Ухвала
від 10.08.2016 по справі 805/1200/16-а
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про зупинення провадження у справі

10 серпня 2016 року Справа № 805/1200/16-а

приміщення суду за адресою: 84122, м.Слов'янськ, вул. Добровольського, 1

Донецький окружний адміністративний суд у складі: головуючого судді Волгіної Н.П., при секретарі судового засідання Маковецькій О.О.,

за участю:

представників відповідачів - Колесника В.М., Горелика Є.Б.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні Донецького окружного адміністративного суду клопотання представника відповідача про зупинення провадження у адміністративній справі

за позовом ОСОБА_3

до Управління охорони, використанні і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства у Донецькій області

про визнання незаконним та скасування наказу, поновлення на посаді, стягнення середньомісячного заробітку за час вимушеного прогулу та моральної шкоди, -

В С Т А Н О В И В:

Позивач, ОСОБА_3, звернувся до Донецького окружного адміністративного суду з адміністративним позовом до Управління охорони, використанні і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства у Донецькій області, в якому просить суд:

- визнати незаконним та скасувати наказ № 03-к від 4 квітня 2016 року голови ліквідаційної комісії Управління охорони, використанні і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства у Донецькій області Богданова А.В. про звільнення ОСОБА_3 за ст. 40 п. 1 КЗпП України;

- поновити позивача, ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1, на посаді головного державного інспектора відділу охорони водних біоресурсів Управління охорони, використанні і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства у Донецькій області;

- зобов'язати відповідача сплатити позивачу, ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1, середньомісячний заробіток за час вимушеного прогулу, починаючи з 5 квітня 2016 року по день поновлення на посаді;

- стягнути з відповідача на користь позивача, ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1, моральну шкоду у розмірі 10 000,00 грн.

Позивач до суду не з'явився, у клопотанні, що отримано судом 15 травня 2016 року (а.с. 17), просив суд розглядати справу без його присутності у зв'язку зі складним матеріальним станом та поганим самопочуттям.

Представник відповідача Горелик Є.Б. заявив клопотання про зупинення провадження у справі для надання додаткових доказів, про що надав відповідну заяву. Другий представник відповідача Колесник В.М. підтримав заявлене клопотання.

Заслухавши представників відповідача, дослідивши матеріали справи суд зазначає наступне.

Згідно зі ст. 159 КАС України судове рішення повинно бути законним і обґрунтованим. Законним є рішення, ухвалене судом відповідно до норм матеріального права при дотриманні норм процесуального права; обґрунтованим є рішення, ухвалене судом на підставі всебічно з'ясованих обставин в адміністративній справі, підтверджених тими доказами, які були досліджені в судовому засіданні.

Відповідно до ч. 1 ст. 69 КАС України доказами в адміністративному судочинстві є будь-які фактичні дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин, що обґрунтовують вимоги і заперечення осіб, які беруть участь у справі, та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи. Ці дані встановлюються судом, в тому числі, на підставі письмових і речових доказів.

Згідно ч. 1 ст. 122 КАС України адміністративна справа має бути розглянута і вирішена протягом розумного строку, але не більше місяця з дня відкриття провадження у справі, якщо інше не встановлено цим Кодексом.

Відповідно п. 4 ч. 2 ст. 156 КАС України суд має право зупинити провадження у справі в разі наявності інших причин за обґрунтованим клопотанням сторони або третьої особи, яка заявляє самостійні вимоги на предмет спору, - до терміну, встановленого судом.

Беручи до уваги, що отримання доказів та їх дослідження у судовому засіданні є однією з підстав винесення обґрунтованого рішення у справі, з метою недопущення пропуску процесуального строку розгляду цієї справи, суд вважає за можливе задовольнити клопотання представника відповідача та зупинити провадження у справі.

Керуючись ст.ст. 11, 69, 122, 156, 159, 160, 165, 185, 186, 254 Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

У Х В А Л И В:

Клопотання представника відповідача про зупинення провадження у адміністративній справі - задовольнити.

Зупинити провадження у справі до 22 серпня 2016 року о 17-00 год для отримання судом додаткових доказів у справі.

Ухвала суду може бути оскаржена до Донецького апеляційного адміністративного суду через Донецький окружний адміністративний суд. Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали. У разі, якщо ухвалу було постановлено в письмовому провадженні або згідно з частиною третьою статті 160 Кодексу адміністративного судочинства України, або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Суддя Волгіна Н.П.

Дата ухвалення рішення10.08.2016
Оприлюднено16.08.2016
Номер документу59619960
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —805/1200/16-а

Ухвала від 25.10.2016

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Гаврищук Тетяна Григорівна

Ухвала від 25.10.2016

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Гаврищук Тетяна Григорівна

Ухвала від 04.10.2016

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Гаврищук Тетяна Григорівна

Ухвала від 04.10.2016

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Гаврищук Тетяна Григорівна

Постанова від 22.08.2016

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Волгіна Н.П.

Ухвала від 10.08.2016

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Волгіна Н.П.

Ухвала від 19.07.2016

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Волгіна Н.П.

Ухвала від 08.06.2016

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Волгіна Н.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні