Ухвала
від 04.08.2016 по справі 821/1699/15-а
ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД


УХВАЛА

04 серпня 2016 р. м. ХерсонСправа № 821/1699/15-а

Херсонський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді: Попова В.Ф. ,

при секретарі: Харик В.Г.,

за участю:

представника стягувача - Польської А.О.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні подання Новокаховського міського відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Херсонській області про заміну сторони виконавчого провадження з примусового виконання виконавчого листа № 821/1699/15-а, виданого Херсонським окружним адміністративним судом 17.07.2015 за постановою суду від 18 червня 2015 року у справі № 821/1699/15-а,

встановив:

18 червня 2015 року Херсонським окружним адміністративним судом прийнято постанову у справі № 821/1699/15-а за позовом управління Пенсійного фонду України в м. Нова Каховка Херсонської області (далі - УПФУ в м. Нова Каховка, управління Фонду) до товариства з обмеженою відповідальністю "Новокаховський ливарний завод" (далі - ТОВ "Новокаховський ливарний завод"), згідно з якою з останнього на користь управління Фонду стягнуто витрати на виплату пенсій, призначених на пільгових умовах, за травень 2015 р. в сумі 4392,09 грн.

Постанова суду набрала законної сили 7 липня 2015 року; 17 липня 2015 року за постановою видано виконавчий лист.

29 липня 2015 року на підставі виконавчого листа відкрито виконавче провадження (ВП 48278438).

Новокаховський міський відділ державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Херсонській області (далі - відділ ДВС, заявник) звернувся до суду з поданням, в якому просить замінити сторону виконавчого провадження - боржника з ТОВ "Новокаховський ливарний завод" на товариство з обмеженою відповідальністю "Новокаховський електромеханічний завод" (далі - ТОВ "Новокаховський електромеханічний завод").

Подання мотивоване тим, що ТОВ "Новокаховський ливарний завод" рішення суду у строк, визначений постановою про відкриття виконавчого провадження, не виконало. 1 вересня 2015 року державним виконавцем винесено постанову про приєднання виконавчого провадження ВП 48278438 до складу зведеного виконавчого провадження № 46690588. В ході примусового виконання зведеного виконавчого провадження державним виконавцем було встановлено, що згідно з відповідями з державних установ (Державної інспекції сільського господарства в Херсонській області, Відділу Держземагентства у м. Новій Каховці Херсонської області), витягом з Єдиного державного реєстру МВС та інформаційними довідками з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об'єктів нерухомого майна у боржника відсутнє рухоме та нерухоме майно.

Згідно з відповіддю Державної податкової служби інформація про номери рахунків, відкриті у банках та інших фінансових установах України боржником, від відповідних фінансових установ не надходила. Відповідно до повідомлення Новокаховської ОДПІ боржник ТОВ "Новокаховський ливарний завод" (код ЄДРПОУ 36463057) має стан 28 - триває процедура припинення, податкові декларації боржником подавалися лише за 2012 рік, згідно з якими встановлено відсутність доходів боржника.

Протоколом зборів учасників ТОВ "Новокаховський ливарний завод" № 13 від 12.12.2011 року прийнято рішення про припинення діяльності ТОВ "Новокаховський ливарний завод", приєднавши його до ТОВ "Новокаховський електромеханічний завод".

Актом прийому-передачі від 30.12.2011 р. до ТОВ "Новокаховський електромеханічний завод" передано бухгалтерську документацію та інші справи ТОВ "Новокаховський ливарний завод".

Згідно з наказом № 4-п від 03.01.2012 р. працівників ТОВ "Новокаховський ливарний завод" переведено до ТОВ "Новокаховський електромеханічний завод".

Заявник вважає, що оскільки у ТОВ "Новокаховський ливарний завод" відсутнє будь-яке майно, на яке можливо звернути стягнення, та те, що його діяльність припинена шляхом приєднання до ТОВ "Новокаховський електромеханічний завод", необхідно замінити сторону виконавчого провадження (боржника) на ТОВ "Новокаховський електромеханічний завод" (код ЄДРПОУ 36463062).

Розглядати подання відділ ДВС просить в порядку письмового провадження.

Представник УПФУ в м. Нова Каховка в судовому засіданні підтримала подання та просила його задовольнити з підстав, наведених у поданні.

Ні ТОВ "Новокаховський ливарний завод", ні ТОВ "Новокаховський електромеханічний завод", в судове засідання явку своїх представників не забезпечили, відкласти розгляд подання не просили, заперечень та/або пояснень на подання не надали.

Заслухавши пояснення представника управління Фонду, вивчивши матеріали справи, суд вважає, що подання відділу ДВС задоволенню не підлягає.

Відповідно до ч. 1 ст. 264 КАС України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд може замінити сторону виконавчого провадження її правонаступником.

За приписами частин 1, 2 ст. 104 ЦК України юридична особа припиняється в результаті реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення) або ліквідації. У разі реорганізації юридичних осіб майно, права та обов'язки переходять до правонаступників. Юридична особа є такою, що припинилася, з дня внесення до єдиного державного реєстру запису про її припинення.

На теперішній час в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань відсутній запис про припинення юридичної особи - товариства з обмеженою відповідальністю "Новокаховський ливарний завод", жодна із осіб цього факту не заперечувала.

Обставини, на які посилаються відділ ДВС та управління Фонду, можуть розглядатися лише як початок процедури припинення ТОВ "Новокаховський ливарний завод" шляхом приєднання до ТОВ "Новокаховський електромеханічний завод", а тому подання про заміну сторони виконавчого провадження є передчасним та задоволенню не підлягає.

Керуючись ст. ст. 165, 264 КАС України,

ухвалив:

В задоволенні подання відмовити.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Одеського апеляційного адміністративного суду через Херсонський окружний адміністративний суд шляхом подачі апеляційної скарги в 5-денний строк з дня її проголошення.

Якщо ухвалу було постановлено у письмовому провадженні або згідно з частиною третьою статті 160 КАС України, або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо вона не була подана у встановлений строк. У разі подання апеляційної скарги, ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Повний текст ухвали виготовлений та підписаний 9 серпня 2016 року.

Суддя Попов В.Ф.

СудХерсонський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення04.08.2016
Оприлюднено15.08.2016
Номер документу59585436
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —821/1699/15-а

Ухвала від 03.04.2019

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Пекний А.С.

Ухвала від 26.03.2019

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Пекний А.С.

Ухвала від 04.08.2016

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Попов В.Ф.

Постанова від 18.06.2015

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Пекний А.С.

Ухвала від 04.06.2015

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Пекний А.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні