Ухвала
від 02.08.2016 по справі 922/4604/14
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під'їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,

тел. приймальня (057) 715-77-21, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


УХВАЛА

"02" серпня 2016 р.Справа № 922/4604/14 вх. № 4604/14

Господарський суд Харківської області у складі:

судді Яризька В.О.

при секретарі судового засідання Солдатовій М.Ю.

за участю сторін: не з"явились,

розглянувши матеріали

По справі за заявою товариства з обмеженою відповідальністю "Велторг 2013", м. Харків,

до товариства з обмеженою відповідальністю "Велторг 2013", м. Харків,

про визнання банкрутом

ВСТАНОВИВ:

Постановою господарського суду Харківської області від 19 листопада 2014 року товариство з обмеженою відповідальністю "Велторг 2013" визнано банкрутом та відкрито ліквідаційну процедуру, ліквідатором по справі призначено голову ліквідаційної комісії ОСОБА_1, якого зобов'язано виконати всі дії по ліквідації банкрута в строк до 19.11.2015р., докази надати суду.

Ухвалою господарського суду від 24.05.2016 усунено ОСОБА_1 від виконання обов'язків ліквідатора ТОВ "Велторг 2013"; призначено ліквідатором товариства з обмеженою відповідальністю "ВЕЛТОРГ 2013" арбітражного керуючого ОСОБА_2.

Ухвалою суду від 24.05.2016р. розгляд спраив відкладено на 02.08.2016р.

06.07.2016р. на адресу суду надійшли наступні клопотання ліквідатора ТОВ "Велторг 2013" арбітражного керуючого ОСОБА_2 про :

- затвердження реєстру вимог кредиторів;

- встановлення грошової винагороди ліквідатору;

- припинення її повноважень як ліквідатора ТОВ "Велторг 2013".

Розгляд клопотань ліквідатора ТОВ "Велторг 2013" арбітражного керуючого ОСОБА_2 про затвердження реєстру вимог кредиторів; про встановлення грошової винагороди ліквідатору; про припинення її повноважень як ліквідатора ТОВ "Велторг 2013"; заяви арбітражного керуючого ОСОБА_3 надійшла заява про згоду на участь у даній справі в якості ліквідатора ТОВ "Велторг 2013" призначено в судове засідання на 02 серпня 2016 р.

У призначене судове засідання учасники судового процесу не з"явились, про час та місце розгляду справи були повідомлені ухвалою суду, про причини неявки суду не повідомили.

Розглянувши клопотання ліквідатора ТОВ "Велторг 2013" арбітражного керуючого ОСОБА_2, суд встановив наступне.

Як вказує арбітражний керуючий ОСОБА_2, за час виконання нею повноважень ліквідатора банкрута в даній справі, до неї не надходило вимог від кредиторів.

До призначення судом ліквідатором ОСОБА_2, ухвалами суду від 19.05.2015р. заяву ПАТ "Державний експортно-імпортний банк України" філія АТ "Укрексімбанк" в м. Харкові з грошовими вимогами до банкрута задоволена в повному обсязі в сумі 13 181,20 грн., а також задоволено в повному обсязі заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Прайм Комерс" з грошовими вимогами до банкрута в сумі 405 796,70 грн.

Крім того, ухвалою суду від 11.08.2015р. відмовлено ПАТ "Фінбанк" в задоволенні заяви з вимогами до боржника в сумі 18 343 470,38 грн., вважати вимоги ПАТ "Фінбанк" до банкрута в сумі 18 343 470,38 грн. такими, що підлягають погашенню у шосту чергу в ліквідаційній процедурі.

З урахуванням матеріалів справи, ліквідатором складений реєстр вимог кредиторів, який подано на затвердження суду.

Розглянувши наданий реєстр, суд встановив, що він відповідає матеріалам справи та вимогам чинного законодавства, у зв"язку з чим суд вважає за можливе затвердити наданий ліквідатором реєстр вимог кредиторів.

Ліквідатор просить також встановити йому грошову винагороду.

Згідно положень ст. 115 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" арбітражний керуючий (розпорядник майна, керуючий санацією, ліквідатор) виконує повноваження за грошову винагороду. Грошова винагорода арбітражного керуючого за виконання повноважень керуючого санацією, ліквідатора складається з основної та додаткової грошових винагород. Основна грошова винагорода арбітражного керуючого за виконання повноважень керуючого санацією, ліквідатора визначається в розмірі двох середньомісячних заробітних плат керівника боржника за останні дванадцять місяців його роботи до введення господарським судом процедури санації боржника або відкриття процедури ліквідації банкрута за кожний місяць виконання арбітражним керуючим повноважень керуючого санацією або ліквідатора. Розмір основної грошової винагороди арбітражного керуючого за виконання повноважень керуючого санацією, ліквідатора не може перевищувати десяти мінімальних заробітних плат за кожний місяць виконання ним повноважень. Сплата грошової винагороди та відшкодування витрат арбітражного керуючого у зв’язку з виконанням ним повноважень у справі про банкрутство здійснюються за рахунок наявних у боржника коштів, одержаних у результаті господарської діяльності боржника, або коштів, одержаних від продажу майна (майнових прав) боржника.

Керуючись ст. 115 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", суд вважає за можливе встановити ліквідатору ТОВ "Велторг 2013" основну грошову винагороду в розмірі двох мінімальних заробітних плат за кожний місяць виконання ним повноважень та додаткову грошову винагороду в розмірі 5 відсотків від обсягу стягнутих на користь боржника активів (повернення грошових коштів майна, майнових прав), які на день порушення провадження у справі про банкрутство перебували у третіх осіб, а також 3 відсотків від обсягу погашених вимог конкурсних кредиторів. Джерелом виплати грошової винагороди та відшкодування витрат арбітражного керуючого у зв'язку з виконанням ним повноважень у справі про банкрутство визначити за рахунок наявних у боржника коштів, одержаних у результаті господарської діяльності боржника, або коштів, одержаних від продажу майна (майнових прав) боржника.

Ліквідатором наданий проміжний звіт, в якому зазначено про те, які дії ліквідатором вчинено, а також зазначено, що для завершення ліквідаційної процедури необхідний додатковий час.

Судом прийнятий проміжний звіт ліквідатора.

Арбітражний керуючий ОСОБА_2 також подала клопотання про припинення нею повноважень ліквідатора в даній справі.

Згідно ч. 3 ст. 115 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" арбітражний керуючий (розпорядник майна, керуючий санацією, ліквідатор) може бути звільнений господарським судом від виконання повноважень розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора за його заявою.

Суд вважає за можливе задовольнити заяву арбітражного керуючого ОСОБА_2 та звільнити їх від виконання обов"язків ліквідатора в даній справі.

На адресу суду надійшла заява арбітражного керуючого ОСОБА_3 про згоду на участь у даній справі в якості ліквідатора банкрута.

Дослідивши заяву арбітражного керуючого ОСОБА_3, судом встановлено, що заява відповідає вимогам чинного законодавства, арбітражний керуючий має необхідні знання та досвід для виконання обов'язків ліквідатора в даній справі, при цьому не відноситься до категорії осіб, які не можуть бути призначені ліквідатором у даній справі.

Враховуючи, що арбітражним керуючим ОСОБА_3 заява на участь у даній справі в якості ліквідатора банкрута подана у встановленій Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" формі, а також відповідає змісту вимог вказаного Закону, суд дійшов висновку призначити ліквідатором банкрута арбітражного керуючого ОСОБА_3.

У зв’язку з заміною ліквідатора у справі, необхідністю завершення ліквідаційної процедури в повному обсязі, суд вважає доцільним розгляд справи відкласти, зобов'язавши ліквідатора - ОСОБА_2 виконати ліквідаційну процедуру в повному обсязі, відповідно до Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" та постанови господарського суду Харківської області у даній справі, надати суду звіт ліквідатора про виконану роботу та всі документи, що свідчать про завершення ліквідаційної процедури.

Керуючись статтями 38-48, 95, 114 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. ст. 77, 86 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

Затвердити реєстр вимог кредиторів товариства з обмеженою відповідальністю "Велторг 2013" на загальну суму грошових вимог 18 762 448,28 грн., з яких вимоги :

- Товариства з обмеженою відповідальністю "Прайм Комерс" в сумі 405 796,70 грн. (четверта черга);

- Публічного акціонерного товариства "Державний експортно-імпортний банк України" в сумі 13 181,20 грн. (четверта черга);

- Публічного акціонерного товариства "Фінбанк" в сумі 18 343 470,38 грн. (шоста черга).

Встановити ліквідатору ТОВ "Велторг 2013" основну грошову винагороду в розмірі двох мінімальних заробітних плат за кожний місяць виконання ним повноважень та додаткову грошову винагороду в розмірі 5 відсотків від обсягу стягнутих на користь боржника активів (повернення грошових коштів майна, майнових прав), які на день порушення провадження у справі про банкрутство перебували у третіх осіб, а також 3 відсотків від обсягу погашених вимог конкурсних кредиторів. Джерелом виплати грошової винагороди та відшкодування витрат арбітражного керуючого у зв'язку з виконанням ним повноважень у справі про банкрутство визначити за рахунок наявних у боржника коштів, одержаних у результаті господарської діяльності боржника, або коштів, одержаних від продажу майна (майнових прав) боржника.

Звільнити арбітражного керуючого ОСОБА_2 від виконання обов"язків ліквідатора ТОВ "Велторг 2013".

Призначити ліквідатором товариства з обмеженою відповідальністю "ВЕЛТОРГ 2013", код 38633164, арбітражного керуючого ОСОБА_3 (свідоцтво № 994 від 26.04.2013р., адреса : 51000, Дніпропетровська область, смт. Царичанка, вул. Леніна, буд. 5).

Зобов’язати арбітражного керуючого ОСОБА_2 передати всі матеріали, пов’язані з процедурою ліквідації, арбітражному керуючому ОСОБА_3 по акту прийому - передачі.

Розгляд справи відкласти на 22 вересня 2016 р. о 10:30 год.

Засідання суду відбудеться за адресою : м. Харків, пл. Свободи, 5, Держпром 8-й під'їзд, к. 322.

Зобов’язати ліквідатора ОСОБА_3 виконати ліквідаційну процедуру в повному обсязі відповідно до Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" та постанови господарського суду Харківської області у даній справі, надати суду звіт про виконану роботу та всі документи, що свідчать про завершення ліквідаційної процедури.

Дану ухвалу направити ліквідатору, кредиторам, державному органу з питань банкрутства, державному реєстратору, арбітражному керуючому ОСОБА_2

Суддя Яризько В.О.

Дата ухвалення рішення02.08.2016
Оприлюднено11.08.2016
Номер документу59516111
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —922/4604/14

Постанова від 20.12.2016

Господарське

Господарський суд Харківської області

Яризько В.О.

Ухвала від 15.11.2016

Господарське

Господарський суд Харківської області

Яризько В.О.

Ухвала від 25.10.2016

Господарське

Господарський суд Харківської області

Яризько В.О.

Ухвала від 02.08.2016

Господарське

Господарський суд Харківської області

Яризько В.О.

Ухвала від 06.07.2016

Господарське

Господарський суд Харківської області

Яризько В.О.

Ухвала від 13.01.2016

Господарське

Господарський суд Харківської області

Яризько В.О.

Ухвала від 16.12.2015

Господарське

Господарський суд Харківської області

Дзюба О.А.

Ухвала від 23.11.2015

Господарське

Господарський суд Харківської області

Дзюба О.А.

Ухвала від 17.12.2014

Господарське

Господарський суд Харківської області

Дзюба О.А.

Ухвала від 03.12.2014

Господарське

Господарський суд Харківської області

Дзюба О.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні