Ухвала
від 11.07.2016 по справі 206/3865/16-к
САМАРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 206/3865/16-к

1-кс/206/235/16

УХВАЛА

11 липня 2016 року Слідчий суддя Самарського районного суду м. Дніпропетровська ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю прокурора ОСОБА_3 та слідчого ОСОБА_4 , розглянувши в закритому судовому засіданні клопотання слідчого СВ Самарського відділення поліції ДВП ГУ НП в Дніпропетровській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_4 про проведення обшуку, -

ВСТАНОВИВ:

08 липня 2016 року слідчий СВ Самарського відділення поліції ДВП ГУ НП в Дніпропетровській області старший лейтенант поліції ОСОБА_4 звернувся до суду із клопотанням, погодженим із прокурором Дніпропетровської місцевої прокуратури №1 Дніпропетровської області ОСОБА_3 , про проведення обшуку.

Клопотання слідчого обґрунтовано тим, що у провадженні СВ Самарського ВП Дніпропетровського ВП ГУНП України в Дніпропетровській області перебуває кримінальне провадження внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12016040700000128 від 29 січня 2016 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.240 КК України.

Досудовим слідством встановлено, що до чергової частини Самарського ВП ДВП ГУНП в Дніпропетровській області 29.01.2016 року надійшов лист начальника Управління Служби безпеки України у Дніпропетровській області про порушення вимог чинного законодавства збоку посадових осіб ТОВ «Перспектива-Самара» (код ЄДРПОУ 33248451), місцезнаходження: м. Дніпро, вул. Комісара Крилова, буд. 2-Г).

Так, у ході досудового розслідування встановлено, що посадові особи ТОВ «Перспектива-Самара» (код ЄДРПОУ 33248451), яке спеціалізується на виробництві цегли, головними компонентами, якої є корисна копалина у вигляді піску та вапно, на березі р. Дніпро збудували для власних потреб причал, на який складають пісок невідомого та сумнівного походження та використовують його у виробництві, а також організували роздрібну торгівлю вказаною сировиною за готівкові кошти.

Згідно з відомостями Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, одним з видів діяльності ТОВ «Перспектива-Самара» є добування піску, гравію, глин і каоліну.

За даними Державного реєстру судноплавства України, керівництво ТОВ «Перспектива-Самара» (код ЄДРПОУ 33248451) не зверталась за дозвільними документами на використання даного причалу, втім використовують його для тимчасових швартувань вантажних барж з намитим піском, для перевалки останнього на причал.

Згідно листа ДП «Класифікаційне товариство Регістр судноплавства України» ТОВ «Перспектива-Самара», зареєстровано у базі даних ГТС Регістру судноплавства України та має свідоцтво про реєстрацію гідротехнічної споруди та свідоцтво про придатність гідротехнічної споруди до експлуатації.

У 2015 році ТОВ «Перспектива-Самара» не подавало заяву до Регістру судноплавства України на проведення щорічного огляду причальних споруд.

Таким чином, згідно «Правил технічного нагляду за гідротехнічними спорудами у експлуатації та помірними роботами», у випадках не пред`явлення гідротехнічної споруди для огляду Регістром судноплавством України в установлені терміни дія «Свідоцтва про придатність гідротехнічної споруди до експлуатації» призупиняється.

Отже, дія «Свідоцтва про придатність гідротехнічної споруди до експлуатації», яке видане ТОВ «Перспектива-Самара» (№СП 102 -4 -146 -12) призупинено.

Згідно листа Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області ТОВ «Перспектива-Самара» за останні три роки перевірки не проходила. Також, встановлено, що за ТОВ «Перспектива-Самара» великотоннажні та інші технологічні транспорті засоби, що не підлягають експлуатації на вулично-дорожній мережі загального користування в Головному управлінні Держпраці у Дніпропетровській області не зареєстровано.

Згідно листа Державної інспекції сільського господарства у Дніпропетровській області встановлено, що в електронно-обліковій системі інспекції відсутня інформація про реєстрацію сільськогосподарської техніки за ТОВ «Перспектива-Самара».

За даними Державної служби геології та надр України, встановлено, що у ТОВ «Перспектива-Самара» дійсні спеціальні дозволи на користування надрами відсутні.

ТОВ «Перспектива-Самара», за даних територіального сервісного центру МВС України, володіє наступними транспортними засобами марки «ИЖ 27175», державний номер НОМЕР_1 , марки «Краз 65055» державний номер НОМЕР_2 , марки «Богдан 231040» державний номер НОМЕР_3 .

За даними Державного реєстру речових прав на нерухоме майно відомо, що власником будівель та споруд, за місцем знаходження ТОВ «Перспектива-Самара», а саме за адресою: м. Дніпро (колишня назва Дніпропетровськ), вул. Олександра Оцупа (колишня назва - Комісара Крилова) буд. 2Г є ТОВ «Сілікатчик», код за ЄДРПОУ 20267455, яке зареєстровано теж за даною адресою.

З метою повного, об`єктивного та неупередженого досудового розслідування, виникла необхідність у проведенні обшуку будівель та споруд для виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна (піску), яке було здобуто в результаті його вчинення, а також встановлення причетних до факту добування піску осіб необхідно відшукати та документи, що можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення - дозвільну, фінансово господарську документацію, документацію, що підтверджує трудові взаємовідносини працівників з підприємством, будь які інші речі, предмети, документи, цінності та грошові кошти здобуті злочинним шляхом, або ті, що заборонені обігом законодавством України, а також ті, які мають значення для встановлення істини у провадженні, у тому числі магнітні та електронні засоби зберігання та передачі інформації, які використовувались у злочинній діяльності, чорнові записи, щодо такої діяльності, печатки, штампи.

Таким чином, з метою отримання доказів причетності посадових осіб та працівників ТОВ «Перспектива - Самара» до скоєння ними правопорушення у слідчого виникла необхідність у проведенні обшуку за місцем знаходження майна товариства - будівель та споруд за адресою: м. Дніпро (колишня назва Дніпропетровськ), вул. Олександра Оцупа (колишня назва - Комісара Крилова) буд. 2Г, а також у належних йому транспортних засобах, так як відшукані викраденні речі, можуть знаходитись у вказаному домоволодінні, де останній мешкає та у транспортних засобах, які йому належать.

Просить суд задовольнити клопотання та надати дозвіл на проведення обшуку будівель та споруд, земельній ділянці, інших будівлях чи приміщеннях побутового, службового, господарського, виробничого та іншого призначення за адресою: АДРЕСА_1 , транспортних засобів, що належать ТОВ «Перспектива-Самара» марки «ИЖ 27175», державний номер НОМЕР_1 , марки «Краз 65055» державний номер НОМЕР_2 , марки «Богдан 231040» державний номер НОМЕР_3 , інших транспортних засобах, що знаходяться за вказаною адресою, з метою відшукання (виявлення) та вилучення: здобутих корисних копалин (зокрема піску); суден, барж, інших плавзасобів, у яких наявні сліди корисних копалин (зокрема піску); транспортних засобів, самохідних машин та причепів до них, тракторів, самохідних сільськогосподарських, дорожньо-будівельних і меліоративних машин, сільськогосподарської техніки, великотоннажних та інших технологічних транспортних засобів, земснаряду інших механізмів та обладнання у яких наявні сліди корисних копалин (зокрема піску) або які використовувались для здобування, перевезення або зберігання корисних копалин (зокрема піску); посадові інструкції, накази на службових осіб ТОВ «Перспектива-Самара»; посадові інструкції, накази на працівника ТОВ «Перспектива-Самара», що відповідальних за причалу та причальних споруд за адресою: АДРЕСА_2 ; журналутехнічного нагляду за станом і режимом експлуатації портових гідротехнічних споруд за адресою: Дніпропетровська область, смт. Ювілейне, вул. Прибережна, буд. 4, журнал обліку суден та випуску їх у плавання; договори, додаткові угоди до них, видаткові та прибуткові накладні, акти до договорів, сертифікати відповідності, інші первинні бухгалтерські документи пов`язані із здобуванням, закупівлею, продажем, зберіганням і використанням корисних копалин (зокрема піску); дозвільні документи, що засвідчують право на провадження господарської діяльності пов`язаної з добуванням корисних копалин (зокрема піску), розробкою або відведенням земельної ділянки для вказаних цілей, матеріали геолого-економічної оцінки родовищ корисних копалин; магнітні та електронні засоби зберігання та передачі інформації; системні блоки до персональних комп`ютерів, портативні персональні комп`ютери (ноутбуки); чорнові записи, печатки, штампи; будь-які інші речі, предмети, документи, цінності та грошові кошти здобуті злочинним шляхом, які мають значення для встановлення істини у даному кримінальному провадженні.

Вислухавши думку слідчого та прокурора, які підтримали своє клопотання та просили його задовольнити, дослідивши подані матеріали, слідчий суддя приходить до висновку про необхідність відмовити у задоволенні клопотання про обшук з наступних підстав.

Статтею 234 Кримінального процесуального кодексу України визначено, що обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про обшук, якщо прокурор, слідчий не доведе наявність достатніх підстав вважати, що: було вчинено кримінальне правопорушення; відшукувані речі і документи мають значення для досудового розслідування; відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду; відшукувані речі, документи або особи знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи.

З наданих матеріалів вбачається, що органами досудового слідства ведеться досудове розслідування по кримінальному провадженню №12016040700000128 від 29.01.2016 року, внесеного в ЄРДР за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.240 КК України за фактом того, що 29.01.2016 року о 17 год. 00 хв. до чергової частини Самарського ВП ДВП ГУ НП в Дніпропетровській області, надійшов лист начальника Управління Служби безпеки України у Дніпропетровській області про порушення вимог чинного законодавства з боку посадових осіб ТОВ «Перспектива-Самара».

Оскільки слідчим та прокурором не надано суду жодного належного доказу на підтвердження того факту, що за адресою: АДРЕСА_1 , порушуються встановлені правила охорони надр, якщо це створило небезпеку для життя, здоров`я людей чи довкілля, а також незаконне видобування корисних копалин загальнодержавного значення, вчинені на територіях та об`єктах природно-заповідного фонду або повторно, або якщо вони спричинили загибель людей, їх масове захворювання або інші тяжкі наслідки, слідчий суддя вважає за необхідне відмовити у задоволенні клопотання слідчого.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 214, 234-236, 309, 369-372 Кримінального процесуального кодексу України, слідчий суддя

УХВАЛИВ:

Відмовити в задоволенні клопотання слідчого СВ Самарського ВП Дніпропетровського ВП ГУНП України в Дніпропетровській області ОСОБА_4 про проведення обшуку.

Ухвала слідчого судді оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудСамарський районний суд м.Дніпропетровська
Дата ухвалення рішення11.07.2016
Оприлюднено15.03.2023
Номер документу59457843
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —206/3865/16-к

Ухвала від 11.07.2016

Кримінальне

Самарський районний суд м.Дніпропетровська

Румянцев О. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні