Ухвала
від 21.06.2016 по справі 2а-490/10/0470
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

21 червня 2016 р. справа № 2а-490/10/0470 Суддя Дніпропетровського окружного адміністративного суду Чорна В.В., одноособово розглянувши в порядку письмового провадження заяву Криворізького південного об'єднаного управління Пенсійного фонду України Дніпропетровської області про заміну сторони у виконавчому провадженні правонаступником,-

в с т а н о в и в:

19 травня 2016 року начальник Криворізького південного об'єднаного управління Пенсійного фонду України Дніпропетровської області ОСОБА_1 звернулася до Дніпропетровського окружного адміністративного суду із заявою про заміну сторони її правонаступником по справі № 2а-490/10/0470 за позовом прокурора Дзержинського району м. Кривого Рогу в інтересах держави в особі Управління Пенсійного фонду України в Дзержинському районі м. Кривого Рогу до Приватного підприємства В«ЧорметВ» про стягнення штрафних санкцій згідно рішення № 618 від 20.10.2009 року.

В обґрунтування заяви, заявник зазначив, що у зв'язку з реорганізацією на підставі постанови Кабінету Міністрів України від 16.12.2015 р. № 1055, якою затверджено перелік

територіальних органів Пенсійного фонду України, які реорганізуються шляхом злиття, просить замінити стягувача у виконавчому провадженні по даній справі з управління Пенсійного фонду України в Дзержинському районі м. Кривого Рогу на належного - Криворізьке південне об'єднане управління Пенсійного фонду України Дніпропетровської області.

Ухвалою суду від 20.05.2016 р. зазначену заяву призначено до розгляду у судовому засіданні.

В судове засідання 21.06.2016 р. з розгляду заяви про заміну сторони виконавчого провадження сторони не з'явились, про дату, час та місце судового засідання повідомлені належним чином. Заявник в заяві про заміну сторони у виконавчому провадженні правонаступником зазначив про розгляд справи в порядку письмового провадження.

За таких обставин, враховуючи норми ч. 6 ст. 128, ч. 2 ст. 264 Кодексу адміністративного судочинства, заяву розглянуто без участі сторін в порядку письмового провадження.

Дослідивши матеріали справи, судом встановлено наступні обставини.

05 січня 2010 р. прокурор Дзержинського району м. Кривого Рогу в інтересах держави в особі Управління Пенсійного фонду України в Дзержинському районі м. Кривого Рогу звернувся до Дніпропетровського окружного адміністративного суду із адміністративним позовом, в якому просив стягнути з Приватного підприємства В«ЧорметВ» фінансові санкції та пеню, згідно рішення № 618 від 20.10.2009 року, в сумі 1080 грн. 97 коп.

Постановою Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 28 вересня 2010 року адміністративний позов прокурора Дзержинського району м. Кривого Рогу в інтересах держави в особі Управління Пенсійного фонду України в Дзержинському районі м. Кривого Рогу було задоволено. Зазначена постанова набрала законної сили.

Посилаючись на те, що територіальні органи Пенсійного фонду України, зокрема, управління Пенсійного фонду України в Дзержинському районі м. Кривого Рогу реорганізовано, стягувач звернувся до суду із заявою про заміну сторони виконавчого провадження по справі № 2а-490/10/0470.

При вирішенні зазначеної заяви, суд виходить з наступного.

Відповідно до ч. 1 ст. 264 Кодексу адміністративного судочинства України, у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд може замінити сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Відповідно до ч. 5 ст. 8 Закону України В« Про виконавче провадженняВ» , у разі вибуття однієї із сторін державний виконавець з власної ініціативи або за заявою сторони, а також сама заінтересована сторона мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, обов'язкові тією мірою, якою вони були б обов'язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

З матеріалів справи вбачається, що Криворізьке південне об'єднане управління Пенсійного фонду України Дніпропетровської області є правонаступником управління Пенсійного фонду України в Дзержинському районі м. Кривого Рогу, що підтверджується Витягом з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

З огляду на викладені обставини, суд дійшов висновку про необхідність заміни сторони виконавчого провадження (стягувача) по справі № 2а-490/10/0470 з управління Пенсійного фонду України в Дзержинському районі м. Кривого Рогу на Криворізьке південне об'єднане управління Пенсійного фонду України Дніпропетровської області, як його правонаступника.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 160, 165, 264 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

у х в а л и в:

Заяву Криворізького південного об'єднаного управління Пенсійного фонду України Дніпропетровської області - задовольнити .

Замінити стягувача у виконавчому провадженні щодо виконання постанови Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 28 вересня 2010 р. по справі № 2а-490/10/0470 з управління Пенсійного фонду України в Дзержинському районі м. Кривого Рогу на Криворізьке південне об'єднане управління Пенсійного фонду України Дніпропетровської області.

Ухвала суду може бути оскаржена до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду через суд першої інстанції з одночасним направленням копії апеляційної скарги особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали. Якщо ухвалу було постановлено у письмовому провадженні або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя ОСОБА_2

СудДніпропетровський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення21.06.2016
Оприлюднено11.08.2016
Номер документу59521790
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-490/10/0470

Ухвала від 09.04.2010

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Чорна Валерія Вікторівна

Ухвала від 21.06.2016

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Чорна Валерія Вікторівна

Ухвала від 20.05.2016

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Чорна Валерія Вікторівна

Ухвала від 27.01.2010

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Чорна Валерія Вікторовна

Постанова від 05.10.2010

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Чорна Валерія Вікторовна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні