Ухвала
від 01.08.2016 по справі 815/2299/16
ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

----------------------

У Х В А Л А

01 серпня 2016 р.м.ОдесаСправа № 815/2299/16

Категорія: 8.3.1 Головуючий в 1 інстанції: Тарасишина О.М.

Суддя Одеського апеляційного адміністративного суду Лук`янчук О.В., розглянувши можливість відкриття апеляційного провадження за апеляційною скаргою Державної податкової інспекції у Малиновському районі міста ОСОБА_1 управління Державної фіскальної служби в Одеській області на постанову Одеського окружного адміністративного суду від 07.06.2016 року по справі за адміністративним позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Максан" до Державної податкової інспекції у Малиновському районі міста ОСОБА_1 управління Державної фіскальної служби в Одеській області про визнання протиправними та скасування податкових повідомлень-рішень від 06.05.2016 року № № НОМЕР_1, НОМЕР_2,

В С Т А Н О В И В :

Постановою Одеського окружного адміністративного суду від 07.06.2016 року адміністративний позов Товариства з обмеженою відповідальністю "Максан" до Державної податкової інспекції у Малиновському районі міста ОСОБА_1 управління Державної фіскальної служби в Одеській області про визнання протиправними та скасування податкових повідомлень-рішень від 06.05.2016 року № № НОМЕР_1, НОМЕР_2 задоволено.

На зазначену постанову суду Державна податкова інспекція у Малиновському районі міста ОСОБА_1 управління Державної фіскальної служби в Одеській області подала апеляційну скаргу.

Ухвалою Одеського апеляційного адміністративного суду від 06 липня 2016 року апеляційну скаргу Державної податкової інспекції у Малиновському районі міста ОСОБА_1 управління Державної фіскальної служби в Одеській області залишено без руху у зв'язку з тим, що по справі не сплачено судовий збір за її подачу та надано строк для усунення недоліків до 27.07.2016 року.

27 липня 2016 року до Одеського апеляційного адміністративного суду, на виконання ухвали від 06 липня 2016 року, надійшло клопотання Державної податкової інспекції у Малиновському районі міста ОСОБА_1 управління Державної фіскальної служби в Одеській області про продовження строку для усунення недоліків.

В обґрунтування клопотання зазначено про неможливість сплати судового збору у визначений судом строк, оскільки Управлінням Державної Казначейської служби України в м. Одесі Одеської області накладено арешт на відповідні рахунки ДПІ.

Відповідно до ч. 1 ст. 102 КАС України, пропущений з поважних причин процесуальний строк, встановлений законом, може бути поновлений, а процесуальний строк, встановлений судом, - продовжений судом за клопотанням особи, яка бере участь у справі.

Однак, відповідно до вказаної статті, продовження стороні процесуального строку є правом, а не обов'язком суду. До того ж, до суду апеляційної інстанції не надано достовірних підтверджень, що судовий збір буде сплачено при продовженні строку для усунення недоліків.

Наведені скаржником у клопотанні обставини не свідчать про наявність підстав для продовження строку усунення недоліків апеляційної скарги. У зв'язку з чим суд не вбачає підстав для продовження строку на усунення недоліків.

Отже, враховуючи те, що апелянтом не виконано вимоги ухвали Одеського апеляційного адміністративного суду від 06 липня 2016 року, тому є підстави для повернення апеляційної скарги апелянту.

Згідно ч.3 ст.189 КАС України, до апеляційної скарги, яка не оформлена відповідно до вимог, встановлених ст.187 цього Кодексу, застосовуються правила ст.108 цього Кодексу (залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви).

Відповідно до ч.3 ст.108 КАС України, позовна заява повертається позивачеві, якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви, яку залишено без руху.

Керуючись ст. 102, ч. 3 ст.108, ст.187, ч. 3 ст.189 КАС України, суддя, -

У Х В А Л И Л А :

У задоволенні клопотання Державної податкової інспекції у Малиновському районі міста ОСОБА_1 управління Державної фіскальної служби в Одеській області про продовження строку на усунення недоліків апеляційної скарги - відмовити.

Апеляційну скаргу Державної податкової інспекції у Малиновському районі міста ОСОБА_1 управління Державної фіскальної служби в Одеській області повернути апелянту, а матеріали справи повернути до Одеського окружного адміністративного суду.

Ухвала апеляційного суду набирає законної сили з моменту її постановлення, та може бути оскаржена в касаційному порядку до Вищого адміністративного суду України протягом двадцяти днів з моменту отримання копії ухвали суду апеляційної інстанції.

Суддя: Лук'янчук О.В.

Дата ухвалення рішення01.08.2016
Оприлюднено08.08.2016
Номер документу59377719
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —815/2299/16

Ухвала від 13.04.2018

Адміністративне

Одеський апеляційний адміністративний суд

Димерлій О.О.

Ухвала від 01.08.2016

Адміністративне

Одеський апеляційний адміністративний суд

Лук'янчук О.В.

Ухвала від 06.07.2016

Адміністративне

Одеський апеляційний адміністративний суд

Лук'янчук О.В.

Постанова від 13.06.2016

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Тарасишина О.М.

Ухвала від 31.05.2016

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Тарасишина О.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні