Ухвала
від 09.08.2016 по справі 820/4242/16
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Харківський окружний адміністративний суд

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про повернення подання

15:40

09 серпня 2016 р. Справа №820/4242/16

Суддя Харківського окружного адміністративного суду Нуруллаєв І.С., розглянувши матеріали подання Центральної об'єднаної державної податкової інспекції м. Харкова Головного управління ДФС у Харківській області до Комунального підприємства "БАСТ" про стягнення податкового боргу, -

ВСТАНОВИВ:

          Заявник, Центральна об'єднана державна податкова інспекція м. Харкова Головного управління ДФС у Харківській області звернулась до Харківського окружного адміністративного суду з поданням до Комунального підприємства "БАСТ", в якому просив суд: стягнути з Комунального підприємства "БАСТ" (код 03062094) податковий борг у сумі 2675,41 грн з розрахункових рахунків, відкритих у банках, що обслуговують такого платника.

Ухвалою Харківського окружного адміністративного суду від 08.08.2016 року подання Центральної об'єднаної державної податкової інспекції м. Харкова Головного управління ДФС у Харківській області до Комунального підприємства "БАСТ" про стягнення податкового боргу залишено без руху. Заявника повідомлено про необхідність надання до суду оригіналу документу про сплату судового збору звернення до суду з поданням у розмірі, що встановлений Законом України "Про судовий збір", а саме 1378,00 грн. Надано позивачу термін для усунення недоліків подання - до 15:00 год. 09.08.2016 року.

Зазначену ухвалу направлено заявнику засобами факсимільного зв'язку 09.08.2016 року та отримано 09.08.2016 року, що підтверджено звітом про надсилання.

Суд зазначає, що заявником недоліки подання не усунені у встановлені ухвалою від 08.08.2016 року строки, оригіналу документу про сплату судового збору до суду не надано.

З врахуванням вище викладеного, суд приходить до висновку, що заявником не виконано вимоги ухвали від 08.08.2016 року, а отже відповідно до вимог абз.2 ч. 4 ст. 183-3 КАС України подання має бути повернуто заявникові.

          Суд зазначає, що відповідно до ч.4 ст.183-3 КАС України у разі недотримання вимог частини третьої цієї статті суд повідомляє про це заявника та надає йому строк, але не більше ніж 24 години, для усунення недоліків. Невиконання вимог суду в установлений строк тягне за собою повернення заявнику подання та доданих до нього документів. Повернення подання не є перешкодою для повторного звернення з ним до суду після усунення його недоліків, але не пізніше ніж протягом 48 годин з моменту встановлення обставин, що зумовлюють звернення до суду.

          На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 9, 165, 183-3 КАС України, суд, -

УХВАЛИВ:

Подання Центральної об'єднаної державної податкової інспекції м. Харкова Головного управління ДФС у Харківській області до Комунального підприємства "БАСТ" про стягнення податкового боргу - повернути заявнику.

Роз'яснити заявнику, що повернення подання не є перешкодою для повторного звернення з ним до суду після усунення його недоліків, але не пізніше ніж протягом 48 годин з моменту встановлення обставин, що зумовлюють звернення до суду.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Харківського апеляційного адміністративного суду через Харківський окружний адміністративний суд шляхом подачі апеляційної скарги протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали. Якщо ухвалу було постановлено у письмовому провадженні або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Суддя                                                                                 Нуруллаєв І.С.

Дата ухвалення рішення09.08.2016
Оприлюднено15.08.2016
Номер документу59585272
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення податкового боргу

Судовий реєстр по справі —820/4242/16

Ухвала від 09.08.2016

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Нуруллаєв І.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні