Ухвала
від 01.08.2016 по справі 823/304/16
ЧЕРКАСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

м. Черкаси

01 серпня 2016 року           Справа № 823/304/16

Черкаський окружний адміністративний суд в складі:

головуючого судді Тимошенко В.П.

за участю секретаря судового засідання Цаплі І.Ю,

розглянувши у відкритому судовому засіданні заяву Черкаського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності про заміну сторони виконавчого провадження в адміністративній справі №823/304/16 за позовом Черкаського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності до Управління житлово-комунального господарства Черкаської обласної державної адміністрації про стягнення заборгованості,

ВСТАНОВИВ:

Постановою Черкаського окружного адміністративного суду від 12.04.2016 у справі №823/304/16 адміністративний позов задоволено повністю; стягнуто з Управління житлово-комунального господарства Черкаської обласної державної адміністрації (код ЄДРПОУ 03363938) заборгованість по страхових коштах в сумі 5815 (п'ять тисяч вісімсот п'ятнадцять) грн 26 коп. на користь Черкаського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, р/р № 37174002001548 в ГУ ДКСУ в Черкаській області, МФО 854018, код ЄДРПОУ 21355026.

20 липня 2016 року до суду надійшла заява Черкаського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності про заміну сторони виконавчого провадження, в якій заявник просить замінити сторону виконавчого провадження у справі №823/304/16 з Управління житлово-комунального господарства Черкаської обласної державної адміністрації на Департамент містобудування, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства Черкаської обласної державної адміністрації.

Для належного та фактичного виконання виконавчого листа №823/304/16 виданого Черкаським окружним адміністративним судом просить суд замінити у виконавчому провадженні сторону боржника з Управління житлово-комунального господарства Черкаської обласної державної адміністрації на Департамент містобудування, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства Черкаської обласної державної адміністрації.

Представник заявника 01 серпня 2016 року надав заяву про розгляд справи без його участі.

Представник відповідача повідомлений про дату, час та місце судового розгляду заяви, в судове засідання не з'явився, про причину своєї неявки не повідомив.

Відповідно до частини 2 статті 264 КАС України, неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Розглянувши подані документи, оцінивши належність, допустимість та достовірність кожного доказу окремо та достатність і взаємний зв'язок доказів у їх сукупності, суд дійшов висновку, що подання старшого державного виконавця Уманського міського відділу державної виконавчої служби про заміну сторони виконавчого провадження в адміністративній справі №823/304/16 підлягає задоволенню, виходячи з такого.

Відповідно до частини 1 статті 264 КАС України суд може замінити сторону виконавчого провадження її правонаступником за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження.

Під правонаступництвом у виконавчому провадженні розуміють заміну однієї зі сторін (стягувача або боржника) з переходом прав його попередника до іншої особи, що раніше не брала участь у виконавчому провадженні.

Аналогічного змісту положення містяться також в частині 5 статті 8 Закону України “Про виконавче провадження”, згідно з якою у разі вибуття однієї із сторін державний виконавець з власної ініціативи або за заявою сторони, а також сама заінтересована сторона мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, обов'язкові тією мірою, якою вони були б обов'язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Судом встановлено, що відповідно до розпорядження Черкаської обласної державної адміністрації від 02.11.2015 №553 «Про структуру обласної державної адміністрації « (зі змінами внесеними розпорядженням від 02.12.2015 №612) Департамент капітального будівництва Черкаської обласної державної адміністрації, Управління житлово-комунального господарства Черкаської обласної державної адміністрації, Управління містобудування та архітектури Черкаської обласної державної адміністрації припинено шляхом злиття в юридичну особу публічного права – Департамент містобудування, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства Черкаської обласної державної адміністрації.

Згідно з ч. 1 ст. 104 Цивільного кодексу України юридична особа припиняється в результаті передання всього свого майна, прав та обов'язків іншим юридичним особам - правонаступникам (злиття, приєднання, поділу, перетворення) або в результаті ліквідації.

Враховуючи вищезазначене, суд дійшов висновку про заміну боржника у виконавчому листі, виданого на виконання постанови Черкаського окружного адміністративного суду від 12.04.2016 в адміністративній справі № 823/304/16, а саме, Управління житлово-комунального господарства Черкаської обласної державної адміністрації на Департамент містобудування, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства Черкаської обласної державної адміністрації.

Враховуючи викладене, керуючись статтями 160, 165, 264 КАС України, суд

УХВАЛИВ:

Заяву Черкаського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності про заміну сторони виконавчого провадження в адміністративній справі №823/304/16 за позовом Черкаського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності до Управління житлово-комунального господарства Черкаської обласної державної адміністрації про стягнення заборгованості.

Замінити сторону виконавчого провадження з виконання постанови Черкаського окружного адміністративного суду від 12.04.2016 у справі №823/304/16, а саме: боржника – Управління житлово-комунального господарства Черкаської обласної державної адміністрації (місцезнаходження: 18000, м. Черкаси, вул. Хрещатик, 193, ідентифікаційний код 03363938) на його правонаступника – Департамент містобудування, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства Черкаської обласної державної адміністрації (місцезнаходження: місцезнаходження: 18000, м. Черкаси, вул. Хрещатик, 223, ідентифікаційний код 40422357).

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, яка може бути подана до Київського апеляційного адміністративного суду через Черкаський окружний адміністративний суд протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали. Якщо ухвалу було постановлено у письмовому провадженні або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя В.П. Тимошенко

Дата ухвалення рішення01.08.2016
Оприлюднено08.08.2016
Номер документу59375852
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення заборгованості

Судовий реєстр по справі —823/304/16

Ухвала від 01.08.2016

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

В.П. Тимошенко

Ухвала від 20.07.2016

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

В.П. Тимошенко

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні