Ухвала
від 02.08.2016 по справі 908/1823/16
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

номер провадження справи 12/63/16

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

02.08.2016 Справа № 908/1823/16

Господарський суд Запорізької області у складі судді Смірнова О.Г.

за участю секретаря судового засідання Пікалової І.С.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні господарського суду справу № 908/1823/16

за позовом: Приватної фірми В«ІнтеркомВ» , м. Запоріжжя

до відповідача: Товариства з обмеженою відповідальністю В«Бердянські ковбасиВ» , м. Бердянськ

про зобов'язання вчинити дії

за участю:

представників позивача -ОСОБА_1, представник, довіреність № б/н від 08.07.2016 р.

ОСОБА_2, адвокат, свідоцтво № 4337 від 06.06.2012 р., договір про надання правової допомоги № б/н від 30.05.2016 р.

представника відповідача - ОСОБА_3, представник, довіреність № б/н від 01.06.2016 р.

ВСТАНОВИВ:

Приватна фірма В«ІнтеркомВ» звернулася до Господарського суду Запорізької області з позовною заявою до Товариства з обмеженою відповідальністю В«Бердянські ковбасиВ» , в якій просить зобов'язати Товариство з обмеженою відповідальністю В«Бердянські ковбасиВ» демонтувати за свій рахунок тимчасову споруду для провадження підприємницької діяльності, розташовану за адресою: м. Запоріжжя, вул. Перемоги, буд. 49, (вул. Паркова, буд. 10), зареєстровану в містобудівному кадастрі за № ТС-00928-О 23.12.2015 року, що належить Товариству з обмеженою відповідальністю В«Бердянські ковбасиВ» , привівши займану територію у стан, що існував до дати монтажу.

При цьому позивач в позові з посиланням на приписи ст. 27 ГПУ України просить залучити до участі у справі Департамент архітектури та містобудування Запорізької міської ради в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача. Разом з тим позивач просить в порядку підготовки справи до судового розгляду витребувати у Департаменту архітектури та містобудування Запорізької міської ради та Інспекції з благоустрою Запорізької міської ради матеріали перевірки додержання вимог планувальних обмежень при розміщенні тимчасової споруди для провадження підприємницької діяльності, розташованої за адресою: м. Запоріжжя, вул. Перемоги, буд. 49, (вул. Паркова, буд. 10), зареєстровану в містобудівному кадастрі за № ТС-00928-О 23.12.2015 року, що належить Товариству з обмеженою відповідальністю В«Бердянські ковбасиВ» .

Представники позивача в судовому засіданні 02.08.16 р. підтримали позовні вимоги, а також вимоги клопотання про залучення до участі у справі третьої особи.

Представник відповідача в судовому засіданні 02.08.16 р. проти позову заперечив. Разом з тим надав суду клопотання про зупинення провадження у справі № 908/1823/16 до вирішення пов'язаною з нею іншої адміністративної справи № 310/4204/16-а.

Відповідно до приписів ст. 27 ГПК України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до прийняття рішення господарським судом, якщо рішення з господарського спору може вплинути на їх права або обов'язки щодо однієї з сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за клопотанням сторін, прокурора або з ініціативи господарського суду.

Судом досліджено питання наявності юридичного інтересу у Департаменту архітектури та містобудування Запорізької міської ради, та чи буде у зв'язку з прийняттям судового рішення з даної справи його наділено новими правами чи покладено на нього нові обов'язки, або змінено його наявні права та/або обов'язки, або позбавлено певних прав та/або обов'язків у майбутньому.

З метою усунення порушення рівності та змагальності учасників судового процесу, з'ясування обставин щодо законності розміщення тимчасової споруди, розташованої за адресою: м. Запоріжжя, вул. Перемоги, буд. 49, (вул. Паркова, буд. 10), суд вважає за необхідне залучити до участі у справі, в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог, на стороні позивача - Департамент архітектури та містобудування Запорізької міської ради, а розгляд справи відкласти, зобов'язавши сторін надати докази.

Відповідно до ст. 30 ГПК України в судовому процесі можуть брати участь посадові особи та інші працівники підприємств, установ, організацій, державних та інших органів, коли їх викликано для дачі пояснень з питань, що виникають під час розгляду справи. Ці особи мають право знайомитися з матеріалами справи, давати пояснення, подавати докази, брати участь в огляді та дослідженні доказів. Зазначені особи зобов'язані з'явитись до господарського суду на його виклик, сповістити про знані їм відомості та обставини у справі, подати на вимогу господарського суду пояснення в письмовій формі.

Враховуючи те, що предмет спору у даній справі пов'язаний із дослідженням обставин щодо правомірності розміщення тимчасової споруди, розташованої за адресою: м. Запоріжжя, вул. Перемоги, буд. 49, (вул. Паркова, буд. 10), виникла необхідність викликати в судове засідання уповноважених працівників Інспекції з благоустрою Запорізької міської ради для дачі пояснень щодо вказаних спірних питань.

Клопотання щодо зупинення провадження у справі буде вирішуватися у наступному судовому засіданні.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 27, 30, 77, 86 ГПК України, суд

У Х В А Л И В:

1. Залучити до участі у справі третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача - Департамент архітектури та містобудування Запорізької міської ради (69037, м. Запоріжжя, вул. Зелінського, буд. 3, код ЄДРПОУ 37612054).

2. Відкласти розгляд справи на 11.08.16 р. об 11:00. Засідання відбудеться за адресою: м. Запоріжжя, вул. Тюленіна, 21 / вул. Шаумяна, 4, корпус 1, каб. 217.

3. Зобов'язати позивача надіслати на адресу третьої особи позовну заяву та додані до неї документи (докази в оригіналі з описом вкладення надати суду), оригінали усіх документів , доданих до позовної заяви - суду для огляду в судовому засіданні.

4. Зобов'язати третю особу надати письмові пояснення щодо позову, матеріали перевірки додержання вимог планувальних обмежень при розміщенні тимчасової споруди для провадження підприємницької діяльності, розташованої за адресою: м. Запоріжжя, вул. Перемоги, буд. 49, (вул. Паркова, буд. 10).

5. Викликати в судове засідання для дачі пояснень уповноважених представників Інспекції з благоустрою Запорізької міської ради, зобов'язавши надати письмові пояснення по суті спору, в тому числі матеріали перевірки додержання вимог планувальних обмежень при розміщенні тимчасової споруди для провадження підприємницької діяльності, розташованої за адресою: м. Запоріжжя, вул. Перемоги, буд. 49, (вул. Паркова, буд. 10), мати при собі документ, який посвідчує особу (паспорт, або ін. документ) та документ на підтвердження повноважень (довіреність, доручення, тощо).

6. Попередити сторін про відповідальність за ухилення від вчинення дій, покладених господарським судом на сторону згідно приписів п. 5 ст. 83 ГПК України.

Явка у судове засідання повноважних представників сторін, третьої особи та уповноважених представників Інспекції з благоустрою Запорізької міської ради обов'язкова.

7. Надіслати копії цієї ухвали сторонам у справі, третій особі та на адресу Інспекції з благоустрою Запорізької міської ради (69037, м. Запоріжжя, вул. Зелінського, буд. 3).

Суддя О.Г.Смірнов

СудГосподарський суд Запорізької області
Дата ухвалення рішення02.08.2016
Оприлюднено09.08.2016
Номер документу59455007
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —908/1823/16

Судовий наказ від 16.01.2017

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Смірнов О.Г.

Судовий наказ від 16.01.2017

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Смірнов О.Г.

Постанова від 05.12.2016

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

Будко Н.В.

Ухвала від 21.11.2016

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

Будко Н.В.

Ухвала від 07.10.2016

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

Будко Н.В.

Рішення від 08.09.2016

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Смірнов О.Г.

Ухвала від 02.08.2016

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Смірнов О.Г.

Ухвала від 08.07.2016

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Смірнов О.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні