Ухвала
від 02.08.2016 по справі 405/5688/16-к
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КІРОВОГРАДА

Справа № 405/5688/16-к

1-кс/405/1846/16

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

02.08.2016 року слідчий суддя Ленінського районного суду м. Кіровограда ОСОБА_1 , за участю слідчого ОСОБА_2 розглянувши клопотання слідчого в ОВС СВ УСБУ в Кіровоградській області ОСОБА_2 , у кримінальному провадженню, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №22015120000000024 від 07 серпня 2015 року, за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.258-5 КК України, про надання дозволу на проведення обшуку,

ВСТАНОВИВ:

слідчий за погодженням із прокурором звернувся до суду з клопотанням про надання дозволу на проведення обшуку з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення шляхом відшукання і вилучення речей і документів із такими відомостями, знаходження всіх електронних адрес, skype-директорій, використання фігурантом альтернативних сховищ в мережі Інтернет для розміщення різноманітних файлів, в тому числі тих, що мають значення для кримінального провадження, ICQ-порталів визначення їх паролів та ключів для подальшого перегляду їх вмісту на предмет встановлення обставин, що підлягають доказуванню у кримінальному провадженні, та мають значення для досудового слідства і можуть бути доказами під час судового розгляду, за місцем знаходження виробничої бази ТОВ Сатурн, - по вулиці Вокзальній, 20 в м. Новоукраїнка Кіровоградської області, що належить на праві комунальної власності Новоукраїнській міській раді Кіровоградської області та здається в оренду ТОВ Сатурн, а саме:комп`ютерної техніки; телекомунікаційного обладнання, за допомогою якого здійснювалось досягнення згоди щодо перерахування грошових коштів за безперешкодне залишення вагонами з вугіллям території, підконтрольної ДНР; документів обліку обсягів перерахування грошових коштів за безперешкодне залишення вагонами з вугіллям території, підконтрольної ДНР, обсягів поставленої продукції; записників, особистих нотатників та листків, матеріальних носіїв із відповідними записами (листування, обмін інформацією); аудіо-, відеоматеріалів з відповідним змістом (диски, касети, електронні носії інформації, в т.ч. флеш-накопичувачі тощо); засобів зв`язку, в тому числі мобільних телефонів (Viber-каналів, skype-директорій), супутнього обладнання та відповідних пристроїв, з SIM-картками та картами пам`яті; інших речей та документів, що містять відомості про обставини вчинення кримінального правопорушення.

В обґрунтування клопотання слідчий зазначив, що слідчим відділом УСБУ в Кіровоградській області проводиться досудове розслідування по кримінальному провадженню № 22015120000000024 від 07.08.2015 року за фактом фінансування тероризму, тобто злочину, передбаченого ч.1 ст.258-5 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що ТОВ Фірма Річна (код ЄДРПОУ 32536126, зареєстроване та розташоване за адресою: Донецька область, Шахтарський район, селище Стрюкове, вул. Фрунзе, 13), займається підземним видобуванням кам`яного вугілля. Протягом 2013-2016 років є прямим постачальникам даного виду продукції суб`єктам господарювання Кіровоградської області. На даний час територія, де розташоване ТОВ Фірма Річна знаходиться під контролем незаконних збройних формувань т.зв. Донецької народної республіки.

ТОВ Фірма Річна фактично зареєстроване та здійснює виробничу і торгівельну діяльність з тимчасово окупованої території Донецької області, що контролюється незаконними збройними формуваннями так званою ДНР, та сплачує до бюджету вказаної терористичної організації податки.

Сплата здійснюється шляхом зняття частини грошових коштів з розрахункових рахунків ТОВ Фірма Річна та їх внесення до банківської установи, що діє на тимчасово окупованій території Центральний республіканський банк ДНР.

Згідно отриманих в ході тимчасового доступу даних щодо руху грошових коштів по розрахунковому рахунку НОМЕР_1 ТОВ Фірма Річна, відкритому у філії АТ Ощадбанк - Донецькому обласному Управлінні публічного акціонерного товариства Державний Ощадний Банк України (місцезнаходження відокремленого підрозділу: 84302, Донецька область, м. Краматорськ, вул. Люксембург Рози, буд. 54) з нього систематично знімаються грошові кошти готівкою сумами, що не підпадають під фінансовий моніторинг (до 150 тис. грн. на день), після чого перевозяться на територію, контрольовану ДНР.

Крім того, представники ТОВ Фірма Річна ведуть переговори з клієнтами щодо продажу вугілля, його доставки та способів оплати. Так, клієнтам повідомляється, що розрахунок за вугілля проводиться в безготівковий спосіб і можна після отримання замовником товару. Проте, для того щоб вагони з вугіллям безперешкодно були випущені з контрольованої ДНР території, необхідно наперед сплатити грошові кошти у розрахунку по 500 грн. за кожну тону відвантажено вугілля. З цією метою, клієнтам повідомляється номер карткового рахунку № НОМЕР_2 , відкритого в ПАТ КБ Приватбанк на ім`я ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Торез, зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 , на який потрібно зарахувати кошти для перетину вагонами лінії розмежування.

На території Кіровоградської області одним із споживачів продукції ТОВ Фірма Річна є ТОВ Сатурн (код ЄДРПОУ 32536126, зареєстроване за адресою: Кіровоградська область, Новоукраїнський район, м. Новоукраїнка, вул.Чайковського, 14).

31.07.2015 року о 10 год. 41 хв. директор ТОВ Сатурн ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , зареєстрована та проживаюча за адресою: АДРЕСА_2 , знаходячись у відділенні ПАТ КБ Приватбанк за адресою: Кіровоградська область, м. Новоукраїнка, вул.Леніна, 43, за вказівкою менеджера ТОВ Фірма Річна ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , через касу банку, для безперешкодного залишення вагонами з вугіллям підконтрольної ДНР території, перерахувала на картковий рахунок № НОМЕР_2 , відкритий в ПАТ КБ Приватбанк на ім`я ОСОБА_3 , грошові кошти в сумі 69998 гривень (з урахуванням комісії).

Згідно витягу з ЄДРПОУ та відповіді з ГУ ДФС у Кіровоградській області № 5326/10/11-28-1123 від 15.09.2015 ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , є засновником та керівником ТОВ Сатурн (код ЄДРПОУ 32435026).

Відповідно до інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна, ТОВ Сатурн орендує земельну ділянку для розміщення виробничої бази за адресою: АДРЕСА_3 , що належить на праві комунальної власності Новоукраїнській міській раді Кіровоградської області.

Відомості про обставини вчинення кримінального правопорушення, речі і документи з такими відомостями, комп`ютерна техніка, телекомунікаційне обладнання, за допомогою якого здійснювалось досягнення згоди щодо перерахування грошових коштів за безперешкодне залишення вагонами з вугіллям території, підконтрольної ДНР, документи щодо перерахування грошових коштів та облік відвантаженої продукції можуть знаходитись на території виробничої бази ТОВ Сатурн: Кіровоградська область, м. Новоукраїнка, вул. Вокзальна, 20, що належить на праві комунальної власності Новоукраїнській міській раді Кіровоградської області та здається в оренду ТОВ Сатурн.

При розгляді клопотання в суді слідчий підтримав його повністю.

Заслухавши слідчого та вивчивши матеріали клопотання, слідчий суддя прийшов до наступних висновків.

Відповідно до ч.1 ст. 234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Одночасно ч. 5 ст. 234 КПК України визначено, що слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про обшук, якщо прокурор, слідчий не доведе наявність достатніх підстав вважати, що: 1) було вчинено кримінальне правопорушення; 2) відшукувані речі і документи мають значення для досудового розслідування; 3) відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду; 4) відшукувані речі, документи або особи знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи.

Відповідно до статті 1 Закону України Про боротьбу з тероризмом Донецька народна республіка відноситься до терористичної організації та займається вчиненням актів тероризму, залякуванням населення, вбивством громадян, захопленням адміністративних будівель органів державної влади і місцевого самоврядування, що призводить до дестабілізації суспільно - політичної ситуації у державі. Основною метою діяльності вказаної терористичної організації є зміна меж території і державного кордону України, створення незаконного державного утворення ДНР на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканості, обороноздатності, державній, економічній та інформаційній безпеці України, а 13 квітня 2014 року відповідно до Указу Президента України №405/2014 оголошено про початок широкомасштабної антитерористичної операції із залученням Збройних Сил України.

На території Кіровоградської області одним із споживачів продукції ТОВ Фірма Річна є ТОВ Сатурн (код ЄДРПОУ 32536126, зареєстроване за адресою: Кіровоградська область, Новоукраїнський район, м. Новоукраїнка, вул.Чайковського, 14).

31.07.2015 року о 10 год. 41 хв. директор ТОВ Сатурн ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , зареєстрована та проживаюча за адресою: АДРЕСА_2 , знаходячись у відділенні ПАТ КБ Приватбанк за адресою: Кіровоградська область, м. Новоукраїнка, вул.Леніна, 43, за вказівкою менеджера ТОВ Фірма Річна ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , через касу банку, для безперешкодного залишення вагонами з вугіллям підконтрольної ДНР території, перерахувала на картковий рахунок № НОМЕР_2 , відкритий в ПАТ КБ Приватбанк на ім`я ОСОБА_3 , грошові кошти в сумі 69998 гривень (з урахуванням комісії).

Згідно витягу з ЄДРПОУ та відповіді з ГУ ДФС у Кіровоградській області № 5326/10/11-28-1123 від 15.09.2015 ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , є засновником та керівником ТОВ Сатурн (код ЄДРПОУ 32435026).

Відповідно до інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна, ТОВ Сатурн орендує земельну ділянку для розміщення виробничої бази за адресою: АДРЕСА_3 , що належить на праві комунальної власності Новоукраїнській міській раді Кіровоградської області.

У даному випадку відзначається наявність достатніх підстав вважати, що було вчинено кримінальне правопорушення, зазначені в клопотанні слідчого речі і документи мають значення для досудового розслідування, відомості, які містяться в них, можуть бути доказами під час судового розгляду, а самі речі і документи можуть знаходитись у вказаної в клопотанні виробничої бази.

За таких обставин слід визнати наявність передбачених законом підстав для надання дозволу на проведення обшуку виробничої бази ТОВ Сатурн за адресою: Кіровоградська область, м. Новоукраїнка, вул. Вокзальна, 20.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.234, 235, 309, 369-372 КПК України, -

ПОСТАНОВИВ :

клопотання слідчого в ОВС СВ УСБУ в Кіровоградській області ОСОБА_2 , у кримінальному провадженню, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №22015120000000024 від 07 серпня 2015 року, за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст.258-5 КК України, про надання дозволу на проведення обшуку - задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення шляхом відшукання і вилучення речей і документів із такими відомостями, знаходження всіх електронних адрес, skype-директорій, використання фігурантом альтернативних сховищ в мережі Інтернет для розміщення різноманітних файлів, в тому числі тих, що мають значення для кримінального провадження, ICQ-порталів визначення їх паролів та ключів для подальшого перегляду їх вмісту на предмет встановлення обставин, що підлягають доказуванню у кримінальному провадженні, та мають значення для досудового слідства і можуть бути доказами під час судового розгляду, за місцем знаходження виробничої бази ТОВ Сатурн, - по вулиці Вокзальній, 20 в м. Новоукраїнка Кіровоградської області, що належить на праві комунальної власності Новоукраїнській міській раді Кіровоградської області та здається в оренду ТОВ Сатурн, а саме:комп`ютерної техніки; телекомунікаційного обладнання, за допомогою якого здійснювалось досягнення згоди щодо перерахування грошових коштів за безперешкодне залишення вагонами з вугіллям території, підконтрольної ДНР; документів обліку обсягів перерахування грошових коштів за безперешкодне залишення вагонами з вугіллям території, підконтрольної ДНР, обсягів поставленої продукції; записників, особистих нотатників та листків, матеріальних носіїв із відповідними записами (листування, обмін інформацією); аудіо-, відеоматеріалів з відповідним змістом (диски, касети, електронні носії інформації, в т.ч. флеш-накопичувачі тощо); засобів зв`язку, в тому числі мобільних телефонів (Viber-каналів, skype-директорій), супутнього обладнання та відповідних пристроїв, з SIM-картками та картами пам`яті; інших речей та документів, що містять відомості про обставини вчинення кримінального правопорушення.

Строк дії ухвали визначити до 02.09.2016 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Ленінського районного суду

м. Кіровограда ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення02.08.2016
Оприлюднено14.03.2023
Номер документу59425839
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення обшуку

Судовий реєстр по справі —405/5688/16-к

Ухвала від 02.08.2016

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Кіровограда

Плохотніченко Л. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні