Ухвала
від 11.07.2016 по справі 569/8708/16-к
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

Справа № 569/8708/16-к

11 липня 2016 року м. Рівне

Слідчий суддя Рівненського міського суду Рівненської області ОСОБА_1 , розглянувши клопотання слідчого Рівненського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Рівненській області лейтенанта поліції ОСОБА_2 про проведення обшуку,

ВСТАНОВИВ:

Слідчий Рівненського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Рівненській області лейтенант поліції ОСОБА_2 за погодженням із прокурором Рівненської місцевої прокуратури ОСОБА_3 звернувся до суду з клопотанням про проведення обшуку в квартирі за місцем проживання ОСОБА_4 , яка розташована за адресою: АДРЕСА_1 , з метою виявлення і вилучення документації, предметів та речей, що можуть мати доказове значення, що стосуються факту кримінального правопорушення.

В обґрунтування клопотання вказав, що до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №32016180000000011 від 28.01.2016р. внесено відомості за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч.5 ст.191 КК України.

Із матеріалів клопотання вбачається, що Управлінням житлово-комунального господарства виконавчого комітету Рівненської міської ради проведено дві процедури відкритих торгів у 2015 році предметами закупівлі, яких були:

1. Капітальний ремонт ділянки вул. Соборної (від вул. Коцюбинського до вул. Кн. Острозького) в м. Рівне;

2. Капітальний ремонт ділянки вул. Кн. Володимира (в районі між шляхопроводами) в м. Рівне.

За результатами вказаних торгів між управлінням житлово-комунального господарства виконавчого комітету Рівненської міської ради в особі начальника ОСОБА_5 та ТОВ «Трансзахід Логістик» в особі ОСОБА_6 було укладено два договори про закупівлю робіт, а саме:

1. Договір № 582 від 11.08.2015, предметом якого є «Капітальний ремонт ділянки вул. Соборної (від вул. Коцюбинського до вул. Кн. Острозького) в м. Рівне» на суму 10 2015 050 грн.;

2. Договір № 726 від 08.09.2015, предметом якого є «Капітальний ремонт ділянки вул. Кн. Володимира ( в районі між шляхопроводами) в м. Рівне на суму 4 854 000 грн.

За результатами виконаних робіт було складено акти приймання виконаних будівельних робіт, які підписані представниками УЖКГ Рівненського МВК та ТОВ «Трансзахід Логістик», які в подальшому були оплачені. В результаті моніторингу засобів масової інформації, в т.ч. соціальних мереж інтернет (4 vlada.com), стало відомо, що роботи на вказаних об`єктах виконані не у повному обсязі, не якісно та не у відповідності до ДБН, про що свідчить фото із сайту. Управлінням захисту економіки в Рівненській області ДЗЕ Національної поліції України зразки асфальтобетонного покриття (який використовувався під час будівельних робіт на вказаних об`єктах), направлені в ДП «Тернопільський облавтодор», ВАТ «ДАК «Автомобільні дороги України» та Службу автомобільних доріг в Рівненській області для проведення дослідження. За результатами дослідження, згідно протоколу випробування асфальтобетонної суміші покриття з вул. Соборної (від вул. Коцюбинського до вул. Кн. Острозького) в м. Рівне проведеного лабораторією з контролю якості виробництва ДП «Тернопільський облавтодор» №266-8 встановлено, що асфальтобетонна суміш використана у нижніх шарах покриттів (вирівнюючий шар) на вказаному об`єкті відноситься до асфальтобетону АСГ.ДР.Щ.Б.П.I ( ТИП Б марка I), однак в акті приймання виконаних підрядних робіт за жовтень 2015 року включено суміш асфальтобетонну крупнозернисту типу А марки I (така ж марка передбачена ПКД та документацією конкурсних торгів).

Підстави для обшуку: згідно матеріалів кримінального провадження наявні достатні відомості, що вказують на можливість виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення, оскільки в ході досудового розслідування встановлено, що за результатами дослідження, згідно протоколу випробування асфальтобетонної суміші покриття з вул. Соборної (від вул. Коцюбинського до вул. Кн. Острозького) в м. Рівне проведеного лабораторією з контролю якості виробництва ДП «Тернопільський облавтодор» №266-8 встановлено, що асфальтобетонна суміш використана у нижніх шарах покриттів (вирівнюючий шар) на вказаному об`єкті відноситься до асфальтобетону АСГ.ДР.Щ.Б.П.I ( ТИП Б марка I), однак в акті приймання виконаних підрядних робіт за жовтень 2015 року включено суміш асфальтобетонну крупнозернисту типу А марки I (така ж марка передбачена ПКД та документацією конкурсних торгів).

Відповідно до довідки Головного управління ДФС у Рівненській області Державної фіскальної служби України встановлено, що службові особи ТОВ «Трансзахід Логістик» (код ЄДРПОУ 39418295) ОСОБА_6 та ОСОБА_7 використовуючи зв`язки з фінансовим директором ДП «Авіком Рівне» ОСОБА_8 здійснили документальне оформлення придбання шляхово-будівельних матеріалів від ДП «Авіком Рівне» (код ЄДРПОУ 30559953) з метою збільшення вартості ТМЦ використаних в подальшому під час виконання будівельно-монтажних робіт на замовлення УЖКГ Рівненського МВК. Так, з метою штучного збільшення вартості ТМЦ ТОВ «Трансзахід Логістик» фіктивно оформило придбання, а саме:

- Бітуму нафтового дорожнього марки 70/100 за ціною 11880 грн. за 1т., загальною кількістю 249,91т., на суму 2 968 930 грн. ДП «Авіком Рівне» свою чергу документально оформило придбання у ТОВ «Анріка» за ціною 9729,6 грн. за 1т. кількістю 121,54 т., на суму 1 182 535, 58 грн. яке у свою чергу документально оформило придбання у ТОВ «Альянс Енерго-Трейд» 8299,2 грн за 1т., у кількості 121,54 т., на суму 1 008 684.768 грн. крім цього ДП «Авіком Рівне» здійснило документальне оформлення придбання бітуму від ТОВ «Альянс Енерго-Трейд» за 9330 грн. за 1т., у кількості 129,32т., суму 1 206 555,6 грн., хоча фактично бітум нафтовий дорожній марки 70/1 був поставлений ТОВ «Альянс Енерго-Трейд» на замовлення ТОВ «Трансзахід Логістик», а загальна сума завищення ціни становить 579 839, грн., про що свідчать товарно-транспортні накладні надані ДП «Авіком Рівне» в яких зазначено, що перевезення здійснювалося із с. Виступовичі Житомирської області куди було імпортовано з Республіки Білорусь бітум нафтовий дорожній марки 70/100 на замовлення ТОВ «Альянс Енерго-Трейд» в с. Любомирку Рівненської області де саме здійснювало приготування асфальтобетону для ТОВ «Трансзахід Логістик». Згідно отриманої інформації яка була надана Рівненською торгово-промислове палатою щодо цін на бітум які склалися на території України протягом 2015 року стало відомо, що в період вересень початок листопада, коли саме здійснювались поставки бітуму ціна становила 8200-10200 грн. за 1т.;

- Порошку мінерального активованого вартістю 1548 грн. за 1 т. кількістю 198,36 т., на суму 306 505 грн, ДП «Авіком Рівне» в свою чергу документально оформило придбання від ТзОВ «Теплотехномаркет» за 1290 грн. за 1т. у кількості 198.36т. на суму 255 420 грн. яке здійснило документальне оформлення придбання від ПАТ «Тернопільський комбінат по виробництву шляхово-будівельних матеріалів» за 651,79 грн. за 1т. у кількості 198,36т. на суму 130 000 грн. хоча фактично згідно отриманих ТТН від ДП «Авіком Рівне» та ПАТ «Тернопільський комбінат по виробництву шляхово-будівельних матеріалів» постачання здійснювалося із ПАТ «Тернопільський комбінат по виробництву шляхово-будівельних матеріалів» на ТОВ «Трансзахід Логістик», а загальна сума завищення ціни становить 177 778 грн.;

- Георешітки 50/50 м2 вартістю 60 грн. за 1м2 загальна кількість якої становила 12900 м2 на суму 774 000 грн., ДП «Авіком Рівне» свою чергу здійснило придбання у ТОВ «Гео Вест» за 39,60 грн. за 1м2 хоча у кількості 12900 м2 на суму 510 840 грн. фактично постачання здійснювалося з ТОВ «Гео Вест» на ТОВ «Трансзахід Логістик» про що свідчать ТТН пояснення водія ОСОБА_9 який здійснював перевезення, а загальна сума завищення ціни становить 263 160 грн.;

- ТОВ «Трансзахід Логістик» для заправки робочих механізмів, вантажних автомобілів та іншої дорожньої техніки використовувалася при проведенні ремонтних робіт здійснило придбання ПММ у ДП «Авіком Рівне», а відповідно до отриманих ТТН від ДП «Авіком Рівне» було здійснено придбання палива дизельного марки ДТ-Л-Л5 сорт С- 158851л., бензину марки А-95 - 1620л. та бензину марки А-92 - 210л. Крім цього для проведення ремонтних робіт ТОВ «Трансзахід Логістик» було орендовано робочі механізми та іншу дорожню техніку, а згідно договору оренди передбачається надання робочих механізмів та іншої дорожньої техніки разом із ПММ, тобто придбання ПММ було здійснено тільки документально для того щоб вивести кошти які були отримані шляхом штучного завищення вартості шляхово-будівельних матеріалів.(вищевказане підтверджується довідкою працівників ДФС).

В ході проведення обшуку в квартирі за місцем проживання ОСОБА_4 , яка розташована за адресою: АДРЕСА_1 , будуть виявленні речі та документи, які мають істотне значення у даному кримінальному провадженні та є джерелом доказів, які слугуватимуть підтвердженням або спростуванням факту вчинення кримінального правопорушення, необхідні для проведення почеркознавчої експертизи, комп`ютерно-технічної експертизи та можуть являтись речовими доказами.

Володіння, де планується проведення обшуку: квартира, яка розташована за адресою: АДРЕСА_1 .

Особа, якій належить житло чи інше володіння: відповідно до інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, щодо об`єкта нерухомого майна, квартири за адресою: АДРЕСА_1 , належить ОСОБА_10 .

Дослідивши клопотання та надані матеріали кримінального провадження, слідчий суддя прийшов до висновку, що клопотання слід задовольнити із наступних підстав.

Відповідно до ч.1 ст.234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Згідно ч.5 ст.234 КПК України, слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про обшук, якщо прокурор, слідчий не доведе наявність достатніх підстав вважати, що:

1) було вчинено кримінальне правопорушення;

2) відшукувані речі і документи мають значення для досудового розслідування;

3) відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду; знаряддя злочину;

4) відшукувані речі, документи або особи знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи.

Таким чином, оцінюючи надані слідчим матеріали, слідчий суддя вважає їх достатніми для надання дозволу на проведення обшуку та приходить до переконання, що слідчим доведено наявність достатніх підстав вважати, що в квартирі за місцем проживання ОСОБА_4 , яка розташована за адресою: АДРЕСА_1 знаходиться речі та документи (інформація), які мають значення для досудового розслідування.

На підставі вищенаведеного та керуючись ст.ст.234, 235 КПК України, слідчий суддя -

УХВАЛИВ:

Клопотання задоволити.

Надати дозвіл слідчому Рівненського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Рівненській області лейтенанту поліції ОСОБА_2 на проведення обшуку в квартирі за місцем проживання ОСОБА_4 , яка розташована за адресою: АДРЕСА_1 , з метою виявлення і вилучення документації, предметів та речей, що стосується виконання будівельно-монтажних робіт та надання послуг ТОВ «Трансзахід Логістик» та їх субпідрядними організаціями на території Рівненської області за 2015 - 2016 роки, в т.ч. з капітального ремонту ділянки вул. Соборної (від вул. Коцюбинського до вул. Кн. Острозького) в м. Рівне та капітального ремонту ділянки вул. Кн. Володимира (в районі між шляхопроводами) в м. Рівне); документів, які свідчать та підтверджують злочинну діяльність службових осіб ТОВ «Трансзахід Логістик», документів, що стосуються фінансово-господарської діяльності за 2015 - 2016 роки ТОВ «Трансзахід Логістик» з ДП «Авіком Рівне» (ЄДРПОУ 30559953), ТОВ «Трансзахід»(ЄДРПОУ 3660440), ТОВ «Альянс-трансгруп»(ЄДРПОУ 38288368), ТОВ «Реалбуд-М»(ЄДРПОУ 38116600), ТОВ «Захід трансбуд» (ЄДРПОУ 38067339), ПАТ «Рівнеавтошляхбуд» (ЄДРПОУ 31435931), ДП «Рівненський облавтодор», ТОВ «Дівай вест»(ЄДРПОУ 37992952), ТОВ «Хай-Тек ОІЛ» (ЄДРПОУ 39827569), ТОВ «Анріка» (ЄДРПОУ 39478951), ТОВ «Альянс Енерго Трейд» (ЄДРПОУ 38489035), ТОВ «Гео Вест» (ЄДРПОУ 39520531), ТОВ «Теплотехномаркет» (ЄДРПОУ 33616118); ТОВ "КОЛОР С.І.М." (ЄДРПОУ 31299514), ДП "Київський облдорупр" ( ЄДРПОУ 33096517), ФОП ОСОБА_11 , ФОП ОСОБА_12 та; переписки між зазначеними суб`єктами господарювання; документів із використанням яких можливо встановити повну схему привласнення бюджетних коштів, усіх суб`єктів господарювання, задіяних у вчиненні та приховуванні злочину, встановлення фактів вчинення злочинів; магнітних носіїв інформації та комп`ютерної техніки, на якій розроблювалася вищезазначена документація; грошових коштів отриманих злочинним шляхом, речей та документів, що можуть мати доказове значення, що стосуються факту кримінального правопорушення.

Ухвала залишається в силі протягом одного місяця з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя

Дата ухвалення рішення11.07.2016
Оприлюднено15.03.2023
Номер документу59509081
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —569/8708/16-к

Ухвала від 11.07.2016

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Денисюк П.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні