03022006 р.№22-ос) за підписом керівника товариства та завіреного печаткою юридичної особи , з якого вбачається що  розмір заборгованості підприємства  по сплаті страхових внесків за ІІ квартал 2004 року  становить 1424,95  грн.

Однак, в судовому засіданні 25 липня 2006 року прокурор м. Тернополя звернувся до господарського суду з  клопотання за № 5038 від 18.07.06р., в якому просить прийняти відмову від позову та припинити провадження у справі № 10/160-2866 в порядку п. 4  статті 80 ГПК України.

Представник Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності в особі Тернопільського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, м. Тернопіль підтримав  клопотання прокурора щодо відмови від позову.

Стаття 22 Господарського процесуального Кодексу України, яка визначає права та обов'язки сторін, надає право позивачу до прийняття рішення по справі відмовитись від позову.

Прокурор, який бере участь у справі, несе обов'язки і користується правами сторони, крім права на укладення мирової угоди.

Пунктом 4 статті 80 ГПК встановлено , що господарський суд припиняє провадження у справі,  якщо позивач відмовився від позову і відмову прийнято господарським судом.

Розглянувши матеріали справи, заслухавши доводи представників прокуратури та  позивача, оцінивши зібрані по справі докази, господарський суд встановив, що клопотанням  про відмову від позову  підлягає до задоволення .

На підставі наведеного, керуючись статтями 22, 43,  80 п. 4, 86 Господарського процесуального кодексу України , господарський суд ,-

У Х В А Л И В:

1. Провадження у справі № 10/160-2866 –припинити.

2. Ухвалу направити сторонам по справі.

 

Суддя                                                                                М.Є. Півторак

СудГосподарський суд Тернопільської області
Дата ухвалення рішення25.07.2006
Оприлюднено28.08.2007
Номер документу59360
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —10/160-2866

Ухвала від 25.07.2006

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Півторак М.Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні