Ухвала
від 03.08.2016 по справі 442/5240/16-к
ДРОГОБИЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 442/5240/16-к

Провадження № 1-кс/442/837/2016

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

03 серпня 2016 року Слідчий суддя Дрогобицького міськрайонного суду Львівської області ОСОБА_1 , з участю секретаря ОСОБА_2 , розглянувши клопотання Старшого слідчого Дрогобицького ВП ГУ НП у Львівській області ОСОБА_3 , погоджене з прокурором Дрогобицької місцевої прокуратури ОСОБА_4 про проведення обшуку, -

ВСТАНОВИВ:

Старший слідчий Дрогобицького ВП ГУ НП у Львівській області ОСОБА_3 , за погодженням з прокурором Дрогобицької місцевої прокуратури ОСОБА_4 звернувся до суду в рамках кримінального провадження № 12016140110001811 внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 27.07.2016 року, за ознаками злочину передбаченого ст. 246 КК України, з клопотанням, в якому просить надати дозвіл працівникам Дрогобицького ВП ГУ НП у Львівській області - ОСОБА_3 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , на проведення обшуку приміщення, яке належить ОСОБА_8 , та території (земельної ділянки), яка належить Ступницькій сільській раді Дрогобицького району, Львівської області, код ЄРДПОУ 04374849, за адресою : Львівська область, Дрогобицький район, с. Ступниця, вул.. Перемоги, 9/1, з метою вилучення готової лісопродукції та документів, що стосуються придбання, перероблення деревини, з якої виготовлена вказана готова лісопродукція.

В обґрунтування клопотання посилається на те, у провадженні СВ Дрогобицького ВП ГУ НП у Львівській області перебувають матеріали кримінального провадження №12016140110001811 від 27.07.2016 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 246 КК України, а саме, незаконна порубка дерев і чагарників у лісах, захисних та інших лісових насадженнях, що заподіяло істотну шкоду, а також вчинення таких дій у заповідниках або на територіях та об`єктах природно-заповідного фонду або в інших особливо охоронюваних лісах.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 27.07.2016 року в Дрогобицький ВП поступило телефонне повідомлення від працівників СБУ Дрогобицького ВП, про те, що в АДРЕСА_1 здійснюється незаконна діяльність з лісопродукцією, а також отримано інформацію про те, що на дану пилораму завезено незаконно порубаний ліс.

На підставі ухвали слідчого судді Дрогобицького міськрайонного суду Львівської області від 27.07.2016 року, здійснено обшук на території пилорами за адресою : АДРЕСА_1 .

Згідно протоколу обшуку від 27.07.2016 року, з території вищевказаної пилорами вилучено 36 колод деревини (пиловники та баланс), породи ялиця різного діаметру довжиною від 4 до 6 метрів. Дані колоди проклеймовані, однак на кожній із колод відсутня бирка, що дає підстави вважати, що вилучена лісопродукція одержана в незаконний спосіб. Згідно «тимчасової інструкції з електронного обліку продукції лісозаготівель, лісопиляння і деревообробки на підприємствах Державного агентства лісових ресурсів України", затвердженої наказом ДАЛРУ №202 від 27.06.2012 року електронні бирки повинні бути забиті в промаркований торець колоди, хлиста за допомогою спеціального молотка на відстані від краю не ближче ніж 50 мм.

Крім цього в ході обшуку вилучена наступна документація :

-Копія специфікація накладної від 22.07.2016 року до товаротранспортної накладної № 016227,

-Копія товаро-транспортної накладної № 016227 від 22.07.2016 року на лісопродукцію кубомасою 12 м3 вартістю 9600,00 грн.

-Копія специфікація накладної від 26.07.2016 року до товаротранспортної накладної № 016255,

-Копія товаро-транспортна накладної № 016255 від 22.07.2016 року на лісопродукцію кубомасою 21,15 м3 вартістю 20092,50 грн.

Також в ході проведення обшуку на вищевказаній території була виявлена готова лісопродукція, яка ймовірно виготовлена з деревини, одержаної в незаконний спосіб та на які можуть бути відсутні документи.

Згідно договору купівлі продажу від 08.04.2003 року - власником нежитлового приміщення за адресою : АДРЕСА_1 являється ОСОБА_8 , власником земельної ділянки за вищевказаною адресою являється Ступницька сільська рада Дрогобицького району, Львівської області, код ЄРДПОУ 04374849.

Зважаючи, на вище викладене та на підставі наведеного, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення та відшукання засобів вчинення кримінального правопорушення, а також приймаючи до уваги достатні підстави вважати, що дана лісопродукція може бути речовим доказом у даному кримінальному провадженні, відтак з метою збереження речових доказів, з метою перевірки походження даної лісопродукції виникла необхідність її вилучити, тому просить дане клопотання задовольнити.

Під час розгляду даного клопотання слідчий Дрогобицького ВП ГУ НП у Львівській області ОСОБА_3 , підтримав подане ним клопотання, просить винести ухвалу, якою надати дозвіл на проведення обшуку з метою встановлення виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення.

Відповідно до ч. 2ст. 107 КПК Українирішення про фіксацію процесуальної дії за допомогою технічних засобів під час досудового розслідування, в тому числі під час розгляду питань слідчим суддею, приймає особа, яка проводить відповідну процесуальну дію. Клопотань учасників процесуальної дії про застосування технічних засобів фіксування не поступило, а тому фіксування клопотання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Дослідивши матеріали клопотання, приходжу до наступного висновку.

Обшук - це слідча (розшукова) дія примусового характеру, яка полягає у цілеспрямованому обстеженні приміщень, будівель та ділянок місцевості, що знаходяться у віданні обшукуваного, членів його родини або організації чи установи, з метою виявлення, фіксації та вилучення знарядь злочину, зброї, предметів і цінностей, здобутих злочинним шляхом, документів та інших об`єктів, що мають значення для кримінального провадження, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб і їх затримання.

Відповідно до ч. 3ст. 234 КПК України, у разі необхідності провести обшук слідчий за погодженням з прокурором або прокурор звертається до слідчого судді з відповідним клопотанням, яке повинно містити відомості про: 1) найменування кримінального провадження та його реєстраційний номер; 2) короткий виклад обставин кримінального правопорушення, у зв`язку з розслідуванням якого подається клопотання; 3) правову кваліфікацію кримінального правопорушення з зазначенням статті (частини статті) закону України про кримінальну відповідальність; 4) підстави для обшуку; 5) житло чи інше володіння особи або частину житла чи іншого володіння особи, де планується проведення обшуку; 6) особу, якій належить житло чи інше володіння, та особу, у фактичному володінні якої воно знаходиться; 7) речі, документи або осіб, яких планується відшукати. До клопотання також мають бути додані оригінали або копії документів та інших матеріалів, якими прокурор, слідчий обґрунтовує доводи клопотання.

Відповідно до ч. 1ст. 234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте в результаті його вчинення.

Вивчивши матеріали клопотання слідчий суддя встановив, що стороною кримінального провадження, яка звернулась із вказаним клопотанням доведено, що на даний час проведено вичерпний комплекс заходів, спрямованих на розкриття кримінального правопорушення та встановлення осіб, які їх скоїли, а тому з метою встановлення, виявлення та фіксацї відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення та відшукання і вилучення викраденого майна , інших слідів і предметів вчинення кримінального правопорушення, що свідчитимуть про можливу злочинну діяльність, доведено необхідність отримання дозволу на проведення обшуку з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчиненого кримінального правопорушення, а відтак є достатні підстави вважати, що дана лісопродукція може бути речовим доказом у даному кримінальному провадженні, відтак з метою збереження речових доказів, з метою перевірки походження даної лісопродукції виникла необхідність її вилучити, а тому клопотання слідчого слід задовольнити.

Керуючись ст. ст.234,235 КПК України, -

УХВАЛИВ :

Клопотання задовольнити.

Надати працівникам Дрогобицького ВП ГУ НП у Львівській області, а саме: ОСОБА_7 , ОСОБА_5 , ОСОБА_3 , ОСОБА_6 дозвіл на одноразове проведення обшуку приміщення, яке належить ОСОБА_8 , та території (земельної ділянки), яка належить Ступницькій сільській раді Дрогобицького району, Львівської області, код ЄРДПОУ 04374849, за адресою : Львівська область, Дрогобицький район, с. Ступниця, вул.. Перемоги, 9/1, з метою вилучення готової лісопродукції та документів, що стосуються придбання, перероблення деревини, з якої виготовлена вказана готова лісопродукція.

Строк дії ухвали 15 днів з дня постановлення ухвали.

Контроль за виконанням даної ухвали покласти на Дрогобицький ВП ГУ НП України у Львівській області.

Ухвала виготовлена в трьох екземплярах - оригіналу та двох її копій.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення03.08.2016
Оприлюднено15.03.2023
Номер документу59542318
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —442/5240/16-к

Ухвала від 03.08.2016

Кримінальне

Дрогобицький міськрайонний суд Львівської області

Гарасимків Л. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні