Ухвала
від 11.08.2016 по справі 712/9082/16-к
СОСНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРКАС

Справа №712/9082/16-к

Провадження № 1-кс /712/4229/16

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про проведення огляду

м. Черкаси 09 серпня 2016 року

Слідчий суддя Соснівського районного суду м.Черкаси ОСОБА_1 при секретарі ОСОБА_2 за участю старшого слідчого з ОВС СУ ФР ГУ ДФС у Черкаській області капітана податкової міліції ОСОБА_3 , розглянувши винесене в кримінальному провадженні №320162500000000037 слідчим ОСОБА_3 , і погоджене прокурором ОСОБА_4 клопотання про проведення огляду, та додані до клопотання матеріали, -

ВСТАНОВИВ:

До суду звернувся старший слідчий з ОВС СУ ФР ГУ ДФС у Черкаській області капітан податкової міліції ОСОБА_3 з клопотанням про проведення обшуку.

Клопотання мотивує тим, що у слідчому управлінні фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Черкаській області проводиться досудове розслідування по кримінальному провадженню №320162500000000037, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань 08.07.2016 за фактом ухилення від сплати податків до державного бюджету в особливо великих розмірах, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 212 КК України.

Згідно матеріалів провадження встановлено, що службовими особами ТОВ «БОН БУАССОН БЕВЕРІДЖ» (код ЄДРПОУ 36492837) подано уточнюючий розрахунок з ПДВ за грудень 2015 року від 19.05.2016 №9080931329, згідно з яким задекларовано операції, що не є об`єктом оподаткування в сумі 85017,9 тис. грн. відповідно до п.196.1.7 ст.196 Податкового кодексу України (проведення реорганізації). Згідно з отриманими документами, зокрема протоколом №1 загальних зборів учасників ТОВ «БОН БУАССОН БЕВЕРІДЖ» від 29.09.2015 було прийняте рішення про виділення з ТОВ «БОН БУАССОН БЕВЕРІДЖ» за розподільчим балансом майна, прав та обов`язків в адресу ТОВ«ЧЕРБЕР»(код ЄДРПОУ 40209662). Протоколом №2 загальних зборів учасників ТОВ «БОН БУАССОН БЕВЕРІДЖ» від 30.12.2015 затверджено розподільчий баланс про перехід у власність частини майна, прав та обов`язків ТОВ «БОН БУАССОН БЕВЕРІДЖ» на баланс ТОВ «ЧЕРБЕР». На підставі розподільчого балансу від 30.12.2015 за передавальним актом від 31.12.2015 відбулася передача частини майна, прав та обов`язків з балансу ТОВ «БОН БУАССОН БЕВЕРІДЖ» на баланс ТОВ «ЧЕРБЕР». Відповідно до уточнюючого розрахунку з ПДВ за грудень 2015 року ТОВ «БОН БУАССОН БЕВЕРІДЖ» задекларовано рядок 5 «Операції, що не є об`єктом оподаткування...» в сумі 85017,9 тис.грн., де відображено вартість переданих основних засобів та ТМЦ, а саме: сировина та матеріали 3974,9 тис.грн., готова продукція -78752,5тис.грн., основні засоби за залишковою вартістю 12,2 тис.грн., обладнання, не введене в експлуатацію 2278,3 тис.грн.

Проведеними подальшими перевірочними заходами встановлено, що ТОВ «ЧЕРБЕР» є ризиковим суб`єктом господарювання, за адресою реєстрації не знаходиться, фактичне місцезнаходження його не встановлено. Крім того, директор та головний бухгалтер ТОВ «ЧЕРБЕР» ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , спростував свою причетність до реєстрації (перереєстрації) та здійснення фінансово-господарської діяльності вказаного СГД.

Засновником ТОВ «ЧЕРБЕР» є БЕТФОР ЛТД (Маршаллові острови, ТРАСТ КОМПАНІ КОМПЛЕКС, Аджелтейк роуд, острів Аджелтейк, Маджуро, МН 96960), кінцевим бенефіціарним власником (контролером) БЕТФОР ЛТД є ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , який з лютого 2016 року перебуває у місцях позбавлення волі (Широківський виправний центр №75 (Дніпропетровська обл., Широківський р-н, с. Водяне, вул. Молодіжна, 33) за вчинення злочину, передбаченого ч.2 ст.185 КК України, і до реєстрації та здійснення фінансово-господарської діяльності як БЕТФОР ЛТД, так і ТОВ «ЧЕРБЕР» відношення ніякого не має.

Фактично встановлено, що службовими особами ТОВ «БОН БУАССОН БЕВЕРІДЖ» відбулась передача основних засобів, готової продукції, кредиторської та дебіторської заборгованості в адресу ТОВ «ЧЕРБЕР», яке зареєстроване (перереєстроване) на підставних осіб, а товари та активи залишились фактично у власності ТОВ «БОН БУАССОН БЕВЕРІДЖ».

Беручи до уваги вищевикладене, з метою забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування кримінального провадження, перешкоджання можливості знищення документів та враховуючи, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що документи ТОВ «БОН БУАССОН БЕВЕРІДЖ» по взаємовідносинам з ТОВ «ЧЕРБЕР» та БЕТФОР ЛТД, а саме: договори, накладні, податкові накладні, акти приймання-передачі, довідки, товарно-транспортні накладні, які підтверджують факт транспортування продукції ТОВ «ЧЕРБЕР» зі складів ТОВ «БОН БУАССОН БЕВЕРІДЖ», карток та журналів складського обліку, книг та журналів в`їзду, виїзду транспортних засобів, які транспортували продукцію ТОВ «ЧЕРБЕР» зі складів ТОВ «БОН БУАССОН БЕВЕРІДЖ», банківські документи ТОВ «БОН БУАССОН БЕВЕРІДЖ», які підтверджують оплату за оренду приміщення ТОВ «ЧЕРБЕР», рахунки-фактури, довіреності на отримання товарно-матеріальних цінностей, договори, які підтверджують факт оренди приміщення ТОВ «ЧЕРБЕР» та БЕТФОР ЛТД у ТОВ «БОН БУАССОН БЕВЕРІДЖ», договори про відповідальне зберігання, розподільчі баланси, шляхові листи, печатки (печатки ТОВ «ЧЕРБЕР», БЕТФОР ЛТД), реєстраційні, звітні та інші документи БЕТФОР ЛТД та ТОВ«ЧЕРБЕР»(код ЄДРПОУ 40209662), чорнові записи, блокноти, а також основні засоби, готова продукція та інше майно, які нібито були передані в адресу ТОВ«ЧЕРБЕР», а фактично можуть знаходитись в офісному, складських та виробничих приміщеннях ТОВ «БОН БУАССОН БЕВЕРІДЖ» за адресою: м. Черкаси, вул.Пацаєва,2/1,

Крім того, з метою виявлення, фіксації та отримання відповідних копій документів, які підтверджують факт вчинення кримінального правопорушення необхідно перевірити персональні комп`ютери, ноутбуки, планшети та магнітні носії інформації (флешки, диски, дискети, карти пам`яті, тощо на яких вони можуть міститися, а також враховуючи, що в разі будь-якого зволікання з огляду цих речей та документів будуть створені можливості для їх знищення чи переховування, по кримінальному провадженню виникла необхідність у проведенні огляду всіх приміщень, які використовуються в господарській діяльності ТОВ «БОН БУАССОН БЕВЕРІДЖ», що знаходяться за адресою: м. Черкаси, вул.Пацаєва,2/1.

У судовому засіданні слідчий та прокурор клопотання повністю підтримали та просили його задовольнити.

Згідно статті 237 КПК України огляд приміщення здійснюється слідчим з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення. Огляд приміщення здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Дослідивши матеріали справи та матеріали кримінального провадження, заслухавши думку слідчого, слідчий суддя вважає, що дане клопотання підлягає до задоволення, оскільки в матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказані документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст.ст. 110, 237 КПК України, слідчий суддя -

УХВАЛИВ:

Задовольнити клопотання старшого слідчого з ОВС СУ ФР ГУ ДФС у Черкаській області капітана податкової міліції ОСОБА_3 .

Дозволити проведення огляду в офісному та складських приміщеннях, а також на виробничих ділянках, які використовуються для ведення фінансово-господарської діяльності службовими особами ТОВ «БОН БУАССОН БЕВЕРІДЖ», розташованих за адресою: м. Черкаси, вул.Пацаєва,2/1, відповідно до державного реєстру речових прав на нерухоме майно земельна ділянка належить Черкаській міській раді, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення та відшукання документів ТОВ «БОН БУАССОН БЕВЕРІДЖ» по взаємовідносинам з ТОВ «ЧЕРБЕР» та БЕТФОР ЛТД, а саме: договорів, накладних, податкових накладних, актів приймання-передачі, довідок, товарно-транспортних накладних, які підтверджують факт транспортування продукції ТОВ «ЧЕРБЕР» зі складів ТОВ «БОН БУАССОН БЕВЕРІДЖ», карток та журналів складського обліку, книг та журналів в`їзду, виїзду транспортних засобів, які транспортували продукцію ТОВ «ЧЕРБЕР» зі складів ТОВ «БОН БУАССОН БЕВЕРІДЖ», шляхові листи, банківські документи ТОВ «БОН БУАССОН БЕВЕРІДЖ», які підтверджують оплату за оренду приміщення ТОВ «ЧЕРБЕР», рахунки-фактури, довіреності на отримання товарно-матеріальних цінностей, договори, які підтверджують факт оренди приміщення ТОВ «ЧЕРБЕР» та БЕТФОР ЛТД у ТОВ «БОН БУАССОН БЕВЕРІДЖ», договори про відповідальне зберігання продукції, розподільчі баланси, печатки (печатки ТОВ «ЧЕРБЕР», БЕТФОР ЛТД), реєстраційні, звітні та інші документи БЕТФОР ЛТД та ТОВ«ЧЕРБЕР»(код ЄДРПОУ 40209662), чорнові записи, блокноти, а також основні засоби, готова продукція та інше майно, які нібито були передані в адресу ТОВ«ЧЕРБЕР», а фактично можуть знаходитись в офісному, складських та виробничих приміщеннях ТОВ «БОН БУАССОН БЕВЕРІДЖ» за адресою: м. Черкаси, вул.Пацаєва,2/1.

Крім того, з метою виявлення, фіксації та отримання відповідних копій документів, які підтверджують факт вчинення кримінального правопорушення необхідно перевірити персональні комп`ютери, ноутбуки, планшети та магнітні носії інформації (флешки, диски, дискети, карти пам`яті, тощо на яких вони можуть міститися, а також враховуючи, що в разі будь-якого зволікання з огляду цих речей та документів будуть створені можливості для їх знищення чи переховування, по кримінальному провадженню виникла необхідність у проведенні огляду всіх приміщень, які використовуються в господарській діяльності ТОВ «БОН БУАССОН БЕВЕРІДЖ», що знаходяться за адресою: м. Черкаси, вул.Пацаєва,2/1.

Організацію виконання ухвали покласти на старшого слідчого з ОВС СУ ФР ГУ ДФС у Черкаській області ОСОБА_3 , який може доручити її виконання оперативним підрозділам ДФС у Черкаській області, співробітникам слідчого управління ДФС у Черкаській області, або іншим особам за його дорученням.

Ухвала діє протягом місяця з дня її винесення.

Ухвала оскарженню не підлягає і заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Ухвала мені оголошена, копію отримав: «___»


201__року


/
/

(підпис) (прізвище, ініціали)

СудСоснівський районний суд м.Черкас
Дата ухвалення рішення11.08.2016
Оприлюднено15.03.2023
Номер документу59612571
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —712/9082/16-к

Ухвала від 11.08.2016

Кримінальне

Соснівський районний суд м.Черкас

Чепурний В. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні