Ухвала
від 03.08.2016 по справі 569/9684/16-к
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 569/9684/16-к

УХВАЛА

03 серпня 2016 року м. Рівне

Слідчий суддя Рівненського міського суду Рівненської області ОСОБА_1 розглянувши клопотання старшого слідчого з ОВС другого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Рівненській області майора податкової міліції ОСОБА_2 , яке погоджено із прокурором відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби прокуратури Рівненської області юристом 1 класу ОСОБА_3 про проведення обшуку,-

В с т а н о в и в:

Старший слідчий з ОВС другого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Рівненській області майор податкової міліції ОСОБА_2 звернувся в суд із клопотанням, яке погоджене із прокурором відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби прокуратури Рівненської області юристом 1 класу ОСОБА_3 про проведення обшуку про надання дозволу на проведення обшуку.

В обґрунтування клопотання слідчий вказав, що слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ ДФС у Рівненській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №32016180000000035 від 13.04.2016 за фактом ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах службовими особами ТОВ «Самгаз» (код ЄДРПОУ 31299504, м. Рівне, вул. Будівельників, 6А), за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.212 КК України.

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав обґрунтовуючи тим, що у ході досудового розслідування встановлено, що документи щодо проведених фінансово-господарських операцій між ТОВ «Самгаз», ТОВ «Торенія» (код ЄДРПОУ 38091691, м. Київ), ТОВ «БТК-Центр Комплект» (код ЄДРПОУ 34973151, м. Житомир), а саме: договори з додатками до них, податкові накладні, видаткові накладні, рахунки-фактури, акти прийому-передачі, акти виконаних робіт з додатками та специфікаціями, товарно-транспортні накладні, платіжних доручень, банківських документів щодо проведених розрахунків, документи щодо якості товарів, та інших документів, що засвідчують проведення операцій та взаєморозрахунків, чорнових записів, чорнової бухгалтерії, засобів електронного зв`язку, технічних засобів (у тому числі комп`ютерної техніки, USB накопичувачі, флеш карти, інше), та інших предметів і речей, що свідчать про умисне ухилення від сплати податків службовими особами ТОВ «Самгаз», на яких містяться документи фінансово-господарської діяльності ТОВ «Самгаз», які мають істотне значення для встановлення істини по кримінальному провадженню), знаходяться за податковою та фактичною адресою ТОВ «Самгаз» - м. Рівне, вул. Будівельників 6-А.

З метою забезпечення цілісності документів та речей, які знаходяться у ТОВ «Самгаз», забезпечення їх повного вилучення та огляду та подальшого використання таких доказами по кримінальному проваджені, є необхідність вилучити документи, що підтверджують проведені фінансово-господарські операції ТОВ «Самгаз» із ТОВ «Торенія», яке є фіктивним, ТОВ «БТК-Центр Комплект», облгазами, чорнову бухгалтерію, інші документи, предмети, речі, оскільки інформація яка у них знаходиться, має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, а відомості, що містяться в даних документах, предметах, речах можуть бути використані при допитах, документальних перевірках, як речові докази, проведенні почеркознавчої, судово-економічної, товарознавчої та інших криміналістичних експертиз, пред`явлення документів під час проведення слідчих дій, інших слідчих, процесуальних діях.

Згідно інформаційної довідки з Реєстру прав на нерухоме майно від 22.04.2016 №57913103 нерухоме майно за адресою м. Рівне, вул. Будівельників, 6А, на праві приватної власності належить ТОВ «Континент» (код ЄДРПОУ 31960684).

Враховуючи вищевикладене, а також те, що у слідства є достатні підстави вважати, що чорнові записи, документи та інші речі, у тому числі комп`ютерна техніка, які свідчать про діяльність службових осіб ТОВ «Самгаз» направлену на умисне ухилення від сплати податків, інших документів, предметів, речей знаходяться за адресою м. Рівне, вул. Будівельників, 6А.

На підставі наданих матеріалів кримінального провадження судом встановлено, що клопотання слід задовольнити із наступних підстав.

Згідно, ч.1 ст.234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Згідно інформаційної довідки з Реєстру прав на нерухоме майно від 22.04.2016 №57913103 нерухоме майно за адресою м. Рівне, вул. Будівельників, 6А, на праві приватної власності належить ТОВ «Континент» (код ЄДРПОУ 31960684).

Згідно ч.5 ст.234 КПК України, слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про обшук, якщо прокурор, слідчий не доведе наявність достатніх підстав вважати, що:

1) було вчинено кримінальне правопорушення;

2) відшукувані речі і документи мають значення для досудового розслідування;

3) відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду;

4) відшукувані речі, документи або особи знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи.

Таким чином, оцінюючі надані слідчим матеріали, суд вважає їх достатніми для надання дозволу на проведення обшуку та приходить до переконання, що слідчим доведено наявність достатніх підстав вважати, що відшукувані речі і документи мають значення для досудового розслідування, можуть знаходитись за адресою м. Рівне, вул. Будівельників, 6А, та мають значення для досудового розслідування.

На підставі вищенаведеного та керуючись ст.ст.234-235, 309 КПК України,

У х в а л и в:

Клопотання слідчого - задовольнити.

Надати дозвіл старшому слідчому з ОВС другого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Рівненській області майору податкової міліції ОСОБА_2 на проведення обшуку за адресою м. Рівне, вул. Будівельників, 6А - адреса реєстрації та місцезнаходження ТОВ «Самгаз», з метою встановлення та вилучення документів, предметів, речей які мають значення для встановлення істини по кримінальному провадженні, а саме:

?документів щодо проведених фінансово-господарських операцій між ТОВ «Самгаз», ТОВ «Торенія» (код ЄДРПОУ 38091691, м. Київ), ТОВ «БТК-Центр Комплект» (код ЄДРПОУ 34973151, м. Житомир), саме договорів з додатками до них, податкових накладних, видаткових накладних, рахунків-фактур, актів прийому-передачі, актів виконаних робіт з додатками та специфікаціями, товарно-транспортних накладних, платіжних доручень, банківських документів щодо проведених розрахунків, документи щодо якості товарів, та інших документів, що засвідчують проведення операцій та взаєморозрахунків за період 2012-2013 років,

?документів, чорнових записів, що свідчать, можуть свідчити, про реалізацію газових лічильників ТОВ «Самгаз» безпосередньо для ТОВ «БТК-Центр Комплект» (код ЄДРПОУ 34973151, м. Житомир),

?документів (на паперових та електронних носіях), предметів, печаток та штампів, які можуть свідчить про вчинення злочину;

?незаповнені документи із відтисками печаток та штампів,

?чорнових записів, чорнової бухгалтерії, засобів електронного зв`язку, технічних засобів (у тому числі комп`ютерної техніки, USB накопичувачі, флеш карти, інше), та інших предметів і речей, що свідчать про умисне ухилення від сплати податків службовими особами ТОВ «Самгаз», на яких містяться документи фінансово-господарської діяльності ТОВ «Самгаз», які мають істотне значення для встановлення істини по кримінальному провадженню,

?інших документів, речей, предметів, які свідчать про вчинення злочину, про осіб якими вчинено злочин та які причетні до вчинення злочину, які мають істотне значення для встановлення істини по кримінальному провадженню.

Ухвала залишається в силі протягом одного місяці з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала набрала законної сили 03.08.2016.

:

Слідчий суддя Рівненського міського суду ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення03.08.2016
Оприлюднено15.03.2023
Номер документу59509263
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —569/9684/16-к

Ухвала від 03.08.2016

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Наумов С.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні