Ухвала
від 03.08.2016 по справі 760/13318/16-к
СОЛОМ'ЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

03.08.2016 Справа № 760/13318/16-к

Провадження № 1-кс/760/10773/16

У Х В АЛ А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

03 серпня 2016 року слідчий суддя Солом`янського районного суду міста Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю прокурора ОСОБА_3 , розглянувши клопотання прокурора Київської місцевої прокуратури №9 на підставі матеріалів досудового розслідування №12015100090002083 від 05.03.2015 року за ознаками злочину, передбаченого за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст.356 КК України про проведення обшуку, -

ВС Т А Н О В И В:

Київською місцевою прокуратурою №9 здійснюється нагляд за додержанням законності під час Досудовим розслідуванням по кримінальному провадженню встановлено, що по АДРЕСА_1 розміщено автоматичну газозаправну станцію (АГЗП), автозаправна станція, відкритий автосалон «Germes auto».

Згідно з актом обстеження земельної ділянки за № 855/03 від 17.11.2015 з`ясовано, що рішенням Київської міської ради від 12.07.25015 за № 831/8168 передано ТОВ «Тера Плюс-1» у короткострокову оренду на 5 років земельну ділянку загальною площею 1,12 га для будівництва та експлуатації виробничо-адміністративного комплексу на АДРЕСА_1 у зв`язку з переходом права власності на нерухоме майно (договір купівлі-продажу майнового комплексу від 21.05.2010 за № 1422).

Під час обстеження земельних ділянок встановлено, що на земельній ділянці (приблизно 0,035 га) розташовано газозаправну станцію «GREENGAS», тимчасову споруду кафе, на земельній ділянці (приблизно 0,02 га) розташована автозаправна станція, тимчасову споруду, на земельній ділянці (приблизно 0,055 га) розташовано відкритий автосалон «Germes Auto», тимчасову споруду.

Відповідно до фіскального чеку від 12.02.2016, який видається з касового апарату, розташованого в одній із тимчасових споруд (земельна ділянка 0,035 га) встановлено, що діяльність з продажу газу вищезазначеної здійснює ТОВ «Елас Бізнес Консалтинг» (код ЄДРПОУ 38808351).

19.02.2016 ухвалою слідчого судді Солом`янського районного суду міста Києва, прокурору Київської місцевої прокуратури №9, надано тимчасовий доступ до речей і документів, які знаходяться у володінні ТОВ «Елас Бізнес Консалтинг» (код ЄДРПОУ 38808351).

25.02.2015, ухвалу слідчого судді Солом`янського районного суду міста Києва про тимчасовий доступ речей та документів, які перебувають у володінні ТОВ «Елас Бізнес Консалтинг» (код ЄДРПОУ 38808351) вручено представнику підприємства ОСОБА_4 .

З метою надання можливості прокурору Київської місцевої прокуратури №9 ознайомитися з документами зазначеними в ухвалі, а в разі необхідності зробити їх копії. Однак, на даний час зазначена ухвала слідчого судді Солом`янського районного суду міста Києва про тимчасовий доступ речей та документів ТОВ «Елас Бізнес Консалтинг» (код ЄДРПОУ 38808351) не виконано, зокрема не надано можливості на законне ознайомлення з документами, які були зазначені в ухвалі.

Таким чином, посадові особи ТОВ «Елас Бізнес Консалтинг»

(код ЄДРПОУ 38808351) не бажають добровільно надавати до місцевої прокуратури документи, вказані у листі.

Поряд з цим, на даний час є достатні підстави вважати, що ТОВ «Елас Бізнес Консалтинг» та інші підприємства, які здійснюють свою господарську діяльність по вул. Кайсарова 9, у місті Києві перебувають у злочинній змові з ТОВ «Тера Плюс-1» (код ЄДРПОУ 35340435) у зв`язку з чим не виконують законні ухвали суду, тобто перешкоджають кримінальному провадженню.

Ураховуючи вищевикладене, у сторони обвинувачення виникла необхідність в отриманні дозволу на проведення обшуку з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення посадовими особами ТОВ «Елас Бізнес Консалтинг»

(код ЄДРПОУ 38808351), ТОВ «Тера Плюс-1» (код ЄДРПОУ 35340435) та іншими підприємствами, які здійснюють свою господарську діяльність по вул. Кайсарова 9, у місті Києві на відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення,

а саме: статутні документи підприємств, виписки з єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, документи, які посвідчують право користування або володіння земельною ділянкою по

вул. Кайсарова, 9 в місті Києві, затверджену проектну документацію на розміщену автомобільну газозаправну станцію та автозаправну станцію по вищезазначеній адресі; Дозвіл виданий Територіальним управлінням Державної служби гірничого нагляду та промислової безпеки України у Київській області та м. Києві на експлуатацію обладнання та на виконання робіт підвищеної небезпеки, висновок ГУ ДСНС України в місті Києві щодо додержання вимог у сфері пожежної та техногенної безпеки; договори з комунальними підприємствами (міськводоканал, міськкомунгосп, міськелектромережі); журналів введення обліку палива та інших документів, які мають відношення до використання газу та палива; документів, які пов`язані з працевлаштуванням посадових осіб товариств, підприємств, документи на розміщену автомобільну газозаправну станцію та автозаправну станцію; дозволи на виконання будівельних робіт (декларації), а також інші документи, що підтверджують законність введення в експлуатацію будівельних споруд.

Згідно з ч. 1 ст. 107 КПК України фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

В судовому засіданні прокурор клопотання підтримав, посилаючись на викладені в ньому доводи та на долучені до матеріалів клопотання документи.

Згідно ч. 1 ст. 131 КПК України, заходи забезпечення кримінального провадження застосовуються з метою досягнення дієвості цього провадження.

Відповідно до ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Згідно ч. 2 ст. 234 КПК України обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Заслухавши слідчого, дослідивши матеріали, якими обґрунтовується клопотання, вбачається, що клопотання підлягає задоволенню, оскільки слідчим доведено наявність достатніх підстав вважати, що було вчинено кримінальне правопорушення, передбачене ч.5 ст. 191 КК України.

Як зазначено в ч. 5 ст. 234 КПК України слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про обшук, якщо прокурор, слідчий не доведе наявність достатніх підстав вважати, що було вчинено кримінальне правопорушення; відшукувані речі і документи мають значення для досудового розслідування; відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду; відшукувані речі, документи або особи знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 108, ст.ст.234 235, ст. 309 КПК України, слідчий суддя,-

У Х В А Л И В:

Клопотання задовольнити частково.

Надати дозвіл прокурору Київської місцевої прокуратури №9 міста Києва ОСОБА_3 , прокурору Київської місцевої прокуратури №9 міста Києва ОСОБА_5 , а також із залученням спеціалістів з Департаменту земельних ресурсів КМДА, Державної служби з надзвичайних ситуацій, Державної екологічної інспекції, відділу контролю за благоустроєм Солом`янської районної в місті Києві державної адміністрації на обшук земельної ділянки розташованої за адресою: м. Київ, вул. Кайсарова,9, (кадастровий номер) 8 000 000 00072:437:093, яка перебуває у оренді ТОВ «Тера Плюс-1» відповідно до рішенням Київської міської ради від 12.07.25015 за № 831/8168 та фактично використовується ТОВ «Елас Бізнес Консалтинг» (код ЄДРПОУ 38808351), та іншими підприємствами а також нежитлових приміщень, тимчасових споруд з метою відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а саме: статутні документи підприємств, виписки з єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, документи, які посвідчують право користування або володіння земельною ділянкою по АДРЕСА_1 , затверджену проектну документацію на розміщену автомобільну газозаправну станцію та автозаправну станцію по вищезазначеній адресі; Дозвіл виданий Територіальним управлінням Державної служби гірничого нагляду та промислової безпеки України у Київській області та м. Києві на експлуатацію обладнання та на виконання робіт підвищеної небезпеки, висновок ГУ ДСНС України в місті Києві щодо додержання вимог у сфері пожежної та техногенної безпеки; договори з комунальними підприємствами (міськводоканал, міськкомунгосп, міськелектромережі); журналів введення обліку палива та інших документів, які мають відношення до використання газу та палива; документів, які пов`язані з працевлаштуванням посадових осіб товариств, підприємств, документи на розміщену автомобільну газозаправну станцію та автозаправну станцію; дозволи на виконання будівельних робіт (декларації), а також інші документи, що підтверджують законність введення в експлуатацію будівельних споруд.

Ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи з підстав, зазначених у клопотанні прокурора, слідчого, надає право проникнути до житла чи іншого володіння особи лише один раз.

Ухвала діє протягом одного місяця з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудСолом'янський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення03.08.2016
Оприлюднено15.03.2023
Номер документу59577308
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —760/13318/16-к

Ухвала від 01.09.2016

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Демидовська А. І.

Ухвала від 03.08.2016

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Демидовська А. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні