Ухвала
від 09.10.2012 по справі 1522/22797/12
ПРИМОРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

Справа № 1522/22797/12

Провадження № 6/1522/528/12

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

09 жовтня 2012 року Приморський районний суд міста Одеси в складі:

головуючого - судді Чернявської Л.М.,

при секретарі Прусс О.М.,

розглянув у відкритому судовому засіданні в залі засідань суду в м.Одесі подання Першого Приморського відділу державної виконавчої служби Одеського міського управління юстиції про тимчасове обмеження боржника у праві виїзду за межі України,

В С Т А Н О В И В:

Перший Приморський відділ державної виконавчої служби Одеського міського управління юстиції звернувся до суду з поданням, в якому просить про тимчасово заборонити виїзд за кордон України ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, який зареєстрований за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_2, керівника Дочірнього підприємтсва В«Камбіо-Буд»товариства з обмеженою відповідальністю «Камбіо-Інвест», код 33722689.

Заявник зазначав, що у відділі знаходиться наказ господарського суду Одеської області про стягнення грошової суми з Досірнього підприємства «Камбіо-Буд»товариства з обмеженою відповідальністю «Камбіо-Інвест», код 33722689 на користь ТОВ «ОСОБА_2 Україна», код грошової суми у розмірі 303 131,08 гривень. Боржник на протязі тривалого не виконує рішення суду, за адресою зазначеною у виконавчому документі не знаходиться, але державним виконавцем при перевірці майнового стану боржника за місцем реєстрації його не знайдено. Згідно відповіді головного управління статистики в Одеській області керівником товариства є ОСОБА_1, якого повідомлено про відкриття виконавчого провадження, проте жодного разу він не намагався добровільно виконати судове рішення. Отже, наявність в особи невиконаних зобов'язань, покладених на неї, є підставою для обмеження її у праві виїзду за межі України.

В поданні зазначено про його розгляд за відсутністю представника державної виконавчої служби.

Згідно ч. 1 ст. 36 Закону України «Про виконавче провадження»за наявності обставин, що ускладнюють виконання рішення або роблять його неможливим, державний виконавець за власною ініціативою чи за заявою сторін, а також самі сторони мають право звернутися до суду, який видав виконавчий документ, із заявою про відстрочку або розстрочку виконання, а також про встановлення або зміну способу і порядку виконання.

Дослідивши матеріали справи та перевіривши їх доказами, суд вважає, що заява не підлягає задоволенню, виходячи з наступних обставин.

Як вбачається із наданих суду документів, 21 травня 2012 року Першим Приморським відділом державної виконавчої служби Одеського міського управління юстиції відкрито виконавче провадження з виконання наказу Господарського суду Одеської області, виданий 02 лютого 2012 року про стягнення з Дочірнього підприємтсва В«Камбіо-Буд»товариства з обмеженою відповідальністю «Камбіо-Інвест»на користь товариства з обмеженою відповідальністю «ОСОБА_2 Україна»грошової суми у розмірі 303131,08 гривень

Відповідно до роз'яснень, наданих у Постанові № 5 Пленуму Вищого Спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ від 30 березня 2012 року «Про практику застосування судами законодавства при вирішенні спорів, що виникають із кредитних правовідносин»питання про тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України вирішується при виконанні судових рішень, ухвалених зокрема за позовами, що випливають із кредитних правовідносин, у порядку, передбаченому статтею 11 Закону України «Про виконавче провадження» та статтею 377-1 ЦПК, зокрема в разі доведення факту ухилення боржника від виконання зобов'язання.

Суду не надані належні та допустимі докази того, що державним виконавцем виконуються інші дій, що пов'язанні з проведенням примусового виконання судового наказу, а боржник ухиляється від його виконання.

За відсутністю данних щодо проведення виконавчих дій та відсутності реальної можливості щодо виконання судового рішення, немає підстав для обмеження свободи пересування боржника.

Керуючись ст. 5, 36 Закону України «Про виконавче провадження», ст.ст. 208-210, 377-1 ЦПК України, суд -

У Х В А Л И В:

У задоволенні подання Першого Приморського відділу державної виконавчої служби Одеського міського управління юстиції про тимчасову заборону виїзду за кордон України ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, який зареєстрований за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_2, керівника Дочірнього підприємтсва В«Камбіо-Буд»товариства з обмеженою відповідальністю «Камбіо-Інвест», код 33722689-відмовити.

Суддя

Приморського районного

суду міста ОСОБА_3 Чернявська

09.10.2012

Дата ухвалення рішення09.10.2012
Оприлюднено09.08.2016
Номер документу59421694
СудочинствоЦивільне
Сутьтимчасове обмеження боржника у праві виїзду за межі України

Судовий реєстр по справі —1522/22797/12

Ухвала від 09.10.2012

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Чернявська Л. М.

Ухвала від 09.10.2012

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Чернявська Л. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні