Ухвала
від 08.08.2016 по справі 2а-33846/08/0570
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про видачу дубліката виконавчого листа

08 серпня 2016 р. Справа №2а-33846/08/0570

приміщення суду за адресою: 84122, м.Слов'янськ, вул. Добровольського, 1

Донецький окружний адміністративний суд в складі головуючого судді Аляб'єва І.Г., розглянувши в порядку письмового провадження заяву ОСОБА_1 виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Гірницькому районі м. Макіївки Донецької області (далі - Фонд) про видачу дублікату виконавчого листа по справі за позовом ОСОБА_1 виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Гірницькому районі м. Макіївки Донецької області до Державного підприємства «Макіїввугілля» про стягнення заборгованості зі страхових внесків,

в с т а н о в и в :

У квітні 2016 року до Донецького окружного адміністративного суду від Фонду надійшла заява про видачу дубліката виконавчого листа по справі № 2а-33846/08/0570.

Зазначали, що виконавчий лист № 2а-33846/08/0570, виданий 23 лютого 2009 року залишився у приміщенні Відділу ДВС Центрально-міського району м. Макіївки. У зв'язку з проведенням на території Донецької області антитерористичної операції оригінали виконавчих документів було втрачено, а сума заборгованості не стягнута. Просили видати дублікат виконавчого листа для повторного звернення до виконавчої служби.

Представник Фонду до судового засідання не з'явився, про дату, час та місце розгляду справи повідомлений належним чином, про причини неявки суд не повідомив.

Представник відповідача до судового засідання не з'явився, про дату, час та місце розгляду справи повідомлений належним чином. Про причини неявки суд не повідомив, клопотань, заяв суду не надав.

З урахуванням приписів статті 260 Кодексу адміністративного судочинства (далі - КАС) України неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду. За таких обставин суд визнав за можливе розглянути справу без участі представників сторін за наявними у справі доказами.

Судом встановлено наступне.

Постановою Донецького окружного адміністративного суду від 15 січня 2009 року позовні вимоги Фонду задоволені.

Стягнуто Стягнути з Державного підприємства В«МакіїввугілляВ» на користь ОСОБА_1 виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань в Гірницькому районі м. Макіївки заборгованість зі страхових внесків у розмірі 675614 (шістсот сімдесят п'ять тисяч шістсот чотирнадцять) грн. 13 коп.

Адміністративна справа № 2а-33846/08/0570 вважається втраченою у зв'язку із захопленням озброєними формуваннями приміщення суду у м. Донецьку.

З метою вирішення питання щодо відновлення втраченого судового провадження судом досліджені процесуальні документи, що містяться у автоматизованій системі документообігу, зокрема, постанову суду від 15 січня 2009 року, ухвалу суду про виправлення описки від 03 березня 2009 року.

Як встановлено судом будь-яких інших документів у автоматизованій системі документообігу в адміністративних судах, у тому числі виконавчого листа, не міститься.

Ухвалою суду від 08 квітня 2016 року з метою вирішення питання щодо відновлення втраченого судового провадження від сторін витребувані документи або їх копії по справі № 2а-33846/08/0570 посилання на які містяться в постанові суду, а також будь-які інші документи, копії яких збереглись, та які подавалися при первісному розгляді справи. Проте, витребуваних документів суду не надано.

Ухвалою суду від 18 травня 2016 року провадження у справі щодо відновлення втраченого судового провадження закрито.

Відповідно до статті 260 КАС України замість втраченого оригіналу виконавчого листа адміністративний суд, який видав виконавчий лист, за заявою стягувача або поданням державного виконавця може видати його дублікат.

Разом з тим, суд зазначає, що для видачі дубліката виконавчого листа суду необхідно дослідити виконавчий лист, що був виданий Фонду. Проте, як зазначалось судом раніше у програмному забезпеченні В«Діловодство спеціалізованого судуВ» відсутній виконавчий лист та сторонами по справі не надано жодних документів для підтвердження змісту процесуальних документів.

За таких обставин, суд дійшов висновку про відсутність підстав для задоволення заяви Фонду про видачу дублікату виконавчого листа у справі № 2а-33846/08/0570.

Ухвалою суду від 18 травня 2016 року у задоволенні заяви ОСОБА_1 виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Гірницькому районі м. Макіївки Донецької області про видачу дублікату виконавчого листа відмовлено.

У липні 2016 року Фонд повторно звернувся до суду із заявою про видачу дублікату виконавчого листа.

Разом із заявою заявником надана копія виконавчого листа від 23 лютого 2009 року № 2-а-33846/08 та постанову Відділу ДВС про відкриття виконавчого провадження.

За таких обставин та на підставі статті 260 КАС України суд вважає за можливе задовольнити заяву Фонду та видати у справі дублікат виконавчого листа.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 2, 7, 71, 160, 165, 260, КАС України, суд,

у х в а л и в :

Заяву ОСОБА_1 виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Гірницькому районі м. Макіївки Донецької області про видачу дублікату виконавчого листа - задовольнити.

ОСОБА_1 виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Гірницькому районі м. Макіївки Донецької області дублікат виконавчого листа у адміністративній справі № 2а-33846/08/0570 за позовом ОСОБА_1 виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Гірницькому районі м. Макіївки Донецької області до Державного підприємства «Макіїввугілля» про стягнення заборгованості зі страхових внесків.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили ухвалою за наслідками апеляційного провадження.

Ухвала може бути оскаржена шляхом подання апеляційної скарги до Донецького апеляційного адміністративного суду через суд першої інстанції, який ухвалив оскаржуване судове рішення. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя Аляб'єв І.Г.

СудДонецький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення08.08.2016
Оприлюднено15.08.2016
Номер документу59584685
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-33846/08/0570

Ухвала від 21.04.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Аляб'єв І.Г.

Ухвала від 21.04.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Аляб'єв І.Г.

Ухвала від 21.04.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Аляб'єв І.Г.

Ухвала від 13.10.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Аляб'єв І.Г.

Ухвала від 08.08.2016

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Аляб'єв І.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні